BMI

Jag har skrivit det här väldigt många gånger men nu tjatar jag lite till. Men denna gången tänkte jag dela med mig av siffror! 
 
Som ni vet så är mitt mål att få ett BMI som är inom den normala kurvan. Jag satsar på BMI 23,5 som ligger nästan på gränsen till överviktig då min plan är att ha mycket muskler som BMI-kurvor inte tar så stor hänsyn till. När jag har nått målet ska jag hålla det. När jag startade min resa hade jag ett BMI på 43,6. En skrämmande siffra som jag inte förstår än idag hur jag kunde ha? Jag menar såååååå fet var jag ju inte, men jag antar att de va fint utspritt över hela kroppen + att jag faktiskt hade en hel del muskler under allt fett. Det sa till och med min PT på första fystestet att jag var förvånadsvärt stark.
 
Nu är målet såå nära, till våren kommer jag ha nått mitt mål-BMI om jag fortsätter som jag gör nu. Och det kommer jag göra. :) Check this out:
 
 
OBS! Detta är förmodligen ända siffrorna jag kommer dela med mig av då de inte är så uppenbara som kilon och centimetrar. Ni som följt mig ett tag vet ju varför jag inte delar med mig av vikt- och måttresultat.

Fredagsmys

 
Idag hade jag egentligen sovmorgon från mitt extraarbete och började 9. Men morgonpigg som jag numera är så gick jag upp extra tidigt och tog en morgonritt i ridhuset. Det blev lättare markarbete och herrn var pigg och glad. Knäppisen blev till och med rädd för en almanacka som hänger uppe då den fladdrade till lite. Ibland undrar jag om han fyller 27 i Maj?
 
Hur som helst, efter jobbet så satte jag på mig löparkläderna för att bege mig ut på en springrunda. Idag var det första gången jag sprang ute i minusgrader så jag hade på mig långkallingar under tightsen och var lite bekymrad hur det skulle kännas att springa hyfsat fort med kall luft i lungorna. Det behövde jag dock inte oroa mig för då det var nog den bästa löpartemperatur jag sprungit i hittills! Jag satte till och med första kilometern under 5 min vilket jag är sjukt stolt över! och 2 km på drygt 10 min. Sen blev det lite lägre tempo när den långa uppförsbacken började men jag hamnade aldrig under 10 km/h iaf. Framåt 3,5 km funderade jag på att sätta ett nytt PB under 27 (5 km) och ökade sista biten med till ca 12 km/h, tyvärr lyckades jag inte med PB och bestämde mig då för att "jogga ner" istället ytterliggare 1,5 km i 10-11 km/h. Sluttiden blev alltså 35:52 min på 6,5 km. Första gången jag sprang 5 km utan att stanna för ca 6 månader sedan så gick det på 36:16 min... Det är rätt fantastiskt egentligen!
 
Nu ska jag snart iväg och jobba igen, en fotografering står på schemat. Och imorgon drar jag iväg på heldagsbröllop på en herrgård! :D Årets sista bröllop eftersom jag snart åker till spanien.

My story

För ett tag sedan (läs länge sedan) önskade några av er att jag skulle berätta om min bakgrund och hur det kom sig att jag tog tag i träningen och ett sundare liv. Så därför tänkte jag dela med mig av detta nu efter mycket velande fram och tillbaka. :) 
 

This is my story!....
 
I grund och botten beror allt på en kronisk sjukdom jag har, som läkarna inte kan komma överns om vad det är. Ena säger att det är överrörliga leder, andra säger att det är reumatiskt och tredje säger att det är en blandning av allt + stress/psykiska problem. Hur som helst, ont i lederna har jag haft så länge jag kan minnas egentligen. De började i barnålder i form av växtvärk som var extrem tyckte jag då, men vad vet jag, det kanske är normalt för den åldern? Det var ofta på kvällarna jag bad mamma och pappa om alvedon. Jag frågade t.o.m. läkare redan då som sa att det skulle växa bort. När jag växt klart fortsatte värken på precis samma sätt, år ut och år in. Dock var det inga större problem eftersom jag vant mig med smärtan och om jag stoppa i mig värktabletter innan värken "nådde toppen" så försvann de. Tiden gick och de blev sakta men säkert lite värre allt eftersom. Slutet av min gymnasietid var en ganska orolig och sorgsen tid. 2 personer som stod mig nära gick bort och inträffade ganska kort inpå varandra (+ 2 av mina älskade husdjur). Jag blev såklart ledsen men kämpade vidare. Det goda övervinner alltid. Eller hur?
 
När jag tog studenten började jag jobba med flera jobb på samma gång. Ett väldigt fysiskt krävande jobb och ett drömjobb som jag älskar. 2 jobb som totalt blir över 100% säger sig självt att det blir en hel del stress på köpet. Stressen gjorde i sin tur att mina leder blev ännu sämre. Jag fick fel hållning i mitt fysiskt krävande jobb och överbelastade främst rygg och armar så att det blev inflammation i muskelfästena. När det var som värst hade jag skyhög feber var och varannan dag, leder som var svullna som ballonger med den värsta värken ni kan tänka er. Jag kunde inte sova på nätterna för det var då som lederna började göra ont. vilket gjorde att jag var trött och grinig konstant. Inget var roligt, allt var bara jobbigt och jag ville sova. Jag blev ännu mer stressad och orolig och kunde inte slappna av för 5 öre. Jag fick dåligt samvete av att sitta still 5 minuter. I och med mina enorma smärtor och feber så klarade jag ju inte av att träna och orkade heller inte att göra vardagliga saker jag brukade göra innan. Vilket resulterade i viktuppgång med mååånga kilon. Som i sin tur absolut inte gynna mina leder/problem. Det blev alltså en ond cirkel helt enkelt. En mycket ond sådan.
 
Jag kontaktade läkare och berättade om mina problem och fick lämna blodprov men läkaren sa att det inte fanns något att göra då blodprovet visa att jag inte hade reumatism som de trodde först (finns reumatism som inte syns på prover också). Eftersom jag är så ung så orkade de inte gräva djupare i det utan utgick ifrån att jag ljög. Så läkaren sa att det inte fanns något att göra och att jag bokstavligen skulle få leva med de resten av livet. såklart bröt jag ihop, jag orkade ju inte ha det så nå mer för 5 öre. Jag förlorade hoppet på att bli bra och gick in en svår period. Det gick en tid, det blev ännu värre och tillslut orkade jag inte mer, jag samlade mod till mig och bytte vårdcentral och läkare med hjälp och stöd av min kära mor, far och sambo. Dock var jag så sjukt nervös och hade världens ångest/rädsla när jag skulle gå på ett andra möte. Rädsla för att för att få samma svar igen och aldrig få den hjälp jag sökte. Men så var inte fallet. Det blev min räddning kan man säga, efter ett kort möte med läkaren konstaterade hon att jag var i akut behov av behandling och rehabilitering för att kunna leva ett funktionellt liv. Vad för behandling tänker jag inte dela med mig av. 
 
Sagt och gjort, någon månad senare påbörjades en behandling och senare även rehabilitering i form av sjukgymnast, och träning. Jag blev sjukskriven och hade inga ursäkter för att gå iväg och träna med min tränare, jag var ju tvungen eftersom det t.o.m. var övervakad träning. Gick jag inte och tränade fick jag alltså ingen sjukpenning och inkomst måste man ju ha. På den vägen kom jag in i "träningsträsket". Ibörjan var det de värsta jag visste, jag hatade att gå iväg.  Jag hade ont och det var allmänt jobbigt, jag orkade ju inget. Det tog emot varje gång och jag ville hällre lägga mig under täcket och inte ens gå upp ur sängen på morgonen när klockan ringde. Men jag tvingade mig iväg ändå. Jag började se det som ett jobb som måste göras. För ett jobb skiter man ju inte att gå till bara för att man är trött eller inte orkar. Den taktiken funkade bra på mig. Med tiden jag blev starkare både psykiskt och fysiskt så blev det faktiskt roligare och roligare samt att smärtan/ledproblemen började faktiskt dyka upp med längre tid emellan. Jag märkte ju även tydliga resultat i vad jag orkade! Jag började med spinning för att träna upp konditionen. Tidigare i mitt liv har jag älskat och springa och ett av mina mål med rehabiliteringen var att orka springa vår ruset. Efter ca 3 månader spinning 2-3 dagar i veckan började jag jogga kortare sträckor (2-3 km). Jag blev helt överrumplad över att jag klarade av de trots att det gick i snigelfart, MEN JAG KLARADE DET! Utan att stanna. Några månader innan orkade jag ju knappt kliva ur sängen för jag hade så ont i lederna och åt receptskrivna smärtstillande mediciner. Vårruset närma sig och jag rehabiliteringstränade ca 1-2 ggr/dag. På sjäva vårrusdagen så klarade jag hela 5 km utan att stanna en enda gång på tiden 33:15! Jag var (och är) sååå stolt över min prestation och mitt självförtroende var verkligen på topp. Jag fick mersmak och beslutade mig att sätta ett nytt mål, Stadsloppet 16 Juni på 10 km. Det kändes omöjligt men jag tänkte att jag kunde väl växla mellan att gå och springa. Jag körde på med min rehabiliteringsträning och väl den 16 juni så klarade jag även 10 km utan att stanna en enda gång på tiden 1:06:46. Jag var stoltare än någonsin! Jag hade aldrig i min vildaste fantasi trott att jag ens skulle kunna springa igen, men så fel jag hade. Jag satte ännu ett nytt mål. Blodomloppet 10km på en ännu bättre tid 2 månader senare. 1:02:26!!! Helt ofattbart! Vid det här skedet har mina ledproblem blivit betydligt bättre. Värken dök upp allt mer sällan och smärtan vid tillfällena var inte lika kraftiga som inna. Jag var/är såå glad!
 
Jag satte ett nytt mål, Tjurruset 15 September! En utav de tuffaste och skitigaste loppen på 10 km. Mer om det kan ni läsa här
 
Detta var min lilla story till hur jag kom igång med att träna så som jag gör idag. En ganska bitande historia om jag tänker efter. Men jag vill även inflika att viljan att bli frisk/få ett bra liv har övervunnit alla andra tänkbara känslor jag haft under resan. Det är sjukt viktigt att man har den viljan, det "jävlaranammat" för att lyckas på lång sikt. För er som undrar om jag gått på någon diet så är svaret nej. Jag tror inte på dieter, jag äter precis vad jag vill men i RÄTT mängder. Jag tror mer på att man måste hitta en livsstil som man kan tänka sig att leva med resten av livet, en diet brukar man oftast tröttna på efter några veckor/månader så kommer man tillbaka till ruta 1 efter ett tag. Tål att tänkas på. Jag har hittat min nya livsstil, tillbaka till min stora passion. Nämligen löpning!
 
Nu tränar jag för fullt till 18 Maj 2013 då Göteborgsvarvet 21 km äger rum. Halvmara. Idag springer jag 21 km på 2:14:30 min med snittpuls 151, tror ni jag klarar det under 2h? 18 Maj har det nästan gått exakt 1 år sedan jag sprang vårruset på tiden 33:15. Jag ska även genomföra en tjejklassiker (tjejvasan, tjejvättern, vansbro tjejsim och lidingö tjejlopp) och en hel löparlopp där emellan. Jag är så taggad, jag är såå glad och jag älskar verkligen mitt nya liv!
 
Slutligen vill jag säga; Med lite jävlarannama går ALLT! Kan jag med min bakgrund och sjukdom så kan nog nästan vem som helst! En vis person sa till mig en gång; "man är inte sin sjukdom" och det stämmer så väl!

Med kärlek!
Emma
 
Slänger även in en "före-/ efterbild även om jag inte nått mitt mål än. Men snart! :) Ser inte ut som samma människa om jag får säga de själv. :P
 
 

Blogg-/inspirationstips!

 
Ni är många som skriver (nästan dagligen) att ni har mig som inspirations- och motivationskälla/blogg. Och många undrar vart jag får min inspiration ifrån. Här har ni personen jag ser upp till och motiverar mig inom styrketräning, nämligen Jenny Jansson! Så fantastiskt duktig (och stark!!!) tjej! Kolla bara månad för månadsbilderna ovan som jag printat från Jennys blogg (hoppa det var ok för dig Jenny)!!!!! Det är helt sinnessjuk vilken förändring! Jag förstår inte hur hon lyckas... Beundransvärt!
 
Hur som helst, denna tjej publicerar mycket resultatbilder på sin framgång både på sin blogg och instagram som gör mig så sjukt taggad och motiverad att nå dit själv, eller ja typ iaf. Som ni vet är mitt mål att få ett BMI inom "normalskalan" för att sedan forma kroppen med muskler i syfte med att förebygga min sjukdom jag har. Hur som helst, Jenny tipsar även om massa saker, allt från recept till träningsövningar och hon är en härligt trevlig tjej att ha kontakt med. 
 
Jag blir inte inspirerad av färdiga "peppbilder" som man kan hitta på nätet här och där. Jag är ju själv fotograf och vet att redigeringen gör halva bilden om inte mer i vissa fall. Så många sådana bilder är säkert myyyyyycket photoshopade och därmed "oäkta" enligt mitt tycke. Med sådana här personer som Jenny vet man att det inte är fake, för man får se, uppleva och läsa om människan bakom bilden. Det är det som hag tycker är så fantastiskt och inspirerande!!! DET får mig att vilja kämpa själv till en starkare kropp.
 
Kika in på Jennys blogg vet ja, hennes blogg är lätt en bland mina favoritbloggar just nu!
 
Edit: Förlåt, jag hade glömt ett S i adressen. Bloggadressen är: http://jennyjanssons.com/

Måndag

 
Idag har jag haft en motig dag, det har varit ovanligt kallt och uschligt vilket betyder att mina leder mått desto mindre bra. Jag vaknade redan vid 6 av att jag hade ont i handlederna och ena höftleden. Det var bara att gå upp, käka medicin och dra till jobbet. Av medicinen blir jag otroligt trött vilket många har påpekat idag. Jag ser väl ut som en vandrande zombie eller något. Men vad gör man? Har ju inte så mycket val. Hur som helst så pallrade jag mig iväg på ett spinningpass som planerat direkt efter jobbet. Tur var väl det för de fick mig på bättre humör och tankar som träning alltid gör. Så det var skönt. Nu mår jag liite bättre, ska käka och fixa lite datorjobb innan det blir till att sova. Det är ju en dag imorgon också. :) Alla dagar kan man inte vara på topp.
 
För er som undrar/inte vet så har jag en sjukdom som gör att jag får ont i lederna när det är skitväder ute eller allt för stressad m.m. Så ni som undrar varför jag tränar när jag har ont så är det lugnt, jag vet vad jag gör. Jag har gått behandling och rehabiliteringsprogram för detta och haft läkar- & PThjälp i mer än ett halvår. Dom har sagt att jag bara ska köra på när smärtan börjar komma så länge jag inte har überont + feber eller har svullnader . Jag vill därför säga att jag rekommenderar INGEN att träna när de känner fysisk smärta någonstans i kroppen. Sjukt viktigt! Jag vet ju hur min sjukdom känns, men känner jag något annat så tränar jag såklart inte. :) Ville bara säga de så ni inte tror att jag är träningsnarkoman som inte kan låta bli att träna fast de är skadade/sjuka. ;)

Vecka 47:s träning

Söndag och dags för redovisning av veckans träning igen. Som alla andra söndagar och som vanligt går tiden så himla fort. Skrämmande fort! Men just nu får de gärna gå jättefort så jag får komma iväg till spanien snart! :) Hur som helst, åter till veckans träning. Här kommer den:
 
Måndag: Spinning 2013 (typ medel/intensiv)
Tisdag: 5 km löpband på 27:03 min (PB) + Skivstångspass + Cykling hem 5 km uppförsbacke
Onsdag: Vila
Torsdag: Skivstång intervall
Fredag: Uppvärmning 2 km löpband på 12:11 min + Spinning Bas
Lördag: 21 km löpning på 2:14:03 min (snittpuls 151, snittempo 9,4 km/h. Prattempo). 
Söndag: Skivstångspass
 

Sovmorgon!

 
Idag är det söndag och helg vilket brukar innebära sovmorgon för de allra flesta. Idag fick jag min första sovmorgon på månader! Annars brukar jag alltid gå upp senast 7 oavsett dag i veckan för att hinna med allt jag måste hinna med på dagarna. Träningen tar ju en hel del tid som ni vet, och jag har 3 jobb nu att sköta också + en häst. Men idag unnade jag mig en sovmorgon innan träningen, mest för att det är möte i stallet i em. Annars brukar jag åka dit vid halv 8 på söndagar innan träningen. Haha. Men det känns ovärt att åka dit 2 gånger på en dag. Därför blev de sovmorgon. Men det är jag värd. :)
 
Jag slänger in 2 till bilder från gårdagens springtur på mig. Det var så himla fint väder så vi kunde inte låta bli att ta mobilbilder i den fina solen. :) Ibland önskar jag att man kunde släpa med sig jobbkameran på springrundorna alltså....
 
Nu ska jag snart iväg och träna som sagt, skivstångspass står på schemat. Det ser jag fram emot! :D

21 km (Göteborgsvarvet) avklarat!!!

Bjuder på en ful/misslyckad hoppbild från när vi sprungit klart. :) 
 
Idag är det lördag vilket innebär min och Saras traditionella lördagslångtur tidigt på morgonen som är så skön/mysig. Älskar att springa och se solen gå upp! Det är ju bara för vackert! Hur som helst, idag ökade vi sträckan igen. Målet var Gbg-varvet, dvs 21 km vilket vi också gjorde! Jag är såå stolt över mig (och Sara också) som klarade detta! Och på en ändå rätt bra tid. 2:14:03 min blev tiden, och då pratade vi hela sträckan. Jag hade som vanligt en snittpuls på 151 och medeltempot vad 9,4 km/h vilket innebär en ökning av grundtempot också sedan förra lördagen. Hur duktiga är vi inte?
 
Själva springturen gick jättebra. Jag var inte alls trött eller kände något de första 19 kilometrarna, sedan där vid 19 började det kännas lite i ryggen så det blev lite jobbigare. Men de va ju ingenting emot i början när jag sprang 1 mil första gångerna på 1:14 min. Så på själva Gbg-varvet tror jag att jag kan få en tid under 2h, det vore ju inte fel. :) Nu ska tiden finslipas med mycket intervaller och styrketräning för att bygga upp en bra hållning. Åh, jag är sååå taggad!
 
Nu väntar brunch innan det bär av till stallet på en ridtur med lille P. Sen blir det lite jobb ikväll. Hoppas ni får en fin lördag! :D

SkivatångIntervall

 
Igår blev det en vilodag men bara från träningen. Istället hade fullt ös med andra saker att ta itu med. Det är massor med jobb nu såhär innan jul vilket är roligt. :) Idag däremot fick det bli ett Skivstångintervallpass som jag blivit kär i. Riktigt jobbigt är det! Först är det ett vanligt skivstångspass och sedan är det konditionsövningar i intervaller i 15 min. SÅ JOBBIGT om man vill. 
 
Föresten så börjar man se musklerna på armen nu även när jag har sen nere (se högra bild). Jag är så faschinerad av detta då jag aldrig haft så mycket armmuskler förut. Fast detta är ju en del av mitt mål, att bli muskullös för att underlätta för min sjukdom jag bär på. Det är iaf vad läkarna bett mig om. Nu är jag på god väg iaf. :) Jag är sjukt nöjd och stolt över mig själv och vad jag åstadkommit hittills! 
 
Nej nu blir det mat och titta på "Aldrig mera fet" på tv. Vi hörs!

Skivstångstisdag

 
Tisdag igen vilket innebär styrketräning a la skivstångspass för mig. Dock var min sambo tvungen att ta bilen till sin match i kväll så han fick släppa av mig och cykeln 1h före passet började. Så det fick bli en uppvärmning på löpbandet 5 km som visade sig bli PB på tiden 27:03 min. Lite störigt att det inte blev under 27 dock. Men det blir det nästa gång. :) Jag älskar mina nya Asicisskor att springa i och även använda på skivstångspasset. De är såå sköna! Det känns som det går mycket fortare/lättare när jag springer och tiden blir ju bättre också så jag tror de gör stor skillnad.
 
På skivstångspasset kändes det jättebra. Jag körde mina nya vikter som är 27,5 kg för ben, 17,5 kg för rygg och axlar samt 12,5 kg för armar. Biceps kändes inte riktigt pigga/på topp idag. Jag blev fort trött i dem. Men man kan ju inte alltid ha bra dagar. :) 
 
Nu ska jag fortsätta lite med jobb innan det är dags att gå och lägga sig. Det är mycket nu innan jul med julkortsfotograferingar som ska levereras i tid för julkortsutskick.

Tusen tack!

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin
 
För nästan exakt 6 månader sedan startade jag denna bloggen i syfte med att dagboksföra min träning och framsteg för mig själv. Ju längre tiden har gått har det hittat hit fler och fler människor. Alla är så himla gulliga och många av er lämnar ifrån er kommentarer som jag blir så otroligt glad av. Ni ger mig energi så ni anar inte! För 6 månader sedan hade jag aldrig trott att så många skulle vara intresserade av att följa min lilla blogg. Idag passerade bloggen även 100 följare på bloglovin, det är helt galet! Kanske lika galet som jag är med mina utmaningar? ;)
 
Hur som helst vill jag verkligen att ni ska veta att varje kommentar jag får betyder enormt mycket, jag blir jätteglad över alla era peppande och fina ord som ni väljer att skriva till mig. Och jag blir ännu gladare av att läsa hur ni finner inspiration genom mig och hittat glädjen träningen eller kommit igång med er egna resa. Det är detta som idag får mig att vilja fortsätta blogga och dela med mig av min resa till mitt största mål, att springa ett Marathon och göra en svensk klassiker (inte tjejklassikern). 
 
Det finns inte ord hur tacksam jag är för all er respons! Ni är bäst! <3

Vecka 46:s träning

Det känns som jag inte gör något annat än att skriva den här listan med veckans träning. Eller ja, det känns som jag gör de ca var 3e dag. Men så är det ju inte. Tiden går bara för fort. Men just nu gör det mig inte så mycket, för om lite mer än 1 månad så åker jag till Spanien!!!! Det ska bli sååå skönt att komma bort lite. Och få springa längs stranden samt uppleva nya platser och smaker. 23e December åker jag för att vara exakt. :)
 
Men nu till veckans träning:
Måndag: Spinning 2013
Tisdag: Skivstång + intervall på löpband 10,5-12 km/h på tiden 27:08. PB.
Onsdag: Vila
Torsdag: 2 km löpning på band 12 min (uppvärmning) + Skivstång Intervall
Fredag: Spinning Bas
Lördag: 16,5 km löpning på tiden 1:46:28 min!!
Söndag: Skivstång
 

Före- och efterbilder av armar och rygg

 
Så var det dags igen, slutet av månaden = Före och efterbilder av kroppen. Det har inte hänt så jättejättemycket om man kollar på bilderna fettmässigt. Men muskelmässigt tycker jag att det har hänt en hel del. Framförallt på armarna framifrån. Midjan ser ut att ha krympt lite också samt armarna har blivit en aning smalare. Ser ni samma skillnader som jag?
 
Jag är mycket nöjd med mitt reslutat hittills. :) Det är sinnessjukt att jag börjar bli fit istället för fet nu. 

16,5 km avklarat!!!

 
Igår fick jag en gullig present av bästa Sara, 2 träningstoppar i funktionsmaterial att springa i då dom inte passade hennes kroppsform riktigt. Jag blev jätteglad såklart! Tusen tack vännen! <3
 
Idag ringde klockan på 7.00. Dock hörde jag inte första alarmet pga att jag var för trött så jag vakna inte förens 7.15. 7.30 var tanken att jag och Sara skulle iväg på vår traditionella lördagslångpass igen, men vi fick skjuta på det lite och kom inte iväg förens 7.50. ;) 
 
Hur som helst så satsade vi på en ännu längre sträcka idag i ett jämt tempo. Vi sa 16 km först men båda hade energi kvar och vi ville inte gå allt för långt till dörren där värmen är så det blev 16,5 km. Man blir ju rätt fort kall nu om man går för länge efter att ha sprungit. Jag hade kunnat springa ännu längre, men Sara hade lite krämpor i knäna så vi fick ge oss. Jag är supernöjd! Tiden blev 1:46:28 min dvs en snitthastighet på 9,3 km/h. Och min snittpuls låg på 150 vilket förklarar varför jag skulle ha orkat ännu längre trots att vi ökat både sträcka och faktiskt grundtempo. Nedan kan ni se en karta över hur vi sprang, det känns som det är över halva Karlstad i princip. Haha. 
 
 
Nästa lördag har vi sagt att vi siktar på 20 km. Alltså 2 mil. TVÅ MIL!! Det är sinnessjukt när jag tänker efter. Speciellt med tanke på att för exakt 1 år sedan kunde jag inte ens springa 200 meter... Sjukt va? Men det är som Sara säger som har följt med mig hela resan hittills att jag är så sjukt målmedveten och envis. Det är därför jag är där jag är idag.

Morgonträning + Vasalöparen

 
Eftersom jag fick hoppa in och jobba sent idag på extrajobbet så la jag träningen innan jobbet idag istället vilket innebar att jag var tvungen att vara på friskis redan vid 6.30. Det var lite för tidigt även för mig som är sjukt morgonpigg, men eftersom jag har enorm självdiciplin numera så pallra jag mig iväg ändå trots att jag helst av allt ville ligga kvar och sova. :P Det fick bli ett spinningpass som en rivstart denna morgon. 
 
Efter en lång dags slit så kom jag hem och fick se en trevlig överraskning i brevlådan, nämligen en tidning (Vasalöparen) som alla anmälda vasaloppsdeltagare får. Det ska bli spännande och läsa denna tidning och se om man kan snappa upp några tips till loppet! :) Tänk, nu är det bara 3 ynka månader kvar tills jag står på skidorna på tävlingsdagen! Jag blir lite nervös av den tanken då jag inte ens stått på ett par skidor än..... MEN nu har jag iaf provat ut pjäxor och min vän Sara har lovat att vi ska ta en helg till Sälen där hennes pojkvän jobbar säsong och åka längdskidor tills vi stupar. :P 

Invigning av mina nya Asics Gel Arctic 4 GTX W

 
Jag kunde inte hålla mig från löpbandet idag även fast jag borde/hade tänkt vila från löpandet idag, men jag var bara tvungen att prova att springa i mina nya drömskor! Och nog var det en dröm minsann. Ojojoj, lik som mina andra asics-skor så sväva jag fram. De gav superbra stöd eftersom de är anpassade efter min springstil och mycket mycket stötdämpande! Jämför jag dessa med mina gamla Reebook Zignano fly 2 som jag använder på bandet annars är det som att springa näst intill barfota med Zignano. Dvs. ingen stötdämpning alls. Inte undra på att jag ogillar dom och att mina benhinnor säger ifrån när jag ska köra hårda intervaller med Zignano... Idag tog jag det iofs väldigt lugnt på bandet, 2 km i 10 km/h bara för att känna på skorna. Jag blev inte ens svett. Nu vet jag vad jag ska införskaffa när dessa skor åker ut iaf. Ett par nya asics att ha inne på bandet! Någon som har tips på bra lämpliga?
 
Eftersom skorna va så himla sköna var jag tvungen att ha dem på skivstångintervallpasset som jag provade på idag för första gången. Vilket jag såhär i efterhand är väldigt glad att jag valde att göra. Första delen är ett vanligt skivstångspass men sedan är det även pålagt ett 15 min långt intervall pass för kondition med mycket hoppkonditionövningar som var sjuuukt jobbiga. Och detta passa dessa stötdämpande skor asbra för! Nu är det ju inte inneskor egentligen men jag tänkte ju som sagt springa in dem inne på bandet eftersom jag bara springer korta sträckor där. Och sen ta ut dem när halkan och snön kommer.

Mina nya vinterpjux! ♥

 
Igår hämtade jag ut mina nya vinterpjux från Stadium på Bergvik. Jag kan bara säga att än så länge är det kärlek vid första ögonkast då de är så sjuktligt snygga. Håller ni inte med? Ni som följer min blogg vet att jag älskar rosa/svart träningsoutfit. Dessa skor lyser ju verkligen! Man blir glad och taggad av att bara titta på dem. Hihi. 
 
Som ni ser är spiken inte att leka med. :P Dom är hela 9mm långa och det känns väldigt konstigt att gå i dom på hård mark. Men det är ju meningen att man ska springa med dem i snö och isunderlag så. Nu har jag dock skruvat ur all brodd eftersom det förmodligen kommer dröja ett tag innan det blir isigt. Så tills dess tänkte jag springa in dem inne på band i väntan på de längre sträckorna ute. Jag måste alltid springa in löparskor för ibörjan gör det ALLTID ont i fötterna och/eller får skavsår över 5 km med nya skor. Men det brukar avta efter några sprungna mil sammanlagt. Någon mer som har så? 
 
När första springpasset med dem blir vet jag inte. Förmodligen på söndag eller början på nästa vecka, alt. någon kilometer idag innan skivstångintervallpasset bara för att jag inte orkar hålla mig. ;P

Tisdag, skivstång och Intervallöpning

 
Så var det tisdag igen och ni som läser min blogg vet vad det innebär? Jo, styrketräning iform av skivstångspass. Idag la jag även till ett intervallpass precis innan då jag kom till Friskis direkt efter jobbet och va där så tidigt. Så det fick bli en uppvärmning iform av PW 5 min och sedan startade jag om och körde på 10,5 km/h i 5 min. Sedan ökade jag 0,1 km/h varje minut upp till 12 km/h där jag stanna 2 min. Sedan sakta jag av till 11,5 och sprang det i 2-3 minuter sedan blev det 11 km/h resten av tiden. Jag satte nytt PB på 27:08 min trots intervallträning. Dvs nästan under 27!!! Wohoooo!
 
Direkt efter blev det som sagt skivstångspass. Jag kände att mina ben fortfarande var rätt slutkörda från söndagens skivstångspass så jag tog min vanliga vikt på 25 kg för ben. Men nästa gång blir det 27,5 igen! Idag kändes det annars som en mycket bra träningsdag, jag var full av energi som bara ville ut! 
 
Resterande delen av kvällen ska jag fixa lite datorjobb, käka oxpytt och slappa i soffan. :) Ha de gott!
 
 

Icebug Winter Run Karlstad

 
För några dagar sedan hitta jag ett spännande vinterlopp som ska gå i Karlstad i Januari. Loppet ska gå i Mariebergsskogen och delvis på värnen om den är frusen. Jag tycker det låter askul så jag kommer nog vara med! Eller jag SKA vara med. Loppet är bara 1 mil så det kommer jag ju klara av utan problem. :) Också är det i min hemstad. Lite spännande är det att det ska vara isigt och snöigt underlag, en utmaning helt enkelt. Det finns andra "banor" att vara med i också, t.ex. promenadklass eller stafettklass. Men jag vill springa individuellt eftersom jag ser det lite som en uppvärmning inför GBG-varvet i Maj.
 
2013 första lopp blir nog detta. Taggad? Oja! Det är ju bara 2 månader dit!!!! :D

Asics Gel Arctic 4 GTX W

Som jag nämnde i tidigare inlägg så var jag iväg och provade ett par vinterlöparskor på Stadium för att sedan kunna beställa dem på hemsidan eftersom de va 20% rabatt på webbshoppen t.o.m. 12/11. Som ni säkert vet så fullkomligt ÄLSKAR jag mina dyrgripar Ascis Kayano 18 som jag köpte i somras. Därför känns det ganska självklart att köpa ett par Asics till. Ett par vinterskor, eller rättare sagt terrängskor med avtagbara brodd och Gore-tex material. Det fick bli ett par Asics Gel Arctic 4 GTX W i svartrosa. Snygga och sköna (som alla ascis skor). Jag satsar ju på att vara igång hela vintern med löpningen och då känns det som ett måste med bra vinterskor med bra grepp när det börjar bli halt ute. Jag är så feg av mig när det kommer till halka så jag skulle inte våga prestera till max annars. Och då blir det ju ingen större träningseffekt. Plus att då spar jag lite på mina Kayano så dem håller längre också. :) Dessutom är det bra att variera skor när man springer så mycket som jag gör för att träna olika muskler i foten osv. 
 
Sedan har jag även tänkt vara med i minst 1 vinterlopp också som delvis ska gå på värnen om den är frusen. Springer man på is måste man ju ha dubb! Annars blir det bambi-på-hal-is-varning. ;)
 
Såhär lyder produktbeskrivningen på mina blivande nya dojor enligt Stadiums hemsida:
Terränglöparskor stötdämpade med GEL i häl och framfot och med vattentät GORE-TEX-ovandel med andasfunktion. Utrustade med stabiliserande Trussic mellanfotsbrygga som ger bra rörelsekontroll och vridstyvhet. Skorna är också försedda med stötdämpande SpEVA i mellansulan samt DuoMax för stabilitet. Yttersulan av slitstarkt gummi har 9 mm långa borttagbara spikar som ger bättre grepp på hala underlag.

Vecka 45:s träning

Söndag och redovisning av veckans träning. Igen. :) Idag börjar jag gå tillbaka till mitt gamla schema/vardag igen med ca 1 vilodag i veckan. Ofta fredagar eller onsdagar. Summering totalt över veckan har jag känt mig väldigt stark och pigg. En mycket härlig känsla som jag hoppas på att få ta med mig in i vecka 46 också.
 
Måndag: Prommenad 5,18km + Spinning Medel 
Tisdag: Skivstångspass
Onsdag: 5 km backig löpning på tiden 27:22 min.
Torsdag: Löpning på löpband 1,25 km på tiden 5:50 min (uppvärmning) + Cirkelfyspass
Fredag: Vila
Lördag: Långdistanspass 15 km på tiden 1:37:43 min.
Söndag: Skivstångspass med viktökning på ben 2,5 kg. PW med Lovisa 1 mil ute.

Aktiv söndag

 
Även idag gick jag upp tidigt. Klockan 7 ringde klockan och jag åt frukost för att sedan dra iväg till stallet och min kära Pondus. Vi red ett dressyrpass i ridhuset eftersom det regnade ute och var allmänt uschligt. Pondus gick jättefint och jag var jättenöjd med hans träning.
 
Sedan bar det iväg direkt på ett träningspass för mig, skivstång! Idag ökade jag vikterna för ben från 25 kg till 27,5 kg. Shit vilken skillnad de var men gud så gött. Jag kände mig riktigt stark och envis idag. :) Svetten dröp om mig! Nu är det föresten roligt att se sig själv i spegeln när man tränar till skillnad för 1 år sedan när jag avskydde det. Tänk vad det kan förändras! :) Det som är kul nu är att se musklerna arbeta samt förbättra hållning och teknik.
 
Efter träningspasset var det bara hem och duscha samt slänga i mig en proteinshake innan det bar iväg till Stadium för att prova ett par vinterlöparskor som jag tänkt beställa från hemsidan då de har 20% rabatt där tills imorgon. Skon passa bra så jag har precis klickat hem den. :) Mer om dem kommer i ett annat inlägg.
 
Sen efter det så fick det bli en halv subwaymacka innan jag mötte upp Lovisa för en PW på ca 1 mil. Det var trevligt! Nästa gång kör vi en liten springtur på ca 5 km.
 
Nu blir det lite datorjobb innan det blir mat och tv-mys! 

15 kilometer till!

 
Jag och min goda vän Sara har ju tänkt oss att köra 1 långpass i veckan tillsammans. Så idag var det dags att ge sig ut på morgonen igen. 6.45 ringde klockan för att va exakt. :) Idag kändes det lekande lätt att springa dessa 15 km. Vi snacka hela vägen och det var supergött att springa. I slutet hade jag/vi så mycket energi kvar att sista 1,5 kilometrarna så spurta vi på i över 11 km/h. :) Detta betyder att vi kanske ska börja öka tempot lite i början? Min snittpuls är ju ändå rätt låg, brukar ligga på ca 170 när jag springer ensam.
 
Hur som helst, idag blev det en tidsförbättring med ca 4 minuter! :D Jag är nöjd! Dock så "sprang vi inte mot tiden idag" utan hade som utgång att ta det lugnt och behagligt. Detta för att vänja kroppen vid längre distanser sakta men säkert. Sen ska vi väl höja grundtempot allt eftersom. :)
 
Ni som sprungit långdistanslopp över 2 mil, hur har ni lagt upp träningen inför för att klara av hela sträckan? Främst för att undvika skador och oönskade toalettbesök. Konditionen tvivlar ingen av oss på.

Fredag och vilodag

Foto: Sofia S. Redigering/Ljussättning/Modell: Jag
 
Idag fick det bli en vilodag då jag har jobbat hela dagen lång. Bl a hade jag en julplåtning. Men imorgon ska jag iväg med Sara igen och springa 1,5 mil!!! Jag är så taggad och fylld med energi. Det är alltid lika kul och springa & tjöta med Sara. :)
 
Föresten, kommentarerna har strömmat in på föregende inlägg och även inlägg innan de. I princip alla skriver så makalöst fina saker till mig om mig. Jag blir rörd när jag läser vad ni alla skrivit! Ni är bara för goa och underbara. Jag blir enormt glad och peppad att fortsätta att blogga och dela med mig av mitt "nya liv". Inte hade jag en tanke på att min lilla träningsblogg skulle bli så uppskattad för 6 månader sedan. En stor kram till er!!!

Hur mycket har du gått ner i vikt?

Ja, den allra vanligaste frågan jag får just nu är som rubriken lyder. Både i verkliga livet och i cybervärlden. Fast betydligt oftare i verkliga livet. Ofta utbrister bekanta som jag inte träffat på sjuuukt länge (6 månader eller mer) "men shit vad du har blivit smal! Hur mycket har du gått ner egentligen?" nästan de första dom gör. Och som följdfråga undrar dom vad jag har gått på för diet.... Ska jag vara helt ärlig tycker jag det är VÄLDIGT oförskämt och fråga en sådan fråga. Eller är det bara jag som tycker det? Speciellt om man knappt känner personen ifråga eller inte har någon vidare kontakt. Och diet? Varför tar nästan alla det som en självklarhet att man gått på diet för att gå ner i vikt?
 
Jag blir inombords nästan lite förbannad när den frågan kommer upp. Jag blir så trött på att alla är så fixerade på vikt och kilon! Det känns nästan som att de enda intressanta är antal kilon jag gått ner, inte hur jävla bra fysisk kropp jag fått inom framför allt löpning. Nej, de bryr de sig inte om. Det fantastiska är kilona. Det jag faktiskt är så jäkla stolt över är mina fysiska framsteg.
 
Jag brukar därför säga antingen att jag inte har någon koll eller att det är bra många. Envisas dom med att få veta ändå så säger jag rakt på sak att jag inte vill berätta och varför. Egentligen har jag full koll och har haft hela resan. Men som ni vet håller jag det för mig själv då det inte är det jag vill förespråka. Jag står för att utgå efter kroppen, och att det allra viktigaste är att man har en fysiskt hälsosam kropp och knopp. Sen om man väger 50 kg eller 75 kg spelar INGEN som helst roll bara kroppen mår bra. Jag förstår inte varför folk inte kan förstå detta? Alla kroppar är olika!
 
När jag säger att jag inte går på någon diet så tror dom oftast inte på mig. "Någon förändring måste du väl gjort?". Nej, faktiskt inte. Eller okej, jag äter havregrynsgröt varje morgon istället för mackor. ;) Men thats it. Jag unnar mig fortfarande godis och godsaker VARJE vecka. 
 
Är det bara jag som tänker/känner såhär eller finns de fler?

Lagrad Julmust

Foto: Jag (Får ej kopieras)
 
Min fästman är nog julmustfantasten nummer 1. Redan för en månad sedan köpte han sin första julmust. Dvs. så fort de kom ut i affären. Igår ville jag överraska min kära lite och gick in på systemet för att köpa finjulmust som är lagrad 6 månader på bourbonfat från Nygårda såklart. Jag har hört att denna julmust ska va riktigt god och säljs slut på ett kick. Min sambo blev såklart glad över den lilla överraskningen och i helgen ska det provsmakas! Om den är god så kommer vi nog köpa på oss några flaskor att ha i jul. Någon av er som provat den lagrade julmusten?
 
Nu ska jag snart iväg på ett Cirkelfyspass på friskis! Jag antar att jag kommer vara rätt trött när jag kommer hem. Sen ikväll är det premiär för "aldrig mera fet" på tv. Ett tv-program där de följer 8 extremt överviktiga personer och deras resa till viktnedgång under 1 år. Det kan nog vara intressant! :) Jag håller ju på med en liknande resa som ni vet, fast nu är jag i slutet av den vilket är så skönt! Dock ser jag egentligen inget slut, när jag fått en sund kropp gäller det att hålla den också. Och min maxvikt var nog inte riktigt lika hög som deras (till min längd). Samt att jag hade ändå rätt bra grundkonditon och var faktiskt stark. Min PT blev mycket förvånad när jag skulle göra mitt "test" ibörjan för att se vilken nivå jag va på. Men med min sjukdom krävs de mycket mycket mer vältränad kropp för att jag ska kunna leva ett funktionellt normalt liv utan smärtor. Och på den fronten är jag bara i början. ;)
 
P.S. Idag snöa det för första gången i denna vinter i Karlstad och jag är enormt sugen på att börja julbaka och plocka fram julpynt. Men jag får nog hålla mig till första advent så inte fästmannen blir galen på mig. ;)
 

Nytt PB... IGEN!!!

 
Det blev jobb idag iaf. Dock var jag hemma redan vid halv 2 så jag slängde i mig mat, stack iväg till stallet och red en sväng innan det blev mörkt och sedan när jag kom hem gav jag mig ut och sprang. Jag hann iaf 3km innan det blev bäcksvart och det roligaste av allt var att idag sprang jag min vanliga backiga 5-kilometersrunda på nytt personligt rekord. Nämligen 27.22 min!!! Det börjar sakta men säkert närma sig under 25 vilket jag är såå nöjd med! 
 
Nu ska jag ner i källaren och rota fram lite julsaker att ha som rekvisita till lite plåtningar som jag ska ha nu innan jul. Sedan blir det en sväng till affären. :)

Skivstångstisdag

 
Det är tisdag vilket innebär att det blev ett skivstångspass idag. Dagens pass gick hyfsat bra, benpartiet gick sådär. Jag blev trött väldigt fort och mina ben ville inte va med mig idag. Men överkroppen gick hur bra som helst. Där kände jag mig superstark. Det känns som jag märker skillnad på armmusklerna varje dag så det ska bli spännande och jämföra de nya bilderna jag tar runt den 20e med de gamla. :)
 
Imorgon ser det ut som jag är ledig också från mitt extrajobb, wohoo. Men kommer nog ägna mig lite åt företaget istället. :) Samt springa en runda och rida Pondus när det fortfarande är ljust.

Bloggfavoriter

 

För några dagar sedan gav gulliga Emelie mig denna utmärkelse. Emelies blogg är en bland de första träningsbloggarna som jag verkligen fastnade vid för lite mer än 6 månader sedan. Hon är en grym förebild som har vettiga värderingar inom träning och hälsa samt väldigt jordnära. Att läsa hennes blogg gör mig peppad och motiverad, så kolla gärna in hennes blogg om ni inte redan gjort de. :)

 

* * *

 

Reglerna för denna utmärkelsen är: Tacka bloggaren som gett dig utmärkelsen och lägg ut länken till den som gav dig den Ge utmärkelsen vidare till fem favoritbloggar och berätta det för dem med en kommentar Kopiera post it-lappen och sätt den på din blogg.

 

* * *

 

Mina fem favoriter just nu i träningsväg är:

 

Tagga Viktnedgång - Malin som driver denna blogg är sjukt målmedveten precis som jag och har gett sig fan på att nå sin önskevikt samt få ett sundare liv på köpet. Resultaten är sanslösa på så kort tid och hon delar verkligen med sig av sin resa med bilder, siffror och resultat. En väldigt peppande och motiverande blogg att läsa!

 

Malin Jönsson - Har lik som jag fått upp ögonen för löpning och gör framsteg varje dag. :) Vilket för mig som är löparfantast väldigt roligt att läsa. ;) Sjukt duktig tjej vars framsteg är sjukt bra.

 

Jossefinast - En tjej vars blogg som också är en bland de första träningsbloggar jag började läsa, som också fick mig att börja blogga själv. En sjukt duktig tjej och förebild för mig! Hennes blogg är peppande och man blir sugen på att hänga med i hennes utmaningar hon kör. 

 

Dessi - Hennes blogg har jag följt i flera flera flera år, även innan hon drog igång tränadet på "allvar". Dessi skriver om sin vardag, kost och träning. Hon älskar inlines, löpning och cykling så det är en bra blandning mellan detta. Hon var den som fick mig att vilja börja med löpning! Dessis blogg är mycket lättsam att läsa med många fina bilder! Också har hon 2 supersöta kaniner! 

 

Lindas Liv - En tjej som skriver om sin vardag och kamp att gå ner 60 kg. Hon delar med sig om sina tankar, framsteg och resultat. En fantastisk tjej som är superduktig!

 

* * *

Nytt från sportamore.se!

 
I fredags gjorde jag det igen, jag la en beställning från favorit e-butiken sportamore.se. Jag har länge varit på jakt efter en helt regn- och vindtät jacka att springa med i höst och vinter. Idag kom paketet och till min förtjusning så pricka jag äntligen rätt! Och snygg färg var det med. Mörk lilarosa med starkare rosa detaljer. Dessutom var det rea på jackan så den kostade enbart 419 kr. Jag beställde medvetet en lite för liten storlek eftersom jag vet att jag kommer krympa i den väldigt snart.
 
Jag slängde även in en rosa buff i beställningen så nu är jag verkligen rosa när jag är ute och springer på vägarna. ;) Förmodligen blir det invigning av jackan redan på lördag med ett långdistanspass.
 
Nu ska jag få lite saker gjorda innan det bär av på ett spinning medel pass på friskis. 

Vecka 44:s träning

Så har ännu en vecka gått med rasande fart, det var ju nyss helg? Dock känns de nog som denna vecka gått extra fort eftersom jag var ledig i måndags och bara haft 4 arbetsdagar denna vecka. :) Hur som helst är det söndag och det innebär redovisning av veckans träning. Så den kommer här:
 
Måndag: Vila/Semester
Tisadag: Skivstångspass
Onsdag: Spinningpass medel
Torsdag: Spinningpass bas
Fredag: Vila
Lördag: Löpning långpass 15 km på 1h och 40 min (lugnt tempo).
Söndag: Crosstrainer 11.45 min på 0.75km + Skivstångspass

Egobilder

Foto: Sofia S.  Redigering: Jag
 
Som jag skrev i föregående inlägg så skulle jag och min vän Sofia ha en liten plåtning i em. Jag fotade höstbilder på henne och vi passade även på att ta några bilder på mig. Några av er ville ju se bilder så jag slänger in två i detta inlägg. Jag är dock väldigt ovan framför kameran då jag trivs bäst bakom. Jag vet vad jag vill ha och har höga krav på modellerna så därför tycker jag inte om bilderna på mig ovan. Jag är en för dålig modell. ;) Men övning ger färdighet så att säga. Dock är jag inte speciellt missnöjd med mitt utseende längre. Det är ju positivt! :D
 
För er som vill se bilder som jag tagit på Sofia idag så hittar ni de på min företagsblogg här.

Jag gjorde det! 15 KILOMETER!

 
Idag kan jag bocka av ett delmål i min "löparkarriär". Idag sprang jag nämligen för första gången 15 km i mitt liv tillsammans med min goda vän Sara. Det var första gången för henne också. Vi höll ett lugnt jämt snacktempo hela vägen och tiden gick ruskigt fort eftersom vi båda har svårt att hålla tyst. ;) Vi hade planerat detta långpass sedan 1 vecka tillbaka eftersom det kräver lite förberedelse. Det är ju inte så smart att springa så långt dagen efter ett superhårt styrketräningspass t.ex. ;) Ingen av oss tvivla på att vi inte skulle klara det, och ingen av oss tvivlar på 20 km heller. Men det kan va bra att öka med 5km i taget för kroppens skull.
 
Hur som helst är jag sjukt stolt över mig själv att jag klarade av att springa så långt utan några helst problem. Som ni ser hade jag ju en snittpuls på 152 vilket är väldigt lågt. På tävling brukar jag ligga på en snittpuls av 185-195.
 
Nu ska jag snart iväg och fota lite med min kompis Sofia. Hon ska även ta några bilder på mig. Så jag kanske visar några här senare om intresse finns? :) 

Nervös

Idag skulle jag ha tränat ett skivstångspass (som börjar precis nu) men istället så fick jag hoppa på och jobba i kväll. Det är ett nytt jobb som jag aldrig gjort innan, nämligen stå i garderoben till nöjesplats eller vad man ska kalla det. Så jag är sjukt nervös och hoppas att jag kommer klara de bra. 
 
Håll tummarna för mig!

Före- och efterbilder i profil

 
Jag fortsätter med lite före och efterbilder och här kommer i profil på ansiktet. Dubbelhakan börjar försvinna helt nu vilket är sååå skönt! Den har varit min ovän allt för länge då jag hatat den oerhört mycket. Den fick mig att känna mig som en gris. Första bilden har jag dock väldigt taskig hållning, det är jag medveten om. Men min fästman orkade inte ta en ny bild när den bilden togs så jag fick nöja mig med den. ;)
 
Jag har tänkt publicera lite utvalda före- och efterbilder av min kropp runt den 20e varje månad. Det händer ju en hel del som ni ser så det kan ju vara kul att dokumentera. Eller vad säger ni? :)

Mitt namn är Emma Bertilsson, 25 år och bosatt i staden Karlstad. Jag bär på en kronisk ledsjukdom och i denna blogg får ni följa med på min resa från extrem överviktigt med ledvärk, inflammation och feber till ett symtomfritt sundare liv med normalt BMI. Ni får även ta del av mina framsteg, bakslag och mål.

Hösten 2011 orkade jag inte ens springa 200 meter. År 2014 ska jag springa mitt första marathon och fram tills dess anta en rad andra spännande utmaningar. Så följ min resa, den vill du inte missa!!

Mail: emma.bertilsson@hotmail.com
Instagram: HealthyHappyEmma

Follow on Bloglovin

Mina Lopp

2012:
Vårruset 5km 10/5 - 33:15 min
Karlstad Stadslopp 10km 16/6 -66:46
Blodomloppet 10km 30/8 - 62:27
Tjurruset 10km 15/9 - 74:40

2013:
Ismilen 9 km 19/1 - 46:47
Tjejvasan 30 km 23/2 - 3:59:40
Seedingsloppet gbg 10km 24/3 - 48:07
Vikten runt 72 km 9/5 - 2:59:23
Vårruset 5 km 16/5 - 21:58
Göteborgsvarvet 21km 18/5 - 1:49:02
Tjejvättern 100km 8/6 - 3:24
Karlstad Stadslopp 10km 15/6 - 45:56
Vansbro tjejsim 1km 6/7 - 30:02
Blodomloppet 5 km 22/8 - Hoppade över
Tjurruset Karlstad 12 km 14/9 - 1:16:50
Lidingö tjejlopp 10 km 29/9 - 47:15
Tjurruset Sthlm 10,4 km 6/10 - 1:02:01

2014:
Göteborgsvarvet 21 km 17/5 - ?
Stockholm Marathon 42 km 31/5 - ?
Halvvättern 150 km 8/6 - ?
Vansbro halvsim 1,5 km 4/7- ?
Midnattsloppet 10 km 16/8 - ?
Tough Viking 15 km 30/9 - ?
Tjejmilen 10 km 6/8 - ?
Stockholm Halvmaraton 21 km 16/9 - ?
Lidingöloppet 15 km 27/9 - ?
Tjurruset Sthlm 10 km 4/10 - ?
Stockholm Tunnel Run 10 km 22/11 - ?

Personligt Bästa

Löpning:
2 km - 8:04 min
3 km - 13:07 min
5 km - 21:56 min
10 km - 44:52 min

Längdskidor:
1 km - 6:14 min
30 km - 3:59:40 min

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus