Anatomi, jogg och crawl

 
Det är fullt ös som gäller just nu. Hela gårdagen hade jag hemstudier då läraren var sjuk, då passade jag på att nöta anatomi inför dagens prov. Det kändes som det gick ganska bra ändå. :) Sedan simmar jag som vanligt 2 gånger i veckan. Igår var ett tillfälle och jag börjar få in andningen ordentligt och det känns inte som jag har panik i vattnet längre när jag simmar utan kan ta det lugnt med långa armtag. Härligt! Det har gått halvvägs i kursen nu och det känns lovande att jag ska kunna crawla rätt bra när den är slut. :)
 
Idag var tanken att jag skulle ha kört ett lätt distanspass ute på 9 km med 10 min löpskolning innan, dock bjöd karlstad på snökaos vilket jag inte var så sugen på att ge mig ut i och slira på cykelvägarna. Det räckte helt enkelt med gårdagens mördande för benen. Så istället fick det bli ett skivstångintervallpass och eftersom det är sjukt påtryck nu i januari åkte jag dit extra tidigt för att vara säker på att få en parkeringsplats. Det resulterade i att jag fick lite dötid innan passet började så då hann jag ta ett 5 km lätt distans/uppvärmning/jogg på löpbandet i zon 2-3 (puls 146-164) med fokus löpteknik. Det tog ca 24:30 minuter. Jag var knappt svett när jag klev av bandet. Snacka om att ha gjort framsteg de senaste månaderna. :) Jag trodde aldrig jag skulle jogga 5 km på 24:30 min för bara några veckor sedan.... Men jag tror det beror mycket på tack vare mitt intensiva nötande med löptekniken, den börjar falla in väldigt naturligt och hjälper mig verkligen få upp farten utan att anstränga mig mer. Tummen upp för de!
 
 

Dags för en frågestund!

Jag fick en förfrågan om att ha en frågestund om löpning här i bloggen där jag svarar på frågorna i en video. Eftersom det var ett tag sedan jag hade en frågestund så tänkte jag att det var en bra idé. :) Så nu har ni chansen att fråga frågor om min träning, kost, resa eller något annat ni undrar över. Det behöver inte bara vara löpning även om det är det jag nördat ned mig mest i.
 
Skriv frågorna i en kommentar till detta inlägg så kommer jag så småningom besvara dom i en video, kanske i slutet av nästa vecka eller något. :)

Skivstång + 3 mil löpning

 
Idag inledde jag dagen med att funkisjobba på friskis under skivstångspasset. Jag valde lätta vikter för ben pga eftermiddagens kommande löpning men överkroppen fick samma dos den brukar få. Allt gick fint och jag kände mig pigg och fräsch.
 
Efter passet laddade jag om med en proteinshake och en banan, stoppade några dextrosol i fickan och begav mig ut på ett långpass löpning. Dagens pass skulle jag egentligen kört igår direkt efter skolan, men då pajade min nya pulsklocka (den hittar inte signal till pulsbandet) så jag fick åka till xxl och lämna in den på lagning istället. Surt. 
 
Hur som helst, idag stod det 28 km på schemat. första 18 km i pulszon 2, under 18-23 km i pulszon 3 och sista 23-28 km i pulszon 4. Därefter nedjogg 2 km i pulszon 1-2. Passet kändes riktigt bra! Första 18 km var ruggigt lätta och när pulsen höjdes började det kännas lite mer anstängande men fortfarande väldigt lätt, sista 5 km var jobbiga. Men det berodde nog mycket på också för att de mest bestod av uppförsbackar så möjksyran var ruggit nära. Jag höll ju mig precis på tröskeln också. Totalt blev det alltså 3 mil och den totala känslan av passet är att stockholm maraton kommer gå som en dans om jag fortsätter i denna utveckling. Totalt var jag ute i ca 2h och 35 min. :)
 
När jag kom hem tappade jag upp ett varmt bad medan jag slängde i mig lite återhämtningsföda (mycket viktigt när man springer så långt). Det finns inget härligare än att ta ett varmt bad nu på vintern efter att ha sprungit långpass! Kroppen har ju en tendens att bli sjukt kall, speciellt rumpa och lår för min del. 
 
Här näst ska jag och min fästman åka till mina föräldrar (som är hemma på besök från malaga) för en god middag. Det ska bli enormt skönt och gott. :) Hoppas ni också får en trevlig lördagskväll!
 
Ha de gott!

Intervaller och ny stegsensor

 
Idag stod det intervaller på schemat. Det blev 6x3 min i zon 5b-c (puls 174 och uppåt) med 1:30min vila mellan intervallerna. Upp- och nedjogg 20 min i zon 1-2. Passet gick bra. Fötterna kändes lätta och allt stämde. Sista 2 intervallerna var något tyngre för benen. Mjölksyra i framsida lår! Jag tror det beror på underlaget som delvis var lite hårdare modd. 
 
Idag invigde och kalibrerade jag även min nya stegsensor som jag köpt till pulsklockan. Med denna kan jag även mäta distans inomhus samt kadens, steglängd, löpekonomi osv. Då slipper jag även ha gps-sensorn som kommer bli jobbig att bära med sig till sommaren när jag inte har så gott om fickor.
 
Nu snart ska jag iväg till badhuset för crawlskola. Jag och min vän Therese ska filma oss lite innan när vi simmar för att se hur våra tekniker är. Det är ju en sak att höra vad man ska bättra på, men att se lär man sig nästan ännu bättre av. Med en kombination av båda såklart. I alla fall jag. :)

5 km längdskidor

 
Idag blev det äntligen ett premiäråk med mina nya längdskidor på hemmaplan. Som ni vet så invigde jag dem i Sälen i December, men det räknas inte riktigt. ;P
 
Det blev en runda på totalt 5,1 km och enbart över fotbollsplanerna vid skutberget. Jag och min vän Sara ville öva lite på tekniken och stakning utan nedförsbackar. Det gick faktiskt över förväntan bra. Jag hade bra glid och fick bra fart. Det märks verkligen stor skillnad på dessa skidor som är anpassade för mig och de jag lånade förra året som var några år äldre än mig själv och med stavar som var för korta. Idag var det jätteroligt att åka! :)
 
Ikväll ska jag iväg på yoga igen, jag tänkte försöka få in det som en söndagsrutin. Yoga är bra på många sätt så det kommer det bli mer av detta år.

Mina fötters nya träningskompisar!

 
Idag kom dom. Mina nya skor som ska hjälpa mig att ta mig runt Stockholm Marathon den 31 Maj iår. Eller ja, träningen inför och själva loppet. Det blev lättviktsskor med ett neutralt steg. Jag har en liten pronation på höger fot men mitt fotnedslag på fotladet är neutralt så det gör inget att skorna är neutrala. Jag stör mig mer på pronationskor än att de ger nytta annars.
 
Hur som helst, det blev 2 Sauconyskor. Ett par för mängdträningen, Triumph 10 närmare bestämt (vänster på bilden). De har en tjockare sula och mer stötdämpning och 8mm dropp. Bra invänjning till dropplösa skor, mina asics kayano hade ju som sagt 12 mm dropp. De andra paret (till höger på bilden) är ett par Kinvara 4. De är superlätta (under 200g) med en tunnare sula och 4 mm dropp. Dessa har jag tänkt springa lopp i samt även korta snabba distanser eller intervaller.
 
Egentligen ska jag inte springa idag då jag sprang ett långpass på 22 km igår, men jag kunde inte låta bli att ta med dem till Friskis och hoppa på löpbandet några km innan mitt skivstångspass började. Visst kändes de sjukt ovant men jag är helt kär i känslan jag fick i Kinvaran. Triumphen tror jag kommer passa bra till långpassen så småningom. :)

www.jogg.se

 
Ni är en hel hög som gärna vill se min träning under veckorna, många av er gillade sumeringarna jag gjorde förut över veckan som gått på söndagarna. Dock glömmer jag själv att uppdatera... Så för er som vill kolla in hur min träning ser ut så kan ni ta del av den/följa på jogg.se. Där uppdaterar jag i princip varje dag. Tidigare höll jag till på funbeat.se, men nu har jag bytt till jogg.se om det är någon som undrar varför jag blivit så inaktiv på funbeat. ;P Har du någon träningsdagbok på nätet? Låt mig veta, länka gärna! :)
 

Skolstart x2

 
God morgon vänner! Igår gick dagen i ett så jag hann inte uppdatera bloggen. Det var nämligen skolstart för sista terminen i skolan, sedan tränade jag direkt när jag kom hem. Ett tröskelpass på ca 18 km totalt stod på schemat (8x6 min i zon 4 med aktiv 2-3 min vila mellan intervallerna + 15 min upp-/nedjogg i zon 3).
 
På kvällen började även simskolan sedan. Det var både kul och inte kul. Kul att äntligen komma igång och få förståelse för tekniken. Alla övningar är jag bekant med sedan tidigare, mitt huvud kan men kroppen ville inte göra som jag ville. Jag kom INGENSTANS kändes det som, men det är väl därför jag är där också, för att lära mig! Så de kommer nog bli bättre med tiden. :) Nästa tillfälle blir torsdag. :)
 
Nu ska jag strax åka vidare till skolan. I eftermiddag/kväll ska jag till mina föräldrar som kommer hem på en "minisemester" från spanien där de bor på vinterhalvåret. Ha en bra dag nu!
 
Vi hörs!

Så kom vintern, äntligen!

 
Imorse när jag tittade ut genom fönstret så lyste det vitt. Äntligen! Egentligen hade jag viljat ta en långtur med skidorna men eftersom jag ska jobba i eftermiddag så fick jag nöja mig med att hålla mig till träningsschemat för löpningen. Vinterpjuxen med brodd åkte på och jag gav mig ut! Lite kul är det  ändå att springa i nysnö också, dock hade jag nästan glömt hur jobbigt det är för fötterna (framför allt vrister) att springa i det. ;P
 
Dagens pass blev en lätt distans (vilodag igår) i pulszon 3 på 6 km i och med långpasset i fredags. Dagens fokus var löpteknik vilket var lättare sagt än gjort i nysnön. Men jag gjorde mitt bästa iaf. Innan jag påbörjade passet körde jag också 10 min löpskolning också. Så totalt blev det kanske 7 km och jag var ute i ca 45 min. En lagom runda innan jobbet. :) 
 
Övningarna jag gjorde under löpskolningen var: Skipping, höga knän, rumpkick, armpendlingsövningar och tendsoldaten.
 
Ikväll tänkte jag även varva ned med ett yogapass på Friskis om jag hinner efter jobbet. Det hade varit skönt efter all stress det kommer bli under eftermiddagen.

Jag ska börja simskola! Igen..

 
Japp, som rubriken lyder ska jag börja på simskola igen med start på måndag. Det känns lite lustigt med tanke på att jag nyss återgått till skolbänken och nu ska jag tillbaka till simskolan också. Haha. Fast denna gången är det en ren crawlkurs som jag ska gå på 10 tillfällen 2 dagar i veckan.
 
Som ni vet ska jag ju göra en halvklassiker iår och jag vill väldigt gärna kunna crawla på Vansbro halvsim då tjejsimmet var riktigt tungt i bröstsim förra året. Nästa år ska jag ju dessutom simma "riktiga" simmet på 3 km, då lär jag behöva behärska crawl för att komma någonstans. ;P
 
Hur som helst så ser jag fram emot detta, även om de kommer bli lite tufft att få in i veckoplaneringen. Dock är det helt klart värt det!

Årets första långpass

 
Japp, så har jag kört årets första långpass också! Idag var det första gången på flera veckor (känns det som) som det inte regnade och solen skymtade fram då och då. Dessutom har det blivit lite kyligare med någon minusgrad. Så det var ju helt perfekt väder att springa långpass i. :) 
 
Såhär var dagens upplägg:
Arbete: 15 km i zon 2, vid 15-20 km i zon 3 och vid 20-25 km i zon 4.
Nedvarvning: 2 km i zon 1-2
 
Totalt blev det alltså 27 km och jag var ute i nästan exakt 2,5h. Jag hade med mig 2 bitar dextrosol idag som energiintag vid 14 km och 21 km. Det behövdes kan jag säga! Mina ben kändes lite trötta idag men fortfarande pigga på något skumt vänster. Dock märktes det väldigt väl sista 5 km i zon 4 att de va trötta så dextrosolen satt väl på plats. Fram till 20 km kändes det dock lekande lätt. :) Så det kändes skönt.
 
 
Man kan säga att jag sprang halva Karlstad runt idag. Ovan kan ni se min rutt på karta. Liite kul och se i efterhand ändå, även om det inte är det viktigaste. ;P Det roliga med mina långpass är att varje gång är det någon jag känner, bekant eller läsare/följare som ser mig någonstans på vägen. Haha. Har någon av er sett mig någon gång?
 
 
Pulskurvan är ju också alltid kul att följa i efterhand. Ovan kan ni se den. Som ni ser håller jag en ganska stadig puls i alla zoner hela vägen vilket jag är väldigt nöjd med. :)
 
Och här är lite övrig rolig data:
Distans: 27 km
Träningstid: 2h 30 min 49 sek
Brända kalorier: 2114
Snittpuls: 156
Maxpuls: 173
Minpuls: 84
Snitthastighet: 10,8 km/h
Maxhastighet: 14,5 km/h
Snittempo: 5:33 min/km
Maxtempo: 4:08 min/km
Procent fett av kalorierna: 17%

Årets första intervallpass

 
Idag stod det Intervaller på träningsschemat. Första intervallpasset för iår faktiskt! Jag trodde inte det skulle gå så bra då jag inte kände mig så jättemotiverad, ni som följer mig vet ju att jag hatar intervallet i vanliga fall. Men idag gick det faktiskt riktigt bra och det var till och med roligt trots att de sista 2 intervallerna var ett helvete!! Kanske beror på att jag hade en vilodag igår så att mina ben var sprängda med energi idag. Hur som helst är jag så nöjd! :D Totalt var jag ute i nästan 12 km och ca 1h.
 
Såhär såg upplägget ut:
Uppvärmning: 20 min jogg i zon 2
Arbete: 6x3 min i zon 5b-c (176 och uppåt). 1,5 min aktiv vila mellan intervallerna.
Nedvarvning: 20 min jogg i zon 2
 
Här kan ni se hur min puls var under passet:
 
Som ni ser så höll jag mig ganska bra i zonerna. Det var väl i upp- och nedjoggen som jag slank över lite i zon 3 men annars skötte jag mig bra. :) Det är ju som sagt ganska svårt att hålla zonerna, speciellt när det är kuperat område så som jag springer i dagligen.
 
Här kommer lite intressant data också från passet:
Sträcka: 11,87 km
Träningstid: 1h 5 min 44 sek
Kalorier: 978
Snittpuls: 160
Maxpuls: 184
Minpuls: 68
Snitthastighet: 10,9 km/h
Maxhastighet: 20,8 km/h
Snittempo: 5:30 min/km
Maxtempo: 2:53 min/km
Fett procent av kalorierna: 16%
 
Vad tycker ni egentligen om att jag börjat lägga upp hur jag tränar mina löpningspass? Bra eller dåligt? Intressant eller tröttar det bara ut er? Jag vet att ni är många som önskat att jag ska lägga ut mitt schema, men jag tänkte göra såhär istället så att ni kan hämta inspiration istället då jag kör mycket på känsla och dagsform. Så vad tycker ni om det upplägget? :)
 
Nu ska jag iväg till Friskis för att köra lite styrka iform av ett skivstångspass, sedan kommer en av mina käraste vänner på besök för en tjejkväll med filmmys och middag. :) Det ska bli sjukt roligt! 

Första "riktiga" tröskelpasset

 
Nu är det nästan exakt 17 veckor kvar då startskottet till Stockholm Marathon skjuts av. Det innebär att det är HÖG tid att lägga på ett kål med träningen om jag vill komma runt utan att ligga på sjukan efter. Så från och med idag har jag påbörjat mitt maratonschema. Tidigare i höst har jag fokuserat på ökad maximal syreupptagningsförmåga och lokal uthållighet. Nu går jag över till att fokusera på lokal uthållighet, tempouthållighet och samtidigt fortsätta öka maxial syreupptagningsförmåga. Det ska bli sjukt spännande. Speciellt med min nya pulsklocka som jag trivs sjukt bra med. :)
 
Idag stod det tröskelpass på schemat. Mitt allra första "riktiga" tröskelpass och då med min nya pulsklocka. Syftet med tröskelpassen är att förskjuta de anaeroba energiprocesserna (då mjölksyra bildas) högre upp i mitt pulsspann. Det innebär att jag kan springa i samma hastighet fast med en lägre mjölksyraproduktion, det vill säga -> jag får högre kapacitet.
 
Såhär vad passet uppbyggt:
Uppvärmning: 15 min jogg i pulszon 2-3
Arbete: 8x6 min i pulszon 4 (siktade på runt 170)
Nedvarvning: 15 min jogg i pulszon 2-3
Återhätning: gång 2-3 min, stretching och ett varmt bad
 
Passet gick riktigt bra mot min förväntan. De första 4 intervallerna kändes mycket lätta men sedan slog moder natur till. Det började ösregna (nedkylt regn) som snart övergick till töregn efter ca 20 min in i träningen. Men som ni säkert vet är jag sjukt envis och gav mig fan på att genomföra passet ändå. Det resluterade i att jag blev genomdränkt och jättekall när jag klev innanför dörren. Så då var jag riktigt glad att vi äger ett badkar som jag kunde krypa ned i för att återfå värmen i kroppen. :)
 
Det var sjukt intressant att kolla pulskurvorna och all övrig info i datorn sedan och jag tänkte dela med mig av dem här:
 
 
Den rösa linjen visar pulsen. Det är jättesvårt att ligga på en stadig puls mellan 165-171 eftersom det inte skiljer många pulsslag, men jag tycker att jag lyckades rätt bra med det. Det var vid några få tillfällen som jag snuddade över till zon 5, men det var bara i några sek. I mitten ser ni att det blev en lite längre återhämtning, det beror på att jag var tvungen att springa upp i lägenheten och hämta en plastpåse till min gps-sändare så att den inte skulle dränkas av allt regn. Jag ville inte riskera att den gick sönder. :P
 
Träningsdata:
Sträcka: 17,19 km
Träningstid: 1h 33 min 3 sek
Snittpuls: 161
Maxpuls: 173
Snitthastighet: 11 km/h
Maxhastighet: 16,4 km/h
Snittempo: 5:24 min/km
Maxtempo: 3:41 min/km
Kalorier: 1378
Procent fett av kalorierna: 14%

Jakten efter de första lättviktsskorna

Det nya året har kommit och det innebär nya utmaningar för mig, iår har jag tänkt satsa på löpningen helhjärtat och har redan smygit igång med korrigering av löpsteget sedan ca 10 månader tillbaka. Förut sprang jag som de allra flesta med fotnedslaget på bakre delen av foten (hälen) vilket gjorde att jag blev rekommenderad Asics Kayano med maximal stötdämpning och ett tådropp på 10mm (höjdskillnaden mellan häl och tå). Dessutom vägde jag betydligt mer (ca 65 kg från ibörjan av 2012) vilket krävde en mer stötdämpande sko. 
 
Nu idag när jag har utvecklat ett ganska fint löpsteg där jag landar perfekt på fotbladet och har ett fint "flow" i steget känner jag att mina kära Kayanos inte passar längre. Det känns oergonomiskt att springa på fotbladet med dem. Dessutom har jag kanske 40-50 mil kvar att springa i dem innan de är "slut". Och som ni vet så springer jag mycket och långt. Ca 8 mil/vecka. Med andra ord, det är dags att införskaffa nya!
 
Övre: Saucony Mirage 3  -  Undre: Saucony Kinvara 4
 
Denna gången tänkte jag därför innförskaffa mig ett par lättare skor med mindre tådropp för att vänja mig till tävlingsskor som knappt har något dropp alls. Jag har kollat runt på nätet en hel del och fastnat för Saucony, de ska tydligen passa för dem med lite bredare fötter (vilket jag har) och ha bra "instegsmodeller". Idag var jag iväg till Intersport och provade ett par Saucony Mirage, dom har ett tådropp på 4mm och väger 247g jämfört med asics kayano som väger 309g. Sulan är fortfarande ganske tjock och ger väl stötdämpning, så det blir ingen shock för kroppen.
 
Jag är även inne på Saucony Kinvara 4 som har precis som Mirage ett tådropp på 4mm men väger istället futtiga 200g. En perfekt maratonsko egentligen när vanan är inne. Kinvaran ska vara som Miragen fast med tunnare sula vilket gör att den inte passar för terräng alls utan är en asfaltsko. Miragen är en mer mängdsko som man kan använda till lite allt möjligt som jag fattat det. Min idé är att införskaffa den förstnämnda eller båda för att vänja in mig inför sommaren. Förhoppningsvis kanske jag kan springa kortare lopp i Kinvara till försommar. Typ vårruset.
 
Om du är som jag och springer på främre delen av foten, vad använder du för löparskor? Och har ni några tips på andra lättare skor med lägre tådropp som passar bredfotade? Alla tips mottaget med glädje. :)

Min nya träningsPolar(e)!

 
Igår droppade det ÄNTLIGEN in ett sms från dhl i inkorgen på mobilen, min julklapp låg och väntade på mig. Jag var superivrig så så snart jag varit hos tandläkaren så stack jag och hämtade ut min julklapp, dvs. en ny pulsklocka (Polar RCX5 med GPS). Senare på kvällen kunde jag inte låta bli att inviga den heller, så jag tog en snabb runda på 7 km varav 2 km var tröskelträning och resterande upp- och nedjogg + lite löpskolning. Jag provade den även idag inne på Friskis och hittills tycker jag den är riktigt bra. Lite ovant med skärmen, infon är mindre än vad jag är van vid men det är väl en vanesak.
 
Jag gillar extremt mycket att jag kan se vilken pulszon jag ligger i och att jag kan ställa in zonerna efter egna värden. Jag upptäckte också att min tidigare klocka måste ha haft något vajsing med pulsbandet för nu var det myyyycket jobbigare att ligga i mina zoner och jag hade ett bra mycket högra tempo. Så det är nog inte så konstigt att jag "försämrat" mig lite istället för att ha förbättrat när jag legat på för låg puls. Så nu blir det extra spännande och se om det vänder.
 
Finns intresse så kan jag återkomma med ett omdöme av klockan när jag testat den i några veckor/månader? Skriv en kommentar isf. :)

Mitt namn är Emma Bertilsson, 25 år och bosatt i staden Karlstad. Jag bär på en kronisk ledsjukdom och i denna blogg får ni följa med på min resa från extrem överviktigt med ledvärk, inflammation och feber till ett symtomfritt sundare liv med normalt BMI. Ni får även ta del av mina framsteg, bakslag och mål.

Hösten 2011 orkade jag inte ens springa 200 meter. År 2014 ska jag springa mitt första marathon och fram tills dess anta en rad andra spännande utmaningar. Så följ min resa, den vill du inte missa!!

Mail: emma.bertilsson@hotmail.com
Instagram: HealthyHappyEmma

Follow on Bloglovin

Mina Lopp

2012:
Vårruset 5km 10/5 - 33:15 min
Karlstad Stadslopp 10km 16/6 -66:46
Blodomloppet 10km 30/8 - 62:27
Tjurruset 10km 15/9 - 74:40

2013:
Ismilen 9 km 19/1 - 46:47
Tjejvasan 30 km 23/2 - 3:59:40
Seedingsloppet gbg 10km 24/3 - 48:07
Vikten runt 72 km 9/5 - 2:59:23
Vårruset 5 km 16/5 - 21:58
Göteborgsvarvet 21km 18/5 - 1:49:02
Tjejvättern 100km 8/6 - 3:24
Karlstad Stadslopp 10km 15/6 - 45:56
Vansbro tjejsim 1km 6/7 - 30:02
Blodomloppet 5 km 22/8 - Hoppade över
Tjurruset Karlstad 12 km 14/9 - 1:16:50
Lidingö tjejlopp 10 km 29/9 - 47:15
Tjurruset Sthlm 10,4 km 6/10 - 1:02:01

2014:
Göteborgsvarvet 21 km 17/5 - ?
Stockholm Marathon 42 km 31/5 - ?
Halvvättern 150 km 8/6 - ?
Vansbro halvsim 1,5 km 4/7- ?
Midnattsloppet 10 km 16/8 - ?
Tough Viking 15 km 30/9 - ?
Tjejmilen 10 km 6/8 - ?
Stockholm Halvmaraton 21 km 16/9 - ?
Lidingöloppet 15 km 27/9 - ?
Tjurruset Sthlm 10 km 4/10 - ?
Stockholm Tunnel Run 10 km 22/11 - ?

Personligt Bästa

Löpning:
2 km - 8:04 min
3 km - 13:07 min
5 km - 21:56 min
10 km - 44:52 min

Längdskidor:
1 km - 6:14 min
30 km - 3:59:40 min

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus