Idag har nog ingen undgått att det är fettisdagen, semeldagen alltså. Själv älskar jag semlor och har lovat mig själv att belöningen efter tjejvasan blir 2 semlor, innan dess blir det inga semlor. ;) Däremot tänker jag inte gå utan gott idag. Så jag gjorde min supergoda ostkaka nu som jag ska äta ikväll efter träningen. Jag gjorde den nu för att kunna ta en fin bild på den till bloggen, annars så är den ju godast när den kommer direkt från ugnen. Många av er har frågat om recept på den eftersom den inte är speciellt onyttig så jag tänkte dela med mig av det här.
Du behöver:
- 2 ägg
- 2 msk hackad mandel
- 1 tsk socker
- 250 gram naturell Keso 4%
- Lite smör
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Blanda sedan ned mandel och Keso. Smöra en ugnssäker form (jag använder en liten pajform på 15 cm i diameter). Häll i smeten och in med den i ugnen i 20-30 minuter tills de fått en fin färg på ytan. Servera med jordgubbssylt, hallon eller något annat som du tror passar bra till. :) 514 kcal för hela ostkakan.
Mikael