Intressekoll för bloppis

Ja som rubriken lyder tänkte jag kolla här på bloggen om de skulle finnas något intresse för en bloppis av kläder? Som ni både sett och läst så har jag ju krympt sjukt mycket och nu kan jag ju inte ha mina gamla kläder längre som är flera storlekar för stora. Vissa av dem har jag bara hunnit använda någon enstaka gång t.o.m. eftersom jag krympt så jäkla fort. Det gäller både träningskläder och vanliga. Storlekarna är i L eller 44/46 (usch, skäms nästan att skriva ut de). Nu är jag mitt i mellan S och M så någon annan kanske har mer nytta av de gamla än jag, och jag måste ju köpa i stort sett en helt ny garderob snart vilket inte är så billigt...
 
Så finns de några som är intresserade? Kommentera!

Aktiv lördag

 
Som jag sa igår så har den här lördagen verkligen gått i ett. Jag gick upp när det fortfarande var mörkt vid 6.30 för att åka till stallet strax efter 7 och fixa åt Pondus samt motionera honom lite i ridhuset. Sen var det bara att åka hem och byta om för att dra till friskis på ett spinningpass. Sedan blev det att åka hem igen för att duscha och byta om och sedan dra iväg till stan för en fika med tjejerna. Efter det bar det av till mina föräldrar där jag förvarar mina vinterdäck och byta till dem. 1 oktober på måndag ju! Ujuj. Det blev även lite födelsedagsfirande av min sambo innan vi åkte hem igen. Nu växlar jag mellan att tvätta och jobba vid datorn med bröllopsbilder. Jag känner mig verklien produktiv idag! :)
 
Imorgon blir det inte lika späckat som tur är, jag är sjukt trött nu! Men det blir ändå att gå upp tidigt för att åka till stallet. :P Hoppas ni haft en bra helg hittills! Min bara flyger iväg känns de som....

Fullt ös!

 
Idag har jag verkligen rört på mig. Har knappt suttit ner ens 5 minuter förens nu kl. 20.00 sedan imorse kl. 6.00. Det tar på krafterna vill jag lova! :P Hur som helst. Började dagen med att cykla till jobbet (3km) och jobbade i lite mer än 4h, sedan bar det av hem igen (3km) för att byta om och ta bilen till Pommen för ett svettigt dressyrpass i ridhuset. Både jag och han blev så svettiga att de droppa om oss typ. Haha. Han var såå duktig min lilla prinskorv! Dagar som denna märks det att vi vunnit tävlingar i medelsvår dressyr i vår ungdom.
 
Sen bar det ju av hem igen för att byta om och fixa sig lite. Därefter åkte jag och min sambo och beställde en ny säng som vi kollat in ett bra tag. En RIKTIG säng eftersom båda har krämpor (jag med mina leder och lätt för inflammation, det blir ju bara värre med en dålig säng). Dyr är den men det får de va värt, det är en livsinvestering i hälsan. Sover man inte bra så mår man inte bra på dagen heller, de vet ni säkert. Och min läkare och sjukgymnast har dessutom rekommenderat mig att köpa ny säng så jag får väl göra det nu när man inte är superfattig längre.
 
Sen efter det var det bara att åka hem och byta om igen för att ta cykeln till friskis (5km) och gå på ett skivstångspass. Det kändes riktigt gött och jag kände mig riktigt stark! Efter skivstångspasset hade jag lite spring i benen så jag maxade på löpbandet i 10 min och hann springa 2km innan det bar av på cykel hem igen (5km). Och som vanligt är halva vägen en lång jävla uppförsbacke som är sjuuukt jobbig!

Nu sitter jag här och väntar på att kycklingen i mikron ska tina innan jag kan laga till den. Det blir Kyckling, klyftpotatis och ost- & baconsås ikväll. Enkelt och gott. Sen blir det soffläge vill jag lova innan det blir en ny dag imorgon som kommer vara minst lika späckad om inte mer!
 
 

Före- och efterbilder på lår

 
Ni gillar ju före- och efterbilder precis lika mycket som jag. Så jag tänkte dela med mig av 2 till mobilbilder som är i väldigt kass kvallitet men de syns ju vad de är iaf. ;) Såhär gillar jag och sitta i soffan, ihopsjunken och tillbakalutad med fötterna på första hyllan under bordet. De va inte meningen att jag skulle publicera dessa från början, så ignorera skräpet i bakgrunden
 
Hur som helst, på bilderna skiljer det 2 månder i mellan och visst syns det extremt stor skillnad? Både att mina lår är mycket smalare nu och att de har en synlig muskel på (utsidan) som inte fanns där innan!!! Yay! Heja mig!

Emmas 11 motivationstips till träning

Många frågar mig vart jag får min motivation till träning ifrån. Därför tänkte jag lista några tips som kanske kan få er att få motivation eller lite extra motivation till den ni redan har. Hoppas det kommer till uppskattning. :)
 
1. Ha kul! Jag har sagt det innan och säger det igen. Det är extremt viktigt att man tycker att träningen är rolig och inte bara ett måste för att det ska hålla i längden. Prova därför massa olika saker i början för att hitta just din grej DU älskar att träna.
 
2. Ta det lugnt! En vanlig grej många gör är att de går ut alldeles för hårt. T.ex. börjar med att träna 5-7 gånger i veckan och/eller tar ut sig på varje pass till max. Då blir träningen lätt bara jobbig och man tröttnar jättefort eftersom man heller inte märker något synligt resultat på så kort tid. Börja därför lugnt, lägg träningen på en rimlig nivå. Planera in träningen. Börja med 1-2 gånger i veckan för att bara få in rutinen och låta kroppen vänja sig vid den nya aktiveringen. På så sätt undviker man också onödiga skador som lätt uppstår ibörjan då kroppen är väldigt ovan.
 
3. Varför tränar du? Det är viktigt att tänka ut varför man tränar och vad man vill uppnå. Det ger också en motivation att nå dit.
 
4. Mål och delmål. Skriv upp dina mål med träningen på ett papper. Dock är det viktigt att man inte bara skriver "Gå ner 30 kg" utan att man också skriver delmål och även mål inom träningen. T.ex. springa 1 mil under 50 min osv. Har man bara "gå ner 30 kg" så blir det lätt att det känns så långt borta. Därför är det bra och ha delmål också för att inte tappa motivationen. Och varje gång man nått ett delmål kanske en belöning till dig själv passar bra? 
 
5. Träna tillsammans. Då kan ni peppa och motivera varandra! Det är också mycket lättare att komma iväg om man vet att man bestämt träningen med någon just den dagen den tiden. Någon kan vara en kompis, partner, familjemedlem, kollega m.fl. Har du verkligen ingen att träna med finns det alltid folk på gymmet, våga ta kontakt! Ni har ju faktiskt något gemensamt. Träningen! Dessutom är gruppträning enormt peppande och man kan skapa nya träningskompisar via de. Det har jag gjort. 
 
6. Kläder och skor. Det är enormt viktigt med bra skor när man tränar! Speciellt när man springer. Detta för att undvika skador. När det gäller kläder är det inte lika viktigt. Men det är skönare att träna i kläder som är anpassade för träning och roligare av någon anledning tycker jag.
 
7. Musik. Ladda mp3-spelaren med riktigt bra låtar som gör dig glad/peppad. Då orkar man verkligen ta i det där lilla extra i slutet. 
 
8. Bloggar, tidningar, appar, forum m.m. Kolla runt lite och se om det är något som får dig att motiveras. Det finns en mängd olika att välja på! 
 
9. Vela inte! Bara kör på! Har du bestämt dig en dag att du ska träna så tränar du. Enda anledningen till att ställa in en träning är om man känner sig sjuk/hängig eller är skadad. Det är onödigt och tänka för mycket "ska jag eller ska jag inte?". Oftast när man kommer igång fylls man på nytt med energi som man inte trodde att man hade. Och man känner sig extra nöjd efteråt.
 
10. Variera träningen. Att t.ex. bara gå på Power Walks, springa eller träna på gym-delen blir ju extremt tråkigt i längden och enformigt. Så våga prova nya saker och våga variera din träning. Prova gruppass, spinning, simning m.m. och hitta något som du kan tänka dig att variera med. Det finns alltid något för alla. 
 
11. Dokumentera träningen. Det är extremt motiverande att gå tillbaka några månader och se sina framsteg samt statistik på all träning man faktiskt gjort. Jag använder mig t.ex. av funbeat.se. Och dokumentera gärna med bilder också om du har som mål att förändra din kroppsform. Man blir lätt "hemmablind" och ser inte ens framsteg om man tittar sig i spegeln varje dag.

Skivstångstisdag

 
Idag blev hade jag bokat ett pass med skivstång direkt efter jobbet. Så jag åkte direkt dit utan att åka hem i mellan. Jag har börjat köra egen "uppvärmning" till gruppass numera för att kunna ge allt på själva passen. Och uppvärmningen brukar bestå av 15-20 min löpning på band.
 
Idag blev det 15 min då jag inte hann mer och jag hann springa 2,64 km på den tiden. Rätt bra tycker jag. Och då var jag inte helt slutkörd heller eftersom det var som sagt uppvärmning, bara lite varm i kläderna.

Personligt bästa 5 km!!

 
Idag fick det bli en springtur på 5 km backig väg då jag inte hann något till gymmet idag. Jag har nämligen blivit fotograferad idag också, fast denna gången med min älskade häst. En sneakpeak bild kan ni se på min hemsida om ni är nyfikna. 
 
Nåja, nog om det. Jag sprang på personligt bästa idag! 29:12 min! Wohoo!! Vad bra jag ÄR!!! Och då vill jag även tillägga att jag var tvungen att stänna mitt i och knyta skorna också som gått upp, trots det blev de PB! Så nöjd! En annan kul sak var att jag invigde min löparjacka jag köpte i juni idag. Den som var alldeles för liten när den kom på posten från sportamore.se. Idag passar den perfekt och är såå snygg! Ångrar verkligen inte mitt köp.
 
Nu blir det mat och sedan lite slapptid i soffan innan läggdags.

Riktiga före- och efterbilder

Foto: Linda Blom   Redigering: Jag 
 
Jag har nyss kommit hem från en snabbfotografering med min kära vän Linda som blivit gravid. Jag och Linda har gjort en deal att varje vecka ska vi dokumentera varandra med "sudiobilder" som vi kan publicera på våra bloggar. Hennes mage kommer ju växa och min krympa, det blir ju lite humoristiskt faktiskt! Så ovan får ni se mig idag, nästa vecka ska nya tas. Dock kanske jag skulle haft andra kläder på mig, för oversizeskjortan döljer ju en del och gör även att jag ser tjockare ut. De får bli nästa gång. Vi får se hur jag gör. :) Det blev lite stressigt idag så jag hann inte tänka så mycket på kläder. Nästa vecka kanske jag tar träningskläder på mig istället. Passar ju bra till bloggen. ;)
 
Nu har jag ju även gått ner massor i vikt redan. Om jag säger så att skjortan jag har på bilden ovan var alldeles för liten för 1 år sedan. Egentligen skulle jag väl börjat redan då, men bättre sent än aldrig. Jag har egna privata bilder iaf med underkläder för min egen skull. Men de kommer självklart ALDRIG komma ut på internet och de tror jag säkert ni förstår och vet varför. Då när jag börja med dem hade jag ju inte ens tänkt starta en sådan här blogg. 
 
Här kan ni föresten se bilder på mig från när Linda fixade mitt hår 20 juni iår. Då hade jag på mig denna skjorta. Lite skillnad är det allt. :)

Minnesalbum tilldelat min älsklingsponny

4 uppslag från provalbumet jag har på webben. :)
 
Som ni vet har jag en vit liten ponny sedan måååånga år tillbaka. Mer än halva mitt liv har han stått vid min sida. Tyvärr lever ju inte djur för alltid och min älskade Pondus börjar bli väldigt gammal (26 år). Dock är han fortfarande väldigt pigg och glad så han rids fortfarande men man vet ju aldrig när det vänder. Så jag har under några års tid samlat ihop bilder som jag ska ha till ett minnesalbum, snart är albumet komplett och ska skickas iväg till tryck. Jag väntar bara på att få ta några bilder till på oss tillsammans som min kollega/vän Rebecca ska fixa på måndag.
 
Boken/albumet kommer vara av högsta kvalitet. Ett vitt läderalbum med hans namn stansat på framsidan med en fin ask till. Det kommer bli sååå fint, men så dyrt.. Dock är han värld varenda krona, min lilla sagoprins!

All träning i diagram

 
1 Maj iår registrerade jag mig på funbeat.se och började dokumentera all träning jag utfört varje dag. Idag lite mer än 4 1/2 månad efter blir jag nästan shockad över antalet tränade timmar som är 107 timmar, 10 minuter och 44 sekunder. Sinnessjukt! Något som är ännu mer sinnessjukt är att jag sprungit 417,98 km sedan dess också. Nästan 42 mil!!! Inte undra på att min kropp börjar få en totalt annorlunda form. :P
 
Jag älskar diagram och resultat. Jag älskar att kunna gå tillbaka & jämföra samt som här räkna ihop timmar osv. Jag tycker det är väldigt givande att kunna gå tillbaka och se utvecklingen i träningen. Så jag rekommenderar verkligen för er som inte gör det att börja göra det. :)

Loppen 2013

Jag har börjat skriva upp vilka lopp jag ska va med i år 2013. År 2013 kommer nog bli ett ännu tuffare träningsår än 2012. Något jag ser fram emot enormt mycket! :) Så jag tänkte dela med mig av detta här i bloggen. 
 
24 Mars: Göteborgsvarvets Seedningslopp  
April: Skövdeloppet                         
18 Maj: Göteborgsvarvet          
Maj: Vårruset                            
15 Juni: Karlstad Stadslopp               
Juli: Festivalloppet Forshaga             
Augusti: Midnattsloppet                      
Augusti: Blodomloppet                         
7 September: Tjejmilen                                   
14 September: Tjurruset                                     
September: Iform loppet                              
 
Det är med andra ord ganska många lopp inplanerade. :P Men de gillar jag! Sen kommer jag säkert hinna ändra mig tusen gånger om. hehe.
 
 
 
 

Småändringar i designen

Jag vet att många av er som har firefox så krånglar designen till min blogg. Tråkigt! Så nu har jag gjort om den lite, blev det bättre så? Är allt som det ska nu? Riktas såklart främst till de som hade prolblem förut. :P Jag tycker det blev rätt bra iaf.
 
Snart tänkte jag även ta lite nya höstiga bilder till designen att byta ut med. :) Spännande?
 
 

Före- och efterbilder #3

Vänster bild för 6 1/2 vecka sedan, höger bild idag. Duktiga jag!
 
Det var ju ett tag sedan jag la up före och efterbilder nu. Jag vet att ni uppskattar det och det är även kul för mig själv och se reslutat i bildform. :) Så minns ni träningstoppen från HM som jag köpte den 7 Augusti? Idag tog jag lite nya sådana bilder med samma "outfit" och pose. Ovan ser ni skillnaden. :) Ca 6 1/2 veckas mellanrum är det mellan bilderna och shit, det är ju rätt stor skillnad! Eller vad säger ni? Jag känner faktiskt själv hur snabbt jag krymper. Det är nästan lite läskigt. Mitt huvud hinner inte anpassa sig och tycker fortfarande jag är lika tjock som för 1 år sedan, men verkligheten säger såklart något annat. :P
 
Jag vill även tillägga att detta är gjort på ENBART träning. Under den här perioden har jag unnat mig;
2 Burger King besök
1 Pizza med massa ost
1 Restaurangbesök 3 rätters
3 Ben & Jerrys halvlitersglassar
1/2 kg godis (mest choklad)
Lite nötter och chips
 
Utöver detta så har jag ätit vanlig husmanskost för den som undrar och för lite sallad som vanligt. :P Jag är en köttoman och älskar potatis. Nu har jag ju även fyllt år och vi har firat att min sambo fått nytt jobb osv. så därför har det blivit massa onyttigheter.
 
Som ni vet tror jag inte på några dieter utan en livsstil man trivs att leva med. Och jag älskar mitt liv just nu. Jag älskar all träning och all framgång inom träningen. Jag har verkligen hittat min livsstil, hittat migsjälv igen. Det är det som får mig att bli motiverad. Viktminskningen är bara ett plus, ett väldigt kul sådant. Och det bidrar även att min träning går bättre. :) Mer tänker jag inte på vikten och det är det som får mig att inte tappa suget tror jag. Det snurrar inte massa siffror i huvudet på mig som jag kan tänka mig att de gör hos många andra. Jag tror det är viktigt att inte träna för att gå ner i vikt utan träna för att det är kul om man vill att det ska hålla i längden.
 
Jag vill även klartgöra att jag INTE tränar för att bli smal egentligen utan för att MÅ BRA! Det är stor skillnad. Mitt mål med kroppsformen är enbart att få ett normalt BMI på gränsen till överviktig. Varför på gränsen till överviktig? Jo, för att jag förmodligen kommer ha väldigt mycket muskler då och muskler väger mycket mer än fett. Något som BMI-tabeller inte tar hänsyn till. 
 
Ni som undrar hur många kilon jag gått ner hittills kommer aldrig få veta det just för att jag inte vill att det ska vara siffror inblandat. Det får fel bild av vad jag står för här i min blogg och vill förmedla. Hör man siffran fastnar man lätt på just den och blir shockad när det i själva verket är träningen som man borde fokusera på då det är den jag är stolt över eller vad man ska säga. :P
 
Nu blev detta ett sjukt långt inlägg, men jag hoppas att någon av er orkar läsa. :) Kom gärna med respons hur ni ser med träning och viktminskning. Det skulle va kul och höra andras åsikter.

Tjurruset 2012, Häng med i videoformat!

 
Jag såg på youtube att en kille som sprang samma lopp som mig i lördags (tjurruset) laddat upp en video där han hade en kamera placerad på huvudet. Så ni som är nyfikna över hur banan såg ut som jag sprang kan kika på denna. Som ni ser var det ju bara skog typ första halvan. All lera och magdjupa träsk kom i slutet. 
 
Videoklippet är ju uppspeedat och en del tråkigt material bortklippt. Så det tar ju betydligt längre tid än 6 min att springa i verkligheten. Finns nog ingen som lyckas springa 10 km på 6 min. Haha.
 
Nå, är det någon mer som är med mig på nästa års upplaga? Eller blir jag ensam då också? ;)

Spinningtisdag

 
Idag har det varit fullt ös som vanligt. Jobb och lite mer jobb. Sedan bar det av till stallet för ett ridpass direkt efter jobbet + att lilla Pommen skulle skos. Direkt efter det tog jag cykeln till friskis (enkel resa 5km) för att ta ett till cykelpass (spinning) så det blev ju mycket cykling idag. Kanske runt 3 mil. Haha. :P Men det är skön omväxling till löpbandet.
 
Dessutom börjar jag bli sjuk. :/ Min hals känns inte alls bra och huvudet är tungt. Men jag kör på den att axlar och nedåt eller feber är det ingen träning när det kommer till förkylning/virus. Lite torr i halsen hindrar mig alltså inte från att träna. :P

Medaljhörnan

Vårruset 5km - 33.15min, Karlstad Stadslopp 10 km - 66.46min, Blodomloppet 10km - 62.26min och Tjurruset - 76.40
 
Iår at jag hunnit med 4 lopp totalt och självklart är jag mer än stolt över alla lopp jag deltagit i. Fast mest tjurruset såklart. ;) Mina medaljer/priser som jag skrapat ihop har såklart fått en fin plats på min spegelbyrå som är det första man ser när man kommer in i vår lägenhet. Och fler medaljer/priser kommer det såklart bli! Jag börjar redan planera in lopp för 2013 och då kommer jag åka en bit också! Jag ska t.ex. vara med i Götebrogsvarvet som ni redan vet. Men jag tänkte även anmäla mig till midnattsloppet, tjejmilen, Iformloppet och Skövde Stadslopp (utöver vårruset, Karlstad Stadslopp, Blodomloppet och Tjurruset som jag varit med i iår). Har ni läsare tips på roliga/bra lopp runt Karlstad/Göteborg? Stockholm går också bra. Berätta för mig! :D
 
Och som ni ser har jag fyllt glaset jag fick på Tjurruset med sand och satt i ett värmeljus. Tyckte texten syntes för dåligt tomt så då fick jag den smarta idéen att fylla det med sand. :) Snyggt blev det ju okså eller vad säger ni? Nu fyller det ju en funktion med. Det är ju för fint för att stå i ett köksskåp undangömt. 
 
Jag skulle även vilja delta i ett lopp nu i oktober och/eller november. Någon som har tips på ett bra/roligt sådant? Runt Karlstad/Göteborg.

Jag gjorde det! Tjurruset 2012!!!

 
Ja, som ni vet har jag bävat för denna dag i hur många veckor som helst. Idag var det stora dagen, idag sprang jag Tjurruset! Jag var sjukt nervös innan och fick gå på toa flera flera gånger då jag alltid kissnödig hela tiden när jag är jättenervös. När jag väl var på tävlingsområdet så försvann all nervositet, jag blev istället fokuserad och peppad på vad som skulle komma. Jag stötte även på Victoria vid startlinjen och vi snackade fram till starten gick. 
 
Första kilometern var en grusväg, sedan bar det av ut på ett fält. Då tänkte jag; "Nu gäller det! Nu jävlar!" Men efter ca 200 meter in på fältet blev det stopp. Första hindret som var att ta sig över ett dike och genom sly. Eftersom många inte ville bli skitiga så var typ alla var tvugna att vänta/köa på de som va sega. Lite tråkigt. Och så var det på några till ställen längs banan. Men när jag väl kommit förbi det och in i skogen så kändes det som att jag kunde springa hur länge som helst. Jag var i bra form idag! Så allt kändes lekande lätt.
 
Tyvärr var det ju många som inte tyckte som jag och gav upp väldigt tidigt in i banan och började gå, vilket stoppade upp en hel del såklart. På en smal stig är de ju inte specielt lätt att springa om någon precis. Men jag öste på och tog mina chanser.
 
Halvvägs in i banan tyckte jag att det var väldigt konstigt att jag fortfarande var väldigt torr. Bara skorna var lite leriga. Men strax efter den tanken så kom första diket/kärret med lera som man skulle igenom. Jag fastnade till och med i det då det gick upp till magen och jag var inte alls beredd på att de skulle va så djupt! Men igenom kom jag. Sedan var det ju många andra likadana kärr och lerstigar. och i slutet skulle man t.o.m. klättra över en stritsvagn och hoppa i en kontainer med hästbajs eller något. När jag tillslut såg det röda målet så fylldes jag på med ny energi som jag inte visste fanns. Så jag spurtade på de sista hundra metrarna med en väldigt väldigt skön känsla och sprang in på tiden 1:16:50! Ingen kanontid men med tanke på omständigheterna är jag supernöjd! Jag hade inte räknat med någon kanontid heller, snarare bortåt 2h. :P 
 
Tänk, för exakt 1 år sedan hade jag inflammation i de flesta leder som orsakade extrem obeskrivlig smärta och skyhög feber var och varannan dag. Jag orkade i princip INGENTING! Nu idag ett år sedan springer jag Tjurruset!! Det är heeelt ofattbart! Det trodde jag aldrig för 1 år sedan när jag mådde som allra sämst. Vägen hit har varit lång och tuff med behandling och rehabilitering, men nu står jag här och kan prestera något som många inte klarar av. Trots min sjukdom! Jag är så enormt stolt över mig själv och vad jag har lyckats prestera hittills. Och än är det inte slut, detta är bara början på min resa! 
 
Här nedan kommer några fler bilder från dagen som mina föräldrar och sambo tagit åt mig. :) Lite skillnad på före och efter. Eller vad säger ni? ;P Och just ja, man fick ett skitsnyggt ölglas också istället för medalj. Grymt kul tycker jag! 
 
Här kan ni också se ett youtube-klipp från en kille som sprang samma lopp med en kamera på huvudet. Lerigt i slutet va? ;)
 
 
Med lite jävlarannama går ALLT!
 

NU är det ruggit nära!

 
Om exakt 3 timmar står jag och trampar vid startlinjen och är ruggit nervös över vad som väntas skall. Just nu är jag så nervös så jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Det är med blandade känslor jag ska springa loppet. Ena sidan av mig vill det sjukt gärna och tycker det ska bli enormt kul medan den andra sidan inte vågar och säger åt mig att stanna hemma. Men Den första sidan överväger och jag ska fan ge mig denn på att genomföra detta, även om tiden inte kommer bli så bra. Målet är att ta mig runt, och det kommer jag ju göra.
 
Mer bloggning blir det i kväll förmodligen. Tills dess får ni hålla tummarna för mig att det går bra på loppet! Det är nu det gäller!
 
Idag väger jävlarannama ingenting!

1 dygn kvar!

 
Nu är det bara 1 dygn kvar till Tjurruset 2012! Eller ja, mindre än 1 dygn. Om exakt 1 dygn sitter jag förmodligen hemma efter en skön dusch och försöker blogga om dagen genom allt lyckorus. Jag hoppas det iaf! Vädret ser ut att vara med mig denna gång. Det visar stor sol så jag är nöjd! Då kan min sambo få ha min kamera och ta kort på mig, kanske t.o.m. under loppet. :) Så jag kommer iaf garantera någon form av bilder!
 
Imorgon då. Då ska jag först åka till stallet på morgonen så jag får det gjort. Sedan ska jag åka till tävlingsområdet och hämta ut min nr-lapp så jag också får det gjort samt kolla in området så att jag vet vart starten är osv. Ni som känner mig vet vilket kontrollfreak jag är. Sen ska jag hem och ladda in för detta. äta något litet och kanske sova lite.
 
Åh, jag är såå taggad! :D
 
 
 
 

Onsdag, 3 dagar kvar!

 
Idag hade jag planerat att träna spinning. Men så blir det inte då jag känner mig extremt trött och hängig idag. Så det fick räcka med vardagsmotionen (totalt 1 mil cykling och 5h fysiskt jobb samt promenad 40 min). Nu blir det alltså vila fram till lördagens tjurrus då jag ska maxa och verkligen ge allt jag har! Ja, förutom en långprommenad med min kära vän Sara då imorgon el på fredag.
 
Usch, jag är så sjukt nervös så ni anar inte. Tur att loppet är i Karlstad iaf.

Måndag, 5 dagar kvar

 
Idag har jag haft en ruskigt jobbig dag. Jobbat totalt 7h med mitt extrajobb som är extremt fysiskt och eftersom jag inte sluta förens 18.30 så fick det bli träning på min långlunch på 3h. Så Det blev ganska stressigt eftersom jag är envis när det kommer till vad jag har planerat.
 
Idag hade jag planerat 5km löpband och ett spinningpass. Jag satte personligt bästa på 28.55 min så de är jag ruskigt nöjd med! Och då körde jag också stegintervaller. Dvs. man börjar på en hastighet t.ex. 9 km/h och kör de i 5 min, sen ökar man t.ex. 0,5 km/h var 5 minut tills man nått en bestämd topp och sedan går man tillbaka igen på samma sätt. Sjukt jobbigt! Sen skulle jag ju direkt på ett spinningpass efter det också på 1h. Död? Ja! :P
 
Och vet ni vad? Nu är det bara 5 YNKA DAGAR KVAR till tjurruset och bara 2 träningspass kvar innan starten går!!!!! Imorgon blir det ett löppass på 7-10 km och på onsdag ett spinningpass.

Sista styrkepasset

 
Idag är det en ledig söndag (jobbade igår som vanligt med bröllop). Men trots en ledig dag så var jag ändå uppe i gryningen vid 7 och drog iväg till stallet. Det finns ingen bättre start på dagen än att mysa med min älskade ponny. Vi tränade lite markarbete/dressyr i paddocken idag och det gick superbra. Jobbigt för honom men inte för mig. :P
 
Sedan var det dags för min kropp att bli tränad och idag stod skivstång på träningsschemat, sista styrkepasset innan tjurruset på lördag! Så idag bestämde jag mig för att gå all-in och laddade på med ytterliggare 2,5 kg sen i fredags. Så totalt har jag ökat 5 kg på 1 vecka. Inte illa pinkat. Och vet ni vad? Det gick superbra idag! Känner mig riktigt stolt och nöjd. Den känslan jag hade under passet är det allra bästa med träningen tycker jag. Känna endorfinet flöda.
 
Nu kan jag dock räkna med lite träningsverk i några dagar. Hehe. ;P
 

Nytt i garderoben

 
Minns ni klänningarna jag beställde från bonprix.se för någon vecka sedan? Idag kom dom. Den vita var över förväntan fin, den kändes väldigt lyxig och exklusiv. :) Medan den svarta kändes väldigt billig och otroligt ful. Inte alls så fin som på bilderna. Så den vita kommer jag behålla och plåtas med pommen i medan den svarta åker tillbaka.
 
Sedan var jag tvungen att åka till stan innan jag började jobba idag och akutshoppa en jacka att ha i höst/vinter då min gamla ullkappa är stor som ett tält numera. Den var typ förliten när jag vägde som mest, det har jag väldigt svårt att fatta idag.... Så det fick bli en grå billig från HM. Den är lite trång över bysten men med tanke på hur fasligt fort jag krymper så lär den nog sitta som ett smäck lagom till att man behöver tjockare tröjor under. :)
 
Detta är nackdelen med att krypa hela tiden, man har aldrig kläder som passar...

Startbeviset och skivstång!

 
Idag när jag kom hem från jobbet så låg starbeviset/PM:et till tjurruset i brevlådan och väntade på mig. Det pirrade till något fruktansvärt i magen så jag nästan fick ont. :P Vad fan har jag gett mig in på? Men nu ska jag inte backa ur. Enda giltiga anledningar till att inte vara med nu är skada eller feber. Men det hoppas vi på att det inte sker.
 
Nåväl, jag hann bara byta om och sedan dra iväg till gymmet där jag bokat in mig på ett skivstångspass. Det var en bra avslutning på fredagen. Jag har dessutom börjat lägga på ännu mer vikter och jag kommer nog lägga på en till röd tunn nästa gång. :) Stark jag börjar bli!

Sista rycket innan stora dagen D!

 
Nu är det nära! Bara 10 dagar kvar innan starten till tjurruset går. Shit, jag är nervösare än nervösast. Detta är en så stor händelse/prov för mitt mentala jag. Jag är annars en person som måste ha full kontoroll på allt. Jag hatar impulsiva saker för då har jag ingen kontroll över situationen och tjurruset som har en hemlig bana fram till start är alltså mitt mentala jags mardröm eftersom jag inte har någon koll eller aning vad som ska ske under den närmsta timmen. Ojoj säger jag bara. Men jag kommer vara SÅÅÅ stolt när jag går i mål, dels för min fysiska prestation och även min mentala. Det är ett stort steg i rätt riktning att kunna släppa kontrollen.
 
Hur som helst. Idag tränade jag terräng inför tjurruset. Eller ja. Lite blandat. Det blev totalt 1 mil och ca 5 km var "off road" i skogen på smala stigar eller helt obefintliga stigar (alltså i ris och buskar). Det gick över förväntan bra och jag fick en rätt bra tid tycker jag. :) Nu är jag såå taggad inför tjurruset så ni anar inte! 
 
Ha det gott!
 
 

Skivstångstisdag

 
Idag har det inte varit min dag. Alla har vi dåliga dagar och idag var det min dåliga dag. Vad som är/var dåligt kommer jag inte dela med mig av här men jag hoppas ni överlever ändå. Denna blogg är ju till för att peppa och inspirera, inte motsatsen. :) 
 
Hur som helst fick det bli ett skivstångspass idag så att jag verkligen kunde få ur mina känslor idag. Jag körde extra tungt och det gick såå bra! Ibland kanske det är bra att ha dåliga dagar trots allt? ;) Detta är för övrigt sista veckan jag kör styrketräning innan tjurruset nästa lördag... Shit vad nervös jag är... Tydligen är det deltagarrekord t.o.m.
 
Nu ska jag fixa mat och sedan blir det soffläge framför Robinson såklart! Kanske slinker det ner lite B&J-glass som är kvar från min födelsedag.

Svar från frågestuden

Hur kom du igång och hur jobbade du upp din kondition så den är så bra så du orkar springa en mil plus mer idag? Du skriver att du äter allting (vilket jag verkligen älskar att läsa). Äter du fem mål om dagen också? Kul med frågestund! /Karin
Jag har skrivit ett inlägg om hur jag kom igång med löpningen här. Men för att kortfatta det så började jag med spinning 2-3 dagar i veckan i någon/några månader. Sedan orkade jag jogga ca 2km utan att stanna på första försöket. Sen var jag fast och fortsatta utmana mig själv med längre och längre sträckor. Målet var inte i början hur snabbt de skulle gå utan snarare att jag skulle komma runt utan att stanna på den sträcka jag bestämt mig för innan jag satte igång. Så ibland gick de nog snabbare att gå om jag ska vara ärlig, typ i uppförsbackar. Men jag är ju så envis så jag kan inte ge upp. ;) Det tär väldigt mycket psykiskt på mig att "misslyckas" med ett mål så därför gör jag sällan det. Angående maten så äter jag ca 4-5 gånger om dagen. Beroende på hur mycket jag tränat, hur lång dagen varit och hur hungrig jag är. Men MINST 3 ggr/dag (frukost, lunch och middag), sen slänger jag in något mellanmål ibland i form av yoghurt med flingor, några riskakor, smoothie eller liknande. :)
 
Hej! Gillar verkligen din blogg, du peppar en verkligen att komma igång med träningen. Har precis köpt en likadan pulsklocka som du har och tänkte fråga om du får upp calorier på klockan när du har tränat? För mig kommer de bara upp på klockan när jag inte har haft pulsmätaren på och bara använt GPS...vill ju se både calorier, puls och distans :) /Helena
Vad roligt att höra att du gillar min blogg så mycket. Det glädjer mig enormt! :D Vad jag vet så kan jag bara se kalorierna efter passet när jag kollar historiken. För mig är inte de viktiga att se hur många kalorier jag bränt under passet iofs. Jag vet på ett ungefär hur mycket jag bränner ändå vid olika sträckor. :) T.ex. 1 mil bränner jag mellan 950-1050 kalorier.
 
Vad äter du/gör du om du är sugen på något gott eller bara hungrig på kvällskvisten ? :) för blir själv ofta hungrig och ibland mer sugen framåt kvällen så hade behövt lite tips på vad man kan äta utan att trycka i sig massor med onyttigheter eller så :D och din blogg är verkligen superbra , så keep it up! ;V /Elina
Oj, ofta har jag inte det problemet då jag äter middag/kvällsmat väldigt sent. Typ mellan 20.00-21.00 varje dag. Anledningen till varför middagen/kvällsmaten är lagd så sent är att jag brukar träna direkt efter jobbet och kommer inte hem förens vid 7-tiden. och jag vill inte äta ett stort mål precis innan jag tränar för då känns det som att jag ska spy under passet. ;) Måste vänta minst 2 timmar tills jag kan träna.. Men om sötsuget skulle vara framme mot all förmodan för ovanlighetens skull så tar jag en mums-mums (har alltid det hemma typ) som innehåller ca 80 kalorier per "boll" eller 2-3 riskakor med ostsmak. :) Ett annat tips är kesella med lite bär som inte innehåller speciellt mycket kalorier. Eller så kan man göra omelett på äggvitor (äggvitor innehåller inte så mycket kalorier, ca 30 per äggvita) med lite broccoli, tomat eller något i. Nu räknar ju inte jag kalorier speciellt mycket, men om du gör det så är det lite tips iaf. :) 
 
Hej hej! Tips på något jag kan äta istället för frukt? Är nämligen allergisk mot ALL frukt.. :(( /Emelie
Oj, ja. Det var en bra fråga. Jag är inte så mycket för frukt själv så jag brukar ta en Wasa sandwisch-bar (100 kcal/bar), någon riskaka eller lite yoghurt.

jag har ett problem.. Jag har en perfekt jogging runda på 3,5 km och en på 5km, MEN det är i skogen och jag är LIVRÄDD för att vara ensam i skogen och jag har ingen att träna med heller. Hur ska jag göra? Tips?  :( /Emelie 
Det var ju lite knivigt. Funkar det inte ens på dagen när det är ljust? Annars är mitt tips att ha med bra musik och försöka släppa tankarna och "gå in i din egen värld". Det brukar funka för mig när det är mörkt ute iaf. Jag är nämligen mörkrädd. :P
 
Hur gör du för att inte tappa motivationen? /Petra
Jag sätter upp stora mål och sedan delmål på det. T.ex. Göteborgsvarvet den 18 Maj 2013 som jag har nu som faktiskt är ganska nära. Mitt mål är att komma runt utan att stanna. Sen vill jag ju prestera så bra som möjligt också. Tävla mot mig själv. Sen älskar ju jag mat och glass så springer jag mycket så kan jag ju unna mig de utan att ha dåligt samvete. :) Det är också en motivation. Samt att jag mår bättre i både kropp och själ.

Vattenbälte

Snygga jag före och efter rundan. kl 6.00 vs 8.00. ;) På högra bilden ser jag medvetet galen ut. ;)
 
Som ni vet fyllde jag 24 år i fredags. Min snälla mamma hade köpt mig ett vattenbälte i present som jag tjatat om hur länge som helst att jag ska/borde införskaffa. Tack Mammi! Idag invigde jag det. Eller ja, snarare imorse. Klockan ringde på 5.45 och 6.30 mötte jag upp min fina vän Sara i spåret och vi kämpade oss igenom 12 km tillsammans i lugnt tempo. Jag fick iaf kämpa, Sara däremot hade massa energi och sa att hon kunde ta ett varv till. :P Min energi fanns inte med mig idag och det kändes tungt redan från starten. Men jag klarade det tack vare min envisa hjärna och Sara som sprang ifrån mig typ! :D
 
Nu har jag ätit lite för mycket choklad som jag fick på min födelsedag också, så nu tänkte jag gå ut på en promenad i det fina vädret och rasta mig lite från allt datorjobb samt vara lite mer nyttig. ;)

Mitt egna "triathlon"

 
Idag bestämde jag mig för att prova något nytt/annorlunda. Jag kombinerade cykling och löpning på tid. Så jag cyklade till spåret (ca 5 km), sprang i spåret (3 km) och cyklade sedan hem igen (ca 5 km). Så man kan säga att det blev mitt egna lilla Triathlon fast cykling gånger 2. :) Det var lite jobbigt faktiskt. Framför allt var det jobbigt att gå från cykling till löpning för då tyckte jag det gick så jäkla sakta, som i slow motion när jag sprang. Fast jag höll ändå ett tempo på nästan 12 km/h!?! Haha..
 
Nåväl, jag invigde min "snygga" gula t-shirt jag fick på blodomloppet idag. Det är en vanlig bomulls t-shirt dock, hade gärna sett att den va i funktionsmaterial. Men man kan väl inte få allt här i världen. ;) Den var ju ändå gratis.
 
P.S. Ser ni löven på marken på högra bilden? Det börjar bli höst.... Buhuuu! :'(

Två fina klänningar

 
I och med mitt flitiga tränande det senaste året som inte bara har gett enorma fysiska framsteg utan även vikt- och måttmässiga framsteg så har min garderob blivit extremt begräsad. T.ex. har jag bara 1 par byxor jag kan använda och ett fåtal tunikor. Inga finkläder. Annars går jag alltid runt i arbetskläder, träningskläder eller mjukiskläder. Eftersom jag har gått ner så sjuuukt många kilon (ni anar inte hur många) och nu har nått ett "delmål" så tänkte jag beställa hem 2 fina klänningar som jag kan ha i höst/vinter till lite finare tillfällen. Den vita långklänningen har jag tänkt ha till några fotograferingar med mig och min häst Pondus så jag hoppas den är lika fin i verkligheten som på bild. Tror det kan bli helt magiska bilder! Han är ju också vit. :)
 
Och vet ni? "Snart" har jag nått mitt slutmål angående vikten. Jag räknar med att nå den till årsskiftet någon gång. Målet är att ligga på ett normalt BMI, dock kommer jag ta hänsyn till att jag kommer ha mer muskler än den som inte tränar så mycket som jag. De flesta tabeller räknar ju bara med vardagsmotion. Och muskler väger ju mer än fett. Så mitt BMI kommer högst troligt ligga på gränsen till överviktig när jag är "färdig". :)

Mitt namn är Emma Bertilsson, 25 år och bosatt i staden Karlstad. Jag bär på en kronisk ledsjukdom och i denna blogg får ni följa med på min resa från extrem överviktigt med ledvärk, inflammation och feber till ett symtomfritt sundare liv med normalt BMI. Ni får även ta del av mina framsteg, bakslag och mål.

Hösten 2011 orkade jag inte ens springa 200 meter. År 2014 ska jag springa mitt första marathon och fram tills dess anta en rad andra spännande utmaningar. Så följ min resa, den vill du inte missa!!

Mail: emma.bertilsson@hotmail.com
Instagram: HealthyHappyEmma

Follow on Bloglovin

Mina Lopp

2012:
Vårruset 5km 10/5 - 33:15 min
Karlstad Stadslopp 10km 16/6 -66:46
Blodomloppet 10km 30/8 - 62:27
Tjurruset 10km 15/9 - 74:40

2013:
Ismilen 9 km 19/1 - 46:47
Tjejvasan 30 km 23/2 - 3:59:40
Seedingsloppet gbg 10km 24/3 - 48:07
Vikten runt 72 km 9/5 - 2:59:23
Vårruset 5 km 16/5 - 21:58
Göteborgsvarvet 21km 18/5 - 1:49:02
Tjejvättern 100km 8/6 - 3:24
Karlstad Stadslopp 10km 15/6 - 45:56
Vansbro tjejsim 1km 6/7 - 30:02
Blodomloppet 5 km 22/8 - Hoppade över
Tjurruset Karlstad 12 km 14/9 - 1:16:50
Lidingö tjejlopp 10 km 29/9 - 47:15
Tjurruset Sthlm 10,4 km 6/10 - 1:02:01

2014:
Göteborgsvarvet 21 km 17/5 - ?
Stockholm Marathon 42 km 31/5 - ?
Halvvättern 150 km 8/6 - ?
Vansbro halvsim 1,5 km 4/7- ?
Midnattsloppet 10 km 16/8 - ?
Tough Viking 15 km 30/9 - ?
Tjejmilen 10 km 6/8 - ?
Stockholm Halvmaraton 21 km 16/9 - ?
Lidingöloppet 15 km 27/9 - ?
Tjurruset Sthlm 10 km 4/10 - ?
Stockholm Tunnel Run 10 km 22/11 - ?

Personligt Bästa

Löpning:
2 km - 8:04 min
3 km - 13:07 min
5 km - 21:56 min
10 km - 44:52 min

Längdskidor:
1 km - 6:14 min
30 km - 3:59:40 min

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus