Beställning från sportamore.se

 
Just nu pågår en galen rea på sportamore.se och med en annan rabattkod så fick jag massor med rabatt. Så jag passade på att klicka hem lite linnen eftersom de är så himla varmt att springa ute nu och jag inte vill ha fulaste bondbrännan i stans (som jag märker att jag börjar få med mina gamla t-shirts). Dessutom behöver jag träningstoppar i funktionsmaterial och inte bomull eftersom jag svettas så kopiöst mycket och blir superkall av t-shirtarna jag använder när jag varvar ner. = inte bra. 
 
Hoppas att de passar nu bara. :) Jag tycker den rosa är riktigt snygg!

Krock med koflock på vift

Bildkälla: Aftonbladet
 
Jag har nyss kommit hem från min "morgonrunda" på 2 km. Fast nu hade jag lite dåligt samvete för jag åt liiite för mycket chips till filmen förut så jag var tvungen att springa av några kalorier innan läggdags. Jag har redan varit på ett spinningpass i morse men kände ändå att jag behövde bränna lite mer. :P Hur som helst, åter till rundan. När jag kommit halvvägs springer man igenom ett stort ICA Kvantum där även Jula, Elgiganten m.m. ligger. DÄR håller jag på och bokstavligen krocka/springa in i en kossa som kom rusandes med sin flock rakt emot mig runt en krök. Gissa om jag blev shockad/rädd för en sekund? Det är ju inte direkt vad man räknat med att möta på en shoppingcentrumparkering....
 
Men eftersom jag jobbat med kor tidigare la sig shocken lika snabbt trots att de sprang i full kariär rakt emot mig. Jag kan säkert tänka mig att andra som inte är vana skulle bli livrädda eftersom de inte fanns någonstans att ta vägen, men jag har ju jobbat mycket med just kor så jag blev mest bara chockad/förvånad över att stöta på dem där. :P
 
Hur som helst, jag tycker detta va en himla roligt/udda springminne som jag kommer bära med mig livet ut tror jag. Haha. För jag tror ALDRIG det kommer hända igen. :P Det roligaste av allt var att trots detta lustiga avbrott så satte jag PB på denna runda. totalt 10:51 min. Och då fick jag ju stanna 30-60 sek i mitten pga ko-dramat. Så jag sprang rundan väldigt fort! Benen bara flög fram kändes det som, en riktigt skön känsla. :)
 
Nu är jag nyfiken, vilket är DITT roligate/mest minnesvärda springminne?
 
Update: Aftonbladet var visst på plats också och här hittar ni en länk.

Egobilder

Foto: Rebecca Hansson
 
Igår träffade jag Rebecca (som också jobbar som fotograf precis som jag). Det slutade med att vi tog lite bilder på varandra för våra hemsidor osv. Ovan kan ni se två på mig, underbart fina även om jag kan se en hel del fel på mig själv som förmodligen ingen annan ser. ;)
 
Rebecca är så duktig och det blev ovanligt många bilder som jag blev nöjd med. :)

Gårdagens vilodag & sjömys

Bilder från istagram idag. Vänster - nyinköpta skor, höger - kvällsutsikten från stugan.
 

Igår tog jag mig ju som sagt en välförtjänt vilodag eftersom det inte kändes helt hundra iförrgår. Men bara för att det blev en vilodag från träningen betydde det inte att det blev en vilodag för psyket. Massa jobb och stress hit och dit. Dessutom lyckades jag shoppa 2 nya skor på rekordfart (5 min max) påvägen ut till stugan där vi skulle spendera kvällen med god mat. Det var nog mitt snabbaste skoköp ever, hann inte riktigt tänka men jag tycker dom va riktigt söta. Från skopunkten, de övre kostade 299 och de undre 199 kr för den som undrar. Tyvärr så gick de inte att blogga igår av någon anledning, blogg.se ville inte va med.... Någon mer som hade problem? 
 
Passade även på att ta en fin bild på solnedgången, mina föräldrar bor numera 8 meter från vattnet så denna vy är oslagbar en sådan här fin dag som denna. I vinter ska de flytta ner till spanien i 5 månader så vi har även blivit ditbjudna 23 December till 3 Januari. Självklart åker springskorna med! Vi kommer bo jättenära en låååång strand som kommer vara helt underbar att springa morgonturer på. Åh så jag längtar tills dess, rena drömträningsmiljön ju! :)

Vill ha begär

 
Just nu ligger ett par spinningskor högst upp på önskelistan eftersom jag har tränat spinning i snart 2 år nu och vill ta den till "en ny nivå". Så gick jag och kärade ner mig i spinningskorna ovan, som dessutom är på rea!! Spinningskor är ju sjukt dyrt annars, men dessa kostar "bara" 650 kr. Nu är frågan om jag ska slå till? Snygga och till ett bra pris...
 
Dock har jag fått för mig att det är svårt att sätta på skorna på tramporna... Ni som har spinningskor, är de svårt?

Spinningonsdag

En nytränad Emma från idag! :)
 
Idag blev det spinning direkt efter jobbet. Det gick riktigt tungt! Dessutom fick jag ont i lederna efter ett tag. Sedan skulle jag även cykla hem 5 km så nu är jag helt slut och mina leder bultar. Så imorgon blir det en välförtjänt vilodag för min kropp och själ från träningen. Man måste ju lyssna på kroppens varningssignaler. En eller flera kraftig(a) ledgångs- eller muskelinflammation vill jag inte ha igen.
 
Nej, nu blir det lite datorjobb resten av kvällen och häng i soffan. Det förtjänar jag! :) Föresten, tusen tack för alla era übergulliga kommentarer! Det peppar mig verkligen att fortsätta blogga och uppdatera regelbundet. :)

Body Pump + Löpband

Idag har jag jobbat hela dagen så det var lite motigt att cykla iväg till gymmet (5 km enkel resa). Jag började med att springa på löpband, 3 km på 17.25 min. Direkt efter körde jag intervaller i 9 min på 10 km/h vs 14 km/h. SHIT vad jobbigt det var! 10 km/h 1 min, 14 km/h 30 sek också höll de på så löpande 9 min.
 
Sen blev det ett Body Pump pass direkt efter, en paus på ca 20 min bara. Och efter det cyklade jag hem de där 5 km, dock blev det uppförsbacke hela vägen. Kan ni gissa hur mina ben kändes när jag väl kom hem? Ojoj säger jag bara, DET lär kännas imorgon.
 
Idag har jag varit riktigt duktig, fan vad bra jag ÄR! (Egoboost!)

Före- och efterbilder #1

 
Många av er vill säkert se lite före- och efterbilder sedan jag började träna så mycket jag gör. För det går ju inte att missta att kilona bokstavligen rasar av mig. Dock är det OERHÖRT svårt att hitta bilder på mig när jag var som tjockast just för att jag inte ville bli dokumenterad som tjockis. Så ni får nöja er med bilder av dålig kvalitet. Men det är ju bättre än inget iaf. :)
 
De 2 bilderna till vänster är tagna på en kryssning med jobbet för ca 1 1/2 - 2 år sedan. Då hade mina krämpor hållt på ett tag och började bli väldigt illa. Bilderna till höger är tagna för ca 2 månader sedan (iaf den till vänster, den högra är tagna i helgen och sedan den vänstra togs har jag rasat några till kilon). Jag har en lång bit kvar, men det börjar närma sig slutet och jag är sååå glad! Detta trodde jag aldrig var möjligt för 2 år sedan. Never ever. Fler bilder före- & efterbilder lär nog dyka upp när det gått ytterliggare några veckor/månader om intresse finns?
 
Alla kan, bara man ger sin f*n på det! Det finns inga ursäkter. Kan jag, kan du!

Veckans träning

 
Så har ännu en vecka gått och det var dags att redovisa veckans träning. Som vanligt så regerar löpningen med hela 60% (152 min). Jag älskar bara att springa! Och denna vecka har jag dessutom satt 2 nya PB. Första på 5 km backig väg, 29.40 min och det andra på 1:07:43 i backig terräng 1 mil. Så jag är helnöjd! Mina nya dojor är fortfarande inte insprungna, men bra mycket bättre än första rundan. Dock fick jag skavsår idag pga att de blev blöta. Inte mysigt... Totalt har jag sprungit 23,56 km denna vecka. Rätt bra. Lite mer än ett göteborgsvarv, så shit! Vad har jag gett mig in på? :P
 
 
 

Personligt bästa 5km (IGEN!!!)

 

Idag kändes det som en tung dag, trots att jag hade en vilodag igår så var det sjukt tungt att ta på sig dojorna och ge sig ut. Men det var tur att jag gjorde det ändå för när jag väl börja springa kändes det mycket bättre. All energi kom till mig på några sekunder. :) tiden slutade på 29.40. För någon vecka sedan hade jag tiden 30.15 på samma backiga runda. :) jag är sjukt stolt över mig själv!

När jag precis sprungit vårruset nu i maj så sa jag att nästa pr ska jag klara de under 30. Men de känns för lätt nu så jag höjer det till under 25. Tror ni att jag klarar det? ;)

 

Min pulsklocka Garmin Forerunner 110

Jag får en hel del frågor om min pulsklocka. Både i de riktiga livet, instagram och här på bloggen. Så nu när jag har haft den i några månader tänkte jag berätta mina åsikter om min träningskompis. :)
 
Klockan är en Garmin Forerunner 100w med inbyggd GPS i dammodell. Klockan kommer tillsammans med pulsband, usb-sladd och laddare för vägguttag samt instruktionsbok. När man springer sätter man på sig uplsbandet runt bröstet och på skärmen visas högst upp distans, sedan tiden, och längst ner hastigheten. om man klickar på en knapp kan man även se pulsen om man vill. När man sprungit klart kan man se en sammanfattning av rundan (se höger bild). Högst upp är distansen, sedan kommer tiden och efter det snittpuls och antal brända kalorier. Längst ner ser man snittempot. Det kan man ställa in om man vill att det ska mäta km/h eller km/min. Jag har km/h. 
 
Denna klocka är garmins billigaste och enklaste klocka, Den kostar runt 1000-lappen och är superlätt att förstå. När man får den får man ställa in personlig fakta så som kön, ålder, vikt, längd osv. samt lite andra basic inställningar. Efter det är det bara att trycka på start och köra. Dock måste klockan hitta en satelit först vilket tar ca 30-60 sek beroende på vart man är.
 
Eftersom den är skapt för att vara enkel till ett bra pris finns det ingen intervallfuntion i den. Men däremot finns det varvtid som jag brukar använda till intervaller. Då piper den efter en viss sträcka man ställer in. T.ex. var 400:e meter om man ställt in det.
 
När man sedan kommer hem från sin runda tar man fram USB-sladden och kopplar in den till datorn och för in de senaste rundorna till antingen garmins dataprogram som man kan ladda ner gratis eller via Garminconnect.com på nätet. Gör man detta kan man se ännu mer data. En karta över vart man sprungit. Hastighet, höjdskillnader och puls i diagram. Maxfart, maxpuls m.m. Dessutom kan man ladda in infon direkt till funbeat.se som är som en "träningsdagbok" på nätet. :) Såhär ser det ut om man laddar in infon från klockan på Garminconnect.com (som jag föredrar):
 
 
 
Varför valde jag just Garmin Forerunner 110w? Det stod mellan denna och Suunto M4. Suunto M4 är snäppet finare men har ingen inbyggd GPS och eftersom jag älskar att springa och det är det jag huvudsakligen vill träna så kändes det som att en GPS-klocka var nödvändigt. Den hade allt jag ville ha i klockan, dvs. distans, tid, hastighet, puls och uträkning av koloriförbränning. Jag ångrar absolut inte mitt val.
 
Vad tycker jag om klockan då? Det är nog bland det bästa köp jag gjort (efter mina asics-skor). Det är otroligt mycket roligare att vara ute och springa, man ser hur långt man sprungit väldigt enkelt och man kan lätt hålla rätt tempo för att lyckas få en viss tid. Också kan man träna intervaller enkelt. Dessutom gillar jag att den räknar ut antal brända kalorier. Allt detta har gjort att jag kunnat förbättra mina tider mycket mycket fortare mot om jag inte skulle haft klockan. Det enda jag inte är kompis med den är pulsbandet. Jag har haft enorma problem med skavsår precis under brösten vid längre sträckor och de är inga små skavsår heller! Dock är har jag extremt känslig hud men om någon av er också skulle få skavsår så har jag några tips. 
 
1. Spänn bandet mycket hårdare. Kan kännas obehagligt ibörjan om man inte är van.
2. Peta in bandet under sport-bh:n. 
3. Snurra på bandet så att den sitter bak-och-fram eller "centrumdelen" sitter i sidan. 
 
Efter en hel del exprementerande så har jag kommit fram till att för mig funkar det bäst att stoppa in bandet under Sportbh:n och ha den snett så att "centrumgrejen" sitter i sidan och inte mitt på bröstet. Det behöver inte sitta mitt på då det är något med hunden bandet mäter. Bara det sitter nära hjärtat så är det lugnt. Jag märker ingen skillnad på min puls iaf. :)
 
Så kort och gott. Är du ute efter en enkel pulsklocka och är nybörjare som jag så rekommenderar jag verkligen denna. Superenkel och supersöt!
 
Har du någon fundering kring klockan? Skriv en kommentar till detta inlägg så svarar jag på det så fort jag kan. 
 
 

Framsteg

Denna bild har min vän Sofia S. tagit på mig sommaren 2010.
 
Det slog mig tidigare idag, såhär "fit" som jag är idag har jag aldrig i hela mitt liv varit. Inte ens när jag var "normalviktig". Visst min kropp ser inte så fit ut i dagens läge men jag känner mig verkligen som en duracellkanin. Jag har fått jättemycket muskler och orkar runt 40-100 kg på gym (beroende på övning), jag springer 1 mil på nästan 1h och en halv mil på 30 min. Jag orkar intervallöpning, spinning, styrkebana kombinerat med löpning. Det är helt sjukt egentligen. Och det sjukaste är att jag bara blir bättre och bättre.
 
Idag känner jag sådan egoboost att jag är sjukt stolt över mina framsteg, även om jag har en lång bit kvar till mitt slutmål (Göteborgsvarvet 2013 21 km).

Styrkebanan 5 km

 
Idag började jag och Sara dagen med att bege oss ut till skutberget och springa styrkebanan på 5 km där. Det är alltså en slinga på 5 km där det är utplacerat 22 stycken stationer längst med i form av olika styrkeövningar. Superbra! Men jävlar vad jobbig den var! Det var allt från ruschar i backe till att lyfta stockar, benböj, sit-ups osv. Ja, ni ser ju mina 3 ruschar jag gjorde ovan i de blåa diagramet som låg på ca 15-17 km/h. Vid 0 km/h så var de ju en stillastående övning. Totalt brände jag 676 kalorier och det tog ca 54.30 min. Inte så illa ändå. Denna runda kommer jag garanterat göra fler gånger. :) Om intresse finns så kan jag dela med mig av några av övningarna som ni också kan göra på era löprundor?
 
Så var det ju söndag och dags för utvärdering av veckans träning. Som vanligt har jag fixat ett diagram på totala träningen som ser ut såhär:
 
 
Totala veckoträningen blev 290 minuter och jag har förflyttat mig totalt 27,99 km vilket inte är så himla dåligt. :) Jag klämde in 2 vilodagar denna vecka. Främst för att jag inte hann träna dessa dagar då jag jobbat mycket. Men det syns vad jag gillar bäst att göra va? ;)

Personligt bästa 5 km

 
Ikväll tog jag en runda på 5 km, den vanliga som ibörjan enbart är en nedförsbacka och sedan är det uppförsbacke hela vägen. Dvs. mycket jobbig bana! Idag sprang jag rundan på den bästa tiden jag någonsin sprungit den på. Nämligen 30 min och 15 sek. Det sved en aning att det inte blev under 30 men det är fortfarande personligt bästa så jag är sjukt nöjd och framförallt stolt över mig själv.
 
För 2 månader sedan var jag helt död efter denna runda på 36 minuter. Det är helt sanslöst vad jag utvecklats! Jag tror iofs de nya skorna gjort mycket också då det känns mycket lättare att springa.

Fredag!

Nu är det fredag igen, tänk vad tiden går fort! Det känns som man knappt hinner blinka. :P Dock är inte min arbetsvecka slut än, jag jobbar alla dagar denna vecka så inte förens nästa söndag är jag ledig. Men det gör mig inget då jag har ett av de bästa jobben man kan ha. :)

De två senaste veckorna har träningen inte varit jättebra. Förra veckan var jag ju på festival i 4 dagar och denna veckan har jag/vi fått besök av svärfar och hans sambo. Men denna vecka är jag ändå lyckats åstakommit detta hittills:

Måndag: Spinningpass bas på Friskis
Tisdag: 3 km intervaller på löpband och ca 30-40 min gym
Onsdag: 1 mil löpning morgon och 5 km löpning kväll.
Torsdag: Vila (förutom 1,5 mil total cykling till och från jobbet)
Fredag: 5 km löpning

Imorgon har jag tänkt att jag ska springa 5-10 km igen och på söndag blir det ev. crossträning ute 5 km. (en 5 km bana med styrketräningsstationer som man springer mellan). Vi får se.

Löpningstips

Foto: Linda Blom  Modell: Jag
 
Några av er önskade lite tränings-/motivationstips, så nu tänkte jag dela med mig lite av mina erfarenheter. Dock om de inte är så himla mycke eftersom jag själv är rätt ny på banan. ;) Men här kommer några av mina tips för löpning, har ni några egna tips eller något att "rätta" så är det bara att kommentera. Jag är som sagt själv rätt ny, men detta upplägg har funkat för mig:
 
- Köp ett par riktigt bra skor! Skor är superviktigt i träning, speciellt löpning. Så gå gärna till en butik och be om hjälp att prova ut ett par dojor som passar just dina fötter och steg. Har man fel skor för sitt steg eller att de passar dåligt blir belastningen fel i hela kroppen och man blir "sne" vilket kan orsaka skador. 
 
- Mjukt underlag! Är du ovan löpare är det bra att börja springa på mjukt underlag. T.ex. i elljusspår eller liknande. Var försiktig med asfalt då det är det hårdaste underlaget man kan springa på. Det är lätt hänt att man får skador i knän, höfter och benhinnan. Speciellt om man är överviktig och otränad.
 
- Intervaller! Har du svårt att komma igång med att springa längre sträckor än 400-800 meter? Kör intervaller där du t.ex. springer 500 meter och sedan går 100 meter för att sedan springa 500 meter igen också går det runt så. Det går också bra att köra med tid, t.ex. springa 2 min 30 sek, gå 1 min, springa 2 min 30 sek, gå 1 min osv. Sedan i takt med att du bygger upp konditionen så minskar du "gåbiten" för att sedan ta bort den helt. När du sedan kan springa längre sträckor utan att gå så kan du börja träna intervaller med att springa fort och sedan jogga på samma sätt. Då tränar man upp sig så att man kan springa fortare.
 
- Spinning! Spinning är ett utmärkt komplement till löpning, speciellt i början av "karriären" då det är extremt bra konditionsträning som ger resultat fort och är skonsamt för leder. Det passar alltså den som är lite överviktig superbra eller har problem med knän osv. Det är också bra att variera spinning och löpning så att man inte sliter ut knän, höfter, benhinnan m.m. i början. :)
 
- Styrketräning! När man kommit en bit i sin löp-/konditonsträning är det även bra att lägga till core-träning. Dvs. träning som stärker mage och rygg, bålen. Det är vitkigt för att orka hålla en bra hållning hela träningspasset! Detta kan man ju träna med rygg- & magövningar hemma (rygglyft, situps m.m.) men man kan också träna i gym eller gå på gruppass så som core. 
 
Glöm inte att komma med feedback om ni tycker om inlägg som detta, skriv gärna en rad om ni vill att jag ska lägga upp fler tips. :)

Invigning av mina nya dojor!

 
Idag blev det alltså invigning av mina nya löparskor, Asics Kayano 18. Redan första stegen kände jag hur underbar stötdämpning och stabilitet det är i dom. Man bara flyger fram! Dock märktes det att de inte är insprungna då de började göra lite ont efter 7-8 km. Men det ger nog med sig snart. :) 
 
Imorse sprang jag 1 mil med Sara på skutberget och vi avslutade rundan med att hoppa i värnen. Dock va de sjukt kallt, blåsigt och mulet. Men vi var tappra och bada ändå. ;) Skönt var det efteråt iaf. Sen råkade det slinka ner en pizza till middag så då fick det bli en "straffrunda" på 5 km. Haha. Men lika glad för de var jag, då fick jag ju en anledning till att använda mina nya dojor en gång till idag. Hihi.
 
 

Asics Kayano 18

Jag har väldigt länge behövt nya löparskor då mina gamla har ca 6-7 år på nacken. Här om dagen upptäckte jag till och med att en söm håller på och lossna på dem så att det är ett hål. Sulan är också väckad och ihoptryck efter alla mil jag sprungit så stötdämpningen är nog inte så bra längre.
 
Så idag tog jag mig i kragen och gick in på intersport och bad om hjälp att prova ut ett par nya. Jag har ett pronerande löpsteg och fick prova 3 olika asic-skor. Jag fastnade för den ni ser ovan, Asic kayano 18 som passade som ett smäck över mina inte allt för normala fötter. Jag har nämligen jättesvårt att hitta skor som passar mina fötter då mina fötter är breda och har en knöl som det gör svinont om det trycker fel på. Men dessa passade bra, inte för breda eller för smala. De är också anpassade för att klara av att springa längre sträckor och på asfalt. Något som är AO nu när jag ska vara med i göteborgsvarvet på 21 km asfalt.
 
Imorgon ska jag inviga mina nya dyrgripar med milen på skutberget med Sara. Är det fint väder blir det nog lite sol och bad efter innan det blir jobb. :)
 
Ni som springer, vad använder ni för löpskor?

Beställning från nelly.com

 
Eftersom jag har kommit halvvägs i mitt "viktmål" så beställde jag idag 2 nya jeansleggings från nelly.com eftersom jag numera bara har 1 par byxor som inte är för stora. Så de 2 ni ser ovan köpte jag. Ett bara svarta vanliga med en gulddragkedja i bak och ett par lite mer glansiga med 2 silverdragkedjor fram. Båda har högre midja, då jag trivs bäst med det. 
 
Jag hade även lite rabatt sedan tidigare så dessa två kostade bara 400 tillsammans, som hittat! Nu hoppas jag bara att de är lika snygga som på bilderna. :)

Home sweet home

Vänster: T-shirten jag köpte, Höger: Asta Kask live! <3
 
Nu är jag äntligen hemma efter 4 dagar i Töreboda på festival. Det var en mycket trevlig upplevelse med mycket roliga människor och musik. Festivalen avslutades med mina absoluta favoriter genom tiderna; Asta Kask och jag fick även med mig hem en t-shirt. Jag såg deras första återföreningskonsert 2006 och nu deras avslutningskonsert. Det är med lite sorg, men som tur är lever musiken kvar iaf.
 
I torsdags innan vi åkte så åkte jag till gymmet och tränade, sedan har jag haft 3 dagars vila nu med mycket onyttigheter i mat och dryck. Så imorgon kör jag igång igen med hårdträningen inför Blodomloppet i Örebro.

Onsdag

 
Idag tänkte jag unna mig en liten sovmorgon till kl. 9.30 Det var veckor sedan jag sov så länge (även när jag varit ledig). Jag brukar alltid springa en runda det första jag gör innan jag äter frukost men idag kan jag säga att det var ett stooort misstag! Helvete vad varmt det var! Jag höll på och dö kändes det som. Men trots det lyckades jag kämpa mig igenom 5 km. Dock kanske långsamt, ca 34 minuter.
 
Idag har jag även fått en ny mobil på posten, en Iphone 4. Innan hade jag en Iphone 3GS så det ska bli jätteskönt och byta mobil nu. När jag fått mitt sportarmband som jag beställt så ska jag även börja använda runkeeper igen också. :)
 
Imorgon åker jag till Töreboda och stannar där tills på söndag. Det är festival i byn så jag tror det kan bli riktigt skoj! Detta medför såklart ingen bloggning eller träning, men det kan jag va värd efter mina nästan 3 månader hårdträning nu.

Uppdaterad design

Foto: Linda Blom
 
Idag fotograferade ju som sagt min vän Linda lite bilder på mig i träningsoutfit till bloggen och dess design. Ovan ser ni de första bilderna jag fick. :) Jag är riktigt nöjd. Som ni ser har jag även ändrat lite i designen med de nya bilderna. Vad tycker ni? Kanske blir det lite utbytning av bilder senare. Vi får se.

Tisdag

Idag har jag varit riktigt aktiv. Började dagen med en morgonspringtur på 1 mil tillsammans med Sara. Sedan cyklade jag till stallet 1,1 mil, red ett dressyrpass på min häst och cyklade sedan hem 1,1 mil. :)

Sen bar det av på fotografering där jag stod både bakom och framför kameran. Det blev många riktigt fina bilder! :) Kanske får ni se en sneakpeak redan i kväll.

Bilder påväg

2 bilder på fina Linda som jag tagit! (för er som inte vet jobbar jag som fotograf)
 
Imorgon ska högst troligt min kompis Linda Blom fotografera lite bilder på mig i träningsoutfit till bloggen. :) Så då kommer jag att kunna bjuda på massa supersnygga bilder i hög kvalitet (dock kanske inte så snyggt motiv men, haha). Då kommer jag att kunna få till bloggdesignen som jag vill ha den också med nya fräscha bilder. Det ska bli sjukt kul!
 

Glad tjej!

 
Idag mina vänner så är det första dagen på min efterlängtade (och enda) semestervecka! Dock startade den inte så bra då min bil pajade igår och min snälla far fick hjälpa mig att bogsera den till verkstaden i morse. Men man får se det från den ljusa sidan, nu när det är semester har jag all tid i världen till sådant strul. Haha. Dessutom måste jag bruka min cykel vart jag än ska nu, så det går inte att fuska med andra ord och ta bilen. ;)
 
Hur som helst har ju detta medfört lite förändringar i mitt träningsschema. Idag så cyklade jag till och från gymmet (totalt 10 km i regn, supermotvind och uppförsbacke hela vägen hem), på gymmet sprang jag först på löpbandet 3 km på 18.29 min! Mitt personliga rekord (vad jag vet iaf)! Och det var dessutom intervaller jag tränade så ni kan gissa hur trött jag var sedan? Efter det löppasset blev det ett spinning bas pass på 50 min. Det gick också ruggit bra. Kände mig som en duracellkanin som svettades floder. Haha.
 
Imorgon blir det en morgonrunda med Sara på 1 mil i skogen, det ska bli skoj!

Veckan som kommer

Till veckan har jag semester! Wihoo! Så träningen kommer se lite annorlunda ut då mot vad den brukar göra. Normalt brukar jag träna nästan varje dag. Men nästa vecka blir det 2 vilodagar då jag ska till Töreboda på festival. Så såhär har jag tänkt vecka 27s schema:
 
Måndag: Löpning, minst 1 mil
Tisdag: Skivstång (Body Pump)
Onsdag: Spinning
Torsdag: Löpning, 8-10 km
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Löpning 1 mil
 
Det är föresten jättekul att ni är såpass många som hittat hit. :) Hoppas ni kommer tillbaka också. Det vore såklart trevligt om ni ville göra er synliga med en liten kommentar också. Och ni får gärna berätta vad ni skulle vilja läsa om? Tell me!

Mitt namn är Emma Bertilsson, 25 år och bosatt i staden Karlstad. Jag bär på en kronisk ledsjukdom och i denna blogg får ni följa med på min resa från extrem överviktigt med ledvärk, inflammation och feber till ett symtomfritt sundare liv med normalt BMI. Ni får även ta del av mina framsteg, bakslag och mål.

Hösten 2011 orkade jag inte ens springa 200 meter. År 2014 ska jag springa mitt första marathon och fram tills dess anta en rad andra spännande utmaningar. Så följ min resa, den vill du inte missa!!

Mail: [email protected]
Instagram: HealthyHappyEmma

Follow on Bloglovin

Mina Lopp

2012:
Vårruset 5km 10/5 - 33:15 min
Karlstad Stadslopp 10km 16/6 -66:46
Blodomloppet 10km 30/8 - 62:27
Tjurruset 10km 15/9 - 74:40

2013:
Ismilen 9 km 19/1 - 46:47
Tjejvasan 30 km 23/2 - 3:59:40
Seedingsloppet gbg 10km 24/3 - 48:07
Vikten runt 72 km 9/5 - 2:59:23
Vårruset 5 km 16/5 - 21:58
Göteborgsvarvet 21km 18/5 - 1:49:02
Tjejvättern 100km 8/6 - 3:24
Karlstad Stadslopp 10km 15/6 - 45:56
Vansbro tjejsim 1km 6/7 - 30:02
Blodomloppet 5 km 22/8 - Hoppade över
Tjurruset Karlstad 12 km 14/9 - 1:16:50
Lidingö tjejlopp 10 km 29/9 - 47:15
Tjurruset Sthlm 10,4 km 6/10 - 1:02:01

2014:
Göteborgsvarvet 21 km 17/5 - ?
Stockholm Marathon 42 km 31/5 - ?
Halvvättern 150 km 8/6 - ?
Vansbro halvsim 1,5 km 4/7- ?
Midnattsloppet 10 km 16/8 - ?
Tough Viking 15 km 30/9 - ?
Tjejmilen 10 km 6/8 - ?
Stockholm Halvmaraton 21 km 16/9 - ?
Lidingöloppet 15 km 27/9 - ?
Tjurruset Sthlm 10 km 4/10 - ?
Stockholm Tunnel Run 10 km 22/11 - ?

Personligt Bästa

Löpning:
2 km - 8:04 min
3 km - 13:07 min
5 km - 21:56 min
10 km - 44:52 min

Längdskidor:
1 km - 6:14 min
30 km - 3:59:40 min

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus