Lidingö Tjejlopp 2013

 
Imorse ringde klockan tidigt, 5:15 för att vara exakt. ca 6:20 åkte jag för att hämta upp min kära vän Sara som jag gör en tjejklassiker med. Vi båda satt som döda sillar i bilen påvägen till Stockholm/lidingö. Inte blev det kanske bättre av att jag laddade med en hel megakebabpizza igår kväll, den låg fortfarande som en degklump i magen kändes det som. ;P Vi var iaf framme ca 9:30 i stockholm där vi snurrade runt ett tag innan vi hittade till Lidingö. Det var alltså riktigt bra att vi var ute i GOD tid. 10:30 parkerade vi bilen nära och bra till sportmässan. Vi hade all tid i världen på oss att fixa med nummerlappar, äta pastasallad vi hade med oss och kolla i sportmässan. Dock hittade jag inget jag ville ha från sportmässan då allt var från adidas i princip, och jag gillar inte märket adidas på träningskläder generellt.
 
Jag var allt ifrån taggad till att springa loppet. Jag hann fundera flera gånger om vad fan jag gjorde där. Varför åkte jag så långt för att springa 1 mil i skogen när det var så kallt? Ca 1,5h innan start hittade vi 2 lediga solstolar som ett företag ställde ut för de som ville sitta ned. Jag höll på att somna mitt i folkvimlet. ca 50 min innan start var jag mer död än levande och ville helst av allt hem, krypa ned under täcker och sova. 45 min innan start masade vi oss till toalettkön för att sedan 30 min innan start lämna överdragskläderna vid inlämningen. DÅ ville jag verkligen hem för att det var så kallt. :P Jag fick dock en bra plats i min startgrupp nr 4. Längst fram. Där hoppade vi runt till någon ledare. Jag var fortfarande inte taggad...
 
MEN när startskottet väl gick så slog det om i huvudet på mig, jag blev jättetaggad och drog iväg och tog täten. Jag höll mig sedan bland de 10 första fram tills vi började springa ikapp folk från tidigare startgrupper. Jag körde mitt upplägg som jag gjort dom senaste gångerna, gå ut stenhårt för att sedan släppa tempot lite och ha ett jämt flow resterande vägen. Och nog funkade det rätt bra även denna gång. :) 
 
Alla har skrämt upp mig med den omtalade aborrbacken att den är SÅÅÅ hemsk och denna gången kan jag faktiskt hålla med. Den VAR hemsk, men inte så hemsk att jag inte klarade av den. Men det var på håret. Vid toppen kände jag hur det började vända sig i magen. Då visste jag att jag va tvungen att sänka pulsen för att inte stupa och som tur var så var det ju en fin nedförsbacke sedan som jag kunde dra på och samtidigt gå ned i puls. :) Det var egentligen min taktik hela loppet, dra på i nedförsbackarna och lite lugnare jämn jogg i uppförsbackarna utan att stanna. Det var sjukt viktigt, att inte stanna, för om jag hade stannat vet jag att jag skulle fått massor med mjölksyra och håll samt svårt att komma in i flowet igen. Därför stannade jag heller inte vid någon vätskekontroll utan körde på. Andra vätskekontrollen var ju dessutom i en nedförsbacke och då hade jag fått upp världens fart. Kontrollanterna ropade "sjukt bra tempo, fortsätt jobba!" åt mig när jag swicha förbi. Lika så var det en gubbe som stod halvvägs och sa att jag skulle få en sjukt bra tid om jag fortsatte i det tempot jag hade. Den gubben var min morot, hans ord gnagde i huvudet hela vägen. 
 
Jag hade aldrig vågat hoppats på att komma in på en tid under 50 min. Det fanns inte riktigt i min tankebana med tanke på att jag inte tränat löpning så bra den senaste tiden + att jag inte laddat speciellt bra heller i veckan inför detta. Eller ens var taggad timmen innan. Alla som sprang under 50 min fick dessutom en silvermedalj, och så bra kunde jag väl ändå inte vara med mina förutsättningar? Men tänk så fel jag kunde ha.
 
Jag sprang in på tiden 47:16 min!!!!!?!?!! Det är lååångt över vad jag ens hade kunnat hoppats på. Jag är enormt nöjd eftersom det var en ren terrängbana som dessutom var tuff med mycket backar. Silvermedaljerna var dock slut så jag kunde inte få någon direkt på plats vilket var lite tråkigt, så de skickas hem istället. MEN jag kan iaf dra slutsatsen att ladda med en megakebabpizza igår kväll gjorde susen, det får bli min nya tradition. Hittills har jag sprungit sjukt bra med den laddningen. 
 
Slutligen; I did it! I f*cking did it! Lidingö Tjejlopp 2013 är nu avklarad och därmed är också Tjejklassikern komplett och avslutad. Gissa om lyckan är stor?!! Var det någon av er som sprang Lidingö Tjejlopp? *nyfiken* Nu taggar jag inför Halvklassikern nästa år med start att cykla halvvättern. Nytt år och nya utmaningar!
 
Fast först ska tjurruset i stockholm springas om en vecka, årets sista lopp!

Konditionstest på cykel och bollrädsla

 
Ännu en skoldag har gått, den inleddes med testledarutbildning. Idag var det min tur att cykla på konditionscykeln och bli hälsoprofilsbedömd. Det visade sig att jag är en svår nöt att knäcka nu när jag är frisk från förkylning och tränar för fullt med löpningen. Min syreupptagningsförmåga fanns nämligen inte uppmätt i tabellerna, den var för bra. Så vi fick ta det närmsta vilket blev en felkälla, men mitt "testvärde" blev till slut 74. Vid jul kommer hälsoprofilsbedömningen och har kurs med oss och då kommer vi ha tillgång till dataprogram och DÄR kommer jag att kunna räkna ut rätt. Det ska bli spännande. :) Även till våren veckorna innan stockholm maraton och se om konditionen förbättrats ännu mer. Fast i mitt fall är nog ett mer avancerat test aktuellt för att ge mig nytta där man mäter syreupptagningen med mask, något jag faktiskt funderar på att göra snart. Jag tycker sådant är sjukt intressant! :)
 
På eftermiddagen hade vi ett fyspass, pulshöjande styrketräning med bollar på 3 kg. Jag som är enormt bollrädd fick en black-out när jag skulle fånga 3 kilos bollen i en sit-up så jag fick den på läppen/näsan istället. Det gjorde inte jätteont men jisses vad "rädd" jag blev sen, fick någon slags panikattack precis som jag fick som liten. Detta är något jag jobbar med att övervinna. För jag vill verkligen inte vara bollrädd. Men alla vet ju hur svårt det är att komma över en stor rädsla. Men nästa gång kommer jag ha en mjuk boll mest i symboliskt syfte, även om min kropps fysik klarar betydligt mycket mer. Hur som helst så fick jag en gratis läppförstorning på överläppen idag, haha. Den ser jätterolig ut just nu, helt svullen!

Nytt gymkort & uppladdning inför lidingö!

 
Dagarna bara rusar förbi, jag har verkligen svårt att hinna med allt. Men jag hoppas att det lugnar ned sig snart. :) Nu undrar ni säkert vad jag har gjort sedan senast jag skrev och jag kan väl dra det i sin korthet.
 
I måndags provtränade jag på ett nytt gym, ACTIC som ligger vägg i vägg med badhuset här i Karlstad. Skaffar man gymkort hos ACTIC får man alltså även tillgång till badhusets motionssimsbassänger i priset. Detta är vad som har lockat mig mest, planen är att jag ska kunna träna crawl och även lite i gymmet innan jag åker till skolan på vardagarna i vinter. Gymmet var fräscht och fint, så nu har jag skaffat gymkort! Idag var jag där för första gången utan PT (alla får en gratis PT-timme första gången) och det kändes superbra. Jag köpte även en baddräkt på Stadium (se höger bild) så till veckan ska jag även prova badet. :)
 
Igår var jag på Kostdoktorns föreläsning om LCHF. Andreas (föreläsaren) brinner verkligen för LCHF och alla dess fördelar vilket var kul och lyssna på eftersom jag själv är väldigt anti alla dieter. Jag har dessutom själv kört strikt LCHF under en längre period (8 månader) som slutade med magsår, men det är en annan historia. Föreläsningen var bra, men jag tyckte han glömde mycket viktig fakta vad som händer i kroppen (speciellt levern) om man utesluter kolhydrater helt. Han tog heller inte upp några biverkningar som är mycket vanligt att få den första tiden. Men det är ju klart, man tjänar ju inte pengar på att berätta det negativa i en produkt/vara/tjänst och i detta fall diet. :P Jag tror säkert det är en superbra rivstart för den som är överviktig med eller har stor risk för vällevnadssjukdomar (speciellt fetma och diabetes 2). Men jag tror inte på strikt LCHF under en längre period eller livet ut. Möjligen liberal lchf men det är tveksamt. Mina matvanor liknar mest liberal lchf, så det är väl därför jag tycker det är mer okej. För mig skulle LCHF inte fungera över huvud taget idag i och med att jag springer på så hög nivå, då behöver min kropp kolhydrater för att klara av den extrema påfrestningen. 
 
På söndag är det dags för Lidingö tjejlopp! Jag börjar bli riktigt taggad och det ska bli superkul! Nu väntar 2 dagars vila (utöver skolans träning imorgon). Detta är ju sista delen i tjejklassikern!!!! WOHOOO!

Lördag och nya "Funkis"-tights

 
Lördag igen vilket innebär i vanlig ordning att jag "jobbar" som funtionär på Friskis och Svettis här i Karlstad. Jag värdar på Skivstångspasset kl. 11 varje lördag, förutsatt att jag inte har något annat för mig då som lopp eller jobb. 
 
Idag fick jag även ett par nya långa tights att använda på passen. Jag blev genast kär i dem, dösnygga! Himla synd att man inte får använda dem privat bara, hade gärna haft den i skolan eftersom de är så snygga och bekväma. Texten på byxorna är Friskis och svettis olika pass som de har att erbjuda. T.ex. Core, Box, Gym m.m.

Morgonjoggar och ny skivstång

 
Dagarna går så fasligt fort så det inte är klokt nu när jag går i skolan. Och det börjar bli en hel del hemstudier också, både praktiska och teoretiska. Så bloggen blir ju lite lidaande, men jag gör så gott jag kan. :) 
 
Nu har jag äntligen fått börja med mina morgonjoggar igen då jag börjat åka bil till skolan istället (vilket jag tjänar ca 4h per dag på). Så nu ska min kondis upp igen i topp fram till årets sista lopp som är lidingö tjejlopp och tjurruset i stockholm. :) Sen blir det nog att ligga lite lågt löpandet ett tag innan det blir träning inför marathon, enbart underhåll för att återhämta kroppen. 
 
Idag efter skolan så körde jag ett skivstångspass också, de har fått nya stänger på Friskis som är bastantare och väger 5 kg. De gamla blev som bananer när man hade så mycke vikter som jag har. Jag gillar verkligen de nya stängerna! Nu kan jag dessutom öka vikten med. :D Jag är faktiskt lite sugen på att skaffa mig en egen skivstång att ha hemma också att göra egna övningar med när jag inte orkar åka till friskis...

Rörlighetsträning med träpinne + löpning

 
Ytterliggare en dag i skolan har passerat. Idag stod det anatomi på dagens första timme följt av egenträning innan lunch. Jag valde att springa en runda tillsammans med en klasskompis i terräng. Det blev ett lugnare tempo idag på milen men imorgon bitti tänkte jag köra 5 km i snabbt tempo innan skolan. Snart är det ju lidingöloppet och jag känner mig lite ur form med löpningen, så nu ska det hårdköras med den fram tillls dess. :) Morgonlöpning de flesta dagarna fram till dagarna innan själva loppdagen!
 
På eftermiddagen så körde vi rörelseträning med träskaft/pinne. Det ser säkert superlöjligt ut att stå och vrida en pinne hit och dit samt stå och verkligen analysera och nörda ned sig i varandra med position, vinklar m.m. Jag har extremt framåtroterade axlar, speciellt i höger pga mitt tidigare jobb inom hemservice och jobb som fotograf. Som grädde på moset är jag dessutom väldigt överrörlig och har en extrem svank. Så detta är verkligen en utmaning för mig, som det är just nu har jag t.o.m. stora problem med att hålla armarna rakt då jag väldigt gärna översträcker dom. Största målet är att bli av med framåtrotationen just nu då den ställer till en del för mig.
 
Så ja, man kan säga att en slags hatkärlek har fötts till denna träpinne och nu måste jag ju dessutom införskaffa mig en så jag kan nörda ner mig ännu mer i teknikträning hemma framför spegeln. :P

Tjurruset 2013

Jag gjorde det iår igen, jag tog mig igenom orginalet av Tjurruset som äger rum i min hemstad Karlstad. Iår var det ännu tuffare, längre och framförallt lerigare än förra året. Shit alltså! Here is my story...
 
 Start och mål, nog blev jag skitig alltid? ;P
 
Jag började dagen med att ta en sovmorgon till kl. 9. Då tog jag bilen direkt till startområdet för att hämta ut min nummerlapp och chip. När jag sedan kom hem laddade jag med dubbel portion av havregrynsgröt (ca 3h innan start). 12.40 kom mina föräldrar och hämtade upp mig så åkte vi tillsammans till start. Vid start mötte jag upp en kompis som också skulle springa tjurruset, vi värmde upp tillsammans och pratade/peppade varandra ända fram till starten gick. Där gled vi ifrån varandra rätt fort då jag körde all in från början.
 
Jämfört med förra året så sparade jag inga krafter ibörjan utan körde på i ett högt tempo, något jag gjorde rätt i. Vid första skogen så blev det att sakta ned tempot pga för många deltagare ivägen. Men det gick bra, jag kunde ändå springa om några lite då och då. Vid första lerkärret totalfastnade jag, men jag lyckades kräla mig ur det på något vänster och lärde mig sedan snabbt att ju högre tempo man höll i kärren/myrarna, desto lättare gick det att ta sig igenom. Så jag köttade på rätt bra och sprang om även i kärren.
 
Ungefär halvvägs kom vi till en skyttebana, övningsområde för militärer. Då hade jag en mellantid på 39:34 och låg på plats 34 av damerna (777 startande). Där sprängde dom mycket och hade konstig rök som min mage inte gillade att jag andades in. Jag fick tokont i magen och kände hur den vände sig ut och in. Antingen ville jag spy eller skita på mig, hemsk känsla. Men eftersom vi kom till ett skogsparti efter detta så var tempot lite lägre och jag kunde sänka pulsen lite, vilket gjorde gott för magen också. Jag kunde sedan hålla den i shack resten av tiden. 
 
Sista halvan gick på ren vilja, det var mycket starkt psyke där. Något som jag visat mig vara väldigt bra på, löparpsyke som det så fint kallas. Andra halvan var mycket tyngre än första. Ännu mer lera, kärr och hinder. Jag hade ont i magen men hade det under kontroll. På raksträckorna på grusvägarna såg jag min chans att springa på, jag tippar på att jag höll ett tempo på ca 13-14 km/h där. Ju närmare mål jag kom, desto färre tjejer såg jag. Till slut var jag typ ensam, så jag visste redan där att jag förmodligen skulle få en rätt bra tid.
 
 
En bild som min vän Sandra tog i slutet av loppet.
 
Sista hundra metrarna spurtade jag, och när jag väl kom imål har jag aldrig mått så dåligt i mitt liv. Jag var såååå nära på att spy och jag hade nog nått min maxpuls. Första jag mötte i mål var min fina vän Sara, hon tog väl hand om mig och gratta mig. Tack vännen! Hon hade hållt koll på mig och utbrast att jag hade en supertid och placering. Lite senare mötte jag även upp mina fina föräldrar som också gratta mig och körde mig hem, för det skulle inte finnas någon chans att jag hade kunnat köra hem i det skick jag var i. Fy! 
 
Vad blev resultatet då? Jo, 42a placering av 777 startande damer på tiden 1:14:08. Sträckan var ca 1,2 mil så jag är så enormt stolt över migsjälv. Jag ÄR en vinnare!!!!!
 
Tjurruset 2012 vs. Tjurruset 2013, nog har jag förändrats enormt på exakt 1 år!
 
En annan rolig sak är min utveckling jag gjort sedan förra året. Förra året vägde jag ca 45 kg mer och kom på plats 331 av 425 startande damer med tiden 1:16:50. Då var banan ca 8-9 km och betydligt lättare. Iår kom jag alltså på plats 42 av 777 startande damer med tiden 1:14:08 och sträckan var ca 11-12 km. Det är sinnessjukt när jag tänker efter, och med detta i bakfickan känner jag mig bäst i världen just nu! Heja mig!
 

Första PT-timmen med klient + lite shopping

 
Idag har jag varit ledig från skolan, studiedag, vilket jag tog vara på genom att ha min första PT-timme med min kära vän och provklient Sandra. Sandra ska vara en av mina provprojekt under skolans gång som jag kommer öva mig på att vara PT åt. Det känns bättre att börja med att lära sig att gå in i rollen på vänner för att sedan gå över till okända personer. :) Det gick mycket bra idag, vi började med Core. Grunden till all träning.
 
Efter PT-timmen så åkte jag till min klasskompis som klippte mig, före- och efterbilder kan jag visa vid ett senare tillfälle efter att jag färgat håret också om intresse finns? Efter klippningen blev det en repa på stan där jag inhandlade kompressionsstrumpor och en proteinbar till morgondagens tjurrus samt Magnesium-/Zinktabletter. Jag har nämligen sovit otroligt dåligt den senaste tiden och de kan tydligen va ett tecken på Magnesium/Zinkbrist när man tränar så mycket som jag gör så jag ska prova detta nu och se om det hjälper.
 
Ni som ska springa tjurruset i morgon eller har sprungit tjurruset, kommer ni att ha pulsklocka? Jag är kluven om jag ska ha min på mig eller inte....

En tuff konditionsdag med inslag av core

 
Hej vänner, idag är det måndag igen vilket innebär en ny skolvecka har startat. Imorse (lik som de flesta andra dagarna) cyklade jag in till centrum för att sedan ta bussen till skolan, i skolan hade vi anatomi samt både teoretisk och praktisk PT-träning. PT-timman idag fortsatte i Core, grunden till all träning som är så sjuuukt viktig att man behärskar för att undvika framtida ev. skador. Det var jätteroligt och jag älskar verkligen rollen som PT, jag ser verkligen fram emot att behärska det och bli superbra!
 
Idag hann jag med en tidigare buss hem, så jag mellanlandade hemma eftersom jag glömt diverse träningsgrejer som jag skulle ha med till Friksis. Så jag packade ryggsäcken och sprang sedan till Friskis eftersom cykeln fanns kvar i stan. På Friskis körde jag ett spinningpass med korta intervaller som en av mina favoritinstruktörer höll, det är helt omöjligt att inte ge allt när han håller i passet!! Vilket jag älskar! Idag nådde jag även min maxpuls. Ni kan gissa om jag var död för en stund? Det kändes så iaf. ;P Efter intervallpasset var det bara att hämta krafterna och springa ytterliggare 2 km till stan för att sedan ta gubbcykeln hem igen. 
 
Nu ska jag göra hemmagjorda köttbullar som ska ätas med potatismos, gräddsås och lingonsylt. Mums!

Mitt första Military Fitness pass

 
Idag körde Military Fitness ett prova-på-pass vid Hammarö Arena, jag fick nys om detta i förrgår och eftersom jag inte kom iväg på Army Fitness helgläger som jag blev vjuden på (pga jobb igår) så var jag extra taggad på att prova detta idag.
 
Sagt och gjort, kl. 11 körde vi igång och det var precis lika kul som jag föreställt mig. Jag gillar tuffa tag och att vara ute i naturen. Att bli skitig har jag inget emot, det är nästan bara skoj. :) Jag gillar också de militäriska inslagen av laganda, räkning och peppning. Det blev mycket armhävningar, plankor, kryp i gräset och springruscher. 
 
Eftersom jag fastna så vid det kommer jag att anmäla mig till 6 veckors Boot Campen som de kommer anordna med start 12 Okt. Ett dagar i veckan, 1 pass inne och ett ute. Jag ser verkligen fram emot det! :D

Veckan som gått!

 
Ja, som ni märker ekar det lite här i bloggen. Jag har väldigt mycket att göra med både skola och jobb så den hamnar lite i kläm, men jag hoppas att det kan på ändring på det snart. :) Om inte annat så kan ni följa mig på Instagram där jag uppdaterar dagligen, happyhealthyemma heter jag där. 
 
I onsdags gjorde jag ett maxpulstest i skolan, jag kom upp i 188 som är nära den högsta puls jag haft (192) men jag kände att det inte var absolut max så jag ska nog göra om det någon dag. Dock tror jag inte att min maxpuls ligger över 195. 
 
Igår, torsdag, massarade jag och blev masserad seriöst för första gången i mitt liv. Nu förstår jag varför alla hyllar det. Dock gjorde det väldigt ont, jag antar att jag har mycket knutor/spända muskler kring skulderbladen. Det ska bli mycket intressant och kul att lära mig att massera och hitta triggpunkter.
 
Idag gjorde jag min första hälsoprofilsbedömning på en klasskompis, jag håller ju på och utbildas i detta genom skolan. På eftermiddagen körde vi ett tufft pulshöjande boxningspass. Puh! 

Första dagen som PT

 
Idag fick vi för första gången känna på rollen som PT. Vi fick öva oss på varandra med coreövningarna som vi gick igenom förra veckan. Det gick sådär för mig, korrigeringen av kroppen kunde jag. Men att förklara så att klienten begriper är jag jättedålig på, men utbildningen är ju till för att lära så nu kommer mina vänner få bli testkaniner framöver. Risken finns att de blir trötta på mig. ;) Om några månader kanske jag tar steget och ber om försökskaniner jag inte känner (som bor i Karlstad) här i bloggen. Så håll utkik.
 
Efter skolan så åkte jag till Friskis på kvällen och körde ett skivstång intervallpass, det gick sjukt bra så jag var toppennöjd med dagens pass. Jag testade även en ny skivstång (eftersom jag har så mycket vikter på min stång så att den böjer sig), den var riktigt skön och bara stången väger 5kg så nu behöver jag inte ha riktigt lika mycket vikter på den.
 
På onsdag ska jag föresten göra maxpulstest i skolan. Jag är lite nervös, tänk om jag inte klarar av att pressa mig så hårt? :/ Nåväl, det återstår att se. Maxpulstest är något jag borde gjort för enormt länge sedan egentligen. :P
 
Dagens matdagbok:
Frukost: 85g fiberhavregrynsgröt kokt i kokos och kanel
Mellanmål: 1 Avokado, 1 knäckemacka med tomat och gurka, 1 äpple & 1 päron
Lunch: Kött- och potatissoppa, 2 äpplen + 1 päron
Mellanmål: Chokladmuggkaka med kvargfluff
Middag: Stekt falukorv med stuvade makaroner och grönsaker
Övrigt: kvarg med funlight efter träningspass

Min 25-årsdag/helg

Ja, nu har det ekat lite här i bloggen i några dagar. Anledningen är enkel, jag har haft såå mycket att göra med både skola och "riktiga livet". Ni som följer mig på instagram vet vad jag har haft för mig, jag fyllde ju t.ex. 25 år igår. :) Men mycket annat har jag gjort också...
 
 
I torsdags så började vi med första lektionerna med anatomi, kost och massage. Det var sjukt roligt och intressant och jag sög in mig allt som en svamp. Jag längtar verkligen tills jag behärskar dessa ämnen mycket mer!
 
I fredags hade vi kondition på schemat i skolan hela dagen. På förmiddagen hade vi Konditionstest på cykel. Både teoretiskt och praktiskt, vi ska ju kunna/ha behörighet att göra en hälsoprofilsbedömning när utbildningen är klar. Jag fick bli testperson till konditionstestet på cykeln så klasskompisarna fick titta på mig när jag gjorde testet. Jag fick testvärde 69, dock säger det inte så jättemycket då det är väldigt individuellt och man inte kan mäta med andras testvärden direkt. Men det ska bli väldigt kul nu att jämföra dagens testvärden med testvärdena jag hade när jag var som sämst för ca 2 år sedan då jag gjorde samma test på sjukhuset. Jag ska bara be om att få en kopia på det testet. :) Ska man följa tabellerna med testvärdet jag fick i fredags så ligger jag konditionsmässigt på elit sa min lärare. Hur stört är inte det? Men som sagt, det är ett väldigt individuellt värde så man ska ta det där med en nypa salt tror jag. På eftermiddagen hade vi ett svettigt tabatapass, som crossfit ungefär men mer konditionsinriktat.
 
 
Efter skolan åkte jag och min fästman till mina föräldrar för att fira min 25-årsdag med släkt och familj i förskott. Det blev god mat, paket och chokladtårta. Mums!
 
 
Igår, på min födelsedag så startade jag dagen med att springa till friskis (4 km) där jag körde först ett spinningpass. Sedan bytte jag snabbt om till Friskis funktionärskläder för att göra mitt första skivstångspass som värd. Det gick jättebra. :) För er som undrar vad passvärd innebär så är det en person som hjälper passledaren med ljud, information och om någon motionär behöver hjälp. Sedan sprang jag hem igen ca 4 km.
 
 
Väl hemma efter att ha duschat och fixat mig lite så åkte jag och min sambo och köpte sushi från vårt favoritställe. 20 bitar mumsade jag i mig. På kvällen kom det sedan över ett gäng med vänner till mig för att fira min dag med ännu mer tårta och utgång. Det blev en riktigt lyckad dag/kväll/helg och den kunde inte ha blivit bättre. Idag är jag dock sådär lagom mosig och trött från gårdagen, men man fyller ju 25 bara 1 gång. Eller hur? ;) 
 
Nu ska jag snart gå iväg och köpa mig en pizza, sedan får det vara slut på onyttigheterna ett låååångt tag framöver.
 

Mitt namn är Emma Bertilsson, 25 år och bosatt i staden Karlstad. Jag bär på en kronisk ledsjukdom och i denna blogg får ni följa med på min resa från extrem överviktigt med ledvärk, inflammation och feber till ett symtomfritt sundare liv med normalt BMI. Ni får även ta del av mina framsteg, bakslag och mål.

Hösten 2011 orkade jag inte ens springa 200 meter. År 2014 ska jag springa mitt första marathon och fram tills dess anta en rad andra spännande utmaningar. Så följ min resa, den vill du inte missa!!

Mail: emma.bertilsson@hotmail.com
Instagram: HealthyHappyEmma

Follow on Bloglovin

Mina Lopp

2012:
Vårruset 5km 10/5 - 33:15 min
Karlstad Stadslopp 10km 16/6 -66:46
Blodomloppet 10km 30/8 - 62:27
Tjurruset 10km 15/9 - 74:40

2013:
Ismilen 9 km 19/1 - 46:47
Tjejvasan 30 km 23/2 - 3:59:40
Seedingsloppet gbg 10km 24/3 - 48:07
Vikten runt 72 km 9/5 - 2:59:23
Vårruset 5 km 16/5 - 21:58
Göteborgsvarvet 21km 18/5 - 1:49:02
Tjejvättern 100km 8/6 - 3:24
Karlstad Stadslopp 10km 15/6 - 45:56
Vansbro tjejsim 1km 6/7 - 30:02
Blodomloppet 5 km 22/8 - Hoppade över
Tjurruset Karlstad 12 km 14/9 - 1:16:50
Lidingö tjejlopp 10 km 29/9 - 47:15
Tjurruset Sthlm 10,4 km 6/10 - 1:02:01

2014:
Göteborgsvarvet 21 km 17/5 - ?
Stockholm Marathon 42 km 31/5 - ?
Halvvättern 150 km 8/6 - ?
Vansbro halvsim 1,5 km 4/7- ?
Midnattsloppet 10 km 16/8 - ?
Tough Viking 15 km 30/9 - ?
Tjejmilen 10 km 6/8 - ?
Stockholm Halvmaraton 21 km 16/9 - ?
Lidingöloppet 15 km 27/9 - ?
Tjurruset Sthlm 10 km 4/10 - ?
Stockholm Tunnel Run 10 km 22/11 - ?

Personligt Bästa

Löpning:
2 km - 8:04 min
3 km - 13:07 min
5 km - 21:56 min
10 km - 44:52 min

Längdskidor:
1 km - 6:14 min
30 km - 3:59:40 min

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus