Ni var ett helt gäng som önskade få veta receptet på mina fetaostfyllda laxbiffar som jag slängde ihop igår. Så i det här inlägget tänkte jag dela med mig av det. Hoppas att det ska smaka! :) Skulle ni vilja se fler recept i bloggen från min kost? Jag vet att många av er undrar vad jag äter iaf. Hur som helst, här kommer receptet på laxbiffarna med citronsås och potatismos:
Du behöver:
Till Laxbiffarna:
- 4 frysta portionslaxbitar
- 1/2 paket fetaost
- 1 ägg
- 1 Citron (skalet)
- Dill
- Salt & peppar
Till Citronsåsen:
- 1 dl lätt creme fraiche
- 1 dl vatten
- 1 dl lättmjölk
Såhär gör du:
Laxbiffar: Tina laxen och skär i mindre bitar. Mixa lax, ägg, dill, salt & peppar till en smet. Är smeten för lös ha i lite grahamsmjöl (alt. vetemjöl). Forma smeten till 6 biffar och gör hål/gropar i dem. Riv skalet av citronen och blanda med fetaosten. Fyll biffarnas hål/gropar med fetaostblandningen och täck dem sedan med laxsmet. Stek i stekpanna på medelstark värme.
Citronsås: Vispa ihop Creme fraiche, Vatten, mjölk och fiskfond. Låt det koka upp. Pressa i citronsaft från citronen du använde till laxbiffarna efter tycke och smak. Ha sedan i idealmjöl så att det blir önskad konsistens på såsen. Låt skjuda en liten stund.
Servera med potatismos eller vanlig potatis.