Paket från xbeauty.se

 
Igår när jag kom hem ifrån jobbet så låg det ett roligt paket i brevlådan från xbeauty.se som innehöll omtalade Xlash som ska förlänga ögonfransarna och Xbrow som ska ge tätare och fylligare ögonbryn. Jag har hört massa gott om båda produkterna så det ska bli kul och prova. Speciellt xlash då mina ögonfransar är enormt korta och raka. Så om de funkar skulle jag bli jätteglad. :) Någon av er som testat de?
 
En recension av produkterna kommer att dyka upp om ca 1 månad när jag testat dem ett tag.

Skivstång + intervallöpning

 
Idag vaknade jag med förlorad röst. Jag kunde bara viska i princip. Dock hade jag ingen feber och kände mig pigg för övrigt så jag drog iväg till jobbet. Och eftersom jag jobbat så kunde jag faktiskt träna också. Det här med att träna när man är sjuk är så olika för olika människor, vissa kan inte ens träna när dom känner som jag idag. Torrhet i halsen och hes eller ingen röst medan andra tränar till och med när dom har feber (vilket såklart är dumt). Själv drar jag gränsen från halsen och nedåt. Alltså har jag ont i halsen, är snorig, hes m.m. så tränar jag, om jag inte har feber då. Känner jag även från halsen och nedåt lungorna så tränar jag inte. Då är det vila. Hur gör ni?
 
Hur som helst, idag blev det ett skivstångspass. Men innan skivstångspasset så körde jag ett kort intervallpass på löpbandet. Jag startade på 11 km/h och sprang i 5 minuter. Sedan ökade jag 0,1 km/h var 30e sekund fram till 8 minuter då jag ökade till 13 km/h i 2 minuter. Sedan de sista 2 minutrarna så ökade jag ytterliggare till 14 km/h. Dom sista minutrarna var riktigt jobbiga! Svetten forsa vill jag lova. men det var skönt, detta var nämligen första gången jag sprang sedan Ismilen
 
Efter "uppvärmningen" på 12 minuter blev det sedan som sagt ett skivstångspass. Jag hade mina vanliga vikter. Dvs. 30 kg för ben, 20 kg för rygg och 15 kg för axlar och 12,5 kg för armar.

Bloppis av träningskläder

Som ni vet så har jag rasat i vikt de senaste månaderna, så mina träningskläder (och vanliga) som jag köpte för några månader sedan har nu blivit på tok för stora. Därför tänkte jag ge mig på det här med bloppis nu. Dels för att jag ständigt behöver köpa mindre träningskläder vilket kostar en hel del och dels för att de gamla är ju onödigt att det bara ligger och samlar damm om någon annan kan få nytta av dem istället. Eller hur? :) Plus att några av er har visat intresse för bloppis av mina kläder när jag frågat i tidigare inlägg.
 
BLOPPISEN ÄR NU AVSLUTAD! Samtliga vinnare kontaktas via mail.
 
Såhär kommer det funka: Jag lägger ut ett startbud på varje plagg, sedan kan ni buda genom kommentarer. Du skriver t.ex. "jag budar 100 kr på det rosa casall linnet i stolek 42". Varje bud är bindande. När slutdatumet och tiden paserat (10 Februari 2013 kl. 21.00) så har den som lagt högst bud "vunnit" och får därför köpa plagget. Låter det bra? Frakt tillkommer också på alla plagg. och vill man köpa flera plagg så går det att samfrakta. Glöm heller inte att fylla i din mailadress så att jag kan kontakta dig om du skulle vinna.
 
Bloppisen avslutas den 10 Februari 2013 kl. 21.00. Då kontaktas vinnaren av respektive plagg via mail!
 
 
Nike Filament Tights
Använda men i bra skick. Har varit mina favorit tights sedan jag köpte dom i januari 2012 och av samma anledning här är dom numera alldeles för stora och säljs därför. Produktbeskrivningen lyder: Snygga och slimmade löpartights från Nike. Liten ficka med dragkedja bak.
 
Storlek: L
Nypris: 299 kr
Startbud 80 kr
Nuvarande bud: 160 kr
 
 
Nike Pro Bra
Jättebra sportbh som säljes av samma anledning som tidigare, den är numera på tok för stor. Använd men i bra skick. Nikemärket har några sprickor. Produktbeskrivningen lyder: Nike Pro Bra är en Sport BH i Dri Fit material för att vara så sval och skön som möjligt under träningspasset. 
 
Sorlek: XL
Nypris: 299 kr
Startbud: 50 kr
Nuvarande bud: 80 kr
 
 
Löpartights från Halens
Använda men i bra skick. Säljes pga att de är på tok för stora numera. Tillverkade i funktionsmaterial och har en ficka där bak med dragkedja.
 
Storlek: 44/46
Nypris: 249 kr
Startbud: 50 kr
Nuvarande bud: 65 kr
 
 
Träningslinne från HM 
Sparsamt använt linne från HM. Tillverkat i funktionsmaterial och passar både som tight och oversize. Säljes pga att det blivit alldeles för stort för mig. Såhär ser ett rosa linne ut på i samma modell och storlek.
 
Storlek: S
Nypris: 149 kr
Startbud: 50 kr
Nuvarande bud: 125 kr
 
 
Träningslinne från Casall
Snyggt annorlunda linne tillverkat i funktionsmaterial. I nyskick. 
 
Storlek: 42
Nypris: 349 kr
Startbud: 100 kr
Nuvarande bud: 110 kr
 
 
Träningslinne från Casall
Snyggt annorlunda linne tillverkat i funktionsmaterial. Aldrig använt. På bilden är linnet i storlek 42. Men har dubbelt av dessa i 2 stolekar.
 
Storlek: 40
Nypris: 349 kr
Startbud: 100 kr
Nuvarande bud: 110 kr
 
 
Träningslinne från Casall
Snyggt annorlunda linne tillverkat i funktionsmaterial. I nyskick.
 
Storlek: 42
Nypris: 349 kr
Startbud: 100 kr
Nuvarande bud: 120 kr
 
BLOPPISEN ÄR NU AVSLUTAD! Samtliga vinnare kontaktas via mail.
 

Kyckling med Risonipilaff

 
Jag hittade ett supergott och fräscht recept förra veckan som verkar rätt så nyttigt dessutom. Så jag tänkte dela med mig av detta underbara recept här i bloggen eftersom ni önskat mer recept på mat. Vill ni se ännu mer sådant här i bloggen? 
 
Du behöver till kycklingen:
1 gul lök
- 600g strimlad kyckling
- 1 msk margarin
- 1 1/2 dl Creme Fraiche Chili/Paprika
- 2 dl hönsbuljong
 
Du behöver till Risonipilaffen:
- 1 msk olja
- 3 dl Risoni
- 5 dl hönsbuljong
- 500g fryst grönsaksblandning med bönor
 
Såhär gör du:
1. Skala & finhacka löken
2. Risonipilaff: Bryn hälften av löken i oljan i kastrull. Tillsätt risoni & buljong. Koka enligt anvisningarna på förpackningen. När det är 5 minuters koktid kvar, tillsätt grönsaksblandningen.
3. Bryn resten av löken samt kycklingen i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
4. Blanda Creme Fraichen med buljong & häll på kycklingen. Sjud i 8 minuter.
5. Smaklig måltid!

Tillbaka till vardagen

 
Nu ihelgen har jag haft en "lugn" men fartfylld helg. På lördagen gick det ju i ett med en heldag tillsammans med några vänner. På söndagen hade jag en hel vilodag där jag bokstavligen inte gjorde ett skit, förutom att åka till stallet och gå till affären och köpa mjölk till frukosten. :P
 
Så idag drog verkligheten igång igen med jobb och träning. Idag fick det bli ett skivstångintervallpass och jag känner mig starkare än någonsin. Såå härlig känsla! Dock har jag varit enormt hes sedan i lördags och nu börjar halsen bli torr också. Jag hoppas verkligen inte jag blir sjuk snart. För det har jag verkligen inte lust med....
 
Nej, nu ska jag fortsätta titta på top model sverige som jag kollar på för ev. inspiration till mitt fotografyrke.

Kanontips!

 
Jag har länge funderat på att bröja prenumenera på en bra träningstidning, det ger ju lite extra peppning och ger en rolig överraskning i brevlådan när man kommit hem från jobbet. Iform är en tidning jag köper lösnummer från lite då och då. Lika så från Topphälsa och Runners. Idag tog jag tag i saken, jag kunde helt eneklt inte motstå ett erbjudande som Rebecka tipsade mig om, nämligen 3 nr av iform + ett rosa/lila craft underställ för enbart 119 kr! Ett underställ är jag i stort behov av och just detta underställ har jag kikat på och funderat på att beställa från sportamore.se, fast där kostar det 349 kr. För bara understället! Så det här erbjudandet är alltså ett riktigt kap! Dock får man ju inte understället förens 3-4 veckor efter betalningen. Men för det priset kan det vara värt väntan, eller vad säger ni? :) Här hittar ni erbjudandet.
 
Sen undrar jag också om ni har tips på bra träningstidningar som inte är allt för fokuserade på viktnedgång. Alltså inget: "så tappar du 5 kilo på 5 veckor". Iform är ju lite på gränsen men jag gillar den ändå. Jag söker tidningar med träningstips och nyttiga goda recept. :) Och tidningar med en hel del inslag av löpning skadar ju inte heller. ;) Har du någon favorittidning? Tipsa gärna.

Boda borg!

 
Igår blev det en heldag från morgon till kväll med ett gäng härliga tjejer och killar. Min klocka ringde redan vid 6.30 för att jag skulle hinna med stallet på innan de plocka upp mig och vi drog vidare till Boda Borg. Boda Borg var SUPERKUL och vi fick 8 stämplar eller något sådant. Jag kommer lätt återvända dit och INTE låta det gå 10-14 år innan jag besöker stället igen. Tyvärr har jag inga bilder därifrån, det är ju lite krångligt att släpa på en kamera eller mobil. ;) 
 
På kvällen sedan gick vi ut och hade kul. Det blev en väldigt sen kväll för lilla mig som vanligtvis går och lägger mig rätt tidigt. Jag har ju lite pensionärsvarning på mina tidiga morgonar och relativt tidiga kvällar. Haha. 
 
Men kort och gott, det blev en lyckad dag vi sent kommer att glömma! Iaf jag.

Skivstångintervall

 
Efter skidåkningen på 4,6 km så åkte jag iväg till Friskis vid lunch på ett kombinerat skivstång intervall pass. Dvs. ett vanligt skivstångspass och sedan är det pålagt 15 minuters konditionsträning i intervaller. Ska jag vara helt ärlig så är det inte superjobbigt, men helt klart pulshöjande. Sen blir det ju vad man gör det till också. Fast för min del är det mer styrkan än kondisen som brister. ;) Jag är nog den enda som "joggar på stället" i den aktiva vilan. Iaf vad jag sett på alla pass jag gått på. Jag känner mig lite dum/ful när jag springer där på stället ensam men min puls går ner så fort nu så om jag står still och sprätter lite med benen som de andra hinner jag bli kall och tappa för mycket puls. Inte bra på intervallpass. ;) Hur som helst så körde jag mina vanliga vikter idag på skivstångsdelen, jag tänkte va lite snäll mot mig eftersom jag redan varit och åkt skidor. Men nästa vecka blir det viktökning skulle jag tro!
 
Jag har även provat mina proteiner som jag beställde från fitnessguru och TYVÄRR var dom en stor besvikelse. :( Inte alls goda. Så det jag kommer använda dom till är att göra pannkaka på dem, för det funka dem till iaf. Alltid något. Så får jakten på det perfekta chokladpulvret fortsätta. Jag såg t.ex. att fitnessguru nu fått in en hel drös med nya smaker, så jag kanske testar några av dem. Minkchoklad låter ju lovande, eller vad säger ni? 

En ledig fredag!

 
Idag skulle jag egentligen ha jobbat halvdag, men det blev avbokat så att jag vart ledig istället. En kul överraskning som jag blev mycket glad över. Så imorse tog jag & Sara tillfället i akt och begav oss ut på längdskidor på Mariebergsviken (där jag och min fästman åkte skridskor i onsdags). Eftersom det är helt plant så är det ett perfekt ställe och träna teknik på. Så det gjorde vi. :) Det gick sakta men säkert och jag tyckte de gick rätt bra för mig faktiskt. Framåt kom jag iaf. ;) Och detta var även första gången jag åkte på riktig snö! Det var stor skillnad.
 
Nu när jag har värmt mig lite och käkat lite mellanmål iform av keso, kanel och banan så ska jag strax iväg på ett kombinerat lunchpass med skivstång och intervall. I eftermiddag ska jag göra lite ärenden och sedan blir det storhandling. En effektiv ledig fredag med andra ord. :) Imorgon åker jag dessutom till Boda Borg med ett gäng kompisar. För er som inte vet vad det är så är det typ som fångarna på fortet med celler. Det kommer nog bli kanonkul och jag ser verkligen fram emot det!!
 
Ha det gott!

Premiärturen på skrillorna!

 Ignorera min (o)snygga outfit, jobbjacka och överdragsbrallor när jag ska iväg och träna.
 
Som yr.no förutspådde så blev det strålande fint väder idag. -7 grader, sol och vindstilla! Dessutom slutade jag redan kl. 13.00 idag och min fästman var ledig. Så direkt när jag kom hem begav vi oss ut på en 4,5 km lång skridskotur på Mariebergsviken. Jag som inte åkt skridskor på 10-13 år höll mig hela tiden på skridskorna medan min fästman som är hockeyspelare (målvakt) ramlade 1 gång. Hihi. Det tyckte jag var lite roligt! Det gick sakta men säkert för mig och det är väl huvudsaken. ;) Ont i fötterna fick jag inte heller. Turen avslutade vi med en fika på naturum bestående av en filmjölksbrödsmacka med getost och sallad, mums! På bilden syns inte ens brödet men det finns någonstans där under. ;)
 
Efter vår lilla utflykt så begav jag mig vidare för lite hårdträning på Friskis med min arbetskompis och vän Emelie. Vi körde en kombinerat skivstångs- och spinningpass som var ganska jobbigt. Jag körde mina vanliga 30 kg för ben, 20 kg för bröst och rygg samt 15 kg för armar och axlar. Och vet ni vad? Jag tror det börjar bli för lätt... Jag blev inte så trött som jag hoppats på nämligen. Så kan de gå. Viktökning nästa gång alltså.
 
Nu ska jag prova Kaseinpudding med mitt nya protein från fitnessguru. Det ska bli spännande! Håll tummarna för att det är gott!

Mellanmålstips - Keso med kanel och banan

 
Jag har fått kommentarer på där ni önskar mellanmålstips då några av er tycker det är svårt att hitta på sådana. Så här kommer ett till av mina godaste mellanmål som är superenkelt att göra och nyttigt. Allt du behöver göra är att blanda i kanel i naturell Keso, sedan skivar du banan med en sked och blandar i också. Sen är det bara att äta! Om du gillar risgryns-/tomtegröt så kommer du förmodligen att gilla detta också då det påminner enormt mycke om det! Största skillnaden är att det är mycket nyttigare och hälsosammare.
 
Jag vet att kombinationen låter jätteknepig, det tyckte jag också först och var väldigt tveksam om de skulle vara så gott som min vän påstod. Men de var det! Så jag tycker ni också ska våga prova detta! Det är jättemumsigt! :D

Jag ska bli hockeyproffs!

 
Jag har varit sugen hur länge som helst på att åka skridskor, lik som allt annat så var det massa massa år sedan jag åkte. Kanske 13-15 år sedan eller något. Varför? Jo, för jag har varit lat och inte haft några skridskor som passat. :P Men idag tog jag tag i saken och åkte och köpte mig marknadens billigaste skridskor på stadium för 350 kr, också hade jag rabatt så de kostade bara 300 kr. Helt överkomligt pris. Imorgon är tanken att jag och min fästman ska ut och åka i mariebergsviken i det fina kalla vädret. För honom blir det nog ingen träning men för mig kommer det nog bli det då jag har en känsla av att jag kommer ramla rätt mycket. :P Eller så gör jag inte det, vi får väl se.
 
Nu ska jag iväg och träna dagens andra pass, spinning bas. Imorse innan jobbet åkte jag iväg till friskis och körde crosstrainer och rodd samt underkropp i gymmet.

Måndag

 
Åter igen är det måndag, och som alla måndagar så har jag sovmorgon och börjar egentligen inte förens 8.30. Så Jag passade på och ta mig till gymmet och köra ett hårt styrkepass för överkroppen innan jobbet. Nu har jag nyligen kommit hem från en hel dags jobb och är väldigt trött så det känns skönt och ha träningen gjord för idag. Ikväll blir en soft "vilokväll" i soffan för ovanlighetens skull.
 
Nu har jag även snöat in mig på att jag ska köpa skridskor så att jag och min fästman kan åka skridskor i stugan och i mariebergsviken. Det vore ju mysigt! Och även åka skridskor med kompisar som är lika kassa som jag. Min fästman är ju ändå hockeyspelare så han är ju ganska mycket duktigare än mig som inte åkt skridskor på mer än 10 år. :P Planen är att jag ska få tag på några imorgon, jag hoppas jag hittar det begagnat. :)

Söndag

Så var det söndag åter igen. Veckorna går så himla fort så att det inte är klokt! Om en månad ska jag åka tjejvasan, det är heller inte riktigt klokt. Jag undrar hur det kommer gå, hur rädd jag kommer vara i nedförsbackarna osv. Nåväl, allt löser sig. :)
 
Idag har jag haft en förhållandevis lugn dag. Startade dagen med att åka till stallet, sedan blev det en fotografering och efter det så städade jag hela lägenheten. Sådant måste ju tyvärr också göras. ;P Det blev även lite träning iform av ett skivstångspass.
 
Och eftersom det är söndag så innebär det ju också redovisning av veckans träning:
Måndag: Skivstång
Tisdag: Spinning medel
Onsdag: Crosstrainer 10 min (uppvärmning) + Gym överkropp 50 min + Spinning medel
Torsdag: Rodd 10 min + Crosstrainer 10 min + Stakning 5 min + Gym underkropp 11 min
Fredag: Vila
Lördag: Ismilen, 9 km på 46:47 min
Söndag: Skivstång

Vinn ett handgjort vänskapssmycke!

Sofie på LINÈA - Skönhet och Design frågade mig om jag ville annornda en tävling för er läsare här i bloggen där priset är ett fint vänskapshalsband som hon själv gjort. Självklart vill jag prova på och ha en tävling så smycket ni ser på bilderna kan ni vinna. 
 
Vänskapshalsbandet är perfekt att ge bort till någon man håller kär, varje liten del på halsbandet har en betydelse, och det är du som vinnare som bestämmer vad varje del ska betyda, det skrivs sedan i ett vackert brev som skickas med, om ni vill ge bort det såklart :) (ni gör upp vad som ska stå efter att tävlingen är avslutad)
 
FÖR ATT TÄVLA:
1. Ge en liten motivering om varför just du ska vinna halsbandet som en kommentar till detta inlägg.
2. Gilla LINÉA - skönhet & design på facebook.
3. Dela den här bilden som finns i hennes grupp.

 

Extrachans: Blogga om tävlingen och länka till emmasviktiga.blogg.se samt tävlingsbilden på LINÈA - Skönhet & design. Skriv även din motivering i inlägget. Du kan använda bilden som finns i detta inlägg.

 

Tävlingen avslutas den 17 februari och en vinnare dras då!

 

På grund av dåligt visat intresse avslutas tävlingen tidigare. Vinnaren har kontaktats.

Ismilen 2013

 
Jag tog en sovmorgon idag och gick upp vid klockan halv 9. Då höll solen på att gå upp över trädtopparna och det var såå fint! Se bilden ovan, Jag kunde inte låta bli att ta den från fönstret. :)
 
10.20 åkte vi (jag och min fästman) till Mariebergsskogen där loppet hölls. -18 grader, strålande sol och vindstilla var det då. Lite kallt men hellre kallt än regn och blåst tycker jag. Väl där mötte jag även Victoria som också trotsade kylan och sprang loppet. Hon och jag startade även tillsammans på Tjurruset i september. Hur som helst, eftersom jag redan provsprungit banan så visste jag ju hur den skulle se ut. Så Jag drog på ibörjan där det var grusunderlag för att det sedan skulle saktas ner lite automatiskt i skogen/på trägångarna. Framåt slutet började det bli lite jobbigt för lungorna och benen. Det var ju lössnö ovanpå is (vi sprang en bit på värnen) vilket är rätt jobbigt för benen. Men jag klarade det! Tiden blev 46:47 min, sinnessjukt! Nytt PB alltså.
 
 
Ovan kan ni se lite bilder på lilla mig. :) Det syns att det är rätt kallt va? Min svett har liksom frusit till is. :P När jag gick i mål så hade jag tydligen dessutom helt vita ögonbryn och ögonfransar enligt sambon. Haha. Men jag va tvungen att torka mig i ansiktet för det sved mycket så han hann inte ta någon bild.
 
 
Man fick en goodiebag iform av en gympapåse när man kom i mål (se ovan), den innehöll en buff, reflex och energidryck. Ingen medalj alltså, lite tråkigt men jag får använda reflexen som medalj. Jag brukar ju skriva tiderna bakom den och hänga/ställa i medaljhörnan. Buffen kommer jag få bra användning av! Blir perfekt att ha runt halsen när jag springer och de är så kallt som idag. 
 
Allt som allt är jag riktigt nöjd med mig själv, men prestation och årets första lopp. Jag menar, sist jag sprang ett "vanligt" lopp och då på asfalt var Blodomloppet i Örebro. Då sprang jag på tiden 62:27 min, idag sprang jag på 46:47 min och det var betydligt sämre underlag och superkallt. Nästa lopp blir Göteborgsvarvets seedningslopp på 10 km och då lär det gå undan vill jag lova. :) Jag längtar redan! Men innan dess är det Tjejvasan som gäller.
 
Edit: Loppet var visst inte 10 km (vilket jag nästan trodde också) utan ca 9 km. Något som låter mer rimligt i mina öron med den tid jag hade. Men hade det varit 10 km hade jag ändå kommit under 55 min. Det känns bra. :)
 
 

Iskall lördag

 
Idag började jag med att springa Ismilen (mer om det i ett annat inlägg när jag fått veta vilken tid det blev) och sedan tog jag mig ett bad efter då jag sprang i -18 en mil. Brr. Sedan var det bara att ge sig ut i kylan igen för att åka till Pommen och rasta honom. Det blev en kortis eftersom jag fått nog av kylan för idag. Men han var glad ändå. 
 
Nu snart ska jag och min fästman in till staden och käka på resturang samt gå på bio (the hobbit). En fin belöning efter dagens prestation. :) Hoppas ni har/haft en bra lördag med!

Hur man tejpar benhinnorna

 
Imorse innan Ismilen så passade jag på att filma när jag tejpade mina benhinnor inför loppet med Kinesiotejp. Fast jag har inga problem med dem just idag men jag brukar alltid tejpa benhinnorna innan lopp i förebyggande syfte eftersom jag presser mig till max hela vägen då. Hur som helst, min kinesiotejp har jag köpt på kinesiotapeonline.se och de kostar 99 kr/tejprulle.
 
P.S. Ursäktar röran och den dåliga videokvaliteten. Mitt ansikte kom inte ens med och ljudet blev väldigt lågt. Men jag hoppas ni hör och fattar ändå. :P Sen är ju inte jag bäst på att förklara heller och hatar att stå framför kameran. Sitter dessutom i ett urtjusigt underställ... Haha.
 

Imorgon gäller det!

 
Imorgon gäller det. Då springer jag årets första lopp, nämligen ismilen! Jag är sjukt taggad till detta och jag tror det kommer gå kanonbra. :) Tidigare idag så hämtade jag ut nummerlappen så att jag slipper va ute i kylan och vänta så lite som möjligt imorgon fm. Jag föredrar att ha sådant fixat någon dag innan. Idag får det även bli en vilodag såhär dagen innan, för av erfarenhet så presterar jag ALLTID bättre efter 1-2 vilodagar när det kommer till löpning.
 
Min kära fästman ska också hänga med och supporta mig i kylan samt knäppa några bilder på mig med min jobbkamera. ;) Det är jualltid kul och ha, också har jag ju en viss förmåga att aldrig fastna på bild av den "anlitade" fotografen för loppen. Förhoppningsvis är det fint väder imorgon, som det ser ut nu ska de bli strålande sol och runt -11. PERFEKT! 
 
Nu ska jag iväg och kolla när min älskade fästman spelar match i hockey. Han är målvakt och står ikväll. Hoppas ni får en trevlig kväll också. :)

Paket från Fitnessguru!

Lille Felix skulle envisas med att vara med på bild också, och han tycks gilla fitnessguru också. ;)
 
Idag efter jobbet så hämtade jag ut mitt paket från fitnessguru.se som jag beställde i förrgår. Som vanligt har dom snabb leverans. :) Denna gången blev det en del grejer. Paketets innehåll var:
 
- One Whey Choklad och hasselnöt
- One Casein Boible Chocolate
- Jordnötssmör
- En rosa shaker (eftersom den gamla dålig och läcker när man skakar)
- Fitnessnudlar (Gåva)
 
Jag har redan öppnat burkarna för att lukta på produkterna och de luktar väldigt gott. Choklad! Inte så konstigt kanske men ändå. :P Kaseinet är jag riktigt nyfiken på, så förmodligen blir det att göra en kaseinpudding redan ikväll. Fitnessnudlarna som jag fick med ser väldigt äckliga ut, som maskar i vatten. De ska tydligen inte innehålla några kalorier. Jag är väldigt skeptisk till dom, men ska såklart prova dom. Vem vet, jag kanske totaländrar mig? ;)
 
Skulle ni önska att jag återkommer med omdöme på produkterna? Säg till isf.
 
 

Tips på spring-/träningsmusik

Nu är det så att jag börjar tröttna på mina låtar jag har i min mp3 sedan 1 år tillbaka. Inte så konstigt kanske. Det är bara hårdrock på min mp3 för tillfället, men med tiden har jag kommit på att vissa "vanliga" låtar kan vara bra också med mycket bas och drag i. Som man blir glad och puschad av liksom. Som gör att man trycker ut det lilla extra.
 
Så nu tänkte jag fråga er om ni har tips på bra sådana låtar? Ni kanske har någon playlist på spotyfi att dela med er av?
 
 

Torsdag

Idag blev det en till tidig morgon för att träna innan jobbet. Idag var det dessutom sjukt svårt för mig att komma upp, jag var mer död än levande men masade mig iväg ändå. Dessutom så funkar inte elen i vårt kök nu (sedan igår kväll) så jag fick bära ut micron till ett kontaktuttag som funkade så att jag kunde göra min havregrynsgröt jag gör varje morgon. Sådär lagom kul så tidigt på morgonen (5.45). :P 
 
Men som alltid när jag väl kommer fram till Friskis så kvicknar jag till. Så idag blev det både kondition och styrka. Idag såg träningsschemat ut såhär:
 
Kondition:
Crosstrainer - 10 min (Uppvärmning)
Rodd - 10 min
Stakning - 5 min
 
Styrketräning (underkropp):
Framsida lår
Baksida lår
Rumpa
 
Och dagens kost:
Frukost: Havregrynsgröt med mellanmjölk och jordgubbssylt
Mellanmål: Proteinpannkaka
Lunch: Pastagratäng med körsbärstomater, kyckling, spenat och mozarella
Mellanmål: Keso, kanel och banan
Middag: Fiskknyte + 1 majskolv
 
Nu blir det att fixa lite mat och sedan ska jag se på min favoritserie, Once upon a time på tv. Någon mer som älskar det? 

Onsdag och dubbelpass

 
Idag ringde klockan på 5.45 igen för att jag skulle hinna köra ett rejält gympass för överkroppen på Friskis innan jobbet. Idag fick jag dessutom sällskap, min arbetskompis Matilda har bestämt sig för återta sitt tränande (och sluta röka) detta år efter att ha inspirerats av min resa. Fast jag har ju aldrig rökt då. Jag tycker det var jättestrångt av henne att hänga med mig så tidigt på morgonen som första träningspass. Tycker inte ni? 
 
Hur som helst, sen nu på kvällen så åkte jag iväg på ett andra pass för att få konditionsträning. Spinning medel stod på schemat med en av mina favoritspinningledare. Blir alltid taggad/full av energi på hennes pass. Så även idag. Nu väntar mat och soffmys framför tv:n. 
 
Dagens kost:
Frukost: Havregrynsgröt med mellanmjölk och jordgubbssylt
Mellanmål: Proteinshake
Lunch: Jambalaya + sallad
Mellanmål: Keso, kanel och banan
Middag: Fiskknyten
 
Föresten, idag så beställde jag ett rätt stort paket från fitnessguru.se också som jag hoppas kommer imorgon! Ska bli riktigt kul och se om grejerna är bra. :)

Svar från frågestunden

Berätta om ditt allra bästa träningsminne! :D /Emelie
Oj, det var svårt. Men det måste vara tjurruset 2012 eller möjligen när jag höll på att krocka med en flock kor vid Ica kvantum på min kvällslöprunda en sommarkväll. :) 2 sådana minnen som jag ALDRIG glömmer.

När kände du att detta "nya" liv med träning verkligen var på riktigt och inte en tillfällig grej? /Emelie
När jag klarade mitt första delmål. Att springa vårruset 2012 utan att stanna. :) Då visste jag att det var det här jag ville hålla på med och fortsätta göra. Upptäcka nya saker och uppleva nya äventyr.
 
Har löpningen hjälpt dig mycket att gå ner i vikt? Jag vet om att du inte vill prata om din vikt i bloggen, men det är ju en enorm skillnad på dig! Du är verkligen jätteduktig! :) /Johanna
Såklart den gjort det. Löpning är ju ett av de effektiva sätten att bränna fett och kalorier. Därmed går man lätt ner i vikt också, speciellt om man sprungit 72 mil som jag gjort under 2012. ;)

Roligt med frågestund! Vad äter du innan dina långpass på morgonen? /Maria
Oftast kör jag mina långpass på morgonen precis när jag vaknat på tom mage. Jag kan nämligen inte springa långt med något i magen för då får jag ont i den. Tidigast kan jag springa 4h efter att jag ätit något. Men om jag ska springa 21 km brukar jag dricka ett glas juice och äta 1 dl mild yoghurt. 
 
Har du nåt tips för att bli snabbare i löpningen? Springer just nu ca 35 min på 5 km, Vill gärna försöka komma under 30 min till Vårruset, något tips? :) /Sofie
Mitt bästa tips är att köra korta snabba intervaller och backträning varvat med långdistans i en lägre puls där du kan prata med någon. Samt variera konditionsträningen med t.ex. spinning. :)
 
jag undrar hur du la upp det i början av din träning. Just då när du bestämde dig liksom, det är ju alltid skittungt i början. Hur behöll du motivationen när det gick tungt ? /Sanna
Jag började med att köra spinning 2-3 dagar i veckan, sedan fick jag genomgå en behandling pga min sjukdom och i rehabiliteringsträningen så ingick gym och PT. Sedan var jag fast. Ibörjan hata jag det då det mest gjorde ont och va allmänt jobbigt pga min sjukdom. Men jag började se det som ett jobb och då gick de lättare. Sen när jag rehabiliteringstränade var jag tvungen att träna för att få sjukpenning. Så hade inte så mycket val.
 
Hur la du upp det när du skulle börja lära dig springa, gick du efter något schema ? jag är i samma sits att jag vill lära mig springa men vet inte hur jag ska lägga upp det, kan knappt springa några meter innan jag är slut. /Sanna
Jag började som sagt med att köra spinning 2-3 dagar i veckan i ca 2-3 månader. Sedan provade jag en dag att jogga lite utanför där jag bor och då orkade jag springa 2 km på första försöket utan att stanna. Dock gick de ju inte så fort men jag stannade inte. :) Mitt bästa tips om man som jag tyckte de va dötrist att köra intervaller med att gå och springa ibörjan.
 
Vilken vikt startade du på ? Vad är ditt slutmål ? /Sanna
Det håller jag för mig själv då det inte är det jag vill förmedla/förespråka. Det är lätt att stirra sig blind på sådana siffror och glömma jobbet bakom samt att alla är olika. Jag står för att utgå efter kroppen, och att det allra viktigaste är att man har en fysiskt hälsosam kropp och knopp. Sen om man väger 10 kg eller 75 kg spelar INGEN som helst roll bara kroppen mår bra. Mitt slutmål är och har alltid varit att få ett BMI i den normala BMI-skalan samt en fysiskt och psykiskt hälsosam/frisk kropp utan symtom från min sjukdom.
 
Använder du proteinpulver? Om ja, har du något att rekommendera? /Josefine
Ja, jag använder proteinpulver efter styrketräning och när jag sprungit mer än 10 km. Jag använder mig av One Whey från fitnessguru.se som jag rekommenderar starkt.
 
Har du några bra mattips? Några som inte är allt för tråkig eller avancerade, men ändå nyttiga. /Josefine
Hm, ja det har jag nog. Jag kan skriva recept i inlägg längre fram. Håll utkik. :)
 
Vad bör man äta efter man tränat? /Josefine
Protein för att kroppen ska återhämta sig snabbare och bygga muskler. Protein hittar du i kött, kyckling, ägg, kvarg, keso m.m.
 
Finns det något livsmedel som du inte kan vara utan? /Mari
Keso, choklad och havregrynsgröt. :)
 
Har för mig att jag läst innan att du haft problem med dina benhinnor.. Själv får jag ont i princip varje gång jag springer. Har du tips på vad man kan göra åt det? Finns det något annat än sådan tejp som är typ.. dyrt? /Jenny
Vila är den bästa medicinen i detta läge. Kanske behöver du en längre vila på några veckor från löpningen. Har du svårt att inte göra något kan du ju hitta en alternativ träning så länge till benhinnorna är bättre? T.ex. spinning, simning eller något annat du tycker är kul. Ett tips annars är att växla mellan kyla och värme på benhinnorna när du duschar. Samt använda tigerbalsam. Sedan kan man göra tåhävningar i förebyggande syfte när man inte har problem med dem.

Jag är väldigt imponerad av din löpning och dina framgångar, tycker det är såå bra resultat du gör hela tiden! Men jag måste fråga hur det var i början för dig. När du bestämde dig för att börja springa, hur långt orkade du/orkade du inte under cirka den första månaden? Och var det bara ren envishet som gjorde att du hela tiden blev bättre? Vad tyckte du var jobbigast i början och vad fick dig att fortsätta? Funderade du någon gång på att lägga av? När funderade du första gången på att springa Göteborgsvarvet? Hur länge hade du sprungit då totalt? 
Jag märker att det blir en massa frågor här, men är verkligen nyfiken, för jag tycker du är såå duktig och jag blir ju lite avis på alla dina framgångar... Men jag tycker såklart att du förtjänar det! 
För övrigt så undrar jag om du har något spanskt påbrå? Tänkte mest för att dina föräldrar bor där nere. 
Det vore kul att få svar! Tack för en bra blogg, jag läser den varje dag! /Erika
Jag bestämde mig för att ta upp min löpning igen redan i oktober 2011 när jag började min resa. Tidigare i mitt liv har jag faktiskt sprungit en hel del. Då i oktover 2011 orkade jag inte ens springa 200 meter så jag gav upp det för tillfället och tränade upp konditionen på annat vis, nämligen spinning 2-3 dagar i veckan fram till februari. När jag tog min första löprunda i slutet av februari kunde jag då springa 2 km utan att stanna, fast det gick inte fort. Men huvudsaken var att jag inte stannade. Sedan kombinerade jag spinning och löpning och jag märkte framsteg varje löprunda jag gav mig på och gör än idag. Löpning kräver ett starkt psyke, speciellt långdistans som jag älskar. Det jobbigaste som jag tyckte var att min kropp inte orkade göra så mycket som jag ville och jag var tvungen att tygla mig själv. Men så är det inte idag som tur är. Jag har alltid viljat springa Göteborgsvarvet och satte det som mål redan i februari 2012 när jag inte ens orkade springa 5 km.
Mina föräldrar är inte från spanien, dom är svenskar och kommer från Sandviken och Säffle. Däremot har dom på äldre dagar bestämt sig för att uppfylla sina drömmar att flytta söder ut på vinterhalvåret för att sedan återvända hit när det börjar grönska igen.
Tusen tack för dina fina ord och jag är glad att du vill följa min blogg. Lycka till med löpandet! Det kommer du klara galant bara du vill! Det är jobbigast att komma igång i början innan man har fått upp flåset, sedan blir det som en drog. ;)
 
Vad är ditt bästa nybörjartips för löpning? För idag, nästan ett år senare kan du inte säga att du är nybörjare inom löpningen :p Jag har tänkt börja springa ett testpass på löpbandet 5 km i behagligt tempo för att se vilken tid jag får för att jag har som mål att klara av att springa längre sträckor i sommar. :) /Matilda
Jag kanske inte helt är nybörjare längre men jag är heller inte erfaren då det finns dom som har sjukt många fler upplevelser och år på nacken än jag. :P Mina bästa tips för att komma igång med löpningen har jag listat här. Ta dig gärna en kik. :)
 
Jag undrar vad du anser om proteinpulver :). Är sexton, tränar ca 6 gånger i veckan och väääldigt osäker angående det. Undrar också vilken träningsform du tycker är absolut roligast? /Malin
Jag tycker att proteinpulver är jättebra och ta om man behöver det beroende på vad man tränar och hur ofta. Tränar man bara 2-3 dagar i veckan räcker de gott och väl med vanlig mat som man tänker på att det är protein i. Men tränar man ofta som jag (och du) så kan de va bra med proteinpulver för att kroppen ska hinna återhämta sig och bygga muskler. Det är ju inget farligt i proteinpulver, bara protein liksom. :) Då är de nog farligare med läsk och sådant. Roligaste träningsformen är helt klart löpning, det är min passion! 
 
Hur lång tid tog det innan du började se resultat på dig själv? Jag håller själv på och har gjort det i en vecka, men jag har inget tålamod! Tränar massor men ser inget vilket man inte gör på en vecka såklart. /Emelie
De första månaderna såg jag inget reslutat alls trots att vågen visade neråt. Men då var ju jag kraftigt överviktig också. Sen blir man ju lätt "hemmablind" och ser inte förändringarna eftersom man ser sig själv i spegeln varje dag. En vecka kan du inte räkna med några resultat om du precis börjat. Räkna med några veckor, någon månad så ska du se.
 
Var drar du gränsen om du är sjuk eller inte? Hur mycket kan man träna om man bara är lite trött osv? :) 
Vad får dig att ta dig till träningen eller gå ut o springa när du bara inte orkar? (alla måste ju ha sådana dagar!) /Jenny
Min gräns går vid halsen och nedåt. Alltså om jag bara känner mig snorig och har ont i halsen tränar jag som vanligt . Men känner jag nedåt i lungorna och hostar mycket så är det big no. Och självklart om jag har feber så är det absolut träningsförbud. Jag tränar som vanligt om jag bara är lite trött, det finns inga ursäkter i min värld. Har jag planerat in en träning så gör jag den. :P Det är sjukt sällan jag känner att jag inte vill träna. Men när jag känner det så kommer diciplinen fram och jag tvingar mig själv för av erfarenhet så taggar jag till när jag väl börjat och det blir superkul som alltid. :)
 
Hej! Måste få säga att du är skit grym, men en fråga bara. Varför har du hakat upp dig så mycket på BMI? Inte ens läkarna vill använda det för ofta för det inte riktigt går att mäta så bra i. Tycker verkligen inte du ska bli smalare, förstår om du vill forma och bli fast och få bättre resultat men inte mindre!! Du är skit grym och fin som du är nu! /Frida
Hej! Tusen tack för ditt beröm. :) Jag har inte hakat upp mig, jag vill bara ha ett normalt BMI i BMI-skalan, så är det. Jag vill t.ex. kunna köpa byxor i vilken affär jag vill i tumstorlekar, det kan jag inte nu för att jag är för stor om baken. Så nej, än är jag inte "normalviktig" tycker jag. :P Och jag formar redan kroppen kan man ju säga, men det innebär också att mer fett försvinner.
 
Har lite frågor ang. Friskis och Svettis :) Du verkar ju köra en del skivstångspass på Friskis. Kan du berätta lite mer om hur dem passen är upplagda? Tex. kör man uppvärmning med skivstång eller är det "gympa-uppvärmning"? Är det stor skillnad på olika instruktörers pass hur tunga/jobbiga dem är (för jag har för mig att instruktörerna själva får sätta ihop sina egna pass)? Jag kör en hel del bodypump nämligen och dem är ju förkorigraferade så jag är nyfiken på om skillnaden är stor mellan Les Mills Bodypump och Friskis skivstångspass :)
Friskis och svettis får ju inte döpa sina pass efter varumärken då det är en idiell organisation. Men skivstångspassen är motsvarar Bodypump. Uppvärmningen är en vanlig uppvärmning med lite jympaövningar eller vad man kallar det i början och sedan är det med lösa vikter. Instruktörerna sätter ihop sina egna pass och väljer musik, men de följer ju såklart en "mall" i hur de ska vara uppbyggda. Och ja, man märker såklart skillnad på de olika instruktörerna och man får sina favoriter. Främst för musikvalet och även hur "taggade" de som personer är. 

Tisdag

Början av veckorna brukar jag tycka går så enormt segt, speciellt måndag och tisdag. Allt roligt brukar ju generellt vara på helger. Speciellt nu när tävlingssäsongen börjar dra igång! :D Hur som helst, denna tisdag gick ovanligt snabbt. Kanske för att jag bara jobbade en halv dag. Började med en tur till stallet för att motionera min älskade häst, sedan blev det jobb och efter det träning. På dagens schema stod spinning och det gick kanonbra, jag var riktigt taggad och det var bra musik mestadels (hårdrock).
 
Jag grävde lite i gamla bilder och ramlade över en gammal mobilbild på min arm (vänster bild nedan). Eller gammal och gammal, den är ca 4 månader gammal och jag kommer ihåg att jag var så stolt över att det faktiskt började synas en liten muskel på biceps. :) Det var startskottet till att jag ville fortsätta med styrketräningen för att bygga mer muskler. Idag tog jag en ny bild på min arm (höger bild nedan) och jisses vilken skillnad. Jag är stolt över mig själv. :) Och det tycker jag att jag har rätt att vara för en gångs skull. 
 
Vänster bild: För 4 månader sedan  - Höger bild: Idag

Måndag

 
Idag blev det en sovmorgon till 7.30 för att sedan dra iväg och jobba som vanligt. Efter jobbet körde jag ett efterlängtat skivstångspass. Idag var jag lite snäll mot mina ben och körde 5 kg mindre än vad jag brukar då jag ska springa lopp på lördag. Också känner jag mig lite ur form/svag just nu, sedan jag kom hem från spanien så det tar ju lite tid och bygga upp igen. men jag hoppas jag är tillbaka på gamla vanliga banan snart igen. :)
 
Dagens kost betod av:
Frukost: Havregrynsgröt med mellanmjölk och jordgubbssylt
Lunch: Pastagratäng med bladspenat, mozarella, kyckling och körsbärstomater
Mellanmål: Keso och Hallon
Middag: Jamalaya + sallad
+ En proteinshake efter träningen

Vart är min Keso?

 
Ända sedan jag kom hem från spanien så har Keson och Kesellan lyst med sin frånvaro i samtliga livsmedelsbutiker. Jag har bokstavligen jagat efter de då det är en del av min vardagliga kost. Jag älskar både Keso och Kesella och eftersom jag tränar mycket så passar de bra till mellanmålen jag äter. Nu när jag inte får tag i det märker jag att det är produkter jag inte kan vara utan typ. :P Vad ska jag nu äta till mellanmål?
 
Man skulle ju nästan kunna tro att det är alla som har lagt nyårslöftena börja träna/äta nyttigt som fått fnatt och handlat upp allt. Det trodde jag först, men sedan läste jag att det blivit något fel hos leverantörerna. 
 
Har ni samma problem?

Proteinpannkaka

 
Eftersom ni önskat fler mellanmålstips och recept så fortsätter jag på denna bana. Idag gjorde jag proteinpannkaka till mellanmål. Det är ett superbra mellanmål, lunch eller att ta med sig och käka direkt efter träning. Ofta brukar jag ta med mig en liten burk med proteinpannkaka till jobbet och äta som lunch eller mellanmål men även efter att jag tränat i gymmet innan jobbet och duschar där. Superbra! Då slipper man ta med shakern och att den ska lukta illa sedan resten av dagen.
 
Proteinpannkakorna är superlätta att göra, allt du behöver är:
- 1 dl lättmjölk
- 3 st ägg
- 1/2 dl vatten
- 1 skopa proteinpulver (jag använder Onw Whey Vanilj & skogsbär från fitnessguru.se)
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk vaniljpulver
 
Såhär gör du:
- Mixa vatten, mjölk och pulver i en shaker
- Ha sedan i ägg
- Häll i pannan direkt ur shakern och stek som vanliga pannkakor
 
Hela satsen räcker till ca 3 stora pannkakor. Jag brukar äta det med varma hallon och lite keso eller kesella. Supergott!
 
Näringsinnehållet för hela smeten inkl. 100g osockrade hallon är:
Protein: 45 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 19 g
Kcal: 419

Vecka 2:s träning

Söndag är det igen vilket innebär redovisning av veckans träning. Denna vecka har jag verkligen luggit i med träningen och jag har känt mig väldigt pigg och motiverad. Det är skönt. :) Hoppas det håller i sig ett bra tag framöver. Hur som helst, här kommer veckan som gått:
 
Måndag: Löpband (PW) 2,3 km på 19:34 min + Gym överkropp
Tisdag: Löpband 2 km på 10:32 min (intervall) + Gym underkropp + Provlöpning av ismilen 5 km
Onsdag: Vila
Torsdag: Crosstrainer 1,2 km på 10:23 min + Gym överkropp + Spinning medel
Fredag: Spinning Bas + Gym underkropp
Lördag: Längdskidor 5,31 km
Söndag: Längdskidor 9,08 km

Min andra tur på längdskidor

 
Idag bar det som sagt av till Filipstad för att åka ännu mer längdskidor eftersom gårdagens spår inte vad de bästa. Dagens spår var mycket bättre men det fanns några backar som var riktigt läskiga! Jag ramlade en gång men de gick bra som tur var och jag kom upp lätt igen. Totalt åkte vi ca 9 km och då stannade vi och samlade massa mod vid de branta nedförsbackarna en bra stund innan vi åkte ner. Man vill ju heller inte att någon ska köra på en OM man skulle ramla. 
 
Som en sammanfattning av dagen så gick de hyfsat bra. Jag har ju verkligen noll teknik så det går ju i snigelfart fram. Men jag hoppas jag hinner ändra lite på det innan vasan. Det var iaf skönt och komma hem sedan, dock var jag inte trött i kroppen idag heller. Bara i knoppen!
 
Dagens kost:
Frukost: Havregrynsgröt, mellanmjölk och jordgubbssylt
Lunch: Pasagratäng med blandspenat, körsbärstomater, mozzarella och kyckling
Mellanmål: Proteinpannkaka med keso och hallon (Inte ätit än)
Middag: Kycklingsallad (inte ätit än)
 

Frågestund!

 
För ett tag sedan hade jag en frågestund här i bloggen som blev rätt populär. Några av er hann inte ens ställa era frågor. Så nu kör jag en favorit i respris, undrar du något om mig? min träning? Önskar du något som jag ska skriva om i ett inlägg? Eller något annat? Ta nu chansen och ställ din fråga genom att skriva den som en kommentar till detta inlägg. Sedan svarar jag på alla frågor i ett samlatt inlägg längre fram.
 
Fråga på nu! :D

Premiärturen på längdskidor

 
Med 42 dagar kvar till start av Tjejvasan har jag nu ÄNTLIGEN fått åka (läs stappla) min första runda på längdskidor. Vi åkte upp till Forshaga skidklubb och körde några varv i det spåret. Första 2 varven var jag livrädd för att ramla och det var allmänt läskigt och gick i snigelfart. En efter en körde om mig i turbo, fast dom såg ut som elitåkare eller något. Det var lilla långsamma jag och dom. Banan skulle vara lätt men den var ju inte alls så lätt tycker jag. Massor med backar med svängar... Så imorgon ska vi på äventyr upp till Filipstad istället där det ska vara bättre nybörjarspår. Fast sista varvet så körde jag faktiskt 1 km på 7:48 min. :) Jag vet inte om det är bra eller dåligt men jag tycker de gick bra iaf för att vara första gången.
 
Vad tyckte jag om skidåkningen då? Det var riktigt kul! Jobbigt stundvis, men inte så jobbigt så att jag ville lägga mig och dö som andra kompisar har beskrivit att de känns efter 1,5 km. Visst, det kändes i armarna, mest i triceps, men inte så att jag inte orkade mer. Flåset hade jag heller inga problem med och inte benen heller. Det var mest att jag var rädd för att ramla och att de gick för fort ibland. Jag antar att jag hade god nytta av all styrketräning och konditionsträning. :) Men nu vet jag vilka armmuskler som ska tränas mer inför Tjejvasan också.
 
Dagens kost:
Frukost: Havregrynsgröt med mellanmjölk och jordgubbssylt
Lunch: Makaronilåda
Mellanmål: Proteinpannkaka med keso och varma hallon
Middag: Pastagratäng med bladspenat, kyckling och mozzarella
 
 

Kappahl Sportavdelning

 
När jag köpte mina nya träningskläder från HM gick jag förbi Kapphal. Genom fönstret såg jag att de fått in en ny sportkollektion. Jag var såklart tvungen att gå in och kolla!! Även om jag inte handlar på kappahl annars så kanske de har snygga träningskläder till lika bra priser som HM tänkte jag. Priserna var inte att klaga på, de var lika bra som HMs. Och det fanns en hel del fint! T.ex. tightsen till höger var ju lite coola, eller hur? Det fanns även en hel den fina linnen, fast i bomull. Där föll det. Jag vill ha mina träningskläder i funktionsmaterial så att de torkar fort så att jag inte blir nedkyld och börjar frysa efter träningspasset lika lätt. Detta är ju såklart en smaksak. Men har ni inte upptäckt att Kappahl fått en sportavdelning än så tycker jag att ni ska kolla in den nästa gång ni har vägen förbi. På deras hemsida finns en del av kläderna, men i butik finns det mycket mer och i fler färger. Dessutom har dom en kampanj just nu, "tag 3 betala för 2". Hur bra är inte det? Skynda fynda. :)
 
Hur som helst är det kul att så många "vanliga" klädkedjor börjat producera träningskläder. Tänk för kanske 5 år sedan, då var det ju bara Stadium, Inter Sport och sådana butiker som gällde. Samhället utvecklas. :)

43 dagar kvar...

 
...tills startskottet av tjejvasan går! Gissa om jag är nervös? Hoppas verkligen det går hyfsat bra på träningen i helgen trots att det inte blev någon Branäsresa så att jag inte behöver vara allt för nervös för loppet den tid som är kvar. Hur som helst. Igår var det en "vasaloppskväll" på Stadium Bergvik här i Karlstad med 20% rabatt på hela längdskidssortimentet. Jag passade på att köpa mig en Vasalopps t-shirt, nördig som jag är. ;) Jag har ju en från tjurruset i höstas också. Jag tycker det är kul och ha som minne samt att man får bra tränings t-shirts i funktionsmaterial.
 
79 kr kostade vasaloppst-shirten och ordpriset var egentligen 199 kr. Sedan hade jag tydligen 50 kr rabatt på Stadium också så den kostade bara 29 kr för mig. Inte illa må jag säga. Då blev jag glad. :) T-shirten är av märket Craft som gör supersköna träningskläder. 

Inget Branäs! :(

 
Imorse vaknade min vän Sara som jag skulle åka till Branäs med denna helg i skyhög feber, hon har varit lite hängig de senaste dagarna och idag bestämde det sig för att braka loss. Dessutom är Otto också supersjuk som vi hade tänkt bo hos. Så det fanns ju inget annat val än att ställa in... Tyvärr! MEN det blir skidor för min del iaf, imorgon ska vi ute och leta spår i närheten åt mig som jag kan öva mig i iaf. Jag börjar ju få lite panik över att jag inte ens stått på några skidor än. Håll tummarna för att vi hittar något bra!
 
Nu blev denna helgen en lugn helg istället, fästmannen jobbar till sent på kvällen varje dag och jag har lånat ut min älskade "prinskorv" till en kompis som ska sköta honom ihelgen. Så det blir massa egentid till mig själv, något jag inte är van vid. Vi får väl se vad jag hittar på, kanske jag gör några tipsinlägg till bloggen att lägga ut. Vad säger ni om det? 
 
Annars började jag dagen med att klockan ringde 5.45 och jag gav mig av till Friskis för ett spinningpass på morgonen innan jobbet. Direkt efter spinningpasset körde jag lite ben i gymmet innan det bar av till jobbet. Nu är det äntligen helg och jag ser fram emot en lugn och skön sådan.
 
Dagens kost:
Frukost: Havregrynsgröt med mellanmjölk och jordgubbssylt
Mellanmål: Proteinshake
Lunch: Ugnsgratinerad chilikassler
Mellanmål: Keso, kanel och banan (inte ätit än)
Middag: Makaronilåda + sallad (inte ätit än)

Torsdag

 
Idag gick jag upp sådär tidigt igen. Klockan 5.45 för att hinna dra iväg till gymmet innan jag började jobba klockan 8. Idag blev det 10:30 min uppvärmning på crosstrainern för att sedan köra överkropp i gymmet. Det gick bra. Jag träffa min vän Sara där som också är morgonpigg som jag och vi planerade helgens äventyr.
 
Sedan var det jobb som gällde och direkt efter jobbet bar det vidare av till stallet, där mötte jag en annan vän (Emelie) som jag inte sett sen innan jag åkte till Spanien. Vi töla lite och hon fick provrida min prins då vi kom fram till att hon ska se efter honom och ta en tur på lördag när jag ändå är borta. :) 
 
Efter stallet bar det iväg på dagens andra träningspass, nämligen spinning medel. Nu sitter jag här i soffan och ska käka middag samt se Once upon a time som jag spelat in på tv:n eftersom jag missade den pga spinningen. Min favoritserie för övrigt. Andra säsongen har ju börjat nu!
 
Dagens kost bestod av:
Frukost: Havregrynsgröt med mellanmjölk och jordgubbssylt
Mellanmål: Proteinpannkaka
Lunch: Hemmagjord hamburgare med rågbröd och sallad
Mellanmål: Keso med kanel och banan
Middag: Ugnsgratinerad Chilikassler + sallad
 

Packar

 
Imorgon drar vi direkt efter jobbet till Branäs så nu innan träningen så passar jag på att packa väskan lite. Jag tänkte ta samma väska som jag hade till Spanien, tror ni allt fick plats? NEJ! Väskan är överfull och jag har massor kvar. Fast det är ju lite skillnad på +20 grader varmt och -17 grader kallt. :P Nu måste ju MASSA träningskläder med. I-landsproblem deluxe. :P
 
Jag ser fram emot detta så mycket iaf! Taggad till tusen! Men förmodligen blir det inte mycket uppdatering här i bloggen. Men ni som har instagram kan följa mig där om ni vill. Gilraen heter jag där. Annars kommer jag uppdatera på söndag igen om helgen förmodligen. :)

The flip side workout

 
Jag hittade denna video hos Dessi. Lite rolig, eller vad säger ni? ;) Haha.

Vilodag

Kan det inte bli en sådan här vinter snart igen? Jag vill ju åka skidor...
 
Idag fick det bli en vilodag från tränadet eftersom jag körde 2 rätt tuffa pass igår. Och som ni vet är det viktigt för kroppen med vilodagar ibland också, glöm inte det. :) Jag brukar satsa på 1 dag i veckan. Annars blir jag så sjukt rastlös. Till och med idag är jag sjukt rastlös och vill egentligen iväg, men mitt förnuft säger åt mig att stanna hemma och ta det lugnt. Men på fredag är planen att jag och Sara drar till Branäs över helgen för intensivträning av längdskidor! Gissa om jag längtar? Ska bli såå kul. :D Jag kommer nog vara rätt slut efter den helgen då jag aldrig åkte skidor innan, typ iaf. Haha.
 
Dagens kost:
Frukost: Havregrynsgröt med mellanmjölk och jordgubbssylt
Lunch: Makaronilåda
Mellanmål: 125g Keso med kanel och 1 banan
Middag: Fiskbullar och egengjord äggsås med potatis + sallad (inte ätit det ännu med snart)
 

Träningstisdag

 
I vanliga fall brukar jag köra skivstångspass på tisdagar, men eftersom jag är med i Emelies utmaning denna månad har jag fått lägga om träningen lite för att de ska gå ihop. Så idag åkte jag till gymmet så att jag var där 6.20. Jag började med löpning på bandet i intervallstege med start från 10,5 km/h. Sedan ökade jag 0,1 km/h per 30e sekund fram till 2 km. Tiden blev 10.32. När uppvärmningen var klar så körde jag underkropp i gymdelen. Det gick bra. Sedan var det bara att bege sig hem, duscha och dra till jobbet.
 
Efter jobbet så svängde jag förbi coop och hämtade ut ett paket från sportamore innehållande tightsen jag beställde för några dagar sedan i en mindre storlek. Dom satt mycket bättre så mediumbrallorna fick åka tillbaka.  När jag kom hem så bytte jag om och begav mig till mariebergsskogen där provlöpning av ismilen skulle äga rum som arrangörerna fixat. Självklart invigde jag tightsen. :) Hur sköna som helst! Däremot såg jag dåligt med min Clas ohlsson pannlampa för 39 kr. Inte så konstigt kanske men jag brukar ju aldrig springa i mörker så känns onödigt att köpa en dyr lampa jag nästan aldrig kommer att använda. Och när jag väl springer i mörker håller jag mig till där det är belyst. Hur som helst, dagens runda i mariebergsskogen blev på 4,35 km på tiden 26:31 min.
 
Och för er som undrar så ser dagens kost ut såhär:
Frukost: Havregrynsgröt med mellanmjölk och jordgybbssylt
Mellanmål: Proteinshake
Lunch: Makaronilåda
Mellanmål: Proteinpannkaka + 5 körsbärstomater
Middag: Fiskbullar och potatis med egengjord äggsås + sallad

Emelies utmaning - Dag 1

Idag är det första dagen på Emelies utmaning för Januari månad. Min väckarkocka ringde på 05.55, då gick jag upp och åt frukost för att sedan dra iväg och träna i gymmet. Om jag ska träna i gymmet (styrketräning med maskiner) vill jag göra det när det är som minst folk, dvs. precis när det öppnar innan jobbet då jag hatar känslan av att ha alla blickar på mig. En obehaglig känsla jag ska bli av med år 2013. Idag körde jag en PW som uppvärmning för att sedan träna överkroppen i gymmet. Det var jobbigt men gick bra då det bara var jag och typ 2 till där! Dock är det inte alls lika kul som skivstångspassen, men det kanske blir roligare med tiden. Vad vet jag.
 
Dagens kost har beståt av:
Frukost: Havregrynsgröt med mellanmjölk och jordgubbssylt
Mellanmål: Proteinshake
Lunch: Korvsås med potatis + sallad
Mellanmål: Smoothie
Middag: Makaronilåda (står i ugnen just nu i skrivandets stund) + sallad
 
Jag har även varit ambitiös och tagit förebilder till denna utmaning. Så nu tar jag mod till mig och lägger ut dessa här. Bilderna är tagna idag. Hoppas det syns någon skillnad den 3e februari på muskelmassan. Annars blir jag liiite besviken. :P
 
 
 
För er som missat blir detta min utmaning 7 Januari till 3 Februari:
 
Kost:
- Äta grönsaker till maten minst en gång om dagen.
- Inget godis eller liknande på hela månaden (sockerfria alternativ som t ex ”kesellaglass med bär” är okej men inte bakverk och substitut med sötningsmedel istället för socker).
- Ingen alkohol på hela månaden
- Äta ordentlig mat lagad från grunden enligt ovan, med 1-2 mellanmål för att orka träna de flesta dagar per vecka.
 
Styrketräning:
- Dela upp muskelgrupperna på över/underkropp och kör varje del två gånger, eller dela upp muskelgrupperna till 4 pass för fler övningar på varje muskelgrupp.
- Fokus ligger mer på styrketräning än konditionsträning i veckoschemat.
- Målet är att öka muskelmassan så mycket som möjligt under månaden.
 
Kondition:
- 3-5 konditionspass i veckan där tempot varierar. Intervaller, backträning och distans blandas med 1-2 aktiva vilopass i form av PW.
- Fokus ligger mer på konditionsträning än styrketräning i veckoschemat.
- Målet är att öka konditionen så mycket som möjligt under månaden.

Månadens utmaning

Från och med idag påbörjar jag Emelies månadsutmaning som pågår fram till 3 Februari. Ett jättekul initsiativ av Emelie som ska bli sjukt kul. Utmaningen är uppdelad i 3 kategorier. Kost, styrka och kondition sedan är varje kategori uppdelad i 3 nivåer (1, 2 och 3). Här är nivåerna och kategorierna:
 

Kost:
- Välja nyttiga alternativ i vardagen (t ex ät sallad så ofta som möjligt till maten, ät frukt istället för fika).
- Inget godis i så stor utsträckning som möjligt men det är okej på helger och någon fika då och då i veckan.
- Begränsa alkoholintag till max 1 dag per vecka.
- Ät ordentlig mat lagad från grunden, frukost + två riktiga mål mat om dagen minst de flesta dagar i veckan.

Styrketräning:
- 1-2 helkroppspass per vecka i form av träning med maskiner, fria vikter eller egen kroppstyngd.
- Fokus ligger inte mer på konditionsträning än styrketräning i veckoschemat.
- Målet är att stärka kroppen men inte öka märkvärt i styrka utan istället underhålla kroppen.

Konditionsträning (löpning, cykel, liknande):
- 1-2 konditionspass i veckan där tempot är ganska lågt, lugn jogging eller PW-tempo.
- Fokus ligger mer på styrketräning än konditionsträning i veckoschemat.
- Målet är att komma ut och låta pulsen få jobba men inte så mycket fokus på att bättra konditionen

 

Kost:
- Ät grönsaker till maten minst en gång om dagen.
- Endast godis eller liknande (=chips, glass, bakverk, desserter) en kväll per vecka.
- Begränsa alkoholintag till max 2 gånger på en månad.
- Ät ordentlig mat lagad från grunden enligt ovan, med 1-2 mellanmål för att orka träna de flesta dagar per vecka.

Styrketräning:
- Dela upp muskelgrupperna och kör t ex underkropp/överkropp 2 gånger i veckan i form av maskiner, fria vikter eller egen kroppstyngd. Fokus här är på fria vikter och egen kroppstyngd för mer funktionell träning.
- Fokus ligger lika mycket på styrketräning som på konditionsträning i veckoschemat.
- Målet är att bli starkare och öka muskelmassan en del.

Konditionsträning:
- 2-4 konditionspass i veckan där tempot varierar från pass till pass, några intensiva intervallpass blandat med långdistans eller PW.
- Fokus ligger lika mycket på styrketräning som konditionsträning i veckoschemat.
- Målet är att öka konditionen/uthålligheten för att kunna springa längre eller snabbare.

 

Kost:
- Ät grönsaker till maten minst en gång om dagen.
- Inget godis eller liknande på hela månaden (sockerfria alternativ som t ex ”kesellaglass med bär” är okej men inte bakverk och substitut med sötningsmedel istället för socker).
- Ingen alkohol på hela månaden
- Ät ordentlig mat lagad från grunden enligt ovan, med 1-2 mellanmål för att orka träna de flesta dagar per vecka.

Styrketräning:
- Dela upp muskelgrupperna på över/underkropp och kör varje del två gånger, eller dela upp muskelgrupperna till 4 pass för fler övningar på varje muskelgrupp.
- Fokus ligger mer på styrketräning än konditionsträning i veckoschemat.
- Målet är att öka muskelmassan så mycket som möjligt under månaden.

Konditionsträning:

- 3-5 konditionspass i veckan där tempot varierar. Intervaller, backträning och distans blandas med 1-2 aktiva vilopass i form av PW.
- Fokus ligger mer på konditionsträning än styrketräning i veckoschemat.
- Målet är att öka konditionen så mycket som möjligt under månaden.

 
Jag har valt nivå nr 3 på samtliga eftersom jag redan kört en kompott mellan nivå 2 och 3 innan. Det ska bli riktigt spännande och det kräver en hel del planering för mig för att det ska gå ihop. Iaf dom 2 första veckorna då jag åker till Branäs nästa helg för att åka längdskidor och helgen därefter på lördagen ska jag springa årets första lopp. Det kommer också innebära att jag MÅSTE ta mig till gymdelen som jag inte riktigt är kompis med, än. Jag tycker nämligen det är obehagligt med allas blickar på mig. Det obehaget är något jag vill komma över nu under 2013. Så detta blir ju ett ypperligt tillfälle till övning på den biten.
 
Håll tummarna för mig nu att jag klarar det. :) Jag är riktigt taggad!

Vecka 51, 52 och 1:s träning

I all julhets så har jag totalt glömt bort redovisningen av veckans träning dom senaste 3 veckorna. Fy på mig. ;) Sedan åkte jag ju till spanien med. Men det är ju bättre sent än aldrig att redovisa. Eller hur? Så här kommer en trio:
 
VECKA 51:
Måndag: Spinning 2013 (medel/intensiv)
Tisdag: Skivstångspass
Onsdag: Spinning medel
Torsdag: Spinning medel
Fredag: Uppvärmning löpband 2,68 km på 15 min + Skivstångintervall
Lördag: Löpning 10 km med Sara på is-/skaraunderlag. 71:24 min.
Söndag: Vila
 
VECKA 52:
Måndag: Vila
Tisdag: Löpning 5km, 25:58 min. PB!
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Lite styrkeövningar hemma 10 min
Lördag: Vila
Söndag: Löpning 10 km, 55:53 min. PB!
 
VECKA 1:
Måndag: Vila
Tisdag: Löpning 10 km, 57:03 min
Onsdag: Löpning 5 km, 25:06 min. PB!
Torsdag: Vila
Fredag: Skivstång
Lördag: Lugn pratlöprunda med Sara. 12,69 km på 90:31 min.
Söndag: Spinning 2013 (medel/intensiv)
 
 
 

Julklapp till mig själv

 
Jag kollade in förrgår på HM:s hemsida och såg att de fått in lite nya snygga träningskläder. Så igår åkte jag in en snabbis på stan och växlade mina sista euros och köpte 2 linnen och en sportbh för det (350 kr). Svart och rosa såklart! :P 
 
Det som shockade mig mest var att jag var tvungen att ha XS i storlek på linnet och S i sportbhn. Dock tror jag HM:s träningskläder är något stora i storlekarna, eller är jag ensam om att uppleva det? Tidigare har jag ju haft S på mina gamla träningslinnen från HM, som nu börjar bli i största laget. Jag beställde även hem ett par tights från sportamore som jag hämtade ut igår. Mina gamla favvisar från Craft börjar nämligen gå sönder. :( Jag hade beställt ett par storlek M men jag upplever dem stora så jag fick klicka hem ett par i S också så får vi se vilka jag behåller. Jag vill ju inte att de blir för stora på en gång liksom. Men snart har jag ju nått mitt mål, att få en normal BMI-kurva. Så då ska jag ju inte behöva köpa så mycket nytt hela tiden som tur är. Det är jag tacksam för.

Lugn söndag

 
Idag har jag återgått till gamla rutiner igen. Klockan ringde på 7, jag gick upp och åt min vanliga havregrynsgröt till frukost och sedan bar det av till stallet. Jag älskar att vara där tidigt på morgonen när det inte är en kotte där (förutom Ella eller Ewa som släpper ut alla hästar). Dessutom får man ha allt för sig själv som t.ex. ridhuset. De flesta vill nog ta sovmorgon när de är lediga förutom jag. ;) Idag blev det ett dressyrpass, gammelgubben var enormt pigg och glad så han gick jättefint! Dagar som denna var han 7 år och inte 27 år. 
 
Direkt efter stallet fortsatte jag iväg på ett spinningpass (medel/intensiv nivå). Min träningsvärk från fredagens skivstångspass är värre än någonsin idag och jag bävade för detta spinningpass. Men efter några minuter så var träningsvärken borta och allt gick tipp topp. Sen kom den såklart tillbaka igen i stretchingen. ;)
 
Nu i eftermiddag ska jag och min sambo åka och kolla till mina föräldrars hus. Senare ikväll ska vi även se klart på första delen av sagan om ringen som vi påbörjade igår.
 
En lugn söndag med andra ord. :)

Formcheck för December

Innan jag drog till Spanien så hann jag inte lägga upp "formbilderna" som jag brukar lägga upp runt den 20e varje månad. Men jag hann ta dom iaf och det är ju bättre sent än aldrig att lägga upp dem, eller hur? För som ni vet händer det ständigt förändringar med min kropp. Så låt oss börja med framsidan av armarna:
 
 
Visst har det hänt sjukt mycket mellan September och December? Men även väldigt mycket mellan November och December. Jag har svårt att tro att de är jag på sista bilden. Haha. ;) Jag tycker det syns framför allt på biceps och vid nyckelbenen/halsen. Och här kommer bilder på ryggens muskulatur:
 
 
Det har inte synts lika väl tidigare på ryggen, men nu börjar det även ta fart där! :D Det syns väldigt stor skillnad mellan november och december om ni frågar mig! Jag är riktigt nöjd! :)
 
Om jag vågar någon dag i framtiden kaaanske jag visar helkroppsbilder före- och efter. Men det återstår och se. Isf blir det nog på ett lösenordsskyddat inlägg som ni får fråga om lösenord till.

Lördagsrundan

 
Idag är det lördag vilket innebär att jag och min fina vän Sara begav oss ut på den vanliga lördagsmorgonlångrundan. Idag blev det en runda på 12,69 km i mycket lugnt tempo då jag har sjukt mycket träningsvärk från gårdagens skivstångspass. Haha. Men mer träning botar ju träningsvärk säger de ju. ;) Sen var det ju kul att få prata med Sara igen efter min lilla semester. Snittpulsen låg på 144, det är nog de lägsta jag haft på så lång distans faktiskt. Men det gör mig inget. :) Tiden vart inte heller så bra men det var ju som sagt inget mål för dagen.
 
Som ni ser på bilderna är det typ INGEN snö kvar. :( Vilket betyder att jag inte kan åka några skidor nu heller. Men idag bestämde jag och Sara att nästa helg åker vi till Branäs för att träna inför tjejvasan! Det är ju på tiden då det är mindre än 2 månader kvar.... Och jag har aldrig stått på ett par skidor, typ. 
 
Nej, nu ska jag dra iväg till min älskade häst en sväng innan det bär av på lite kvällsjobb. Ha det gott!

Nyårslöften/mål för 2013

 
Som ni kunde läsa i ett tidigare inlägg så klarade jag förra årets nyårslöften väldigt bra! Kanske lite för bra. Så iår har jag trappat upp löftena lite och de är:
 
- Bli av med mitt Pepsi Max beroende (som även stod på förra årets lista.)
- Utföra en tjejklassiker (Tjejvasan, Vansbro tjejsim, Tjejvättern och Lidingö tjejlopp).
- Springa ett halvmara under 2h. 
- Springa tjurruset under 1h.
- Springa 1 mil under 50 min och 5 km under 20 min.
- Börja simträna regelbundet (crawl). 
- Införskaffa mig ett par spinningskor och längdskidor.
- Få ett BMIvärde som är normalt på BMIskalan.
- Minska fettprocenten och ersätta med muskler istället.
- Träffa Emelie, Dessi och Jenny.
- En utomlandsresa.
- Springa en eller flera rundor med min vän Elin! (Vi bor en bit ifrån varandra nämligen.)
- Äta sallad till minst ett mål mat om dagen.
- Träna styrketräning i gymmet minst 1 dag i veckan uröver mitt vanliga tränande.
 
Ja, som ni ser är mina nyårslöften nästan bara träningsrelaterade. :P Men det är ju ett av mina största intressen just nu. Eller det är mitt största intresse just nu eftersom fotograferingen är mitt jobb. ;)
 
En sak vet jag och det är att 2013 kommer bli ett helt fantastiskt år!
 

Årets första styrkepass

 
Även idag var jag ledig från mina jobb. Men imorgon börjar jag igen med ett jobba kväll på ett av mina extrajobb. Hur som helst så drog jag iväg på ett lunchpass idag med skivstång. Jag var riktigt riktigt taggad för det då det var exakt 2 veckor sedan som jag senast körde ett rejält styrkepass och nog kändes det allt att det var så länge sedan. Jisses vad mina ben och armar darrade framåt slutet. Och även efter. Såhär i efterhand så skulle jag nog ha käkat något lätt innan för det kändes inte helt bra, men det är lätt att vara efterklok. Jag tog iaf i till max och imorgon lär jag ha fet träningsvärk. Haha.
 
Btw, formbilderna jag brukar lägga upp runt den 20e varje månad blir lite försenade. Men jag lovar att de kommer att dyka upp under helgen! :) Jag vet ju att ni lik som jag gillar dom. 

Statistiken för träningsåret 2012

Ja, som jag har nämnt tidigare har jag varit duktig under år 2012 och dokumenterat all min träning under 2012 via sajten funbeat.se (som jag rekommenderar starkt). Och eftersom jag är en nörd (iaf när det gäller träning) när det kommer till resultat osv så tänkte jag dela med mig av siffrorna som gjort mig till en ny människa. :)
 
Totalt år 2012 har jag 13749 minuter (dvs. 9 dagar, 13h, 9 min och 12 sek). Det är helt sjukt! men jag har ju inte tränat allt i sträck såklart. :P Nej Alla dessa minutrar är utdelade på 301 träningspass.
 
Jag har totalt sprungit 715, 96 km. Kan ni fatta det? dvs. 71,5 MIL!!!!!!!?! Det är ganska långt om man tänker efter....
 
Här kommer ett diagram på hur mycket tid jag lagt varje månad på träningen:
 
Som ni kan se ovan så var det lite segt ibörjan av året då jag hade som värst med min sjukdom och jag dessutom fick en väldigt jobbig förkylning i februari. Mars påbörjades min behandling och i April påbörjades rehabiliteringen. Sedan var jag igång och fast! Augusti fick jag problem med benhinnorna och det blev mycket vila. 
 
Ovan kan ni se ett diagram på all typ av träning jag har ägnat mig åt år 2012 samt hur mycket tid jag lagt på varje. Som ni ser så vinner löpning, spinning och skivstångspass men det kanske inte är någon nyhet? ;)
 
Nu ska jag fortsätta att dokumentera träningen på funbeat.se år 2013 och då blir det ju ännu roligare nästa årsskift att jämföra diagramen! :D

Personligt bästa 5km, IGEN!

 
Igår sprang jag min sista runda i härliga Torre del Mar för denna gång. Nu idag åkte vi nämligen hem till kalla Sverige igen men vet ni vad, det är faktiskt rätt skönt det med! Borta bra men hemma bäst som det heter. ;) Men vi hade det sjukt kul och härligt i Spanien den tid vi var där. Hur som helst, gårdagens runda blev på 5 km i strålande sol längs stranden och inte allt för mycket motvind! Jag kände mig pigg och lätt så jag drog på ända från starten. Och det blev ett PB igen!!! Denna gången på 25:06 km, nästan under 25 min!
 
Jag är mer än nöjd då jag hade satt som mål att klara 5 km under 25 min under 2013. Dock känns det nog lite för lätt nu eftersom jag näääästan klara de efter bara 2 dagar på det nya året. Haha. Så under 20 min innan 2014 är nya målet. Jag hade tänkt publicera en lista med mina nya mål/nyårslöften snart. Jag vet att många av er är nyfikna men håll ut! :)

Mitt 2012

 
Många skriver årskrönikor med bilder för varje månad som gått, jag är för lat för detta så jag nöjer mig med att göra en grov summering av året som gått i stället. För det går inte att förneka att jag gjort en jäkla resa i hälsovärlden. Detta är första gången jag lägger upp en bild på mig själv när jag var som fetast och minst otränad mitt i den jobbigaste perioden av mitt sjukdomstillstånd. Jag var duktig på att undvika kameran men jag lyckades hitta en bild på mig i mina föräldrars dator från januari 2012, kanske inte den bästa men alltid något. ;)
 
Ja, som ni ser kan man tro att det är 2 olika människor på bilderna. Men inte bara utvändigt utan även invändigt. I januari hade jag i stort sett gett upp hoppet om ett hälsosamt, smärtfritt och symtomfritt liv. Idag har jag uppnått det och lite därtill. Jag har även hört från nära och kära att jag är en mycket mer postiv och glad människa och det lyser om mig.
 
Detta är det största och bästa som hänt mig år 2012, men det har ju inte kommit gratis heller! Enormt mycket vilja, envishet och beslutsamhet har JAG klarat detta. Ingen annan utan bara jag helt av egen kraft utan någon magsäcksoperation, viktklubb, diet eller liknande. Detta har jag åtdstakommit med träning. Träning som blivit mitt största intresse under 2012 som innan var det värsta jag visste. Tänk hur det kan ändra sig? Idag är jag den där människan jag alltid drömt om att bli. Och jag är sju jävla stolt över mig själv så ni inte anar!
 
Och eftersom år 2012 blev så jäkla braså kan inte 2013 bli något annat än ännu bättre med alla äventyr och nya mål jag satt! Åh, jag välkomnar år 2013 med öppna armar för detta år kommer bli mitt bästa någonsin skulle jag tro!

God fortsättning!

Tiden går så fort när man har roligt, det är väl ingen nyhet. Så igår hann jag helt enkelt inte att posta något inlägg och önska er gott nytt år. Men jag önskar er en god fortsättning idag istället. :) hoppas att ni hade en trevlig nyårsafton för det hade jag. Vi åkte upp i bergen på dagen och på kvällen åt vi en 7-rätters middag (behöver jag säga att vi höll på att spricka?). När tolvslaget slog så käka vi 12 vindruvor för varje slag och drack champagne. En typisk spansk sed. 
 
Det blev en lång sovmorgon idag till ca kl 10.30 (jag är ju van vid att gå upp senast 7 oavsett dag). Innan brunchen så sprang jag en runda på 1 mil längs stranden. Det var mysigt men det blåste något kopiöst mycket så att det blev motvind Samt att svetten rann i ögonen och sved så att jag såg dåligt. = jobbigt! Så tiden slutade på 57:03 min. Men jag är nöjd ändå! En sjukt bra start på det nya året. :)
 

Mitt namn är Emma Bertilsson, 25 år och bosatt i staden Karlstad. Jag bär på en kronisk ledsjukdom och i denna blogg får ni följa med på min resa från extrem överviktigt med ledvärk, inflammation och feber till ett symtomfritt sundare liv med normalt BMI. Ni får även ta del av mina framsteg, bakslag och mål.

Hösten 2011 orkade jag inte ens springa 200 meter. År 2014 ska jag springa mitt första marathon och fram tills dess anta en rad andra spännande utmaningar. Så följ min resa, den vill du inte missa!!

Mail: [email protected]
Instagram: HealthyHappyEmma

Follow on Bloglovin

Mina Lopp

2012:
Vårruset 5km 10/5 - 33:15 min
Karlstad Stadslopp 10km 16/6 -66:46
Blodomloppet 10km 30/8 - 62:27
Tjurruset 10km 15/9 - 74:40

2013:
Ismilen 9 km 19/1 - 46:47
Tjejvasan 30 km 23/2 - 3:59:40
Seedingsloppet gbg 10km 24/3 - 48:07
Vikten runt 72 km 9/5 - 2:59:23
Vårruset 5 km 16/5 - 21:58
Göteborgsvarvet 21km 18/5 - 1:49:02
Tjejvättern 100km 8/6 - 3:24
Karlstad Stadslopp 10km 15/6 - 45:56
Vansbro tjejsim 1km 6/7 - 30:02
Blodomloppet 5 km 22/8 - Hoppade över
Tjurruset Karlstad 12 km 14/9 - 1:16:50
Lidingö tjejlopp 10 km 29/9 - 47:15
Tjurruset Sthlm 10,4 km 6/10 - 1:02:01

2014:
Göteborgsvarvet 21 km 17/5 - ?
Stockholm Marathon 42 km 31/5 - ?
Halvvättern 150 km 8/6 - ?
Vansbro halvsim 1,5 km 4/7- ?
Midnattsloppet 10 km 16/8 - ?
Tough Viking 15 km 30/9 - ?
Tjejmilen 10 km 6/8 - ?
Stockholm Halvmaraton 21 km 16/9 - ?
Lidingöloppet 15 km 27/9 - ?
Tjurruset Sthlm 10 km 4/10 - ?
Stockholm Tunnel Run 10 km 22/11 - ?

Personligt Bästa

Löpning:
2 km - 8:04 min
3 km - 13:07 min
5 km - 21:56 min
10 km - 44:52 min

Längdskidor:
1 km - 6:14 min
30 km - 3:59:40 min

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus