Hårförändringen

 
Ni var några som ville se min hårförändring i före och efterbilder så här kommer bilder som min vän Linda tog på mig i salongen innan och efter klippningen. :) Färgerna är mycket mörkare i verkligheten som ni kanske såg på bilden i riga, men färgnyansen stämmer. Rödbrun. 
 
Känslan av att få håret klippt och färgat på salong är såå skön. Det känns lyxigt och man känner sig mycket finare efteråt. :) Jag är sjukt nöjd över mitt nya hår och Linda är en så sjukt bra frisör som går "utanför boxen" och bryter frisörreglerna för att göra mig nöjd med håret.
 
Tack fina vän! <3

Nytt PB på backiga 5kilometaren igen!

 
Idag blev det en kortare jobbdag på mitt extrajobb så direkt när jag kom hem satte jag på mig löparkläderna och begav mig ut i solskenet. Dock var det kallt men skönt att äntligen få springa av mig lite, det var trots allt ca 1 vecka sedan jag sprang ute sist. Det har nämligen varit så sjukt dåligt väder ute de senaste veckorna... 
 
Hur som helst, idag sprang jag på personligt bästa igen på min backiga 5 kilometersrunda. Första gången jag sprang den hela utan att stanna så sprang jag på 36.35 min. Idag sprang jag på 28.16 min och då var jag tvungen att stanna och knyta skorna också, så hade säkert klarat det på under 28 min. :D Jag är sjukt nöjd för idag hade jag en bra dag då det kändes lekande lätt! Jag blev inte speciellt trött då mitt mål med rundan inte var att göra ett PB utan springa i en lugn behaglig takt. Så jag kollade inte ens på klockan förens i slutet och fick mig då en shock!
 
Nu ska jag snart iväg på en plåtning innan det blir ett skivstångspass senare ikväll! :D

Weedend i Riga

 
Ja som ni vet så har jag spenderat lördag till måndag på konsertkryssning med hårdrock till Riga. Eftersom jag i princip inte dricker någon alkohol alls pga min sjukdom så gick vi även av båten och tillbringade söndagen inne i Riga. En mycket vacker stad men sjukt kall just nu! Billig mat och uteliv är det där också för den som vill veta. Riga är en stad jag och min fästman vill återkomma till när det är lite varmare och även spendera lite mer tid där för att kunna turista utanför staden också. Själva kryssningen var också rolig, vi såg en hel del bra band (för er som inte vet är det hårdrock och metal som gäller här hemma). 
 
Ovan kan ni se några bilder som jag tog med min Iphone. Tyvärr blev det inte många fler heller. Det var för kallt och jobbigt att ta upp mobilen helt enkelt och fota. ;) Men vid nästa resa kommer jag ta fler bilder vill jag lova! Bilden på mig har ju min fästman tagit såklart, där ser ni även mitt nya hår som Linda fixade på mig i fredags. Jag är såå nöjd! 
 
Imorgon går jag tillbaka till vardagen igen som innebär jobb, träning och bra mat. Det har ju blivit en hel del onyttigheter dessa tre dagar. Godis, några drinkar, skärpmat och för lite rörelse. :P Men det är ju så det ska vara på semester! Man får ju inte glömma bort och leva heller. :)
 
Hoppas nu att ni haft en lika härlig helg som jag! 

Vecka 43:s träning

Ännu en vecka har rusat förbi och det är ännu en gång dags att redovisa träningen. :) Tiden går fasligt fort som vanligt. Just nu befinner jag mig på en kryssning till Riga som min fästman gav mig i födelsedagspresent. Så detta är ett tidsinstället inlägg. Bara så ni vet. Men imorgon är jag tillbaka hemma igen och uppdaterar som vanligt.
 
Måndag: Spinning Medel
Tisdag: Skivstångspass
Onsdag: Vila
Torsdag: Spinning Bas + 2,5 km löpband på 15 min. 
Fredag: Skivstångspass
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Skivstångspass och salongbesök

 
Idag jobbade jag en halv dag för omväxlingens skull. Så direkt efter jobbet skyndade jag mig iväg på ett skivstångspass kl 12. Det gick sjukt bra och jag kände mig väldigt stark! Jag invigde även ett linne på dagens pass som jag krympt i nu. Det kändes extra roligt. :) 

Efter träningen bar det hem för att duscha och sedan vända tillbaka igen till stan där jag besökte min fina vän Linda på hennes jobb. Idag gjorde hon minsann en total makeover på mitt hår! En rejäl klippning samt färgning. Färgen blev mörk mörk brunt med inslag av rött. Jag är supernöjd! Jag kanske visar lite före och efterbilder vid ett senare tillfälle då Linda tog bilder till sin blogg. :) Om de finns intresse?
 
Föresten, imorgon åker jag på kryssning! Så förmodligen kommer det inte bli så mycket uppdatering nu under helgen. Men till veckan kommer jag att vara tillbaka igen! Med bilder från resan också. :) Ha en riktigt trevlig helg nu, för de ska jag ha!

Segtorsdag

Idag har jag jobbat en heldag på mitt extrajobb vilket var väldigt påfrestande. Blir alltid enormt trött i huvudet av det jobbet. Men trots det så åkte jag direkt till gymmet efter jobbet och gick på ett spinning bas pass. Fast jag kom dit lite tidigare så jag hann med 5 min crosstrainer (tycker det är så tråkigt) och 15 min löpband i 10 km/h innan själva passet. Dessvärre tror jag nog baspassen börjar bli alldeles för lätta för mig då jag inte blir så slutkörd längre på de passen. Så jag ska nog börja gå på medelpass framöver nu för att få ut mer av träningen.
 
Löpningen på bandet idag kändes också lekande lätt, jag blev inte ens svettig och andades ur näsan? Hur gick det till? Sen när fick jag sådan kondis? Sprang ju ändå i 10 km/h... Men jag tackar såklart inte nej till det. ;)

Vilodag

 
En gammal bild på mig från 2010 som min vän Sofia tagit med min kamera och jag redigerat. 
 
Idag har jag jobbat sent. Eller ja, hade ett långt "hål" på eftermiddagen men då passade jag på att åka till min kära lilla ponny och motionera honom lite. :) Först jobba jag på mitt extrajobb några timmar, sedan bar det av till Pommen och efter det väntade en barn-/familjefotografering. Nu tänkte jag få klart lite dator-/pappersjobb innan jag slutar för idag.
 
Hade tänkt spinning idag men jag skippar nog det och kör en vilodag från tränadet. :) Det får bli en slapp vecka denna vecka då jag åker på kryssning ihelgen också. Men som ni vet är de bra med lite vila ibland!

Skivstångstisdag

 
Först och främst vill jag tacka alla ni underbara som öst in fina kommentarer de senaste dagarna på mina före- och efterbilder. Såklart även till de andra inläggen också. Ni är så sjukt duktiga på att ge respons vilket gör mig såååå glad! Det får mig att vilja fortsätta blogga och dela med mig om min resa till mina stora mål.
 
Hur som helst. Idag blev det ett skivstångspass (igen). Idag la jag på lite mer vikt på rygg, axlar och armar. Rygg och axlar hade jag 17.5 kg, Armar 12.5 kg och ben som vanligt 25 kg. Känner mig starkare än någonsin och jag märker verkligen hur skivstångspassen börjar gynna min vardag. Rekommenderar det verkligen!! Även om ni inte har något fysiskt påfrestande jobb så är det sjukt bra för hållning etc. 

Fler före- och efterbilder

 Foto: Linda B. Redigering: Jag
 
Igår skickade min vän Linda bilden till vänster till mig bara för att jag ska ha som minne och dokumentation. Jisses vad jag fick en shock kan jag säga. Dessa bilder skiljer de ju 4 månader mellan. Inte ens ett halvår. Jag vill också tillägga att när jag tittar på junibilden så har jag väldigt svårt att tro att 1 dag innan bilden togs så sprang jag backiga 10-kilometaren på 73:03 min. 7 Okt sprang jag samma sträcka på 64:11 min. En förbättring med nästan 10 min. Och jag har framför allt svårt att förstå att jag ens orkade ta mig runt den banan då utan att stanna. Gud jag är så stolt över mig själv!
 
Nu kanske ni är sjukt trötta på alla före- och efterbilder?.. Ni får säga till isf.

Före- och efterbilder av armar

 
Eftersom ni fick se ryggen på förra före- och efterbilderna så kan ni även få se tillklippta bilder framsidan. Det syns ganska stor skillnad på bara 1 månad. Eller vad säger ni? Jag tycker det syns framför allt över nyckelbenen och bröstet samt axlar.
 
Jag blev väldigt shockad över reslutatet iaf. Nu ska de bli ännu mer spännande och se nästa månad. :) 

Vecka 42:s träning

Veckorna går så HIMLA fort känns de som. Tiden bara flyger iväg och det är söndag igen. Eftersom många av er ville att jag fortsatte skriva "veckans träning"-inlägg så fortsätter jag med det också för er skull. :) Jag dagboksför annars mer detaljerat för mig själv på funbeat.se. 
 
Måndag: Spinning Bas
Tisdag: Skivstångspass + Löpband 1,89 km på 10 min
Onsdag: Vila
Torsdag: Cirkelfys
Fredag: Spinning Bas
Lördag: Löpning 10,5 km ute
Söndag: Kombipass SkivstångSpinning

Före- och efterbilder av ryggen

 
Som jag berättat för er tidigare så tar jag varje månad före- och efterbilder på kroppen i underkläder för att se svart på vitt förändringarna av min kropp. Jag har aldrig tänkt dela med mig av dessa på nätet MEN jag har klippt lite och beslutat mig att visa några ryggbilder iaf. Det är ju inte speciellt konstigt att visa, eller hur? ;) Nu får ni inte se från allra första början för 1 år sedan då jag har det liggandes på en hårddisk som jag inte har tillgänglig för tillfället. Men jag tänkte iaf bjuda från när det började ske sjuka förändringar. Kanske jag skapar lösenordsskyddade inlägg längre fram där jag har lite mer koll på vilka som får ta del av helkroppsbilder. Vi får se. Det beror på om det finns intresse?
 
Första stående bilden är från 29 Juli. Då sprang jag 1 mil på 78 min. Idag vet jag inte vad jag springer 1 mil på riktigt men jag tippar runt 60 min. Jag har inte "kört gärnet" på 1 mil på väldigt länge nämligen. 29 Juli hade jag 12,5kg på skivstångspassen som tyngst och idag har jag 25 kg som tyngst. Senaste 2 månaderna har jag kört mycket styrketräning, därav har jag börjat spänna musklerna på före- och efterbilder också. Det gjorde jag inte innan 20 Sep.
 
Hur som helst, jag låter bilderna tala för sig själv. Som vanligt är jag lika shockad över förändringarna.....

Före- och efterbilder av handleder

 
Alltså det går så himla fort nu, fettet bara rasar från kroppen. Det stod still i flera månader kändes det som och nu säger det bara poff så rinner allt av mig. Titta bara på dessa bilder jag tagit när jag sprungit (ignorera tiderna)! Syns det inte väldigt stor skillnad? På bilden idag ser man även konturer av ett ben på själva handen. Dom benen brukar numera synas när jag rör på fingrarna, det gjorde dom inte innan. Det syns ju även att inget fett väller över på kanterna av klockan.
 
Jag trodde först jag mest inbillade mig att handlederna blivit mycket smalare, men ack så fel jag hade när jag leta reda på en gammal bild. :P Sjukt roligt är det. :)

Morgonspringrundan i mörker

 
Idag ringde väckarklockan kl 6.00. På en lördag! Och på min lediga lördag dessutom, vad har slagit slint i mitt huvud? Haha. Nej, men jag skulle iväg och möta upp min fina vän och bästa träningskompis Sara (som jag ska genomföra tjejklassikern med) kl 7 för en morgonspringrunda på minst 1 mil. När jag vakna så vräkte regnet ner och det var bäcksvart. Men det hindrar inte mig! Idag var det första gången jag sprang i mörker så jag fick användning av en supergammal reflexsele jag haft i stallet innan. Och jag fick även ta en gammal regnjacka som numera sitter som ett tält att springa i. Det var också första springturen jag använde mössa, en från förskolan viljan (ligger inte i karlstad). :P Jag har inte hunnit köpa höst/vinterkläder för löpning än men måste nog göra det väldigt snart. Då ska jag ha en shockrosa mössa! Såklart! ;)
 
Hur som helst, trots enorm träningsvärk sedan i torsdags på cirkelfysen så gick det väldigt bra. Vi höll ett högre tempo än vad vi brukar när vi springer ihop (prattempo) men det berodde nog på att i Karlstad centrum är det helt platt och inga backar som det är i skogen där vi brukar springa. ;) Men nu när det regnat konstant i typ 1 vecka så är det inte så lockande att springa i skogen. Att det var plant var nog en anledning till varför inte träningsvärken kändes heller. Vi sprang runt hela karlstad kändes det som (kolla kartan nedan), jag hade nog lätt klarat ett varv till men vi gav oss efter 1 mil för Sara hade inte lika mycket energi som jag. Men när vi väl stannat, DÅ kändes träningsvärken vill jag lova. Gisses! Speciellt i fram- och baksida av låren samt skinkan. Ojojoj... 
 
 
När jag kom hem så käkade jag lite frukost innan jag gav mig ut i regnet igen för att pyssla om och motionera min söta lilla sagoponny. Nu har jag precis kommit hem ifrån honom och väntar på att min morgontrötta sambo ska ta sig upp ur sängen så att vi kan åka till tippen med skräp. SEN tänker inte jag gå ut något mer idag vill jag lova. :P

Instagram

 
Ni ville ju läsa mer om min vardag här i bloggen? Jag kom på en sak. På instagram skriver/publicerar jag en hel del bilder som aldrig kommer ut här i bloggen så om ni inte redan följer mig där så kan ni göra det. :) Jag heter Gilraen där och det är bara att skicka en förfrågan så godkänner jag dig. :)
 
Har du instagram? Skriv gärna ditt namn där så kan jag kika in din.

Morsning korsning!

Jag har precis kommit hem, ätit frukost och gjort mig iordning från ett morgonspinningpass innan kl. 8. Eftersom jag inte börjar förens kl 9 idag så fick det bli ett morgonpass då det kommer dra över lite på jobbet i eftermiddag så att jag inte hinner till något pass. Det tog verkligen emot att gå upp den där extra timmen imorse, vi fick nämligen våran nya hilldingsäng levererad igår så detta är första natten på år som jag sovit djupt... Sover annars alltid bara ytligt vilket inte är bra.
 
Hur som helst, nu ska jag iväg och jobba. Hoppas ni får en bra fredag! Nu är det snart helg!! Jippi!!!

Mitt första Cirkelfyspass

 
Gud, jag är helt död! Eller ja nästan iaf. Idag cyklade jag till jobbet (5 km) och har jag jobbat 7 1/2h fysiskt arbete. Sedan bar det av direkt till friskis för att gå på ett cirkelfyspass, mitt första! Någon av er som provat det? Jag var sjukt nervös eftersom det var något nytt jag inte visste hur det funkar. Ni som känner mig vet att jag hatar nya främmande saker för att jag har ett extremt kontrollbehov. Hur som helst, passet tog död på mig! Det var 12 styrkestationer tror jag som man skulle cirkulera runt mellan i ett högt tempo. 45 sek på varje station och 3 varv. 30 sek vila mellan varje varv. Jäklar alltså vad jobbigt det var!! Men kul var det så det lär jag nog gå på fler gånger när jag vill ta ut mig till max. 
 
Sen skulle jag ju cykla hem också 5 km... I ösregn!! och uppförsbacke... Det var inte roligt vill jag säga när man nyss tagit ut sig till max i ett styrketräningspass, så det gick ju allt annat än fort!
 
Nu blir det att fortsätta med lite datorarbete jag ska ha klart tills imorgon, sedan ska jag se Once upon a time på tv. Min favoritserie! <3

Ny beställning igen

Igår kom beställningen som jag gjorde från sportamore.se innehållande den snygga jackan! Den var verkligen jättefin! Dock var den lite stor och motsvara inte riktigt mina förväntningar. Det rosa tyget är nämligen i något syntettyg vilket jag inte trodde att det var. Jag är därför inte i behov av den jackan så den fick tyvärr åka tillbaka även om jag hade velat behålla den bara för att den var fin. :( Men men...
 
Idag gjorde jag en ny beställning från xxl.se. En annan bra sportbutik på nätet med bra priser. Som ni vet så ska jag simma vansbro tjejsim nästa år och då måste jag ta upp mina gamla simkunskaper igen. Något som jag tror de flesta inte vet om mig är att jag var grym på att simma i yngre ålder, även crawl. Men jag slutade med det vilket jag ångrar idag. Hur som helst så ska jag försöka ta fram den sidan igen av mig och då behöver jag ju badkläder att ha i badhuset i höst, vinter och vår. Eftersom jag inte ens äger en bikini som passar längre så slog jag till och köpte en baddräkt med bra stöd för byst och axelband som sitter på plats på en gång. Jag klarar nämligen inte av att simträna i bikini för de sitter generellt inte speciellt bra på kroppen och jag vill kunna fokusera fullt ut på träningen. Därför får jag vara ful i baddräkt när jag tränar, se ut som en liten falukorv eller något. ;) 500 kostar den baddräkten och ska va bra för simträning. Jag passade även på att slänga ner ett par nya tights från nike med rosa detaljer på rea i varokorgen. 249 kosta dom så kunde inte låta bli! Och mina gamla börjar bli för stora igen så det är hög tid att köpa nya. Nu är jag nere i strl M! Helt fantastiskt. :) 

Friskknyten i ugn

 
Ni var ju ganska många som ville se mer recept från vad jag äter här på bloggen, både mat och godsaker så jag fortsätter väl att dela med mig. :) Här kommer första matreceptet jag delar med mig utav som är en utav mina favoritfiskrätter. Nämligen fiskknyten.
 
Till 4 knyten behöver du:
- Folie
- 1 paket fryst torsk (går även bra med andra fiskar som lax, sej m.fl.)
- 1 broccoli
- 2 tomater
- 6 potatisar
- 1/2 purjolök
- 2 paket minimorrötter
- fetaost
- vitlök
- smör
 
Såhär gör du:
Ställ ugnen på 200 grader. Tina torsken och peppra den lite. Strimla purjolöken. Skiva tomaterna. Bryt av småkvistar till broccolin och koka i någon minut. Koka minimorrötterna i ca 5 minuter. Skiva/dela potatisen och koka den sedan tills den nästan är klar. Fördela allt på 4 foliebitar som är så stora att du kan göra dem till ett knyte. Tag 4 matskedar smör som du pressar ner önskad mängd vitlök i och blanda ihop. Fördela smöret över de 4 knytena och smula även över fetaost efter egen smak. Snurra ihop de fyra foliebitarna så att de blir 4 knyten/paket. Enklast är att göra dem som smällkarameller. Lägg dem på en plåt och kör in dem i ugnen 25 minuter. Klart!

Supergott!

Träning bästa medicinen. Myt eller sanning?

Jag fick frågan för ett tag sedan om jag märkt av om jag blivit gladare av träningen. Det sägs ju att man ska må så mycket bättre i själen och bli en gladare/positivare människa samt även kunna hantera stress bättre. Jag kan ju bara tala för mig själv men för mig så är detta sanning. MEN jag vill också tillägga att det inte blev det förens månader efter att jag började på allvar, ibörjan var det bara ångestframkallande och en pina. En ren stressfaktor för mig, men det berodde mycket på osäkerhet och okunskap samt att det var något nytt och främmande. Hur som helst så i takt med att jag märkt förbättrat resultat för allt slit desto gladare har jag blivit för att jag faktiskt kanske kommer lyckas med mina mål. Jag blir glad av att bevisa för mig själv hur duktig jag faktiskt är som kan uppnå de tuffa mål jag sätter.
 
Och när det kommer till stress så är träningen den bästa medicinen för mig. Speciellt löpning. Jag är en person som lever ett liv där jag har fullt upp hela tiden med saker att göra. En väldigt jobbig och stressig dag brukar jag alltid avsluta med ett långpass löpning på minst 1 mil. Första 5 km är jag fortfarande väldigt uppjagad men sedan kommer jag in i mig själv och i en slags frid/glädje, jag njuter av känslan att flyga fram och ta in naturen runt omkring. Jag älskar känslan av att "kunna springa i oändligheter". När jag sedan kommer tillbaka från rundan är jag mycket lugnare och gladare. Samma sak gäller om jag är arg, ledsen m.m. Andra träningsformer funkar också, skivstång och spinning. Men löpning är det som är den bästa medicinen för mig. 
 
Så nej, jag tror inte det är någon myt att träning är den bästa medicinen mot psykisk ohälsa. :)

Veckans träning

Jag har fått kommentarer på där läsare undrar hur en typisk träningsvecka ser ut. Därför har jag kommit på idén att skriva "veckans träningsinlägg" varje söndag hur just den veckans träning sett ut. Är det något som ni tycker skulle vara intressant att läsa? Eller är det bara onödigt att jag gör det?
 
Hur som helst så såg denna veckans träning ut såhär:
 
Måndag: Spinningpass Bas + löpning på band 2 km på 11.13 min innan passet.
Tisdag: Skivstångspass + löpning på band 3km på 15.26 min innan passet.
Onsdag: Spinningpass Bas
Torsdag: Spinningpass Bas
Fredag: Skulle blivit skivstång med det blev inställt och jag fick jobba över så det blev ofrivillig vilodag.
Lördag: Spinningpass Bas + löpning på band 2.74km på 15 min innan passet.
Söndag: Skivstångspass + löpning på band 5 km på 28.26 min innan passet
 
Som ni ser blev de mycke spinning denna vecka och ingen löpning ute. Normalt sett brukar jag ha iaf 1-2 rena löparpass ute varje vecka på minst 7,5 km vardera. Men denna vecka blev de inte så av någon anledning. :P

Superkalorisnål Chokladmousse

 
Eftersom jag publicerade ett recept på en kalorisnål dessert igår så tänkte jag dela med mig av ännu ett idag som innehåller ännu mindre kalorier för chokladfantasten. Jag älskar ju choklad som verkligen är en kaloribomb, men detta har varit ett superbra alternativ för mig när chokladsuget varit på topp. 
 
För 4 glas/skålar behöver du:
- 4 äggvitor
- 4 msk kako
- 4 msk strösocker
 
Såhär gör du:
Börja med att dela äggvitorna med gulorna med händerna. Äggulorna kan du slänga och lägg äggvitorna i en bunke. Vispa äggvitorna hårt! Du vet att det är klart när du kan vända upp och ned på bunken och fluffet stannar kvar. Blanda sedan ned kakao och sockret försiktigt så att inte fluffet förstörs. Använd EJ elvisp. Fördela smeten i 4 glas/skålar och toppa med blandade bär och/eller lite smulad mörk choklad. Ställ in i kylen 15 minuter innan servering. 
 
Ett glas/skål innehåller endast ca 100 kcal!
 
Tips: 
Om du vill ha ännu kalorisnålare chokladmousse kan du byta ut strösockret mot stevia eller något annat sötningsmedel. Då innehåller desserten ca 60 kcal per glas/skål.
 
Vill ni se fler recept på godsaker som är kalorisnåla och kanske även mat? Skriv en kommentar isf.

Centimeter i midjan

 
För exakt 1 år sedan på dagen var jag lite stor i omkrets som måttbandet på bilderna. Det var i den vevan jag bestämde mig att det var nu eller aldrig som gällde att göra en förändring för att dämpa smärtor, inflamationer, feber och annan ohälsa. Det var då jag tog kontakt med läkare och blev satt akut på en behandling för att sedan rehabiliteringsträna med syfte att "komma tillbaka till vardagen som mål". Dvs. klara enkla saker utan att få inflammationer och extrema smärtor. Eftersom jag fick denna hjälp och pusch i baken så gav jag mig inte när min PT sett till att jag nått till mitt första mål. Jag fortsatte ännu hårdare och satte tuffare och tuffare mål. 
 
Idag står jag här, starkare än någonsin och med bästa kondisen jag någonsin haft. Och detta är bara början! Det vet jag eftersom jag satt ännu tuffare mål som jag SKA klara. På köpet har MASSOR av kilon och centimetrar lite här och där bara rasat av mig. Hur många kommer jag som jag sagt tidigare inte dela med mig av pga att det ger en fel bild av vad jag vill förmedla. Jag anser t.ex. inte att jag bantar och räknar tappade kilon, jag anser att jag strävar efter en fysiskt frisk kropp och ett normalt BMI. Något som har varit mitt mål ända sedan start. Men såklart kan jag inte förneka att jag är otroligt glad och tacksam för alla dom kilon och centrimetrar som försvunnit från min kropp. Min självkänsla har blivit mycket bättre när jag inte känner mig som en gris/flodhäst längre.
 
Ju mer kilon jag går ner, desto bättre resultat får jag på träningar och lopp. Det kanske är ganska lågiskt med tanke på att det är rätt jobbigt att springa med kanske 20 kg extravikt i en ryggsäck. ;)
 
Hur som helst, jag vill bara säga att jag är otroligt stolt över mig själv och hur mycket jag lyckats prestera/utvecklats på 1 år. När vågen och måttbandet står still i 1 månad så kanske jag berättar hur många kilon och centimetrar jag minskats med. Men när det blir vet jag inte. Kanske nästa månad? vid årsskiftet? I sommar? eller om 1 år? Tills dess får ni gissa er till siffrorna på vågen och måttbandet, vad tror ni det är? ;)

Internetshopping

Bilder lånade från sportamore.se
 
Jag satt och klickade runt lite på min favoritnätbutik sportamore.se och ramlade över denna löparjacka för kyligare tider. Den är fodrad, vatten och vindavvisande. Plus att den är sjukt snygg (precis som min andra craftjacka). Det bästa av allt var att det var rea på jackan och inte lite heller, 60% rabatt!!!!! Från att ha kostat 1095 kr till att kosta 438 kr. Det vill säga hela 657 kr rabatt!!! Så jag kunde inte låta bli fast jag borde. Men jag behöver faktiskt snart en bättre jacka för kyligare väder.
 
Dessutom är det ju gratis frakt och retur så om jag inte tycker om jackan 100% irl är det ju bara att skicka tillbaka den kostnadsfritt. Toppenbra!

Gott och kalorisnålt lördagsgodis

 Bilden har jag tagit på cheesecaken jag gjorde idag till ikväll. :) 

Många undrar hur jag lyckas hålla mig undan från söt- och godsaker under så lång tid som jag faktiskt gör (1 år nu). Sanningen är att det gör jag inte, MEN det jag unnar mig är kalorisnålt. T.ex. är det ju hur lätt som helst och smälla i sig en godispåse på 1000-1500 kalorier när man istället kan göra egna "bakverk" som är betydligt mycket nyttigare (och godare enligt mig som tröttnat på godis). Eftersom jag vet att många av er också kämpar mot sötsuget så tänkte jag dela med mig av ett supergott och superenkelt recept på Cheesecake. 
 
För 4 portioner behöver du:
- 4 små skålar eller glas
- 1 dl grädde
- 250g Kesella hallon
- 8 Digistivekex
- Blandade bär
 
Såhär gör du:
Smula ner 2 st digistivekex i varje skål/glas. Vispa grädden och ha sedan i kesellan som du blandar tillsammans så det blir en slät smet. Fördela smeten på de 4 skålarna/glasen över digistivekexen och toppa sedan med blandade bär. Det går bra att använda frysta bär också om det inte är säsong för färska. Det behöver inte ställas in i frysen eller kylen innan utan kan serveras direkt percis som den är.
 
1 glas/skål innehåller ca 320 kcal.
 
Tips:
Om du vill ha en ännu kalorisnålare variant av denna så kan du byta ut kesella hallon mot lätt kesella som du blandar ut med valfri Fun Light i önskad mängd. provsmaka så de blir lagom! Väljer du detta alternativ blir 270 kcal per skål/glas.

Min fredag

 
Ni är rätt eniga om att ni vill läsa mer om min vardag här i bloggen. Själv tycker jag den är rätt tråkig eftersom jag inte kan dela med mig så mycket av mina jobb pga sekretess och artighet mot kunderna. Jag jobbar ju med service. Och eftersom det känns som att jag inte gör något annat än att jobba och träna så blir det ju lite svårt. ;) 
 
Men idag så fick jag iaf agera chaffis i sista stund till min fästmans match pga förhinder för den som skulle kört egentligen. Så då passade jag på att ta med min jobbkamera och knäppa några bilder innan jag åkte hem. Ni undrar säkert varför jag inte stanna hela matchen men jag hade och har så fruktansvärt ont i lederna pga en kronisk ledsjukdom jag har. Så kyla kombinerat med att sitta ner på en hård träbänk funkar inte, smärtan blir totalt olidlig och mina leder blir som ballonger. Så tyvärr fick jag åka hem allt för tidigt. Men några bilder hann jag knäppa. En ser ni ovan på min fästman som alltså är målvakt. :P
 
Idag skulle jag egentligen ha tränat skivstång, men passet blev inställt pga att ledaren va sjuk. Så det fick bli en ofrivillig vilodag i och med att jag fått så ont i lederna nu också. Annars hade jag nog tagit en kort löprunda. Men jag satsar på spinning och 5km löpning imorgon istället. :)

Smoothietips

 

Några av er undrar vad jag stoppar i mig innan och efter träning så jag tänkte dela med mig av lite lätta grejer. T.ex. brukar jag ta mig en smoothie som mellanmål 2-3h innan träningen om jag ätit en tidig lunch eller har en ganska sen träning. Varför smoothie? Jo, för den är lättsmält och snäll för magen = ingen magknip, spya eller brådskande till toa samtidigt som man fyller på med energi. Jag presterar bäst på näst intill tom mage, men det är ju olika från person till person. När det kommer till smooothie så finns det ju en mängd olika recept också så det är ju lätt att variera sig. Men detta är mitt absluta favoritrecept som är sjukt enkelt.

 

Du behöver:
- 3 dl vaniljyoghurt
- 1 Kiwi
- 1/2 Banan
- 1/2 dl Apelsinjuice, färskpressad

 

Såhär gör du:
Häll i allt i ett mixerglas. Mixa allt så att det blir en slät och går att dricka. Häll i ett stort glas. Färdigt! Om man vill kan man ju toppa med lite grejer också. Typ kiwi eller något. Jag använder mig av en stavmixer (superbra) och ett 0,5 liters ölglas (ja, det är Falcons).

 

Har du någon favoritsmoothie? Dela gärna med dig då. Jag är ständigt på jakt efter nya goda recept. :) Och vad käkar du innan träning? Dela med dig av dina tips!

Tjejklassikern 2013

 
Jag har bestämt mig, jag kommer att genomföra en svensk tjejklassiker år 2013. Jag har redan anmält mig till alla 4 lopp förutom det sista där anmälningen öppnar om 20 dagar. Det jag ska göra är alltså att åka tjejvasan på klassisk stil längdskidor 30 km, cykla tjejvättern 100 km, simma Vansbro tjejsim 1 km och springa lidingö tjejlopp i terräng 10 km. Jag ser inga hinder till varför jag inte ska klara det? Men det kommer nog bli tufft och jag får nog ligga i med träningen nu i vinter. ;)
 
Utöver Tjejklassikern ska jag ju även springa Göteborgsvarvet på 21 km och dess seedningslopp på 10 km. Och självklart ska jag vara med i Vår ruset, Karlstad Stadslopp och tjurruset också som går här i Karlstad. Men jag vill också vara med i midnattsloppet i göteborg, iformloppet samt tjejmilen. Och ev. Blodomloppet i örebro då. Som ni hör är det en heeeel del men det gillar jag! :) 13 lopp totalt alltså på 1 år utspritt. Låter extremt mycket men de är ju som sagt utspritt så blir ju bara typ 1-2 lopp månad och någon månads mellanrum mellan vissa. :)
 
Någon mer som ska göra tjejklassikern 2013 eller vara med i något utav de lopp som jag ska va med i? :D

Tack till er alla!

Varje dag strömmar det in massor med fina och gulliga kommentarer från er läsare och jag lika glad & rörd varje gång jag får en. Ni är så snälla och underbart goa som skriver dessa kommentarer till mig! Det får mig att bli extra peppad att verkligen genomföra mina mål de dagar det känns lite tungt. Ja, för tro det eller ej så har även jag dåliga dagar även om det kanske inte syns här i bloggen eftersom jag är så envis. :P 
 
Hur som helst vill jag ge er ett stort tack! Jag vill även passa på och fråga några frågor till er som jag skulle bli glad om ni svara på. Här är dom:
 
- Hur hittade du min blogg?
- Varför vill du fortsätta läsa den och komma tillbaka?
- Finns det något du tycker saknas eller vill läsa mer om i min blogg?

2 till Bilder

 Foto: Linda Blom  Redigering: Jag
 
Här kommer 2 till bilder från igår som min vän Linda tog på mig. :) Den vänstra är min favorit. och den i headern. Men nu får ni inte se några fler bilder. :P Nästa gång blir i vinter förmodligen. Undrar hur jackan sitter då? 
 
I övrigt så ska jag iväg och träna ett spinningpass senare i eftermiddag. Jag åker nog dit lite tidigare och springer lite på bandet också för jag har spring i benen. Men innan träningen ska jag sysselsätta mig med lite datorarbete från lördagens bröllop.

Nygammal design på plats!

 Foto: Linda Blom  Redigering: Jag
 
Nu har jag slängt upp en ny bild i headern, en mer höstig. :) Jag trivs så bra med designen i övrigt så jag känner inte för att byta något annat än bilden. 
 
Som lite kul grej så slänger jag upp bilderna i samma inlägg också eftersom det hänt lite med min kropp sedan "sommarbilden" togs den 3 juni (för nästan exakt 4 månader sedan). T.ex. kunde jag inte knäppa jackan då vilket jag kan nu. Det syns stooor skillnad tycker jag. Framför allt på armar och händer. Jag kan ju inte ha förlovningsringen på rätt finger längre utan måste ha den på långfingret då den är alldeles för stor.
 
Kort sagt, jag är sjukt stolt över min framgång hittlls. Men än är det lite kvar, dock är målet nära nu. :)

Nya träningsbilder

Foto: Linda Blom   Redigering: Jag
 
Idag stod jag framför kameran igen. Denna gången i träningskläder och tanken är att bilderna ska bli till en ny design. :) Jag är väldigt nöjd med bilderna. Kanske främst för att jag inte fattat att jag faktiskt inte är megatjock längre. :P
 
Bilden i headern har jag samma jacka på mig. Dock kunde jag inte knäppa den då, vilket ni ser att jag kan nu. Så skön känsla!

I min träningsväska

 
Jag har sett många andra "träningsbloggare" publicera inlägg där de visar sin träningsväska och vad de brukar ha med. Själv tycker jag det är väldigt kul och se vad folk har med sig och man kanske får något tips eller så. Samt väsktips. Så ja, här är vad jag brukar ha med mig. Väskan köpte jag i våras och är av märket Rönisch. Skitbra och lagom stor om man inte ska ha med sig mycket kläder. Det jag gillar med väskan är att den är snygg och har både axelrem samt handtag + att det finns 4 små fickor på insidan + ett lite större att ha smågrejer i. 
 
Innehållet i väskan varierar men de flesta dagarna ser det ut såhär vid denna årstid:
- Alltid 2 par träningsskor. Ett par löparskor till löpbandet som jag brukar värma upp med och sedan antingen spinningskor (ej med på bild) eller gymskor med plattare sula och barfotakänsla. Skor är extremt viktigt tycker jag!
- Vattenflaska. Såklart! Vem klarar sig utan det när dom tränar?
- Liten svetthandduk. Ni som känner mig eller läst i min blogg vet att jag svettas floder. Efter t.ex. ett spinningpass kan jag i princip vrida ut svett hur handduken. :P Hehe. Skäms nästan.
- Sportarmband till Iphonen. Det brukar jag sällan använda, men när jag använder det så har jag de när jag tränar i gymmet. Vilket är sjukt sällan.
- Mobilen. Klarar mig inte utan den. :P Måste alltid ha koll på klockan. Enda gången jag klarar mig utan den är när jag springer ute.
- Ipod Shuffle. Min kära lilla Mp3 som är helt underbart bra. Bara att nypa fast i t-shirtens nederkant. :)
- Gymkort.
- Lås till förvaringsskåpen. 
- Liten väska med småplock i. T.ex. hårsnoddar, hårnålar, tigerbalsam m.m.
- Hoodie med dragkedja (ej med på bild) för att hålla värmen mellan löpband och inbokat gruppass.
 
Ibland har jag också med mig:
- Överdragskläder i form av mysbyxor och jacka på vintern när det är kallt.
- Extra t-shirt att byta mellan löpband och gruppass. 
- Ombyteskläder och stor handduk om jag ska till jobbet direkt efter. Men det är väldigt väldigt väldigt sällan så de räknas nog inte. :P
 
Ni som bloggar får gärna göra ett inlägg också med vad ni har i er träningsväska. :) Skicka också länken sen i en kommentar så kan jag spana in. Vore kul! :D

Spinningtorsdag

 En nytränad Emma från idag. :)
 
Åh, idag har det varit en sådan där jobbig dag redan från morgonen. Det tog verkligen emot att gå upp i morse och jag har varit trött hela dagen. Sen fick det bli ett Spinning Bas pass efter jobbet och där var jag lika trött. Lyckades dock skrapa fram lite energi även om de inte var mycket. Men imorgon tar jag nya tag med skivstång. :)
 
Jag har även börjat fundera på om jag ska göra en svensk tjejklassiker år 2013. Dvs tjejvasan, tjejvättern, Vansbro tjejsim och Lidingö tjejlopp. :) Jag är dock lite tveksam fortfarande. Men man har väl lite tid att fundera på kvar iaf.

Anmäld och klar till Tjejvasan!

Jag har nu precis betalat in anmälningsavgiften till Tjejvasan 23 Februari 2013 på 740 kr. Ujuj, Det sved lite. Men som tur är så sponsar mitt extrajobb med halva avgiften, så då blir det ju inte så farligt som tur är. :)
 
Nu finns det alltså ingen återvändo! Detta är helt galet, men jag tror det kommer gå bra! Min fina vän Sara och hennes pappa ska hjälpa mig att träna skidor inför loppet. Saras pappa är en erfaren skidåkare med många vasalopp på nacken, så någon bättre coatch kan man ju inte få för en som mig som inte kan ett skit. :) Förmodligen kommer vi åka till Torsby skidtunnel ganska snart och prova på en första gång. Jag längtar redan!
 
Åh, jag är såå taggad på detta! Även fast jag inte kan åka skidor. :P Men så svårt kan de väl inte vara?
 
P.S. Nu har jag även skapat en ny kategori, Träning - Längdskidor. Bra va? :D

Tjejvasan 2013

Jag älskar utmaningar. Det går inte att förneka. Jag älskar ännu mer tuffa utmaningar som jag vet att jag måste kämpa för att lyckas genomföra. Tjurruset var en sådan utmaning och lika så Karlstad Stadslopp. Nu har jag beslutat mig efter lite övertalan från 2 jobbkompisar att även starta i Tjejvasan 2013! Hur sjukt är inte det? Jag kan även tillägga att senast jag stod på ett par skidor var för ca 14 år sedan och jag äger inte ens ett par skidor. Men det ska nog fixa sig. Jag är ju envis så jag vet att över mållinjen kommer jag att komma på ett eller annat vis. Men tiden kommer nog inte bli så bra. Men det är inte målet 2013 utan att bara komma i mål. 
 
Detta innebär ju också att jag måste börja träna skidor i vinter! Hur det går får ju vädergudarna avgöra. Men jag hoppas innerligt på snö iår. Förra året blev det ju väldigt fattigt med snö tyvärr. 
 
Nåväl, någon mer som ska vara med och åka Tjejvasan? :)

Före- och efterbilder av armar

Vänster bild: För 7 veckor sedan   Höger bild: Idag!
 

Jag fortsätter med mina före- och efterbilder eftersom jag tycker det är roligt och blicka tillbaka och se resultaten. Här kommer 2 kassa mobilbilder på armarna som har 7 veckor mellan sig. Den vänstra är alltså tagen för 7 veckor sedan och den högra idag.
 
Jag kan bara säga att jag f*n blir helt shockad. Är det verkligen min arm på höger sida? Jag som aldrig haft armmuskler... Och förvandlingen på 7 veckor är ju helt sanslös? Hur kommer den då se ut om 7 veckor till? Det återstår och se. Shit, jag är såå shockad. Det har vekrligen inte gått in i min hjärna att jag börjar bli den där vältränade tjejen och inte soffpotatisen som blir trött bara tanken på att träna...
 
I övrigt så körde jag mitt livs jobbigaste spinningpass idag. Jag trodde jag skulle dö flera gånger och höll på och spy 2 gånger. Det är hatkärlek till den känslan kan jag säga.... Imorgon får de bli en lugn springtur på 7km.

Mitt namn är Emma Bertilsson, 25 år och bosatt i staden Karlstad. Jag bär på en kronisk ledsjukdom och i denna blogg får ni följa med på min resa från extrem överviktigt med ledvärk, inflammation och feber till ett symtomfritt sundare liv med normalt BMI. Ni får även ta del av mina framsteg, bakslag och mål.

Hösten 2011 orkade jag inte ens springa 200 meter. År 2014 ska jag springa mitt första marathon och fram tills dess anta en rad andra spännande utmaningar. Så följ min resa, den vill du inte missa!!

Mail: [email protected]
Instagram: HealthyHappyEmma

Follow on Bloglovin

Mina Lopp

2012:
Vårruset 5km 10/5 - 33:15 min
Karlstad Stadslopp 10km 16/6 -66:46
Blodomloppet 10km 30/8 - 62:27
Tjurruset 10km 15/9 - 74:40

2013:
Ismilen 9 km 19/1 - 46:47
Tjejvasan 30 km 23/2 - 3:59:40
Seedingsloppet gbg 10km 24/3 - 48:07
Vikten runt 72 km 9/5 - 2:59:23
Vårruset 5 km 16/5 - 21:58
Göteborgsvarvet 21km 18/5 - 1:49:02
Tjejvättern 100km 8/6 - 3:24
Karlstad Stadslopp 10km 15/6 - 45:56
Vansbro tjejsim 1km 6/7 - 30:02
Blodomloppet 5 km 22/8 - Hoppade över
Tjurruset Karlstad 12 km 14/9 - 1:16:50
Lidingö tjejlopp 10 km 29/9 - 47:15
Tjurruset Sthlm 10,4 km 6/10 - 1:02:01

2014:
Göteborgsvarvet 21 km 17/5 - ?
Stockholm Marathon 42 km 31/5 - ?
Halvvättern 150 km 8/6 - ?
Vansbro halvsim 1,5 km 4/7- ?
Midnattsloppet 10 km 16/8 - ?
Tough Viking 15 km 30/9 - ?
Tjejmilen 10 km 6/8 - ?
Stockholm Halvmaraton 21 km 16/9 - ?
Lidingöloppet 15 km 27/9 - ?
Tjurruset Sthlm 10 km 4/10 - ?
Stockholm Tunnel Run 10 km 22/11 - ?

Personligt Bästa

Löpning:
2 km - 8:04 min
3 km - 13:07 min
5 km - 21:56 min
10 km - 44:52 min

Längdskidor:
1 km - 6:14 min
30 km - 3:59:40 min

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus