Första löprundan i shorts!!!

 
Idag slutade jag tidigt för att det kommer finbesök till mig ikväll, ingen annan än min gamla fotovän Therese (Tescho.se) som ska stanna till imorgon och vara med på ett bröllop jag ska jobba på. :) Det ska bli trevligt.
 
Men innan jag ska hämta henne på tågstationen har jag hunnit med att ta springa backiga 5-kilometaren i högt grundtempo. Jag blev riktigt förvånad över hur bra det gick då det är första gången sedan "uppehållet" från Göteborgsvarvet för 2 veckor sedan som jag drar på. Och då körde jag ju även ett mördarpass igår som faktiskt kändes rätt rejält i låren. Så jag blev riktigt nöjd med dagens runda, även om det inte var ett PB. :)
 
Och eftersom det är så sjukt varmt idag och sol så invigde jag mina löparshorts som jag köpte för några månader sedan, förra året envisades jag ju med att springa i långa tights oavsett hur varmt det var för att jag inte ville att folk skulle se mitt fett på benen dallra. :P Iår skiter jag i det och jag är redan sjukt glad över det beslutet för gud vad härligt det var att springa med bara ben och linne!! Dock har jag en känsla av att jag kommer få fulaste bonnbrännan i sommar. :P Jag har liksom redan börjat på den ofrivilligt. Haha. Magväskan från HM är också skitful men enormt praktisk, i den har jag mobil, husnyckel och mp3. 
 
Nej, nu ska jag iväg och hämta mitt finbesök! Hoppas ni får en trevlig fredag allihopa!

Emmas Vanilj & Skogsbär Muggkaka

 
Ja, som jag nämnde så slängde jag ihop en muggkaka som jag gått och klurat på ett tag efter mördarpasset på Friskis när jag kom hem. Eftersom jag var vrålhungrig när jag kom innanför dörren så snåla jag inte direkt heller så den är väldigt mäktig och proteinrik. Perfekt efter hård träning! Och det bästa av allt, den blev sååååå gudomligt god! Därför tänkte jag dela med mig av receptet här till er. Hoppas ni gillar det! :)
 
Du behöver:
- 1 dl fiberhavregryn
- 1 dl mjölk
- 1 ägg
- 1 msk kokosmjöl
- 0,5 skopa proteinpulver (jag använde One Whey Vanilla Wildberry från Fitnessguru.se)
- 1,5 msk Ica lättkvarg
- 3 msk Exqusia Creamy Quark Blueberry
 
Såhär gör du:
Rör ihop alla ingredienserna till en smet i en skål eller mugg. Stoppa in skålen/muggen i micron och kör i ca 2 minuter (eller tills smeten inte är lös längre). Vänd skålen/muggen upp och ned på ett fat. Toppa med lite Ica lättkvarg och Exqusia Creamy Quark Blueberry. Hugg in och njuuut! 
 

Mördarpasset deluxe + cykeltransport

 
Idag hade Friskis ett mördarpass på 2h och 15 min. Självklart ville jag anta utmaningen. Först var det ett Spinning 2013 pass (medel) på 60 min, sedan direkt efter blev det ett Skivstångintervallpass på 75 min. Ni kan gissa hur döda mina ben var på sista intervalldelen? Men jag kämpade på ändå trots att höger lår egentligen inte orka ett skit. :P Dessutom tog jag ju cykeln till friskis som jag brukar och det är ju 1 mil totalt extra varav hemvägen blir en enda lång uppförsbacke. Behöver jag säga hur döda mina ben var när jag kom hem? :P
 
Hur som helst, passet bjöd på roliga överraskningar. Bl.a. fick man en vattenflaska (för dom tyckte att vi behövde extra vatten) samt en banan och kexchoklad till "fruktstunden" i mitten av passet vid bytet av sal. Lite småkul, dock vet ni som läst min blogg länge att jag har sjukt svårt att äta under träning och direkt efter. Så de fick följa med hem istället. :) Men när jag väl kom hem så rörde jag ihop en ny form av muggkaka med smak av vanilj och skogsbär, den blev riktigt god och recept kommer nog att komma upp ikväll så håll utkik. :)

Första träningen ur fokus

Idag körde jag ett spinning medel pass med min favoritledare. Men för första gången så hade jag sådana enorma problem med att fokusera på träningen. I normala fall går jag in i ett speciellt läge, fokuserar och är extremt målmedveten även om det bara är en träning. Varje gång. Jag går in i mig själv. Svårt att förklara men ni som tränar mycket vet nog vad jag pratar om.
 
Idag hade jag stort barnligt fult leende under hela passet, varför? Jo, 15 min innan passet fick jag ett mycket glädjande besked. Och imorgon fm får jag veta om jag får ta ännu ett steg till min stora dröm. Inte så konstigt att jag hade svårt att fokusera då, men det gick bättre på slutet. ;) Vad det är som gjorde mig så glad berättar jag förhoppningsvis imorgon!

Hemklickat inför tjejvättern

 
Tjejvättern närmar sig med stormsteg, mindre än 2 veckor kvar till start!!!!!! Och jag äger fortfarande inga riktiga cykelbyxor (räknar inte dem jag köpte akut från biltema)... Så idag tog jag tag i det hela och klickade hem ett par från Newline till ett överkomligt pris. Efter att ha läst lite på olika sidor ska tydligen BIB-byxor vara skönast (med hängslen). Sedan fick en ramväska som man fäster precis vid styret också hänga med. I den tänkte jag ha mobil och ev. energibar. 
 
Tyvärr är det ju inte så billigt, men ett par bra brallor är ju viktigt så jag inte blir förlamad i röven efter mina 10 körda mil...

6 månaders skillnad av armarna

 
Igårkväll kikade jag lite i mobilen och hittade bilden till vänster som jag tog exakt för 6 månader sedan. Jag kunde inte låta bli då och tog en ny snarlik och visst har det hänt extrema grejer i armarna, eller vad säger ni? ;) Även midja och bröst. Visst, det är kassa mobilbilder men det syns ju tydligt ändå. Och jag kommer ihåg att jag var såå stolt att min lilla biceps började synas när jag hade armen i den posen för 6 månader sedan. Nu är det ju ingenting mot vad jag har idag. Idag börjar jag till och med synliga muskler på underarmarna. Det är stört vad kroppen kan förändras på så kort tid egentligen...
 
Jag må vara väldigt smal nu. Men om sanningen ska fram så väger jag nästan lika mycket på bilderna, idag är jag "bara" 3-4 kg lättare. Men man kan inte tro det när man ser bilderna. Dock är det ju såklart muskler!!
 
Jag får nästan dagligen kommentaren/frågan i min omgivning: "men shit vad smal du blivit! Äter du något ens? Nu får du ta och ge dig med träningen så att du inte försvinner". Svaret är: Jag äter 3 gånger så mycket som min fästman och varför ska jag sluta när min kropp aldrig mått bättre än vad den gör nu? Om jag slutar kommer jag ju tillbaka till ruta 1 som jag var på för 2 år sedan. Vill jag det? Nej tack.

Emmas chokladmuggkaka med jordnötstopping

 
Jag har snöat in mig lite på dessa mugcakes/muggkakor som man gör i mikron i en mugg och efter att ha testat en hel massa recpet på nätet så har jag mixtrat ihop ett eget som jag bara älskar. :) Denna muggkaka är perfekt som större mellanmål eller frukost. Och ni önskade ju er mer tips på mellanmål så här kommer receptet på min muggkaka. Supergott och superenkelt!
 
Du behöver till kakan:
- 1 dl fiberhavregryn
- 1 dl mjölk
- 1 ägg
- 1 msk kokosmjöl
- 2 msk äppelmos
- 2 msk kakao
- 2 tsk Canderel Cankao Cacoo
- 1 msk kvarg
 
Du behöver till toppingen:
- Ca 10g ekologiskt jordnötssmör
- En liten skvätt mjölk
- en nypa Kokosflingor
 
Såhär gör du:
Blanda alla ingredienser till kakan väl i en mugg eller skål. Kör i micron i ca 1 minut på högsta effekt eller tills den har stelnat. Vänd muggen upp och ned på ett fat. Blanda jordnötssmöret och mjölken och bre på kakans topp. Strö på en nypa kokosflingor.  

En härlig morsdag-söndag!

 
Eftersom det är morsdag idag och superfint väder så tog jag och Bianca oss en tur till mina föräldrar som bor "på landet" vid en liten sjö ca 1,8 mil ifrån där jag bor. Det är en superbra landsväg att öva på dit med backar och alltid vind. Dessutom var Bianca i behov av tvätt och lite service iform av rengöring av kedja då de 2 sensaste gångerna har det regnat när vi varit ute. Dit gick jättebra, jag kände mig lite ringrostig och vågade inte riktigt dra på. Det var ju trots allt ca 2 veckor sedan vi var ute på träningstur senast. Men jag hade medvind och det gick superlätt. Framåt slutet vågade jag dra på och var uppe i 35 km/h när det inte var upp-/nedförsbacke. Det tycker jag ändå var rätt bra jobbat. :)
 
 
Väl framme hos mina föräldrar blev det lunch, efter lunch fick sig Bianca en tvätt och kedjan oljad så att hon blev som ny igen. Superfin! Jag passade sedan även på att inviga min nya bikini (den svarta) eftersom det var strålande sol och varmt. Så jag somnade i solen med bra musik i öronen någon timme då jag var sjukt trött efter gårdagens 13h-jobb (bröllopsfotograf). Huur skönt som helst. Innan hemfärd blev det energipåfyllning iform av tårta, glass och cola. Mammsen måste ju firas! :)
 
Hem gick det det tyngre då jag hade en förbaskad motvind. Men jag vågade dra på iaf från början. Det tog ca 2 minuter längre tid att cykla hem men det var sjuuukt mycket jobbigare. 
 
Hoppas ni haft en fin morsdag-söndag också!

Test; Daglig energiförbrukning

Efter att ha läst en av mina favoritbloggar Skam den som ger sig skriven av en sjukt duktig kille vid namn Pirré så blev jag väldigt sugen på att testa samma sak som han gjort, nämligen testa den dagliga energiförbrukningen beroende på ens aktivitet om dagarna. Hur mycket mer kalorier bränner man egentligen om man använder vardagmotion (tar trapporna istället för hissen, cykeln till jobbet istället för bilen, promenad till affären istället för bilen osv.) + tränar jämt emot om man i motsatta fall tar hissen och bilen överallt samt inte tränar något? Nu ska detta testas även av mig! Detta är ju väldigt individuellt så resultatet jag får kommer förmodligen vara något helt annat mot om du skulle göra det, men i stora drag ser man ju hur mycket/lite det skiljer. :)
 
Till min hjälp ska jag använda min pulsklocka Garmin forerunner 110w och använda den på inomusläge så att den bara mäter puls, tid och kaloriförbränning. Jag tänkte testa detta koncept på 4 olika dagar precis som Pirré; latdagen, aktiva dagen, aktiva dagen med motion och min dag. För att ni ska förstå vad som menas med de olika dagarna så ser de ut såhär:
 
Den lata dagen: Jag tar bilen till jobbet. Trapporna istället för hissen och om jag verkligen måste handla eller göra något annat ärende är det bilen som gäller, annars spar jag det till en annan dag. Hela dagen går ut på att röra sig så lite som möjligt (en stor utmaning för mig kan jag ju säga). När jag kommer hem från dagens jobb ska så lite som möjligt utföras och det blir att titta på TV hela kvällen och matlåda ska käkas till middag.
 
Den aktiva dagen: Jag cyklar till jobbet och hem. Jag tar trapporna istället för hissen. Om jag måste göra något ärende (handla eller liknande) är det gång eller cykel som gäller. En promenad på minst 5 km någon gång under dagen ska även göras. Är aktiv hemma och fixar lite nödvändiga saker så som städning, disk m.m. Laga mat osv. 
 
Den aktiva dagen med motion: Samma som den aktiva dagen fast med inslag av motion. T.ex. en kort löprunda (ca 20-30 min), ett spinning bas pass eller enkelt skivstångspass. Tränar jag på friskis tar jag bilen dit (5 km enkel resa).
 
Min dag: Det är helt enkelt hur en vanlig aktiv dag för mig ser ut när jag ligger i träning inför lopp. Det innebär vardagsmotion (cykling till/från jobbet, trappor, gång till affär, stallsysslor m.m.) och 1-2 träningspass. Oftast ett kondition och ett styrka. Antingen gymmet på morgonen och sedan ett konditionspass på eftermiddagen (löpning eller spinning) eller tvärt om, en löprunda på morgonen och ett skivstångspass på kvällen. Alt. ett långdistanspass i löpning runt 2 mil. När jag tränar på friskis så cyklar jag eller springer dit/hem (5 km enkel resa).
 
Jag tänkte även dela med mig av lite allmän fakta om mig som spelar roll för resultatet i detta test och det kanske kan vara av intresse för er med. Jag vet att många t.ex. undrar vad jag jobbar med. ;) Hur som helst, here it goes:
 
Vilopuls: 38
Maxpuls: 193
Blodtryck: 110/80
Längd: 171 cm
Vikt: 65 kg
Jobb: Fotograf och 2 extrajobb (hemservice & garderob)
Antal km till jobb: Eftersom jag aldrig jobbar på samma ställe är sträckan väldigt olika. När jag fotar har jag alltid bil då jag måste ha med mig utrustning, men med de andra 2 jobben varierar sträckan mellan 4-10 km enkel resa.
 
Nå, vad säger ni? Tycker ni det kommer bli lika spännande som jag? :D Jag tänkte dra igång med det nästa vecka när jag är helt tillbaka med träningen från återhämtningen av Göteborgsvarvet. Om någon tycker de verkar skoj och också har en pulsklocka så får h*n såklart också gärna göra detta test! Det skulle va grymt kul och läsa flera andras resultat också. :)
 
P.S. Är ni sugna på bloggtips så rekommenderar jag verkligen Pierres blogg. Den är sjukt välskriven och innehåller mycket intressanta inlägg. Pirre har gått från mullig soffpotatis till att göra en Iron man!!! och han håller på med triathlon, klassiker och lite allt möjligt. Så det finns mycket tips, tankar, analyser m.m. att hämta hos honom. Dessutom är han supertrevlig och hjälpsam mot en gröngöling som mig. ;) Han har gjort en resa som jag håller på och genomföra. Min tanke är ju också att börja med triathlon och springa marathon iaf.

Tillbaka till vardagen!

 
ÄNTLIGEN! Som jag har längtat! Från och med idag är jag tillbaka med träningen som vanligt efter att ha haft återhämtningsvila efter min superprestation under Göteborgsvarvet. Det har inte varit lätt att vila kan jag säga, men jag vet att det är välbehövligt för min kropp. Några dagar till vila från löpningen får det dock bli, men jag längtar redan tills jag får ge mig ut!
 
Idag fick det bli ett spinning bas pass för att inte gå ut för hårt till att börja med. Det kändes bra, jag hade sjukt mycket energi vill jag lova! Igår testade jag även vad jag hade för vilopuls och det visade sig vara nere i 38 vilket är helt sinnessjukt! Dock är det nog ganska logiskt också med tanke på min numera toppkondis. :P Jag testade även blodtrycket idag hos läkaren, 110/80 hade jag så det är fullt normalt. Så jag är inte sjuk utan bara väldigt vältränad. Ju lägre vilopuls man har, desto mer vältränad är man brukade de säga.
 
En normalaktiv människa med god grundhälsa har en vilopuls på 60-70, men det är också normalt att sträcka sig mellan 50-80. När jag började min resa hade jag en vilopuls på över 85 om jag vill minnas rätt. Så jag har MER än halverat den siffran. Nu borde jag alltså leva några år längre, eller? ;P 

Nytt inför sommarens strandhäng

 
Ja, som ni vet så lider jag av klädbrist när det kommer till ALLT. Så även badkläder. Så idag tog jag tag i det hela och gick till HM (där jag hade massa rabatt) och plockade på mig massor av bikinisar i olika storlekar och modeller. Jag fastnade för 2 stycken som var de jag trodde skulle passa sämst på min kropp, men tänk så fel man kan ha. Jag sitter väl fast i tänket för 2 år sedan fortfarande kanske. Då var jag tvungen att ha stadiga överdelar med inbyggd bygel och axelband och boxerunderdel för att magen inte skulle välla över. Dessa är ju så långt ifrån det man kan komma. Haha. Men å andra sidan har jag gått från 90F på överdel och 46/48 på underdel till strl 36 på allt (vilket jag fortfarande har svårt att smälta). En annan kul grej är att dessa två bikinis fick jag för samanlagt 300 kr (med rabatter), vilket är ett pris som jag gav för en överdel för 2 år sedan. Och dessa är ju dessutom sjukt fina också och inte bara funktionella. 
 
 
När jag ser mig själv såhär har jag svårt och tro att det verkligen är jag. Är den vältränade kroppen min? Ni vet ju hur jag såg ut innan (klicka här). Jag blir gråtfärdig när jag ser mig själv och när jag tänker på allt slit jag lagt ned har gett mig den kropp och själv jag alltid drömt om samt blivit den människa jag alltid viljat vara. Visst, jag har lite lös hud här och där, stora bristningar på magen, åderbrock på låren m.m. men ingen kan ta ifrån mig att jag är sjukt vältränad eller neka till att resan jag gjort hittills är mer än fantastiskt bra. Jag är så sjukt stolt över mig själv och jag önskar att fler kunde vara stolta över sig själva och älska sig själva trots sina skönhetsnojor. Ingen är ju felfri!
 
Iår så kommer jag för första gången på år (kanske i mitt liv?) känna mig bekväm på stranden. Jag kommer kunna njuta av solen som jag älskar utan att känna mig illa till mods och jag hoppas verkligen det blir en toppensommar! För vi brukar ju tyvärr inte ha så tur med det....

Det växer så det knakar!

 
Tjohooo! Igår märkte jag att min grönsaksodling börjat ta fart!! Jag är såå glad och förväntansfull, jag längtar riktigt tills jag får "ta den första skörden" och göra en sallad till min egenodlade färskpotatis med kött vi grillat. Mums!
 
Idag är odlingen dessutom dubbelt så utvecklad/stor eller vad man säger. Så det dröjer nog inte länge till tills första skörden får göras. :D WIIE!

Våga trotsa personliga skönhetsnojor!

 
Idag jobbade jag i stan så på lunchen passade jag på att gå in på HM för att köpa mig ett par shorts. Det har ju helt plötsligt bestämt sig för att bli sommar!! Något jag inte tackar nej till. :) Som ni vet har jag halverat min kroppsvikt vilket resulterar i att alla mina gamla sommarplagg är på tok för stora (minsta paret i strl 44 och nu har jag strl 34/36)..
 
Hur som helst, iår har jag bestämt mig för att skita i mina komplex för benen jag haft sedan jag var 13 år gammal. Jag har nämligen ständigt fullt med blåmärken/missfärgningar och även stora åderbrock på lår och vader. Men varför ska jag dölja något som är normalt egentligen bara för att det inte är "kroppsidealet" enligt media? Och vem bryr sig egentligen om mina åderbrock eller blåmärken mer än jag? Jag finner ingen anledning längre till att bära "kortbyxor" som går nedanför knäna bara för att dölja så mycket som möjligt, och framför allt, jag ska inte behöva svettas som en gris pga dessa nojjor bara JAG bryr mig om. 
 
Ingen är den andra lik och ingen är perfekt. Så gör som jag, våga trotsa dina personliga skönhetsnojor! 

Hur laddar jag inför ett lopp?

Jag får ofta frågor om hur man ska ladda/lägga upp träningen dagarna/veckorna innan ett lopp för att kunna prestera till max på självaste dagen. Jag tänkte idag dela med mig om hur jag gör och tycker fungerar bäst för mig. Hoppas det kommer till någon användning för er. :)
 
Träningen
När det är ett stort lopp jag verkligen vill prestera till så trappar jag upp träningen några månader innan och kör fullt ös med 1 vilodag/vecka. Eftersom det är mestadels springlopp jag sysslar med och har höga mål i så är det de jag lägger mesta fokus på. Till Göteborgsvarvet till exempel så har jag kört mycket konditionsträning. ca 2-3 spinningpass/vecka och 3-4 löparpass/vecka, men jag har även komplitterat med styrketräning för att kroppen ska orka ta mig runt en så lång distans i högt tempo. Då har jag kört skivstångspass och gym. Mycket ben, bål och rygg. Löparpassen har jag varierat långa distanser med ett lägre grundtempo (uthållighet) och korta distanser med ett högt grundtempo (kondition/snabbhet). På så vis har grundtempot i långdistanserna ökat allt eftersom min vilopuls blivit lägre och kondis bättre. 
 
Ca 2 veckor innan loppet trappar jag ned på träningen med 20%. Och sista veckan fokuserar jag på att bara vara frisk till start samt kör 1 kort löparspass 5-6 dagar innan i högt grundtempo och 2 dagar innan bara en lugn jogg för att benen ska vara fräscha på dagen det gäller.
 
Kosten
Maten är superviktig! Äter man inte bra så är det omöjligt att utvecklas och prestera. Normalt äter jag 5-6 mål/dag. Maten består av husmanskost a la tallriksmodellen och det kommer man MYCKET långt på. Såhär kan en dag se ut för mig:
 
Frukost (kl. 7.00): 2 dl fiberhavregrynsgröt, 70g äppelmos, 2 dl lättmjölk, 1 msk cocos och kanel.
Mellanmål (kl. 10.00): ett äpple
Lunch (kl. 12.30): Tonfiskgraträng med sidosallad
Mellanmål (kl. 16.00): 1-2 rågbrödsskivor med 1 burk makrill i tomatsås fördelat på.
Middag (kl. 20.00): Renskav med blomkåls- och potatismos, rårörda lingon och kokta grönsaker.
Kvällsmål (kl. 22.30): 1-2 äpplen
Övrigt: En proteinshake efter styrketräning eller sprungit längre än 1 mil
 
3 dagar innan loppet börjar jag dricka mycket mycket vatten (jag är dålig med det annars), ca 2-3 liter/dag för att kroppen ska vara värskefylld till start. 2 dagar innan ser jag också till att äta lite extra med kolhydrater. På själva dagen så äter jag havregrynsgröt till frukost och sedan (beroende på när starten är) en banan eller något till mellanmål ca 3h innan start. Jag ser också till att dricka ordentligt med vatten på morgonen. Ett knep är att kolla färgen på urinen, är den gul - DRICK MER! Är den genomskinlig - då är det bra. :) 2h innan start tar jag ett magpiller för tillfällig diarré för att undvika olyckor, det har hänt att jag blivit akut toanödig med nr 2 när jag varit ute och då är det INTE roligt om man inte har någon toa i närheten. Detta är vanligt hos löpare (speciellt nybörjare) pga att tarmarna stimuleras när man springer. Oftast vid längre distanser inträffar detta.
 
Under loppet
Oftast brukar det företag försöka sälja på en olika energipaket till större lopp med små energidrycker och barer att ta med under loppet och äta innan/efter för att prestera max. Visst kan man köpa det om man känner för det, men ärligt talat tror jag varken det gör till eller från. Se bara till att äta ordentligt innan så kommer det gå kanon. Och vill man ha energipåfyllning funkar en bit chocklad lika bra tror jag. :) Däremot kan ju en proteinbar vara bra att ta efter loppet om det skulle vara så att man inte har möjlighet att äta mat... Hur som helst, under loppet är vätska viktigt. Speciellt om det är varmt! Drick åtminstone 1 gång under tiden du springer.
 
Efter loppet
Efter loppet är precis lika viktigt som innan loppet. Fast nu är det återhämtning som gäller! Precis efter målgång är det viktigt att få i sig vatten samt något att äta! Hur mycket det än tar emot är det sjukt viktigt att få i sig den där bananen och koppen med vatten. Jag brukar ha enorma problem med det och det brukar ta ca 20-30 min att trycka i mig en liten banan... Så snabbt som möjligt efter målgång (och efter vad man klarar av) ska man få i sig ett bra mål mat innehållande mycket kcal. Jag brukar försöka äta en liten portion 1-2h efter målgång och sedan en till större några timmar efter det just för att jag har så svårt att få i mig mat när jag presterat till max.
 
Det är även vanligt att man glömmer bort återhämtningen efter och kör på för fullt efter också vilket inte alls är bra. Nu är det vila i några dagar som gäller för att kroppen ska hinna återhämta sig ordentligt. Jag brukar ha en så kallad aktiv vila i ca 2-4 dagar efter en hög prestation. Då rör jag mig fortfarande på dagarna men i låg puls. t.ex. promenader, cykel till jobbet osv. Sedan kör jag på som vanligt igen med träningen med 2 vilodagar/vecka och varierad träning, men jag tar det lugnt den första tiden för att kroppen ska må bra. Skiter man i den här vilan finns risken att man övertränar sig och får skador eller bara måste låta kroppen vila i flera månader. Det är ju inget att rekommendera.
 
 

Göteborgsvarvet 2013

Så var dagen med stort D äntligen här, i ca 11 månader har jag tränat inför denna dag för att nå bästa möjliga resultat. Från början var målet att bara ta sig runt utan att stanna, men allt eftersom har kraven höjts och det slutliga målet blev att ta sig runt under 1h och 50 min. 
 
 
Jag började med att möta upp min fotovän och kollega Michaela som jag inte träffat på ca 2 år, hon hängde med mig till starten och tillbringade de sista 2,5h innan start tillsammans med mig. Alltid trevligt med sällskap. :) Vi fixade lite praktiska saker innan start (nummerlapp, väskinlämning, sista matpåfyllning, vätskepåfyllning och slutligen toalettbesök). Det var sjuuuukligt varmt. Runt 27 grader, stekande sol och superkvavt. Äkta sommarplåga! Så det blev mycket vattendrickande innan. Jag var även ute i god tid, 2h och 15 min för att vara exakt, så det blev mycket väntan i värmen. Men bättre för tidig än för sen. Eller hur? ;) 
 
 
Jag startade i startgrupp 11 (14.29) så jag gick till start så att jag var där ca 20 min innan. Jag hamnade inte långt fram och inte långt bak heller. Någonstans i mitten då jag trodde att det inte spelade någon roll eftersom de andra skulle va i samma nivå som mig, trodde jag... Starten gick och det gick i SNIGELFART (ca 9-10 km/h) de första kilometrarna, och det var OMÖJLIGT att springa om eftersom det var så proppat. Jag började bli allt mer och mer irriterad, jag ville ju komma in i mitt normala grundtempo. Men det gick ju sådär. Tillslut orkade jag inte vara schysst mer utan drog ut åt vänsterkanten och sprang om på väldigt smal marginal. Jag sprang om en efter en så jag tappade räkningen, totalt sprang jag väl om mellan 500-1000 under loppet och jag kan räkna antalet som sprang om mig på 2 händer. Så det säger väl lite om hur svårt det var för mig att hålla ett jämt tempo? De flesta var för sakta och det var jättesvårt att springa om eftersom de va så mycket folk. Det gjorde ju det inte bättre heller att folk sket i att hålla till höger när de ville gå/springa långsamt....

Hur som helst, efter några kilometer så hade jag sprungit om de långsammaste och det luckrade upp lite så att jag kunde gasa på och höll ett tempo på runt 13-14 km/h tills jag nådde hamnen. Där bröt ett åskoväder ut med hagelstorm och världens blåst! Jag har aldrig varit med om något liknande. INGEN såg något och alla sprang på varandra. Det var omöjligt att hålla ett högt tempo och jag fick back out/kom ur fokus och någon slags panikattack som var jätteläskig. Ni vet som när man tar en kalldusch och inte är beredd? Jag kippade efter handen och hade svårt att andas. Så jag var tvungen att stanna, vända ryggen till och ta några djupa andetag innan jag fortsatte. Det var många fler än jag som hade de problemet vill jag lova. Eftersom de ösregna var jag även livrädd att min mobil skulle paja som jag hade med mig i min magväska, så jag sprang upp på gräsmattan och grabbade tag i en systempåse som jag såg låg och skräpade i publikhavet och klädde in min väska lite snabbt i farten i den. Bättre det än inget liksom. Sedan sprang jag med systempåsen resterande 11-13 kilometrarna i handen, det måste sätt roligt ut. ;P

När stormen lagt sig kunde jag dra upp tempot igen och komma in i en bra rytm och andra andning. Jag fortsatte springa om man efter man (ja, jag såg nästan ingen kvinna längre. Bara någon enstaka). Broarna var min styrka, där sprang jag om flest människor och höll nästan dubbelt så högt tempo. Jag är ju van vid branta långa backar när jag tränar, så de var inget märkvärdigt för mig. 

Vid ca 7-8 km började jag känna av lite i mitt vänstra knä som jag haft problem med tidigare, men inte något spciellt så att jag skulle behöva dra ner på tempot eller avbryta. Däremot började de andra bli väldigt trötta massgrundtempot låg sjukligt lågt. Så det blev väldigt vårt att springa om, igen... Dessutom var det jättemånga som saktat av och gick (även i vänsterfil) och var ivägen. Jag försökte så gott jag kunde att hålla mitt tempo, men tillslut fick jag sänka motvilligt till ca 10-11 km/h. När det var 4 km kvar slog mjölksyran till i vaderna och låren. Men jag bet ihop och körde på ändå. Så illa var det inte. Dock blev det ingen spurt eftersom det var så sjukt svårt att springa om. Sista kilometern var en riktig plåga för lår och vader, jag hade svårt att hålla fokus också eftersom så många människor gett upp vid det här laget och gick. Jag ville gasa ännu mer men det gick inte. Tyvärr. När jag kom in på stadiumet så hade jag bara en sak i huvudet, mååååål! Och att jag skulle nå mitt tidsmål!
 
 
Jag kom i mål på tiden 1:49:02 som gav en 771:e placering av alla 64 000 startande. Med tanke på omständigheterna (värmen, ovädret, panikattacken, folkstockningen) så är jag enormt nöjd med min prestation. Min kropp samarbetade väl med mig idag och den kändes pigg och glad trots vårruset i förrgår. Hade det däremot varit bättre väderförhållanden och inte så mycket folkstockning så hade jag nog kommit in på under 1:45, men det får bli mitt mål nästa år. :)
 
Tänk, för 1 år sedan orkade nätt och jämt springa 1 mil och då på tiden 1h och 16 min. Detta hade jag då aldrig i min vildaste fantasi föreställt mig att jag skulle göra eller prestera idag. Jag är sååå stolt över mig själv. Jag är så BÄST i mina ögon just, och än är inte resan slut. För INGENTING är omöjligt, det kan jag skriva under på!
 
P.S. Jag vill även påpeka att jag inte har något emot att de flesta sprang sakta (i min plats), jag hamnade helt enkelt i fel startgrupp till vad jag klarar av att prestera. Alla de var såklart också jätteduktiga som orkade igenom loppet. Creds till er med! Men för mig som ville dra på var det lite frustrerande att inte kunna göra det.

Imorgon gäller det!

Nu är väskan packad och vi drar alldeles strax vidare till Göteborg. Imorgon går starten till Göteborgsvarvet och jag är sååå taggad! :D Men innan dess ska vi hinna med att uppleva Göteborg lite. Jag tänkte besöka några te-butiker och köpa lite The:er och Teburkar samt hämta ut min nummerlapp.
 
Så nästa gång jag skriver här får ni veta resultatet av Göteborgsvarvet! Men för er som är väldigt nyfikna så kan ni som vanligt följa mig på Instagram (gilraen) som jag uppdaterar som vanligt. :)
 
Lycka till nu alla ni läsare som också ska springa varvet, jag vet att ni är en del som ska det. ;)

Vårruset 2013

 
För ett år sedan så sprang jag mitt första lopp någonsin, Vårruset i Karlstad på tiden 33:15 min och jag var så stolt eftersom jag inte stannade en enda gång. Idag var det dags igen och jag kom in på tiden 21:56 med placering 44 av över 8600 startande. Det är inte så illa pinkat faktiskt. Om jag får säga det själv.
 
Nöjd? Oja med tanke på att jag inte gav allt i och med Göteborgsvarvet på lördag. Dagens mål var alltså runt 24-25 min men det var svårare än vad jag trodde att hålla igen. Haha. Jag har ju en sådan vinnarskalle och vill alltid göra mitt bästa. :P Men jag lyckades hålla igen lite iaf, så jag gav inte allt trots enormt energi i benen. Så nästa år siktar jag på topp 10 och då ska jag verkligen ge allt och lite till! (förutsatt att jag inte ska springa Göteborgsvarvet igen då). Idag blev jag lagom trött. :)
 
Tänk vad jag har utvecklats ändå på detta år. Det är rätt sjukt när jag tänker efter... Tänk om jag vinner vårruset en vacker dag? Om inte annat så ska jag ge järnet på Blodomloppet i Örebro iår, jag tänkte springa 5 km då för att se hur snabb jag är när det verkligen gäller. Då har jag faktiskt inget halvmarathon att ta hänsyn till. :)

Nya löpartights

 
Förra veckan kikade jag in på min favoritbutik på nätet, nämligen sportamore.se. De har massa träningskläder till sjukt bra priser och det finns alltid någon form av rabatt. Dessutom är det ALLTID fri frakt och retur, så passar inte grejerna är de bara att skicka tillbaka utan att behöva lägga en krona. Det gillas skarpt!Hur som helst, denna gången klickade jag hem ett par nya löpartights i strl S eftersom nästan alla mina gamla tights är alldeles för stora. Och jag måste ju ha ett par bra när jag ska prestera på Göteborgsvarvet som jag inte tappar. Eller hur? ;) Jag hittade dessa från Nike som va sjukt snygga, jag fick dem för 223 kr då jag hade 25% rabatt. Och jag älskar verkligen Nikes löpartighs, de är så sjukt sköna, snygga och prisvärda. Så dessa var inget undantag.
 
Tummen upp!

Nu är det nära!


Imorgon är det dags att springa lopp igen, Vårruset! Jag är riktigt taggad även om min tanke är att jag ska ta det lugnt eftersom jag ska springa Göteborgsvarvet på lördag (21 km). Men det ska bli riktigt kul ändå och jag ser verkligen fram emot det. Jag siktar på en lugn runda runt 24-25 min. Fast det skulle inte förvåna mig om jag drog på ändå när jag väl är där och springer. :P Det där med vinnarskalle är jag i ett nötskal. Haha.

 

Jag springer vårruset med ett av mina jobb, så efteråt ska vi fika med en sådan där matkasse man får när man anmäler lag. :) Det ska bli riktigt trevligt! Iår verkar det dessutom bli superbra väder med sol till skillnad från förra året då det var snorkallt och ösregnade. haha.

 

Någon av er som ska vara med i vårruset iår?

Vardagslyx när den är som bäst!


Ibland älskar jag min fästman lite mer än vanligt, som idag när han överraskade mig med att komma hem med sushi (utan fisk och krabba) till middag. Och det var inte lite sushi heller! 2 fulla brickor med shushi, bara till mig! Jag äter ju så mycket så han trodde inte en bricka skulle räcka för att få mig mätt, gullis. :)

 

Åh detta ska bli så gott att kalasa på till Eurovision semifinal 1 ikväll. Vardagslyx när den är som bäst! Ska ni se på Eurovision?

Sista träningsrundan

 
Efter cykelturen käkade jag lite lunch och fixade/städade lite i lägenheten. Sedan bar det va på en sista löprunda i högt tempo innan vårruset och göteborgsvarvet. Det kändes riktigt bra och jag satte även personbästa på backiga 5-kilometaren på tiden 23:34 min. Tänk, för exakt 1 år sedan sprang jag samma runda på 36:43 min. Hihi. Det har hänt lite sedan dess om man säger så. ;)
 
Jag känner dock av liiite i mitt knä som jag hade problem med i höstas, vilket oroar mig lite. Jag vet inte om de är samma skada eller om de beror på lilla vurpan jag gjorde med cykeln tidigare idag då jag fått ett stort blåmärke (har jättelätt att få blåmärken). Så nu blir det vila fram till vårruset på torsdag för att ladda krafter och själva vårruset kommer att gå lugnt. Runt 24-25 min tänkte jag. Det är ju ändå en platt bana. 
 
Jag kommer nog gå på nålar fram tills på torsdag, men det gör mig extra taggad på själva dagen. :)

Söndagscykling och första vurpan

 
Idag skulle jag ha provat på att cykla i klunga med ett gäng tjejer. Tyvärr så blev vi bara 3 och det kom ingen "ledare" som höll i det. Så vi fick ta en liten tur själva som blev väldigt lugn vilket passade väldigt bra då jag ju ska springa Göteborgsvarvet på lördag. Det blev en sträcka på strax över 3,8 mil och det var riktigt härligt.
 
När jag cyklat klart och skulle svänga in på min gata kom en bil bakom mig, jag saktade in och klickade ur högerfoten för att bereda mig på att stanna. Dessvärre glömde jag vänsterfoten och pang så låg jag där på marken helt handikappad. Jag kom ju inte upp heller eftersom jag satt fast med vänsterfoten och låg med cykeln över åt det hållet. Bilen stannade och föraren var helt skakis som trodde jag hade skadat mig riktigt ordentligt. De var sjukt pinsamt. Dessutom såg några från balkongen min tabbe. Inte nog med det, när jag väl kommit upp och börjat rulla cykeln över vägen bredvid mig så tappar jag den så den välter själv på backen.... Folk undra nog vad jag var för jävla klantarsle.... Som tur var blev det inga större märkbara märken på min pärla. Men nu har jag iaf vurpat med den och fått ett fint skrapsår på vänster knä. :P

Viken Runt 2013

Ja, så var jag hemma igen efter mitt första cykeläventyr! Sent igårkväll kom vi innanför dörren så jag orkade inte blogga något då. Men här kommer en liten sammanfattning av min resa. Ni som följer mig på instagram har ju redan tagit del av den lite. :)
 

Som sagt, i tisdags bar det av mot Lidköping där vår vän Zandra som jag cyklade Viken Runt tillsammans med bor. Lidköping bjöd på strålande sol och rena rama sommarvädret så vi tog en tur på stan med en fika i solen på en bänk vid rådhuset. Jag som nyss har lärt mig dricka te köpte även 2 tepåsar med löste från en liten mysig teaffär i byn/staden. Det ska bli spännande och prova! Nu vill jag också köpa fler teer och söta teburkar att ha teerna i. 
 
 
Senare på kvällen så skulle vi ut och "cykla ihop oss" inför Viken Runt på torsdagen. Vi tänkte ta en kort runda på 2 mil. Då upptäckte jag till min fasa att min pulsklocka stendött! PANIK! Nästa vecka är ju göteborgsvarvet och jag är beroende av pulsklockan för att hålla rätt tempo när jag spinger och pressar mig. Jag fick inte igång klockan så på onsdagen fick jag akut köpa en ny på Elgiganten i Lidköping för att sedan lämna in min gamla på Elgiganten i Karlstad när jag kommit hem.
 
Jag fick dessutom punka på cykeln, pyspunka. Så det var bara att lära sig att kränga däck och byta på onsdagskvällen när vi anlänt till Töreboda. Som tur var så hjälpte Zandras pappa mig som är både händig och stark. För fy tusan, det var ju inte lätt! Shit vad stark man måste vara. Hur ska jag klara detta själv i framtiden??
 
 
Torsdagen kom och vi gick upp tidigit. 6.45 ringde klockan. Vi åt en stadig frukost på havregrynsgröt och ett kokt ägg. Sedan cyklade vi till start (ca 4 km) och startskottet gick 8.30. Eftersom Zandra har en MTB så tog vi hela Viken Runt i hennes takt. Dessutom pajade hennes växlar efter ca 1,5 mil så hon bara fick superlätta växlar eller tunga. Så det blev ju extra jobbigt för henne. Men vi kämpade på, jag tog det som en övning/träningsrunda inför tjejvättern men visst hade jag viljat dra på lite och hängt med de andra racercyklarna som swischade förbi. Men det blir min tur på tjejvättern, då ska jag ösa järnet! Hur som helst så kom vi i mål på tiden 3h och 12 min. Då hade vi även stannat efter lite mer än halva på fika och toa paus på 23 min. Så effektiv cykling tog det 2h och 49 min vilket inte är så illa pinkat ändå för 7 mil.
 
Efter loppet så stod det såklart pizza på menyn, Sveriges godaste sådan från Pizzeria Amanda. Ett måste när man är på besök i Töreboda och dessutom hade vi gjort oss väl förtjänta av pizzan. :)
 
Kort och gott, det var en kanonkul cykelupplevesle (trots motgångarna) och jag längar redan efter fler!

Pasta- och tonfiskgratäng

Jag har alltid älskat tonfisk på burk (i vatten). Det var bland det bästa jag visste när jag var liten, tonfisk och ris som mamma brukade göra åt mig. Med åren har jag glömt av tonfisk på burk fram tills för någon vecka sedan när min kompis köpte en burk. Då blev jag påmind om hur gott det faktiskt är, och nyttigt. Så nu är jag fast i en tonfiskperiod. Haha. Jag kan göra tonfisksallad lunch, tonfisk röra till mellanmål, tonfiskmackor i ugn m.m. Här om dagen testade jag även att göra en gratäng på tonfisk och pasta som blev RIKTIGT god om man är en tonfiskälskare som jag. Så jag tänkte dela med mig av receptet här.
 
 
Du behöver:
- 200g valfri fullkornspasta (jag använde penne)
- 1 vitlöksklyfta
- 100g färska champinjoner
- 1/2 röd paprika
- Ca 200g tonfisk i vatten (burk)
- Oregano
- Salt
- Peppar
- 2 skivade tomater
- Ca 80g riven lagrad ost
- 4 msk smör
- 1 msk mjöl
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
 
Såhär gör du:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka champinjoner och paprika som du steker i 1-2 msk smör tills de blir mjuka tillsammans med 1 pressad vitlök. Ha sedan i tonfisken och rör runt. Krydda med salt, peppar och oregano efter tycke och smak. Häll hälften av den kokta pastan i en ugnssäker form. Fördela sedan tonfiskröran i ett jämt lager. Ha sedan på ett lager till med pastan som är kvar ovanpå tonfiskröran. Smält 2 msk smör i en kastrull och rör ner 1 msk mjöl. Ha sedan i matlagningsgrädden lite i taget och låt skjuda i någon minut. Krydda med salt och peppar. Häll sedan såsen jämt över pastan i formen. Fördela de skivade tomaterna och strö osten ovanpå. In i ugnen i ca 25-30 min i 200 grader. Servera gärna med en sallad!
 
 

Projekt; Odla på balkongen

 
Ni som följer mig på Instagram (gilraen) vet redan att jag ägnade valborg åt att leka Ernst och fixa på balkongen. Först städade jag den (slängde allt skräp), sedan åkte jag till plantagen för att shoppa loss. Iår skippar jag blommor helt och kör på grönsaker och kryddor för hela slanten. Ni som följt mig ett tag vet ju vilket grönsaksfreak jag blivit. ;P
 
Det som ska odlas är;
- Potatis
- Morot
- Gul lök
- Sallad (3 olika sorter)
- Gräslök
- Dill
- Körsbärstomater
- Smultron
- Spenat
- Ärtor
 
Ja, mer närodlat och ekologiskt kan det ju inte bli. Jag har till och med gödslat lådan med hästskit från min egna vita sagohäst. Nu hoppas jag innerligt på att iaf något av allt jag odlat tar sig. Speciellt potatisen! Odlar ni något på er balkong?

Nu drar jag på cykeläventyr!

 
Nu är det nära. På torsdag kör jag mitt första cykellopp någonsin med min älskade racercykel Bianchi Impulso Dama Bianca och tillsammans med Zandra, min kompis sedan högstadiet. Men jag (och min fästman) åker redan idag till Zandra som bor i Lidköping för att hälsa på henne i henne "nya" lya. Sedan far vi upp till Töreboda (där start och mål är) imorgon för att ha nära till start på torsdag. Loppet är ca 7 mil så jag ser det som en uppvärmning inför tjejvättern för att skapa mig lite vana. Så jag tar det mest som en kul grej och fokuserar inte på tiden utan på att ha roligt. Jag och Zandra ska cykla hela loppet ihop. Men på tjejvättern kommer jag gå all in! Det kan ni ge er tusan på. ;) Tyvärr ser det dock inte så lovande ut med vädret på torsdag just nu, men jag hoppas innerligt att det ändrar sig tills dess. Att cykla 7 mil i regn är väl inget jag föredrar om man säger så. :P
 
Hur som helst betyder detta att jag inte kommer vara speciellt aktiv här på bloggen. Men jag har gjort iordning några blogginlägg som kommer postas under dagarna så det kommer inte eka helt här. Ni som vill följa mig "live" kan lägga till mig på Instagram där jag heter gilraen. Där kommer jag hålla er uppdaterade. Annars skriver jag om loppet på fredag eller lördag när jag kommit hem igen.
 
Ha det gott nu!

Loka likes old school

 
Ni har förmodligen inte missat att Loka kommit ut med 3 nya speciella smaker; Chocolate Shake, Strawberry Icecream och Lemonpie. Jag köpte alla 3 för ett tag sedan för att prova och jag måste säga att det var en väldigt speciell smakupplevelse! Jag har nog aldrig smakat något liknande för det smakade verkligen som de heter. :P Favoriten blev faktiskt Choklad tätt följd av jordgubbsglassen. Däremot var Lemonpie inget för mig. 
 
Har ni provat någon dessa? Och isf, vilken var din favorit? :)

Hur står jag emot sötsaker?

Ja, som rubriken lyder så är det väldigt många som undrar hur jag kan stå emot sötsaker och om jag aldrig unnar mig något godis/sött. För 2 år sedan var jag sockerberoende. Jag kände ständigt ett sug efter godis/sött som säkert många känner igen sig i. Jag/vi kunde heller inte ha något sött hemma utan att jag åt upp det på en gång. Det spelade ingen roll hur liten eller stor mängden var, jag åt upp allt för att jag inte kunde låta bli. Vilket såklart inte var nyttigt för fem öre....
 
Förr tänkte jag att om jag äter lite på dagen så spar jag mig till kvällen. Så en dag kunde se ut som så att jag åt ca 4 mackor på morgonen med ost och sedan åt jag 2-3 mackor till när jag kom hem från jobbet runt 17.00 för att jag var hungrig. Vad man inte tänker på kanske är att bröd innehåller också mycket socker och dåliga kolhydrater. Iaf det brödet jag åt. Och sedan åt vi middag vid 20.00. Efter middagen var jag ALLTID extremt godissugen. Då åkte godispåsen fram och den tog slut lika fort. Mitt på dagen kunde jag dessutom köpa mig en godisbit istället för lunch. För då skippa jag ju lunchen så då var det ju okej trodde jag.
 
Grejen är att kroppen hamnar i en sådan obalans när man äter såhär dåligt. Blodsockret går upp och ned och då skriker verkligen kroppen efter energi framåt eftermiddagen. Och det är det som är sockersuget. Om man då istället äter ordentligt, på regelbundna tider och bra mat MED mellanmål. Mellanmålen är jätteviktiga så att kroppen håller ett jämt blodsocker hela dagen, då känner sig kroppen nöjd med energi och skriker inte i panik efter mer. Vilket leder till att sötsuget försvinner. Så var inte rädda för att äta!!! Jag äter 4-5 gånger om dagen idag.
 
T.ex. äter jag ALLTID havregrynsgröt kokat i kanel, salt och cocosflingor med lättmjölk och äppelmos till frukost runt kl. 6-7. Sedan runt kl. 10 äter jag ett lättare mellanmål som brukar vara en frukt. Runt 12-13 äter jag lunch som består av gårdagens rester + en stor sallad eller kokta grönsaker. Runt 16-17 brukar jag äta ett större mellanmål som kan vara keso, kanel och banan, avokado, keso och kalles äggkvaiar eller lättfil med müsli och sylt. Jag äter alltid sen middag runt 20-21.30 som består av vanlig husmanskost (korvstroganoff med ris, ugnsgratinerad kyckling och potatis, lax med potatis och citronsås, pasta med köttfärssås osv.) + en stor sallad eller kokta grönsaker. Till kvällsmål runt 22.00 brukar jag även alltid äta ett äpple.
 
Min regelbundna kost har gjort att jag längre inte har något sötsug, jag har t.ex. en stor godishylla fullproppad med choklad (som jag älskar) men inte känner något sug att äta ifrån. Hade det varit för 2 år sedan hade den varit borta på 1 dag. Idag vill jag inte ha, jag är inte sugen. Men skulle jag bli sugen så nöjer jag mig oftast med 1-3 rutor choklad eller några skedar glass. Och jag förbjuder mig heller inte till att äta det när jag känner för det. Så mitt bästa tips till dig med sockerberoende är att äta mellanmål och på regelbundna tider!

Bästa starten på dagen!

 
Som ni kanske har märkt har det blivit lite dåligt med uppdatering här i bloggen de senaste dagarna. Anledningen till det är att jag har haft så fruktansvärt mycket att göra att jag knappt hunnit sitta ner en stund och bara ta det lugnt. Förutom tränadet och jobbandet har jag varit på möte för ett damlag i Amerikansk fotboll som jag ska vara med i samt pysslat med ett eget projekt till balkongen. Ni som följer min instagram (gilraen) vet redan vad det är, men jag kommer berätta mer om det i ett kommande inlägg. ;)
 
Hur som helst. Idag åkte jag till Friskis på morgonen innan jobbet för att köra ett rejält styrketräningspass för hela kroppen i gymmet. Jag har ju fått mersmak för det och det är faktiskt lite roligt också när jag märker framstegen. :) Idag var en riktigt bra dag och det var som vanligt lite folk i gymmet kl. 6.30 på morgonen vilket var skönt, kanske inte så konstigt heller i och för sig men ändå. ;) Jag avslutade det 60 min långa passet med 3 km löpning på 15 min blankt. startade på 10,5 km/h och sista minuten/minuterna var jag uppe i 14 km/h. 
 
Nu ska jag laga mat och senare blir det att koppla av med en film tillsammans med min fästman. :) Någon som har filmtips? Inte drama, typisk "tjejfilm" eller skräck.

6 månaders byggande av muskler

 
För 6 månader sedn märkte jag för första gången att jag började få en bula/muskel på armarna (biceps) som knappt syns på bilderna ovan. Men jag var sååå glad/lycklig/stolt och detta var startskottet till att jag skulle lägga in mer styrketräning utöver de skivstångspass jag brukade gå på 1 gång i veckan.
 
Sagt och gjort, sedan dess har jag kört 3-4 styrkepass/vecka (varannan dag) utöver mitt konditionstränande (löpning, skidåkning och cykling/spinning). Ovan ser ni resultatet på vad som hänt de senaste 6 månaderna. Till och med jag tycker det är sanslöst! 
 
Och ni som följt mig vet ju att min resa började 1 år innan det. Så på "förebilden" i det här inlägget hade jag redan kommit jättejättelångt i min resa också.

Mitt namn är Emma Bertilsson, 25 år och bosatt i staden Karlstad. Jag bär på en kronisk ledsjukdom och i denna blogg får ni följa med på min resa från extrem överviktigt med ledvärk, inflammation och feber till ett symtomfritt sundare liv med normalt BMI. Ni får även ta del av mina framsteg, bakslag och mål.

Hösten 2011 orkade jag inte ens springa 200 meter. År 2014 ska jag springa mitt första marathon och fram tills dess anta en rad andra spännande utmaningar. Så följ min resa, den vill du inte missa!!

Mail: [email protected]
Instagram: HealthyHappyEmma

Follow on Bloglovin

Mina Lopp

2012:
Vårruset 5km 10/5 - 33:15 min
Karlstad Stadslopp 10km 16/6 -66:46
Blodomloppet 10km 30/8 - 62:27
Tjurruset 10km 15/9 - 74:40

2013:
Ismilen 9 km 19/1 - 46:47
Tjejvasan 30 km 23/2 - 3:59:40
Seedingsloppet gbg 10km 24/3 - 48:07
Vikten runt 72 km 9/5 - 2:59:23
Vårruset 5 km 16/5 - 21:58
Göteborgsvarvet 21km 18/5 - 1:49:02
Tjejvättern 100km 8/6 - 3:24
Karlstad Stadslopp 10km 15/6 - 45:56
Vansbro tjejsim 1km 6/7 - 30:02
Blodomloppet 5 km 22/8 - Hoppade över
Tjurruset Karlstad 12 km 14/9 - 1:16:50
Lidingö tjejlopp 10 km 29/9 - 47:15
Tjurruset Sthlm 10,4 km 6/10 - 1:02:01

2014:
Göteborgsvarvet 21 km 17/5 - ?
Stockholm Marathon 42 km 31/5 - ?
Halvvättern 150 km 8/6 - ?
Vansbro halvsim 1,5 km 4/7- ?
Midnattsloppet 10 km 16/8 - ?
Tough Viking 15 km 30/9 - ?
Tjejmilen 10 km 6/8 - ?
Stockholm Halvmaraton 21 km 16/9 - ?
Lidingöloppet 15 km 27/9 - ?
Tjurruset Sthlm 10 km 4/10 - ?
Stockholm Tunnel Run 10 km 22/11 - ?

Personligt Bästa

Löpning:
2 km - 8:04 min
3 km - 13:07 min
5 km - 21:56 min
10 km - 44:52 min

Längdskidor:
1 km - 6:14 min
30 km - 3:59:40 min

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus