Skivstångintervall + Påskbingo

 
Idag började jag dagen med en löprunda på 3 km innan frukosten. Sedan bar det av till stallet för att motionera min älskade häst. Det blev ett dressyrpass i ridhuset. :) Sedan på em så åkte jag till friskis för ett skivstångintervallpass. Idag kändes det väldigt bra på skivstångsdelen, jag börjar bli ruggigt stark. Det gillas!
 
Sen nu på kvällen så kom Mathilda över, vi spelade bingolotto påskspecial och åt mina bakpotatisar med ädelost- och spenatfyllning. Det var riktigt mumsigt! Så nu är jag proppmätt och orkar inte röra mig alls. Haha. Dessutom har jag smällt i mig massa godis. :P Tyvärr blev det ingen vinst på bingolotten, men de va roligt ändå. Det lär nog bli fler bingokvällar framöver. Är detta ännu ett pensionärstecken hos mig tro (förutom att jag går upp senast kl. 7.30 även när jag är ledig)? Hihi.
 
 

Ny design på plats!

Ja, som ni ser har det blivit en stor förändring här i bloggen. Jag har varit rätt trött på min tidigare design ett bra tag då jag nästan haft den i 1 års tid. Så idag tog jag tag i saken och fixade en ny.
 
Så vad tycker ni, hiss eller diss? Bättre eller sämre? :)

Påskdistanstur

 
Idag pumpade jag däcken i min Cresent Maria city-cykel som jag har i jobbet och cyklade iväg in till stan (ca 5 km) för att möta min gamla gymnasiekompis Maria för en långdisanstur i vårsolen. Det blev en runda på 14 km i ett lugnt behagligt prattempo. Maria kände knappt igen mig sa hon då hon senast såg mig i Augusti förra året och det har ju hänt lite sedan dess. Hihi. Lite kul. 
 
Det var huuur härligt som helst att springa denna runda och den kändes lekande lätt. Maria och jag bestämde att vi ska ses oftare för distansturer. Så det ser jag fram emot. :)
 
Nu ska jag iväg till mina föräldrar och käka påskmat! Ha en fin påskafton nu!

Go & Glá Påsk!

 
Klockan är inte mycket men jag är uppe ändå som vanligt. Idag står det nämligen tvättid på schemat såhär på morgonkvisten. Senare ska jag ut på långdistanstur med Maria och efter det bär det av till mina kära föräldrar för lite påskfirande. Någonstans däremellan ska jag hinna med att åka till Pondus med. :)
 
Och föresten, jag kom på att jag inte önskat er en Glad Påsk. Så nu gör jag det och hoppas ni får en riktigt mysig sådan med mycket god mat och kärlek! Ha det gott!

Emmas flygande jakob

 
Eftersom det är påsk och jag är ensam hemma i lyan så gör jag denna helgen sådan mat som min fästman inte tycker om. Och vad hör inte påsken till om flygande jakob? :D Antingen så älskar man det eller så hatar det, så enkelt är de. Tyvärr är ju flygande jakob inte speciellt nyttigt, men idag tog jag saken i egna händer och funderade ut en lite lättare variant som jag slängde ihop till middag. Det blev sjuuukt gott så jag tänkte dela med mig av receptet här till alla er andra flygande jakob fantaster. Även LCHF-are kan käka denna måltid då de inte innehåller typ några kolhydrater. (Dock förespråkar jag inte LCHF, men jag vet många som gör de.)
 
Du behöver (för 2-3 portioner):
- 1 paket fitnessnudlar eller Shiratakinudlar (finns att köpa på Ica LCHF-hylla)
- 2 msk ekologiskt jordnötssmör
- 1 paket bacon
- Ca 200g färska champinjoner
- 1/2 msk curry
- 2 msk chilisås
- 1 Banan
- 2,5 dl milda mat extra 4%
- 2 kycklingfiléer (ca 250g)
- 1 msk idealmjöl
 
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 225g. Strimla kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg dem i mitten av en ugnsform. Strimla baconet och knaperstek som du lägger över kycklingen. Stek sedan champinjonerna tills de är mjuka och lägg runt om kycklingen. Skölj nudlarna väl under rinnande vatten i ca 5 minuter. Fördela sedan nudlarna runt om kycklingen över champinjonerna. Skiva bananen och fördela över hela formen. Blanda ihop jordnötssmör, milda mat extra, chilisås, idealmjöl och curry och häll jämt i formen. In i ugnen i ca 20 minuter och sedan är det klart. Servera gärna med en sallad till. :)
 
Hoppas de ska smaka! Skriv gärna vad ni tycker om det ifall ni provar.

Långfredagen

 
Gud vad gött med ledighet! Det är så välbehövligt för min del. :) Men bara för att jag är ledig så betyder det inte att jag sover bort halva dagarna. Nej, morgonpigg som jag är så vaknade jag klockan 6.15 idag av mig själv. En timme senare så skjutsade jag min kära fästman till tågstationen som ska iväg på grabbhelg med sina närmaste vänner. Så nu är jag ensam fram till söndag, men det gör inte så mycket. Ibland kan det vara skönt med egentid också. Även om jag kommer att sakna min livskamrat såklart. Men ibland känner jag att jag behöver tid för mig själv, för jag är en person som är väldigt självgående och gillar att göra saker själv (så det kanske är därför jag hatar att utöva lagsporter). Det har jag alltid tyckt/kännt. Men såklart älskar jag att umgås med vänner och så med.
 
Hur som helst, efter att jag lämnat av min fästman så åkte jag direkt till stallet och tog en morgonritt med min älskade vita ponny Pondus. Det blev en ganska kort sväng då det var både kallt och ont om tid då jag skulle möta Mathilda för en löprunda kl. 10. Så klockan 10 tog jag och Mathilda en tur på ca 4 km i lugnt tempo (7-8 km/h). Mathilda är superduktig men hon har kommit in i en svacka då hon inte känner sig alls bra. Men jag tror på henne och beundrar henne som är stark och fortsätter ändå. Tyvärr så visade det sig idag att hon fått benhinneinflammation så nu blir det total vila för henne i några dagar innan vi mjukstartar igen med skonsammare träning. Så tråkigt för henne! :(
 
Efter turen med Mathilda så kände jag mig oförskämt pigg med spring i benen så jag tog mig en egen tur i den fina vårsolen som var ruggit skön! 4,5 km i lugnt tempo. Egentligen ville jag prova en ny runda som jag tror är mellan 1-2 mil. Men eftersom jag ska ut på långtur imorgon med min gamla gymnasiekompis så fick jag hålla mig lite. Det ska ju trots allt bli fint väder imorgon också. :)
 
Nu skulle jag egentligen ha gjort en plåtning, men den blev avbokad/framflyttad pga ryggsmärtor hos kunden. Så nu blir det till att vårstäda lägenheten istället och fixa lite lunch iform av spenatsoppa. Mums! 
 
Hoppas ni får en fin långfredag iaf med mycket mys och fint väder!

Skärtorsdagen

 
Idag är det skärtorsdagen vilket innebär att det varit sjukt mycket att göra på jobbet eftersom det är röd dag både imorgon och på måndag. Men nu är veckan/dagen slut vilket är så gött! Jag har verkligen sett fram emot denna långledigheten som jag bara ska ta det lugnt på. Ja, såklart ska jag träna men det räknar jag in som avkoppling då det har en lugnande effekt på mig. :) 
 
Idag efter jobbet tog jag och Sara en liten springtur på 5 km tillsammans och snackade lite. Vi har inte setts på någon vecka så då har man ju en del och prata om. Ni tjejer vet ju hur det är. ;) Det blev en lugn runda med en låg puls på 125. Det tog 32:44 min. Lagomt i vårsolen och perfekt början på påskhelgen! Man måste ju hinna njuta också. :)
 
Jag hoppas att det blir lika fint väder på lördag för då ska jag ut på en långdistanstur med en gammal gymnasiekompis. Det ser jag verkligen fram emot! :D

Fullt ös, medvetslös!

 
Idag har jag varit igång från morgon till kväll. Direkt efter jobbet så bar det av till Friskis för ett kombinerat Skivstång-/Spinningpass tillsammans med Mathilda. Jag börjar bli riktigt stark nu så det kändes riktigt bra. Kondisen är även på topp så spinning medel passen börjar kännas ganska lätta. Det är en härlig känsla! Trots att jag var helt död innan passet av trötthet så piggnade jag som vanligt till under passet. Av någon anledning så taggar jag alltid till och vill göra mitt allra bästa. Varje gång! Oavsett hur himla trött eller opeppad jag är innan. 
 
Nu håller jag på och gör mat. Fläskkarre, kall champinjonsås, klyftpotatis och sallad står på menyn. Mums! Och nu är det bara en ynka arbetsdag kvar tills det är påsk och långledigt! Härligt!

Fitnessnudlar med pastasås

 
Minns ni förra beställningen jag gjorde från fitnessguru.se? Om inte så fick jag iaf med fitnessnudlar då att prova. Det är nudlar som inte innehåller några kalorier och om jag ska vara helt ärlig så var jag väldigt skeptisk mot dem, men idag så provade jag att göra 2 matlådor med dessa tillsammans med ost- bön- och champinjonsås. Och vet ni vad? Det blev ruggigt gott! Det bästa av allt var att det gick enkelt och snabbt att göra också + att det är smalt så de passar att ha som lunchlåda. :) Så jag tänkte dela med mig av receptet som jag gjorde.
 
Du behöver:
- 2 paket Fitnessnudlar eller Shiratakinudlar (finns att köpa på Ica LCHF-hylla)
- 190g kidneybönor
- 200g Champinjoner
- 2 msk philadefiaost vitlök & örter
- 2,5 dl milda mat extra
- 2 dl lättmjölk
- Grillkrydda
- Vitpeppar
 
Såhär gör du:
Lägg nudlarna i en sil och skölj av dem i ca 5 minuter. Torrstek sedan nudlarna och lägg dem på ett fat vid sidan av. Stek sedan champinjonerna till de blivit mjuka och fått färg. Tillsätt sedan matlagningsgrädde, philadefiaost, kidneybönor och mjölk. Låt puttra en stund. Smaka sedan av med grillkrydda och vitpeppar efter eget tycke. När såsen sedan blivit krämig häller du över det på nudlarna. Klart! Servera gärna med lite sallad också. :)

Påminnelse; Glöm inte bloppisen!

 
Jag ville bara passa på och påminna om att imorgon avslutas bloppisen (kl. 21.00) av mina gamla träningskläder som numera är alldeles för stora. Grejerna är i fint skick och ni kan göra riktiga fynd! Så har du inte kikat in, gör det! Och har du budat? Kolla så att ingen annan budat över dig. 
 
Klicka här eller klicka på bilden för att komma till bloppisen. :)

Göteborgsvarvet Seedningsloppet Gbg

 
Ja, ni som följer mig på Instagram (gilraen) vet ju redan hur det gick. Men jag tänkte dela med mig lite mer detaljerat här i bloggen också. :) I lördags eftermiddag åkte vi ned till Göteborg och sov över hos en kompis så att jag va utvilad till själva loppet. Vi stannade i Värnersborg och åt laddade upp med kinamat, wokad kyckling med champinjoner och babuskott för min del.
 
Väl på tävlingsdagen (igår) bjöd Göteborg på strålande sol och några plusgrader. Loppet hölls i frihamnen, så det blåste ju en del vilket gjorde det kyligt när man stod still. Men skulle man vänta sig något annat i en kuststad? ;) Hur som helst så mötte gulliga Emelie mig där, det var superkul och träffa henne och hon visade mig vägen till City Race Arena. Hon höll mig även sällskap fram till start i ca 2-3 timmar. Tusen tack Emelie! <3 Anledningen till varför jag var där så tidigt var för att jag var tvungen att hämta ut nr-lapp samt att jag inte visste vart de låg. Bättre för tidig än för sen så att säga.
 
När det började närma sig start så lämnade vi in mina överdragskläder och gick sedan till toaletterna. Helvete vilken kö! den var säkert 100 meter lång och det var 35 minuter kvar till start. Paniken i mig började komma eftersom jag var så kissnödig pga min nervositet. Klockan tickade och när det var 8 minuter kvar till start så fick jag komma in på toaletten. Sedan var det bara att springa till startfållan och hoppa över staketet och knö sig in i startledet 40-50 minuter. 1 minut senare gick starten. Puh! Jag hann i grevens tid! Detta ska jag helt klart ta med mig till riktiga göteborgsvarvet i Maj. 2 timmar innan start ska man ställa sig i kö för toa. Eller kanske ännu mer? Vad säger ni rutinerade?
 
När startskottet väl gått och jag var iväg så kände jag mig ruskigt taggad. Det var extremt trångt och jag hamnade ute i kanten vilket var bra, då kunde jag spurta om löpare allt eftersom jag hittade luckor. För jag gick in i den taktiken denna gång att ösa järnet i början. Tidigare har jag hållt igen. Så första 3 kilometrarna höll jag ett tempo på ca 14-15 km/h. Sedan började min mage säga ifrån lite och jag blev rädd att den skulle strula ännu mer, så då saktade jag ned lite och körde i 10 km/h någon kilometer innan jag ökade igen till runt 12 km/h och höll sedan ett jämt tempo fram till sista kilometern då jag märkte att jag kanske hade en möjlighet att ta mig under 50 min. 
 
Jag kom i mål på 48:07 min! FÖRTIOÅTTA MINUTER!!! Det är helt sanslöst galet bra! När jag åkte dit så vågade jag knappt hoppas på under 50 minuter, målet var under 55 då mitt gamla PB låg på 55:35 min från när jag var i Malaga i julas. Men då har jag ju iofs inte kört en mil sen dess och pressat mig heller utan bara korta sträckor på 3-5 km. Jag hade trott att jag skulle fått som bäst typ 49:50 min eller något. Men icke! Jag är så sjukt jävla stolt och nöjd över mig själv så att det inte finns. :)
 
48:07 min. Jag har svårt att svälja den siffran att jag, Emma Bertilsson faktiskt sprungit 1 mil på den tiden. För med tanke på att exakt 1 år tidigare på dagen, lördagen den 24e Mars 2012 sprang jag för första gången 5 km utan att stanna på tiden 36:38 min och var HELT död efter det. Då hade jag aldrig i min vildaste fantasi trott att jag exakt 1 år senare vid samma tidpunkt på dygnet skulle stå med en medalj i handen efter att nyss ha seedat till Göteborgsvarvet på den fantastiska tiden 48:07 min. Då fanns det verkligen inte i min tankebana att jag ens skulle delta i Göteborgsvarvet. Inte ens Karlstad Stadslopp på 1 mil. 1 mil kändes så otroligt långt borta.
 
Men nu står jag här, 1 år senare och kan kalla mig för stolt löpare. Jag är såå lycklig!

Göteborgsvarvets Seedningslopp

 
Idag (och igår) har jag haft vilodag från tränandet. För imorgon ska jag seeda inför Göteborgsvarvet i Göteborg på City Race Arena. Som ni vet så är jag rätt tävlingsinriktad när det kommer till löpning och därför har jag beslutat att seeda för att få ett bättre startled i Göteborgsvarvet och på så vis förhoppningsvis få en bättre tid. :) Då slipper jag ju förmodligen att springa om onödigt många människor eller bli stoppad av gångare som blockerar vägen. Iaf inte lika många. Mitt mål är att springa detta seedningslopp under 55 minuter. Och om jag klarar det under 50 minuter så blir jag superglad. 
 
Jag och min fästman åker redan i eftermiddag/kväll till Göteborg om han slutar sitt jobb i vettig tid. Annars åker vi imorgon bitti. Hem kommer vi i vilket fall på måndag. Så tills dess kommer det nog inte bli så mycket bloggande. Men ni får gärna följa mig på Instagram, gilraen heter jag där.
 
Så håll tummarna för mig nu att jag får en bra tid! :D

1 1/2 års skillnad

 
Ni vet säkert att jag skrivit att jag inte vill lägga ut några "lättklädda" helkroppsbilder här på bloggen. Men idag tar jag steget och gör det. Varför? Jo, för att jag idag inte längre skäms som jag gjorde för 1 1/2 år sedan. Plus att jag vill visa att det faktiskt går att göra en kroppsförändring utan några som helst dieter, bantingspulver, viktklubbar eller kirurgiska ingrepp.
 
På 1 1/2 år har jag lyckats med så otroligt mycket. Jag har gått från att vara sängliggandes med skyhög feber och inflammation i lederna till att vara symtomfri. Jag har även lyckats kunna springa ett halvmara samt 5 km på 21:56 min, för 1 1/2 år sedan var jag glad om jag ens tog mig upp ur sängen på morgonen. Att springa fanns inte ens i min tanke då jag inte ens klarade av 2 löpsteg pga min smärta. Men framför allt; Jag har även lärt mig älska mig själv och livet igen. Jag vill hela tiden anta nya utmaningar, upptäcka världen, träffa nya människor och leva livet. För 1 1/2 år sedan ville jag inget av det, då ville jag helst av allt bara ligga med huvudet under täcket och sova bort tiden.

Jag är så sjukt stolt över mig själv och det jag åstadkommit. Jag vill verkligen hjälpa andra som sitter i samma sits som jag gjorde att påbörja en sådan här livsförändring. Därför har jag nu bestämt mig för att utbilda mig till personlig tränare och hälsocoatch. 

Vem trodde detta för 1 1/2 år sedan? Allra minst jag iaf. 

Nya linnena

 
Som ni vet kunde jag inte låta bli att brställa hem dessa tre linnen som ni ser ovan från HM. Lika snygga i verkligheten som på hemsidan. Och dom satt jättebra också. Det kunde alltså inte bli bättre. :) Favoriten är mittenlinnet! Jag fullkomligt älskar mönstret. Nu har jag linnen så det räcker ett tag framöver vilket är skönt.
 
Nästa köp blir lite fler tights i mindre storlek... Någon som inte råkar ha ett par i storlek S (även XS) till övers? Svarta gärna med rosa detaljer på. :) Haha.

Före- och efter hårmakeovern

 
Ni var några stycken som ville se förändringen i håret så jag publicerar 2 bilder som ni kan se ovan. :) På båda bilderna är håret ofixat. Jag är riktigt nöjd över resultatet och känner mig nu riktigt fin. :) Jag tycker att jag passar sjukt bra i mörkt hår.
 
Idag kom också ett paket innehållande min HM-beställning. Ett inlägg med de grejerna dyker nog upp senare också. :) Men först ska jag, fästmannen och Mathilda iväg på spinning.

Hårmakeover och spinning

 
Idag stod det hårmakeover på schemat efter jobbet. Duktiga Denise på headspot i Duvanhuset hjälpte mig med både klippning och färgning och jag är såå nöjd. Det blev en mörk nyans av rödbrunlila så nu framhävs mina mörka ögon ännu mer. :) Jag kanske publicerar före- och efterbild imorgon (om det skulle vara intressant/kul?). Direkt efter salongbesöket bar det nämligen av på ett spinningpass med Mathilda så jag hann helt enkelt inte ta någon efterbild. Dagens spinningpass var på medelnivå med min favoritspinningledare.
 
Idag blev det också klart att jag ska delta i Viken Runt tillsammans med min vän Zandra. Loppet är på 7,2 mil som vi ska cykla den 9e Maj. Idag känns det dock väldigt långt borta då det vräkte ner snö tidigare idag och är ca 8 minusgrader ute. Vart är våren?? 

Bakpotatis med ädelost- och spenatfyllning

 
Igår vart jag så enormt sugen på bakpotatis så jag lyxade till det lite med ett nytt recept. Jag har för tillfället snöat in mig på spenat och fullkomligt älskar det. Så det fick bli bakpotatis med ädelost - och spenatfyllning. SUPERGOTT och enkelt att göra! Så jag tänkte även dela med mig av recpetet här eftersom jag vet att ni är många som frågat efter fler recept. :) Så här kommer det.
 
För 4 bakpotatisar behöver du:
- 4 bakpotatisar
- 300g fryst hackad spenat
- 2 dl lätt creme fraiche
- 250g gräddädelost
- 2 msk smör
- 3 vitlöksklyftor
- Salt och peppar
 
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisarna i halvor och ugnsbaka i nedre delen av ugnen i 45-60 min tills de är mjuka. Tina spenaten och fräs den tillsammans med vitlöken (som du pressar i) i smöret. Tillsätt sedan cremefraichen. Grovriv gräddädelosten och blanda även i den så att det blir en röra/smet. Salta och peppra sedan efter eget tycke och smak. Gröp sedan ur potatisarna och mosa innehållet. Blanda sedan i den mosade potatisen i röran. Fördela sedan röran i skalhalvorna. Höj värmen på ugnen till 250 grader och ugnsbaka sedan potatisarna åter igen i ca 10 min på övre delen av ugnen. 
 
Servera gärna med en fräsch sallad.

Mathildas resa; Första löprundan ensam

 
Hej på er!

Idag är det tisdag och exakt två månader sedan jag slutade röka, bra va? Dagen till ära gick jag upp supertidigt för att ta en liten löprunda på egen hand. Tidigare turer har Emma varit med och pushat mig men i morse fick jag klara mig själv och det var inte helt lätt. Kutade i varje fall drygt 2 km och jag får väl lov att erkänna att jag gick uppför backen. Men vad gör det? Huvudsaken idag var att klara mig själv och över huvud taget komma ut så tidigt på morgonen! Jag är supernöjd

Ha de gött! /Mathilda

HM-beställning

 
Förra veckan när jag inte mådde så bra så klickade jag in på HM:s hemsida för att "fönstershoppade" lite. Till min ack för stora förtjusning så såg jag att de fått in lite nya träningskläder. Jag kunde inte låta bli, idag klickade jag hem de tre linnena som ni ser ovan. Hoppas bara dom är lika snygga i verkligheten som de är på hemsidan. Alla mina gamla linnen (förutom två) är på tok för stora så dessa fick de bli. Jag hade dessutom 50 kr rabatt på HM:s webbshop och det är fri frakt fram till 27e. :)
 
Nu behöver jag bara köpa 2 till tights i mindre storlek samt någon mer t-shirt i funktionsmaterial. Men det kommer nog bli "lopp t-shirtar". Förmodligen kommer det alltså dyka upp en till bloppis om några veckor/månad med träningskläder. Så håll ögona öppna.

Bästa starten på dagen!

 
Idag startade jag dagen genom att ge mig ut på en långdistanstur med bästa Sara. Totalt blev det 13 km i ett lugnt jämt tempo (9 km/h). :) Det var otroligt skönt och kul att komma ut med Sara igen eftersom det var någon månad sedan sist vi var ute på en morgontur. Tiden går så ruskigt fort och kilometrarna bara rusar iväg eftersom vi har en tendens och babbla om allt mellan himmel och jord. ;) Typiskt tjejer. Efter morgonturen åkte jag direkt till stallet och motionerade även min älskade vita sagohäst. 
 
Nu ska jag strax iväg och jobba någon timme innan jag och fästmannen ska åka till mina föräldrar på middag. De kom hem från sin Spanienvistelse i fredags så det ska bli riktigt kul och se dem igen. :) Senast jag såg dem var ju vid jul/nyår i Malaga. 

Tips på cykeltillbehör

Som ni vet "blir jag med racercykel" nästa vecka. Tjohooo!!! Och nu tänkte jag fråga er läsare som är cykelfantaster om lite tips på nödvändiga tillbehör som man bör skaffa samt vart man kan hitta dem för bra pris? Det jag har köpt är cykel, trampor och racerskor. Jag antar att det bara är en bråkdel av vad som behövs... :P

Ett nytt koncept

 
Jag bor ju en bit ifrån mitt gym (Friskis). 5 km för att vara exakt. Nu i vinter har jag åkt bil dit, vilket sjukt många andra också gör (även övriga årstider) så det ofta är svårt att hitta parkering. När det är barmark brukar jag cykla. Idag tog jag steget längre och packade min lilla arbetsryggsäck med skor, vattenflaska, handduk, lås och gymkort. Jag satte på mig löparkläderna och sprang till gymmet på 21:56 min. Galet fort! :P När jag kom fram var jag inte så speciellt trött heller. Men det kan bero på att det var nedförsbacke typ hela vägen. ;) 
 
När jag kom fram till Friskis körde jag ett Spinning medel pass på 55 minuter efter ca 20 min återhämtning från löpningen. Då hann jag klä av mig några lager, dricka vatten och byta skor. Passet gick superbra, jag var taggad efter uppvärmningen. :) 
 
Sen var det bara att springa hem de där 5 km i uppförsbacke istället. Det gick såklart lite långsammare, 24:51 min för att vara exakt. Det kändes lite i benen kan jag säga. ;) Att springa med ryggsäck gick över förväntan bra också, så detta koncept lär jag göra fler gånger i vår/sommar när det är fint väder.
 
Nu är jag sådär lagom trött och funderar på att beställa en kebabrulle och krypa ned i soffan framför tv:n. :)

Viken Runt

 
En gammal vän till mig som numera är bosatt i Lidköping frågade mig idag om jag ville vara med och cykla Viken Runt på Kristi Himmelfärds dag med henne som en kul grej/inför tjejvättern om hon får ledigt från sitt jobb. Loppet är 7,1 mil så det ska jag väl klara och då har jag nog hunnit bekanta mig lite med min nya cykel också. Och om inte annat så lär jag göra det under loppet. :) Så jag hoppas att vi kan vara med och att hon får ledigt.
 
Loppet utgår ifrån Töreboda och avslutas i Töreboda. Byn som min fästman är uppväxt i och vi har mycket vänner och släkt på min fästmans sida. Så vi lär ju passa på att hälsa på dem också då samt lite gamla vänner från unga år.

Bianchi Impulso Dama Bianca 105 10sp Compact

 
Jag fortsätter med att vela och vela och vela lite till mellan olika racercyklar. Mitt mål är att cykelträna 3 dagar i veckan fram till tjejvättern och efter att ha pratat med nu ett flertal cykelexperter är instegscykeln jag kikat på innan inte alls tänkt för de ändamål jag tänkt. Växelsystemet kommer att ge vika efter 1 säsong och krångla för mig och ska jag då byta upp till en 105:a så kostar det 7k. Då är det ju lika bra att köpa en cykel med 105:a på en gång tänker jag. De som känner mig har också intrycket att jag är en person som är väldigt ambisiös och brinner för det jag gör, då skulle en "krångelcykel" förstöra upplevelsen om jag ska behöva reparera den hela tiden.
 
Så idag slog jag näven i bordet och bestämde mig för en Bianchi Impulso Dama Bianca 105 10sp Compact efter mycket rådfrågande med olika människor. Med denna cykel ska jag kunna ta mig runt tjejvättern, halvvättern och vätternrundan utan problem. Samt träna inför loppen. Så det känns bra. Det fick även bli ett par racerskor som jag även kan använda till spinningen under vintern och ett par trampor. Tyvärr sved de ju lite i plånboken, men det skulle ju 7 000 kr göra nästa år också. Det är ju typ en ny likadan cykel! Än så länge är jag nöjd iaf. Men cykeln fanns inte hemma så den kommer hem och ska monteras nästa vecka. Så förhoppningsvis har jag den fredag nästa vecka. :)
 
Gud vad jag ser fram emot mitt nya äventyr/utmaning! :D Tråkigt bara att jag inte känner några andra racerförare i närheten av mig. Men man kanske lär känna några med tiden. :)

Önska ett inlägg

 
Ni är många som undrar saker och frågar om jag kan ta upp specifika saker i bloggen. Så nu tänkte jag prova på att göra som jag sett många andra bloggare gör, nämligen önskeinlägg. Ni kan alltså önska specifika inlägg om något som ni vill läsa om. Det kan t.ex. vara recension av någon produkt, träningsövningar man kan göra hemma, recept på bra mat m.m. Vad du nu vill att jag tar upp i ett inlägg. :) 
 
Allt du behöver göra är att skriva en kommentar med din önskan. Sen väljer jag ut de som jag tycker känns roliga/lämpliga att skriva om. :) Så kom igen, nu har ni chansen!

Upp som en sol och ned som en pannkaka

 
Igår hade jag ju vääärldens toppendag! Idag har jag världens bottendag... Jag vaknade nämligen med feber och sprängande huvudvärk så idag har jag varit hemma från både jobb och träning. Jag har även haft men första date med TV:n på år hela dagen vilket har varit en stor utmaning för mig. Det har verkligen krypit i kroppen trots att jag inte mår bra. MEN man ska lyssna på sin kropp och ta symtomerna på allvar. Sjukt viktigt! Man kan inte alltid vara på topp. :)
 
Nu hoppas jag att de försvinner lika fort som de kom. Håll tummarna för de!

Bloppis av ännu mera träningskläder!

Så var det dags att dra igång en bloppis igen! Som ni vet krymper jag hela tiden och mina träningskläder blir tyvärr för stora vare sig jag vill eller inte. Då är det ju bättre att någon annan får nytta av dem och glädjs med dem än att de ska samla damm i min garderob, sen behöver ju även jag nya kläder också att ersätta med. ;) Förra bloppisen blev ju också väldigt uppskattad, så jag fortsätter och kör en ny. Samma regler gäller som förra gången.
 
AVSLUTAD!!
 
Alltså såhär kommer det funka: Jag lägger ut ett startbud på varje plagg, sedan kan ni buda genom kommentarer. Du skriver t.ex. "jag budar 100 kr på Niketightsen". Varje bud är bindande. När slutdatumet och tiden paserat (26 Mars 2013 kl. 21.00) så har den som lagt högst bud "vunnit" och får därför köpa plagget. Låter det bra? Frakt tillkommer också på alla plagg. och vill man köpa flera plagg så går det att samfrakta. Glöm heller inte att fylla i din mailadress så att jag kan kontakta dig om du skulle vinna.
 
Bloppisen avslutas den 26 Mars 2013 kl. 21.00. Då kontaktas vinnaren av respektive plagg via mail!
 
 
Nike Filament Tights
Använda men i bra skick. Åter uppe i bloppis pga oseriös köpare. Har varit mina favorit tights sedan jag köpte dom i januari 2012 och av samma anledning här är dom numera alldeles för stora och säljs därför. Produktbeskrivningen lyder: Snygga och slimmade löpartights från Nike. Liten ficka med dragkedja bak.
 
Storlek: L
Nypris: 300 kr
Startbud 80 kr
Nuvarande bud: 125 kr
 
 
Nike Vindfly Jacket
Använd men i gott skick. Har dock små märken på bröstet efter nålar från nummerlapp. Dock är det inget som märks eller störs och det blir inte värre (har använt den och tvättat den många gånger efter det att det orsakades).  Jättefin plommonlila/plommonrosa färg med rosa detaljer. Har dragsko i midjan och små fickor inuti fickorna att lägga mp3 och nycklar i så att de inte "far runt" i fickorna. Har varit en favoritjacka hos mig som nu är för stor för mig. Jättebra att ha som yttersta lager även på vintern. Jackan har jag på mig i headern och här om ni vill se den på. Produktbeskrivningen lyder: Mycket prisvärd running jacka från Nike. En mycket tunn jacka som skyddar mot vind och väta.
 
Storlek: M
Nypris: 600 kr
Startbud: 150 kr
Nuvarande bud: 300 kr
 
 
Champion Sportbh
Använd men i mycket gott skick. Skön och ger bra stöd. I dri-fit material som torkar snabbt. Säljes pga att den är alldeles för stor för mig nu.
 
Storlek: L
Nypris: 350 kr
Startbud: 50 kr
Nuvarande bud: 51 kr
 
 
Casall träningslinne
Svart träningslinne från Casall i funtionsmaterial med mudd nedtill i midjan. Loosefit så den är väldigt smickrande för figuren och döljer magen. Använd men i mycket gott skick.
 
Storlek: 42 (men är liten i storleken)
Nypris: 399 kr
Startbud: 100 kr
Nuvarande bud: 100 kr
 
 
 

En jävligt bra dag med PB!!!

 
Så kom den där dagen äntligen, dagen som jag klarade 5 km under 25 minuter!!! 24:23 min för att vara exakt. Förstår ni om jag är glad? Jag är överlycklig!! Och vet vad det bästa är? Eftersom det "bara" var uppvärmning på löpbandet så maxade jag inte heller, så jag hade mycket kvar att ge egentligen. 
 
Efter min extremt lyckade uppvärmning så blev det ett skivstångspass. Och eftersom humöret var på topp så gick även det otroligt bra! Så nu ska jag fortsätta njuta av denna känsla resten av kvällen. För fy fan vad jag är bra! Vårruset kommer gå som en dans!

Fetaostfylld laxbiff med citronsås och potatismos

 
Ni var ett helt gäng som önskade få veta receptet på mina fetaostfyllda laxbiffar som jag slängde ihop igår. Så i det här inlägget tänkte jag dela med mig av det. Hoppas att det ska smaka! :) Skulle ni vilja se fler recept i bloggen från min kost? Jag vet att många av er undrar vad jag äter iaf. Hur som helst, här kommer receptet på laxbiffarna med citronsås och potatismos:
 
Du behöver:
 
Till Laxbiffarna:
- 4 frysta portionslaxbitar
- 1/2 paket fetaost
- 1 ägg
- 1 Citron (skalet)
- Dill
- Salt & peppar
 
Till Citronsåsen:
- 1 dl lätt creme fraiche
- 1 dl vatten
- 1 dl lättmjölk
 
 
Såhär gör du:

Laxbiffar: Tina laxen och skär i mindre bitar. Mixa lax, ägg, dill, salt & peppar till en smet. Är smeten för lös ha i lite grahamsmjöl (alt. vetemjöl). Forma smeten till 6 biffar och gör hål/gropar i dem. Riv skalet av citronen och blanda med fetaosten. Fyll biffarnas hål/gropar med fetaostblandningen och täck dem sedan med laxsmet. Stek i stekpanna på medelstark värme. 
 
Citronsås: Vispa ihop Creme fraiche, Vatten, mjölk och fiskfond. Låt det koka upp. Pressa i citronsaft från citronen du använde till laxbiffarna efter tycke och smak. Ha sedan i idealmjöl så att det blir önskad konsistens på såsen. Låt skjuda en liten stund.
 
Servera med potatismos eller vanlig potatis.

Måndagsintervall

Ny vecka och nya tag. Idag testade jag och Mathilda på Spinn Puls Intervall. För er som inte vet vad det är så har man pulsband på sig som är kopplad till en dator också visas pulsklockorna på en projektorduk. Där ska man hålla sig i olika zoner som ledaren berättar. På intervall så ska man ju pendla mycket i puls. Köra stenhårt 1 minut, återhämta 20 sek också fortsätter man så. 
 
Det var sjuuukt jobbigt och det kändes som att jag skulle dö många gånger. :P Men det gjorde jag såklart inte. Detta pass var mycket bättre/roligare än det andra passet med pulsband (distans) som jag körde förra veckan. Så det här passet kan jag tänka mig att gå på igen.
 
Nu har jag precis avnjutit en sen middag bestående av fetaostfyllda laxbiffar med citronsås och potatismos. Det var första gången jag gjorde det och ack så gott de blev, någon som vill veta receptet? Skriv en rad som en kommentar isf. :)

Lördag

 
Idag började jag dagen med att åka till stallet på morgonen så att jag var där strax innan kl. 8 och red min älskade sagohäst i ridhuset, imorgon blir det uteritt med Emelie. Hur som helst, efter stallet så åkte jag dirket på ett morgonspinningpass. Spinningpasset gick hyfsat bra, men jag var inte så fokuserad då tankarna vandrade iväg till racercyklar. ;)
 
Efter spinningen så åkte jag nämligen och kikade på min drömracercykel som med 99,9% säkerhet kommer att bli min inom snar framtid. Tyvärr hade de inte cykeln i min storlek monterad, men i slutet på nästa vecka så ska den vara monterad och förhoppningsvis ska jag kunna få provcykla den då med. Känns den bra så blir det köp. :) Jag är såå glad!
 
Nu blir det tacomys och melodifestivalen med fästmannen. Ha det gott! 

Spenatsoppa

 
Ni är sjukt många som vill att jag delar med mig av fler recept på bra mat, mellanmål och sötsaker så jag fortsätter väl i den banan. Just nu har jag snöat in mig på spenat. Jag fullkomligt älskar det! Så jag tänkte dela med mig av en billig, snabb och enkel spenatsoppa som jag brukar göra. Det bästa är ju att den är nyttig också!
 
Du behöver:
- 600g fryst hackad spenat
- 4 msk grahamsmjöl
- 4 msk smör
- 5,5 dl mjölk
- 1,5 dl matlagningsgrädde
- Vitpeppar
- Mald muskotnöt
- Salt
 
Såhär gör du:
Tina den hackade spenaten. Smält smöret i en kastrull och rör sedan ned grahamsmjölet. Tillsätt mjölken och matlagningsgrädden och låt puttra i ca 4-5 minuter. Ha sedan i spenaten och låt puttra en liten stund till. Krydda efter smak. Servera med ägg. Antingen som ägghalvor eller strimla/hacka och blanda ut i hela soppan. 1 ägg/portion.
 
Hoppas det smakar! :)
 
 
 

Äntligen fredag!!

 
Så kom fredag tillslut och 2 dagars ledighet väntar. Denna helg jobbar jag för ovanlighetens skull ingenting! Och jag har heller inget lopp inplanerat. Så det kommer bara bli mys och träning. Det gillas!
 
Fredagen började med ett spinningpass kl. 6.45 innan 4 timmars jobb på mitt extrajobb. Efter jobbet åkte jag för att provcykla en racercykel som jag spanat in för 9000 kr. Tyvärr hade inte racern kommit in i min storlek än så jag får vänta till nästa vecka. :( Sen på em blev det även ett skivstångspass med Mathilda. Idag kändes det jäkligt tungt trots att jag inte ökat något i vikterna. Men jag tyckte ändå det gick bra.
 
Föresten, kolla in vänster bild där uppe. Att vakna upp och se detta i spegeln fick mig att skratta lite. Alla de blåmärkena kommer från gårdagens boxning, om armen ser ut så kan ni ju tänka er hur mina ben ser ut? ;) Man skulle kunna tro att jag är en dalmatiner eller något. Har jag sagt att jag får superlätt blåmärken? Om inte så vet ni det nu.. 

Mathildas resa - Premiärjoggingturen ute

 
Minns ni projektet Mathildas resa där jag ska hjälpa Mathilda att nå sitt första mål (jogga vårruset utan att stanna)? Idag tog vi en premiärjoggingtur ute i solen nu när cykelvägarna är näst intill helt bara. Målet för dagen var att ta oss runt Mathildas långdistansrunda på 5 km i ett lugnt joggtempo varvat med rask gång. Dagens mål var inte att springa snabbt utan långt, så tiden var inte viktig idag. Mathilda klarade hela 3,5 km utan att sakta av!!! Då gick vi raskt i ca 45 sekunder i en lång backe och fortsatte sedan ända upp och gick raskt igen 1 minut innan joggningen fortsatte.
 
Totalt tog vi oss runt min backiga femkilometare på 44:34 minuter! Som jag nämnde var tiden inte det viktiga utan uthålligheten. Och jag är riktigt imponerad över hennes prestation och även hon själv också! Själv trodde hon inte ens att hon orkade 1 km utan att sakta av, men nu har hon svart på vitt att hon faktiskt är mycket bättre än vad hon tror! All spinning vi gått på sedan årsskiftet och att Mathilda varit rökfri i 1 1/2 månad har gett enorma resultat! Jag är riktigt stolt över Mathilda och jag vet att hon kommer klara Vår ruset galant om hon fortsätter såhär bra! 
 
Nästa pass kommer äga rum nästa vecka med lite spinning och något skivstångspass emellan. Det passet har jag tänkt att det blir en kortare sträcka men med ett något högre grundtempo med inslag av lite intervall.
 
Nu ska jag iväg och träna lite boxning igen med Emelie! :D Det ska bli kul!

Skivstångspinn och fortsatt cykeljakt

 
Innan dagens träningspass så åkte jag iväg för att kolla lite utbud i 2 till cykelaffärer. Ingen av dessa hade Bianchin som jag spanat in på nätet, tyvärr. Däremot hade den ena ett väldigt bra pris på en renordlad Focus racercykel (105:a), 9000 kr. 105:or brukar aldrig komma under 10 000 kr. Så jag har funderar lite på den, dock så är den ju svartgrön. men det får jag väl leva med att den inte är rosa isf. ;) På fredag ska jag få provcykla den då det inte fanns inne någon i min storlek för tillfället. Och i helgen ska jag även tillbaka till den andra cykelbutiken som ska få in fler racermodeller tills dess. Någon som har tips på bra cykelaffärer i Karlstad? Dela gärna med dig.
 
Efter cykeljakten så blev det som sagt träning. Idag stod ett kombipass med Skivstång och spinning på schemat. Första halvan av skivstångspasset gick sådär. Jag kände att det var på tok för lätt med 32,5 kg för benen. Så nästa gång lär det bli viktökning, igen. Andra halvan däremot gick mycket bra! Spinningen var jag riktigt taggad på och gick kanon! Så över lag är jag nöjd med dagens träning. :) Spinningen och de fina vädret som varit ute i dag har gjort att jag är ännu mer sugen på att införskaffa en riktig racercykel omgående och ge mig ut på klarälvsbanan! :)

BIANCHI VIA NIRONE

Som ni vet så går jag i tankarna på att köpa mig en cykel att träna med. Först var jag ute efter en hybrid men efter att ha pratat med många kunniga personer som känner mig så har jag ändrat mig och kommer satsa på en racercykel istället. Anledningen till det är att jag redan nu vet att jag kommer cykla minst 3 lopp på asfalt som det kräver en hel del träning till. Men det här med racercyklar är ju inte billigt alltså... Min budget är inte så hög heller, max 8000 kr. 
 
Just nu lutar det åt en Bianchi via nirone som jag hittat för 7500 kr som verkar täcka mina behov. Det är en instegscykel så den passar väl mig som nybörjare inom landsvägscyklning och jag har möjlighet att utvecklas. Dock vill jag ju såklart provcykla den först innan jag bestämmer mig helt. 

Spin Puls Distans

 
Idag provade jag något nytt, nämligen spin puls distans. Ett spinningspass där man har ett pulsband och kan se sin puls på projector så att man kan se vilken pulszon man är i. Eftersom det var ett distanspass så var målet att hålla en så jämn puls under hela passet som möjligt och det lyckades jag bra med. :) Det var ett riktigt bra pass men jag gillade inte riktigt upplägget som ledaren hade, men man kan ju inte gilla alla. Så nästa gång kommer jag gå på någon annans pass. Men trött blev jag iaf och det är ju huvudsaken. ;)
 
En annan kul grej var att jag fick veta min vilopuls ibörjan innan vi drog igång och hade "avslappningsövningar". Jag har alltid trott att jag haft en rätt hög vilopuls på över 75. Men det visade sig att jag hade en vilopuls på 42!?! Vad hände? Kan de stämma? Det var bara jag som hade en vilopuls på under 55 i detta gäng på ca 30 pers så man börjar ju undra liksom. Lika så återhämtade jag mig väldigt fort efter passet, men det har jag vetat länge att jag faktiskt gör. Det kanske är dags för mig att börja inse att jag börjar bli vältränad? :)

Fullt ös, medvetslös!

Ja, som rubriken lyder har jag haft fullt upp från morgon till kväll hela helgen. Därav har bloggen blivit ouppdaterad. I fredags så hade vi ju en personalfest på mitt extrajobb, igår jobbade jag hela dagen på melodifestivalen (andra chansen) och kom inte hem förens sent och idag har jag varit på möten och jobbat hemifrån samt tränat (såklart). Idag stod det skivstång intervall på schemat och det gick väldigt bra även om jag inte orkade köra alla reps hela tiden till biceps. Men jag har nyligen lagt på vikter också så. :)
 
 
En annan kul grej, kolla bilderna ovan! drygt 3 månader mellan bilderna. Lite mer. Men det syns verkligen tydlig skillnad. eller hur? Mina armar börjar att bli väldigt slimmade vilket jag gillar. :) Mycket av musklerna har ju funnits där fast under allt fett. Jag är sjukt nöjd! Blev lite shockad över att se bilderna bredvid varandra om man säger så. Som alltid. :P Man blir ju lätt "hemmablind".
 
Jag hoppas ni haft en kul och mysig helg. Ha det gott!

Trevlig helg!

Imorse så gick jag upp tidigt för ett spinningpass på friskis följt av 5h jobb. Sedan har jag fixat inför en personalfest som jag och en arbetskompis ordnat. Så snart ska jag bege mig iväg på den. Jag tror det kommer bli sjukt roligt. :) 
 
Ni som är lika träningsgalna som jag, glöm för all del inte det roliga ibland. Unna er roligheter! Det behöver inte vara fest och alkohol men unna er något gott ibland med goda vänner. Det är lätt hänt att man inte gör det tror jag. Och jag tror det är viktigt att göra det för att orka i längden att träna/sköta kost intensivt.
 
Nej, nu vill jag bara önska er en trevlig helg och fredag! Stor kram till er alla!

Mitt namn är Emma Bertilsson, 25 år och bosatt i staden Karlstad. Jag bär på en kronisk ledsjukdom och i denna blogg får ni följa med på min resa från extrem överviktigt med ledvärk, inflammation och feber till ett symtomfritt sundare liv med normalt BMI. Ni får även ta del av mina framsteg, bakslag och mål.

Hösten 2011 orkade jag inte ens springa 200 meter. År 2014 ska jag springa mitt första marathon och fram tills dess anta en rad andra spännande utmaningar. Så följ min resa, den vill du inte missa!!

Mail: [email protected]
Instagram: HealthyHappyEmma

Follow on Bloglovin

Mina Lopp

2012:
Vårruset 5km 10/5 - 33:15 min
Karlstad Stadslopp 10km 16/6 -66:46
Blodomloppet 10km 30/8 - 62:27
Tjurruset 10km 15/9 - 74:40

2013:
Ismilen 9 km 19/1 - 46:47
Tjejvasan 30 km 23/2 - 3:59:40
Seedingsloppet gbg 10km 24/3 - 48:07
Vikten runt 72 km 9/5 - 2:59:23
Vårruset 5 km 16/5 - 21:58
Göteborgsvarvet 21km 18/5 - 1:49:02
Tjejvättern 100km 8/6 - 3:24
Karlstad Stadslopp 10km 15/6 - 45:56
Vansbro tjejsim 1km 6/7 - 30:02
Blodomloppet 5 km 22/8 - Hoppade över
Tjurruset Karlstad 12 km 14/9 - 1:16:50
Lidingö tjejlopp 10 km 29/9 - 47:15
Tjurruset Sthlm 10,4 km 6/10 - 1:02:01

2014:
Göteborgsvarvet 21 km 17/5 - ?
Stockholm Marathon 42 km 31/5 - ?
Halvvättern 150 km 8/6 - ?
Vansbro halvsim 1,5 km 4/7- ?
Midnattsloppet 10 km 16/8 - ?
Tough Viking 15 km 30/9 - ?
Tjejmilen 10 km 6/8 - ?
Stockholm Halvmaraton 21 km 16/9 - ?
Lidingöloppet 15 km 27/9 - ?
Tjurruset Sthlm 10 km 4/10 - ?
Stockholm Tunnel Run 10 km 22/11 - ?

Personligt Bästa

Löpning:
2 km - 8:04 min
3 km - 13:07 min
5 km - 21:56 min
10 km - 44:52 min

Längdskidor:
1 km - 6:14 min
30 km - 3:59:40 min

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus