Anmäld & klar, Göteborgsvarvet 2014

 
Sådär! Då var jag anmäld till Göteborgsvarvet 17 Maj 2014. Idag är det dessutom sista dagen att anmäla sig som det är reducerat pris, dvs. 545 kr istället för 645 kr. Så passa på nu ni som tänkt anmäla er! Det är även över 20 000 anmälda redan så platserna kommer gå åt ännu snabbare iår tror jag. Förra året tog de slut i September. :P Hur som helst, jag är riktigt taggad! Jag vill verkligen klå min tid på 1:49:02 och vädret kan ju bara vara bättre den dagen. Så chanserna är goda om jag fortsätter med min löpträning som jag gör nu. :)
 
Jag hade dessutom tänkt anmäla mig till Stockholm Marathon idag. Men till min fasa var det fulltecknat!!!! :( Så vi får se om det blir något marathon nästa år... Annars får det bli år 2015. Har någon något tips på annat bra marathonlopp? Gärna runt mellersta sverige. Jag vill ju verkligen springa marathon nästa år.
 
Edit: Det verkar som att Sthlm marathon nästa år inte alls är fulltecknat. Så nu står jag i valet och kvalet om jag ska vara med i Sthlm marathon som går 2 veckor efter göteborgsvarvet. eller vänta till hösten och vara med i oslo marathon... Jag är osäker på om jag hinner återhämta mig tillräckligt bra efter göteborgsvarvet, jag borde göra det. Men har någon av er erfarenheter att dela med er av? Jag ser ju mig själv fortfarande som "grönjörling". Vilket ska jag satsa på?

Lördagsskivstång

 
Idag ställde jag klockan på 8:20, jag tänkte att jag skulle få en sovmorgon för omväxlingens skull. Men det gick inte så bra, vaknade som ett ljus redan vid 6:15 som vanligt men jag tvingade mig att sova/ligga i sängen ändå till 8:20. För att jag behöver det. :P Sedan gick jag upp, chilla, åt frukost och drog iväg till Friskis för ett skivstångspass. Men jag körde lite ben och rygg själv i gymmet först innan också eftersom jag inte tycker att skivstångspassen tar speciellt mycket på de områdena längre. I höst kommer jag vara passvärd till detta passet på lördagar också, lite kul. Så ni Karlstadbor lär ju se mig där då varje lördag, kl. 11 (lilla salen) i röda Friskiskläder. ;) Tanken är att jag ska leda skivstångspass längre fram.
 
Nu har jag nyss ätit upp min proteinpåfylling efter dagens pass, chokladmuggcake med kvargfluff blev det. Och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra fram tills ikväll. Det märks redan nu att min älskade vita prinskorv är borta ur mitt liv, så mycket tid jag fått helt plötsligt som jag inte vet hur jag ska spendera. :( Usch. Men antar att det är välbehövligt. Det blir nog att jag går och köper mig svenska jordgubbar att mumsa på i em. Jag har varit sugen på det länge men inte haft några kontanter att köpa det med.
 
Ikväll ska jag iaf på återträff med delar från det "gamla tjejgänget" från låg-/mellanstadiet som jag inte träffat på kanske 10 år. Det ska riktigt kul. Vi lär ju ha en del att prata om och det ska bli kul och höra vad tjejerna har för sig idag. :)
 
Hoppas ni får en fin lördag!

Diplom Göteborgsvarvet 2013

 
För några dagar sedan låg ett mystiskt kuvert i brevlådan. Det innehöll till min glädje ett diplom från Göteborgsvarvet som jag sprang den 18 Maj iår. Jag hade glömt bort att jag beställt ett sådant i samband med att jag anmälde mig till loppet för drygt ett år sedan, så det var ju en positiv överraskning. :) 
 
På diplomet står tid och placering, men även mellan tid, banprofil också är det ju en liten karta över vart man sprungit. Lite kul! Självklart sk jag sätta upp diplomet på väggen. Lika så med mina andra diplom jag samlat på mig hittills. Dock måste ramar inhandlas först och sedan kommer ju det svåra att klura ut vart man ska hänga dem... Jag skulle vilja ha en "diplom/medalj/tävlingsvägg" med alla mina äventyr. Men tyvärr bort vi rätt litet så det får inte riktigt plats... Nåväl, det kommer väl!

Resultat "Transform your body"-tävling

Bild 1: 5 Februari 2013  -  Bild 2: 27 Juni 2013
 
Minns ni att jag deltog i en tävling som heter Transform your body i februari? Tävlingen går ut på att göra så stor förändring på kroppen som möjligt fram till sista Juni iår. Eftersom jag känner mig nöjd så tog jag mina reslutatbilder idag och skickade in. Nog har det blivit skillnad allt, och ganska mycket med! Eller väldigt mycket. Framför allt på lår och mage. Också har jag fått liiite färg. :P 
 
Det roligaste är ändå att jag inte gått in för den här tävlingen ett dugg utan bara kört på med min vanliga träning och kost som jag gjort de snart 2 senaste åren. Så nu får vi väl hoppas att det räcker till en finalplats för omröstning. Håll tummarna för mig! Fast det gör såklart inget om jag inte får någon finalplats, som jag sa så har jag ju inte gått in för detta utan deltog mest som en kul grej eftersom jag visste att min kropp skulle förändras fram tills idag.

Svar från frågestunden

Hur tänker du när det är som mest jobbigt under träningen? Har märkt att du är duktig på att pressa dig själv hårt, hur tänker du för att klara av det?
Jag antar att jag har en vinnarskalle. När det väl gäller så går jag verkligen in för just den grejen till 110 procent. Att ge upp finns aldrig i mitt huvud. Egentligen så tänker jag inte så mycket, jag lever i nuet och känner av kroppen hela tiden. Framförallt på tävling för att kunna planera resterande sträcka som är kvar så att jag klarar av det då jag pressar mig som mest då.
 
Kan du inte berätta lite om din pojkvän? Hur träffades ni? Hur länge har ni varit tsm? Vad tycker han om att du ska byta jobb? 
Jag har valt att låta honom vara ett så oskrivet kort i bloggen som möjligt, lika så andra av mina nära och kära, pga att de inte ska få fortsätta känna sig anonyma i sin vardag. Men de jag kan säga är väl att vi varit tillsammans i snart 10 år (varav 3 år som förlovade) och han tycker det är jätteroligt med min resa och är sjukt stolt över mig. Precis som alla andra i min närhet. :)
 
Vilket är ditt bästa tips för att sluta äta skit samt bli av med hjärnspöken?
Ät regelbundet bra mat a la tallriksmodellen och missa inte mellanmål. Då håller sig blodsockret på en jämn nivå hela dagen och därmed kommer inget sötsug. :) När det kommer till hjärnspöken är ju KBT-behandling bra om man har stora problem med dem.
 
Hur har du gjort för att få dina grymt snygga armar/rygg/axlar? Är det endast skivstång eller du kör gym också? :) Du är en otrolig inspirationskälla!
Alla mina muskler kommer mest från Skivstångspassen. Det är inte förens nu på de senaste veckorna som jag ägnat lite tid i gymmet. :) Sedan varierar jag ju mycket också med cardio, så mitt fett har ju försvunnit och därför syns ju musklerna mer.
 
Hur delar du upp träningen? Jag menar hur många kondispass/styrkapass och vilodagar har du i veckan? Var ser du dig själv om 10 år?
Oftast kör jag varannan dags metoden eller vad man ska kalla det. Alltså varannan dag kondis och varannan dag styrka. Och där i mellan 1-2 dagar vila i veckan. Om 10 år har jag eget framgångsrikt företag som personlig tränare, häslocoatch, massör och kostrådgivare och jobbar med att skapa livsförändringar hos extremt överviktiga, med eller utan skador/sjukdomar.
 

Hur la du upp din träning i början av din resa? När började du springa längre sträckor? 
Jag återkommer i ett speciellt inlägg om detta då ni är sjukt många som frågar.

 

Vad kör du för styrketräning (inte pass) dom pass då du inte springer? 
Gym med maskiner och även lite fria vikter samt kroppsvikt (plankan i olika former, olika former av sit-ups m.m.)


Vad är dina bästa tips samt knep för att gå ner i vikt? Har försökt / försöker men det verkar som inget riktigt biter. Trotts hyffsat bra kost samt träning 5 dagar/ vecka.
Ekvationen är enkel. Förbränn mer kalorier än vad du tar in. Någonstans måste det vara fel i kost eller träning om det inte ger resultat. :) Annars är mitt bästa tips att inte fokusera på viktnedgång utan att ha roligt och sträva efter en god hälsa istället.

 

Vad föredrar du när man vill bli av med magen??? Springa, situps, plankan, maskiner???? (svårt att gå ned i vikt) 
Eftersom jag inte har sådana kroppsliga specifika mål så föredrar jag inget. Jag gör bara det jag tycker är kul och thats it. :) Sedan måste man inte gå ned i vikt för att minska omfånget runt magen. Tåls att tänka på.

 

Dina topp tre övningar för armar, mage och lår.
Det är ju svårt och säga eftersom de består av flera olika muskler. Men jag brukar köra axelpress, biceps och triceps för armar. Mage hederliga sit-ups och magmaskiner. Lår benböj, cykling/spinning och gymmaskin.

 

Hur länge tycker du man ska springa för att det ska ge resultat, samt crossen
Det märker man ju själv hur lång tid det tar innan man märker framsteg. Kondition går fort att bygga upp i jämförelse med muskler. Så här kan man märka snabba resultat.

 

När du började gå ned i vikt när började du känna det stora intresset för träning?? 
Någon månad efter att jag började min resa. Och jag började gilla träningen ca 3-4 månader efter att jag började.

 

Jag har spelat fotboll i hela mitt liv samt ridit, därmed kraftiga lår och starka , något tips hur jag minskar dem lite? 
Nej, jag har själv muskulösa lår och vader och trivs bra med de. Sedan har inte jag några kroppsliga utseendefixeringar med min träning utan gör de jag tycker är kul. Sedan blir kroppen som den blir. :) Enda tipset är väl att minska träningen för benen?

 

Först vill jag bara säga att du är en grym inspiration :) 
Jag undrar om du har nåt tips för hur man kommer igång med löpningen? Jag är ganska otränad och vill så gärna få in löpning som rutin, men ger upp så fort det blir tungt, och ger det aldrig en riktig chans. Bör man börja med korta distanser och försöka jogga hela tiden, eller ta lite längre distanser och varva jogg med gång? :)
Tusen tusen tack! Här har jag skrivit lite löpningstips som du kan kika på. :) http://emmasviktiga.blogg.se/2012/july/traningstips.html Jag varvar långa distanser i lägre grundtempo och korta distanser med högt grundtempo.

 

Fasen va grym du är! Jag är jäkligt imponerad av din resa. Hur har du nått sådana här resultat? Hur håller du motivationen uppe?
Tusen tusen tack! <3 Hemligheten är väl inte så hemlig, genom träning. ;) Och motivationen hålls uppe genom mina mål som bestås i form av olika lopp och utmaningar.

 

Hej! Jag blir verkligen inspirerad av din blogg och har sedan i våras försökt komma igång med att löpträna, dock går det sådär. Dels så väger jag ungefär 20 kg mer än jag höll på och löpträna senast vilket verkligen märks eftersom jag inte bara ha dåligt kondition och även är alldeles för tung. Har du några tips från när du började löpträna? Börja du jogga mest eller sprang du intervaller? Jag tycker det är svårt att veta hur jag ska lägga upp det! Tack för att du skriver en himla bra blogg!
Tusen tusentack Johanna. :) Jag har skrivit lite löpartips här som du kan kika på: http://emmasviktiga.blogg.se/2012/july/traningstips.html Själv började jag med spinningpass på friskis 3-4 ggr/veckan och böt sedan ut 1-2 pass/veckan till löpning.

 

Vad har du för mått på kroppen nu? Rygg, midja, lår osv.. Vad skiljer det sen du började träna?
Det är inget som någon behöver veta eftersom det är väldigt individuellt hur olika kroppar ser ut. Siffror är heller inget jag vill främja då sifferhetsen redan är så stor som den är i media. Det jag vill förmedla är vägen till ett sunt och hälsosamt liv. Därför väljer jag att utesluta kroppsliga siffror och dela med mig av bilder istället. Så kolla på dem. :)

 

Hej! Jag har ofta ont i benhinnorna när jag springer, har sett att du tejpar benen. tycker du att det funkar? Själv kan jag inte springa på hårda underlag, det gör så sinnesjukt ont :( Har du några andra tips på hur man minskar smärtan i benhinnorna? Sen undrar jag vad ni gör på skivstångspassen? Vore kul att prova det någon gång! Kram!
Har du så ont är det TOTAL VILA VILA VILA VILA som gäller till all träning där benen aktiveras tills benhinnorna känns helt bra. Annars riskerar man för kronisk benhinneinflammation vilket jag inte tror att du vill ha. Är det riktigt illa kan det behövas vila några veckor innan du försiktigt kan börja med mjuk träning, dvs. INTE löpning utan alternativ träning. T.ex. cykling/spinning och simning. Känns de bra kan du efter någon/några veckor börja lägga in lite löpning på mjukt underlag och tejpa i förebyggande syfte. Tejpen botar absolut inte benhinneinflammation utan förebygger mer eller om man ligger på gränsen till frisk/bra så funkar de med tejp. Så VILA! Skivstångspassen är som Body Pump pass. Man har en skivstång som man går igenom alla muskelgrupper med. :) Och man använder även lite fria vikter.

 

Jag undrar ifall du äter mycket frukt eller om du försöker undvika det? :)
Jag äter alltid 2-4 frukter om dagen. :) Varför skulle jag undvika det? Det är ju gott och nyttigt.

 

Hej! Hur lång tid tog det innan du kom in i träningen? Alltså när det inte längre blev ett måste att sticka till gymmet utan det var något du verkligen ville? Och vilket träningsform började du med och hur ofta tränade du i början av din viktresa? Hade du några ätardagar?
Jag kom in i träningen redan från början. Mest för att jag gett mig fan på det och tvingade mig själv. Men jag började inte tycka de va kul förens efter ca 4-5 månader. Jag började med spinningpass på friskis 3-4 ggr/veckan. Nej, jag hade inga ätardagar. Jag har alltid trott på att man kan äta vad man vill fast i rätt mängder. 

 

Har du aldrig dåliga dagar? Då du bara inte orkar att träna? Eller får du aldrig ångest över att äta onyttigt? Tycker du är så jävla duktig och kämpar själv med vikten men känns som jag aldrig kommer komma dit du är idag :(
Ibland har jag dåliga dagar, men dom infaller inte ofta. Och när jag har det så vet jag att de kommer försvinna när jag väl kommer till träningen och börjar. Då blir jag taggad till tusen på en gång. :) Nej, jag får aldrig ångest av att äta onyttigt då jag alltid trott på att man kan äta vad man vill fast i rätt mängder och kör därför med det. Din tid kommer också, bara du inte ger upp. :) Kämpa på! Jag tror på dig!

 

Vad fick dig att ändra livsstil? Skedde det successivt eller var det något som blev "droppen som fick bägaren att rinna över"?
Jag har skrivit ett inlägg om det här: http://emmasviktiga.blogg.se/2012/november/my-story.html :) Läs gärna där.

 

Tycker din blogg är sjukt bra, kul att läsa om någon som kunde fixa sig en super form utan några ingrepp, batningsmetoder osv! :) själv är ja 14 år och beroende av träningen..framförallt fotboll och ridning. Men allt som man rör sig är kul, de känns bra för både kropp och själ, dessutom tycker ja de känns mkt bättre att få sätta sig ner i soffan en lördagkväll med en godis skål och känna att träningsvärken redan är på väg! :) Nu till frågorna, i början när du skulle ta dig ur ditt "gamla liv" kände du då att du bara ville ge upp ibland? 
Har du några bra tips på hur man kan träna upp insida lår hemma? Känner att de är viktigt att ha muskler där som man underviker sträckningar osv där i fotbollen. Lycka till i livet- never give up! ;)
Gud vad roligt att läsa att du tycker det! Tusen tack! Det är det jag strävar efter med bloggen. :) Jag håller med dig om att det känns mycket bättre med all rörelse, och man behöver verkligen inte oroa sig för att sätta sig i soffan med en godisskål ibland eller käka en pizza då och då. :) Ibörjan ville jag ge upp varje dag eftersom varje dag var en kamp mot smärtan jag hade. Mitt bästa tips för att träna insidan av lår hemma är att ställa sig brett med benen, låt tårna peka utåt och kör djupa benböj. Och viktigt med denna övning är att ha tyngden på hälen. Lycka till du med! :D
 
Min fråga är: Vad är din BH storlek nu jämfört med när du startade?
Då hade jag 95F och nu har jag 70C. :)
 
Hej Emma! Jag har följt din blogg nu ett tag och du är en stor inspirationskälla för mig! Jag är i början på min viktresa och undrar hur du kom igång och vilka förändringar som du gjorde? Hur anpassade du träningen till din kroppshydda? Med vänliga hälsningar, Bodil
Gud vad roligt och läsa! Tack! Jag har skivit ett inlägg om det här som du kan kika på: http://emmasviktiga.blogg.se/2012/november/my-story.html mitt bästa tips för överviktiga är att börja med skonsam konditionsträning. Dvs. spinningpass och simning. Som överviktig överbelastar man sig lätt.
 
Hur har du kunnat hålla uppe motivationen? Träna kan jag ha uppe motivation till eftersom det är så himlans kul, men maten är det annorlunda med. Jag vet precis hur jag behöver äta för att lyckas, men jag drabbas så ofta av hopplöshetskänslor, att ingenting händer och att jag försökt så många gånger, att det liksom aldrig riktigt håller.. Då ska jag säga att jag äter "nyttig" mat, inte sötsaker eller dålig mat, men kan aldrig hålla kalorierna på den nivå som krävs för viktnedgång. Det är en sak när man väl börjat gå ner, då har man nog med motivation, men innan dess känns det som en omöjlighet. Hur gjorde du och när kände du att det lossnade? Tack för en superinspirerande blogg, tänker alltid på dig när motivationen till träning tryter en dag och blir superpeppad! :)
Eftersom jag aldrig haft viktnedgång som mål har jag aldrig haft det problemet riktigt. Min motivation har varit de mål jag sattit upp iform av olika lopp och utmaningar. Viktnedgången har sedan kommit som ett plus i kanten. :) Vad roligt och läsa att du tänker på mig för att få upp motivationen! :D Det gör mig lite rörd faktiskt.
 
Hej! Kan du inte berätta lite om ditt hästintresse och din häst? :)
Just nu vill jag inte skriva om det då jag nyligen tagit bort honom. Läs mer om det här om du vill. Hoppas att du förstår och har överseende med det. :/

Ett sista farväl

 
 
Idag gjorde vi ett sista dressyrpass i ridhuset du och jag, som alltid ska du visa ditt bästa och som alltid går du som en klocka. Pigg och glad! Regnet öser ned ute men vad gör det? Dagen är kommen då jag släpper dig till de evigt gröna ängarna där solen alltid skiner och ditt sommarexem/klåda som du tycker är så jobbigt är ett minne blått. Jag gör detta för att jag älskar dig, precis som du älskar mig. Jag gör detta för att jag inte vill se dig lida in i det sista som så många andra egoistiska hästägare låter sina "vänner" göra. Jag hjälper dig att gå vidare i livet utan några bekymmer och jag är dig evigt tacksam för alla dessa 14 år du stått trogen vid min sida som den sanna vän du faktiskt är. Jag älskar dig, nu och för alltid! Vila i frid, min älskade lilla prinskorv! ♥
 

Ja, några av er vet säkert redan att jag har en häst. Eller rättare sagt hade en häst fram till kl. 10 idag. Idag lät jag honom tas bort, 27 år gammal vilket är sjukt mycket för att vara en häst. MEN han var fortfarande pigg som en mört och det var inga fel på honom alls. Dock kände jag att tiden är inne för oss båda att gå vidare, Pondus för att få slippa få ett plågsamt slut som så många andra gamla hästar får pga deras egoistiska ägare och jag för att jag ska börja plugga till hösten och skapa mig en ny framtid. Självklart har det tagit extremt hårt i hjärtat att planera och genomföra detta, och tårarna rinner titt som tätt hela tiden. Jag har inte riktigt smält än att jag aldrig kommer få krama om hans huvud igen och bara mysa som vi alltid brukar göra... Eller få känna hans underbara galopp igen..
 
Hur som helst, om jag är lite off nu ett tag så vet ni varför. Men känner jag mig rätt kommer jag att vara tillbaka snart, kanske redan imorgon. :) Allt för något gott med sig, som de brukar säga.

Samtalet som förändrar min framtid!

 
Som många av er säkert vet så skickade jag in en ansökan till en hälsotränarutbildning i våras, för några veckor sedan fick jag gå på intervju för intagning. De lovade ett svar om jag kommit in inom 10-12 dagar. Dagarna gick och jag blev mer och mer säker på att jag inte kommit in eftersom de inte hört av sig. Idag är det 21 dagar sedan jag var på intervjun och jag hade fortfarande inte fått något svar, så jag tog mod till mig att ringa för att höra. Anledningen till att jag inte ringt tidigare är att jag var så rädd för att få ett negativt besked, jag vill ju detta sååå gärna! Tyvärr svarade ingen, så jag pratade in ett medelande och ca 1h efter ringde en av lärarna upp. De hade haft mycket och göra, och antagningsbeskeden var utskickade och skulle komma under denna vecka i brevlådan. Men läraren sa att jag blivit antagen! JAG BLEV ANTAGEN!!! Fattar ni mitt lycka? Detta är en dröm som går i uppfyllelse! Jag tror aldrig jag varit så glad i hela mitt liv faktiskt över ett telefonsamtal. Så fort jag avslutat samtalet brast jag ut i tårar, glädjetårar! Det trots att jag har det enormt tufft just nu med mycket sorg, så det säger ju en del. Och detta besked kunde inte kommit lägligare. 
 
19 Aug påbörjar jag alltså min resa till att utbilda mig till cet. personlig tränare, häslocoatch och massör i Molkom Folkhögskola. I aug 2014 står jag med mina certifikat i handen, redo för att påbörja min dröm om att kunna hjälpa andra som sitter i liknande sitts som jag gjort att göra livsförändringar.
 
Jag trodde ALDRIG jag skulle se fram emot att gå i skolan igen, men nu gör jag faktiskt det. Detta året kommer bli de bästa i mitt liv! Det kommer bli sååå fruktansvärt lärorikt och intressant. Jag är verkligen glad att jag väntade med att plugga efter gymnasiet tills jag hittat de rätta för mig, för nu känns det verkligen rätt. Varför stressa? Detta är något jag inte kommer att tröttna på och något jag kan tänka mig att jobba med hela livet.
 
Och vet ni vad det bästa är? NI kommer att få hänga med på min resa genom utbildningen! Precis som ni fått hänga med mig på min resa hittills från sjuk och överviktig till frisk och vältränad.

Invigning av våtdräkten

 
Här om dagen cyklade jag till mina föräldrar med Bianca (racercykeln) för att prova min nya våtdräkt från Clas Ohlsson. Till min förvåning så var den riktigt bra. Den kändes ju nästan lite för tight på land men väl i vattnet så satt den som ett smäck. En större storlek skulle jag inte haft. Den var lätt att simma med också, och framför allt så höll den värmen. 
 
Jag har inte bestämt mig om jag ska crawla eller simma bröstsim än på Vansbro Tjejsim. Men det lutar nog åt bröstsim eftersom man bör ha en dräkt med långa ben om man ska crawla och Clas Ohlsson hade inga med långa ben... Jaja, än har jag tid att bestämma mig. Och lite mer träning hemma hos mina föräldrar kommer jag nog hinna med också innan start.
 
Och för er som missa så kostade dräkten 299 kr. Jag valde strl S och har strl 36 i vanliga kläder till mina 170 cm om det är någon som undrar hur de är i storlek.

min midsommarhelg

 
Min midsommarhelg iår blev som sagt väldigt lugn. På fredagen så åkte jag ut till min älskade häst och red ut en sväng mitt på dagen, vi mötte inte en kotte. Varken i stallet eller på vägarna. Undrar varför. ;) Sedan på kvällen åkte jag och min fästman till mina föräldrar och åt lite midsommarmiddag med dem. Det blev dock en tidig kväll utan alkohol för min del eftersom jag jobbade på lördagen med bröllop. 
 
Innan bröllopet på lördagen så sprang jag en långtur och tror ni inte det börjar ösregna efter ca 3 km och slutar när jag kommer innanför dörren? Men jag tog mig igenom ca 18,5 km iaf och jag var genomblöt och kall när jag kom tillbaka. Dessutom hade mina kassa shorts skavt pga vätan så det sved som in i norden när jag sedan skulle duscha. Usch, jag måste köpa mig ett par nya snart. Såhär kan jag ju inte ha det!
 
Jag har även hunnit att inviga min våtdräkt från Clas Ohlsson, men mer om det i ett annat inlägg. :) Nu idag startade jag dagen med en 5 km löprunda i lugnt tempo och i eftermiddag blir det blir styrka i form av skivstångspass på friskis. 
 
Hoppas att ni med haft en bra midsommar!!

Emmas socker- och fettfria jordgubbstårta

 
Kära vänner, idag är det midsommarafton! För min del blir det en lugn dag/kväll hos mina föräldrar vid vattnet eftersom jag ska jobba hela dagen imorgon. Jag hoppas att ni får en underbar midsommarafton med era nära och kära med mycket sommarkänslor! Och vad passar inte bättre då än en jordgubbstårta? Det kan ju inte ge mer sommarkänslor! :) Eftersom min far är diabetiker så ville jag göra en sockerfri tårta att mumsa på. Jag gillar ju även att expremintera med maten så att den blir god men fortfarande lite hälsosammare än vanlig mat som innehåller mängder mer fett och socker. Så det fick bli en fettfri- och sockerfri jordgubbstårta! Och eftersom jag tror den blev väldigt bra (tjuvsmakat lite) så vill jag dela med mig av receptet här.
 
Till tårtbotten:
- 4 ägg
- 1 dl potatismjöl
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl sötningsmedel
- 1 tsk bakpulver
 
Till fyllning och topping:
- 1,5 liter jordgubbar
- 1 banan
- 2 dl äggvita
- 150g ica lättkvarg
- fun light
- 0,25 dl grädde (ej nödvändigt)
 
Såhär gör du tårtbottnen:
Smörj och bröa en tårtform. Dela äggen och vispa vitan jättehårt. vispa ned ägg och sötningsmedel försiktigt/lite åt gången. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål. vänd sedan försiktigt ned i smeten. Häll över smeten i formen och in i ugnen i 175 grader i 25 min.
 
Såhär gör du fyllningen och toppningen:
Vispa 2 dl äggvita jättehårt. Blanda ned 150g ica lättkvarg. rör även ned valfri fun light i önskad mängd efter tycke och smak. Mosa eller mixa önskad mängd jordgubbar. vispa 0,25 dl grädde och blanda med några klickar från äggrädden. Blanda de mosade jordgubbarna och gräddmixen och använd som fyllning. toppa men övriga äggvitegrädden precis som vanlig grädde. och dekorera med jordgubbar och banan, eller andra fruktur/bär. :)
 
Trevlig midsommar till er alla!

Våtdräkt; Check!

 
För några dagar sedan när jag ändå var inne i stan så passade jag på att svänga in på Clas Ohlsson för att köpa denna våtdräkt inför Vansbro tjejsim. Jag har hört mycket gott om dräkten från andra som simmat tjejsimmet och även vanliga simmet i den. Billig var den också, 299 kr. Och ser ni vilken tur jag hade också med färgen? Svartrosa!! Mina färger!! Det kan inte bli bättre. :)
 
Nu ska det bli spännande och prova dräkten. Den känns liiite för tight på land, men jag har läst att den ska sitta väldigt tight på land då den "töjer" sig i vattnet. Så den borde alltså sitta bra. Uppdatering om hur den kändes i vattnet kommer. :)
 
Och föresten, för den som undrar valde jag strl S och jag är i normala fall en 36a till mina 170 cm. 

Dags för en frågestund!

 
Ni är just nu jättemånga som ställer frågor om lite allt möjligt, framför allt träning. Både här i bloggen, via mail och på instagram. Jag hinner inte svara på allas frågor även om jag verkligen vill, därför tänkte jag köra igång en frågestund där ni kan fråga vad ni vill som en kommentar till detta inlägg. Sedan publicerar jag alla svar i ett inlägg så att alla kan ta del av dem. Låter inte det bra?
 
Så, ta chansen och fråga nu! :) Det behöver såklart inte vara tränings- eller kostrelaterat utan de kan även vara personligt. 

Laxlasagne med fetaost och spenat

 
När jag och min vän Sofia var på Ikea senast så provade jag att äta deras laxlasagne, och vet ni vad? Den var SUPERGOD! Så nu har jag varit jättesugen på att göra en egen hemma väldigt länge. Igår tog jag tag i saken och gjorde en som blev ännu godare än ikeas. Mums! Så nu tänkte jag vara snäll och dela med mig av receptet. 
 
Du behöver:
- ca 500g laxfiléer
- 400g fryst bladspenat
- 500g Keso
- 150g fetaost
- 200g färska lasagneplattor
- 1 burk (500g) Dolmio Lasagnetomatsås
- 1/2 dl vitt vin
- 2 vitlöksklyftor
- Salt
- Peppar
- Krydda (franska örter och oregano)
 
Såhär gör du:
Tina spenaten och laxfiléerna. Sätt ugnen på 225 grader. Pressa ur vätskan ur spenaten. Blanda spenaten med smulad fetaost, keso och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar. Skär sedan laxen i små bitar och blanda med lasagnetomatsåsen, vitt vin, salt och andra valfria kryddor (jag använde oregano, peppar och franska örter). Lägg ut hälften av spenatröran i en ugnssäker form (ca 20x30 cm), varva sedan lasagneplattor med laxröran och avsluta med resten av spenatröran. Grädda lasagnen mitt i ugnen i 30 minuter. Låt sedan stå och vila i ca 10 minuter. Servera gärna med en sallad. 

Tillbaka till vardagen!

 
Idag är det måndag och jag är tillbaka till vardagen igen från uppladdningen till helgens lopp, kalas och vilodagar. Det fick bli ett skivstångintervallpass eftersom jag kört väldigt lite styrka det senaste eftersom jag kört lopp 2 helger i rad nu. Innan passet var jag extremt otaggad, men när jag väl satte igång blev jag supertaggad och tog verkligen i. Så dagens pass gick sjuukt bra och imorgon får jag nog träningsvärk. :) Jag märker också i speglarna (ja, jag iaktar mig själv nooga för att se framsteg och att jag har rätt hållning) att det syns enorm skillnad på kroppen. Speciellt benen börjar bli biffiga. :) 
 
Igår hade jag en vilodag, men det gick sådär med den. Min bil pajade nämligen i fredags så jag har varit illa tvungen att använda min kärringcykel vart jag än ska. Så igår fick jag ta den till stallet, vilket totalt ger ca 2 mil cykling tur och retur. :P Men jag tog det väldigt lugnt, så jag räknar det som aktiv vila. Hihi.
 
Idag provade jag även att göra en laxlasagne som blev sju jäkla god och nyttig. Så recept på den kommer nog att dyka upp inom de närmaste dagarna. Håll utkik!

Karlstad Stadslopp 2013

 
Igår var det dags att springa lopp igen. Denna gången på hemmaplan i Karlstads Stadslopp. Det är ju typ ett måste att delta i det när det äger rum i min hemstad. ;) Dessutom var jag ju med förra året också. Hur som helst, dagen bjöd på strålande sol med lite kyliga vindar. Perfekt för en frysmört som mig! Jag sprang i shorts och linne. 
 
I väntan på start så kom Pierre (som starta i samma startgrupp) fram till mig och prata, riktigt trevligt och bra avslappning innan start. Bra bloggtips för den som ska göra någon klassiker eller bara gillar all möjlig träning. :) Fast jag var inte ett dugg nervös för gårdagens lopp vilket hör till ovanligheterna, men det berodde nog på att jag sprungit det förut och att det var på hemmaplan. Jag kan ju banan utan och innan liksom.
 
Tyvärr var det inte min bästa löpardag idag. Benen kändes inte så pigga som de kan göra ibland utan en aningens tunga, så jag visste redan från start att det skulle bli tufft att komma under 45 minuter. Dessutom fick jag lite håll efter ca 6 km. Men eftersom banan är i princip helt platt och det var lagom temperatur gick de ändå rät bra och jag sprang in på 45:56 min. Dock var loppet lite längre än 10 km, 10.25 km enligt min pulsklocka. Och hade det varit exakt 10 km skulle jag sprungit på ca 44:50 (Jag höll koll när jag sprang). Så egentligen är jag väldigt nöjd med tiden ändå med tanke på förutsättningarna jag hade för dagen. Och varje gång kan ju inte gå som man har tänkt sig. :) Jag har trots allt förbättrat min tid med ca 22 min från förra året! Vilket jag är enormt stolt över! 
 
 
Jag rotade även fram en bild från förra året innan start på stadsloppet. Jag behöver inte säga vilken bild som är tagen för 1 år sedan va? ;) Det är helt sinnesjukt egentligen vilken skillnad det är på kroppen, och det är klart det går snabbare nu när jag inte har ca 50 kg extra vikt att släpa runt på. För jag hade god kondition redan då. Jag kom på en 64:e placering i damklassen av 1244 starter igår. Förra året kom jag på en 931 placering av 1186 starter med tiden 1:06:46. Så jag ska ju vara jäääääkligt nöjd och är det också!! Fy vad bra jag är!
 
För den nyfikne så finns förra årets "loppberättelse" att läsa här.

Imorgon gäller det!!!

 
Tiden går så fort och det är redan helg! Vilket innebär att startskottet till Karlstad Stadslopp avfyras imorgon. Självklart ska jag vara med! Jag anmälde mig till grön startgrupp med uppskattad tid 45 min. Men nu känns det lite för lätt så jag seedade om när jag hämtade nummerlappen tidigare idag så att jag startar i Gul grupp, dvs. första gruppen efter Elite under 42 min. Jag har aldrig sprungit så fort och tvivlar på att jag klarar det, men jag tänkte att jag kan få lite draghjälp om jag startar där så att jag kan få en så bra tid som möjligt samt slippa springa om folk. :) Av erfarenhet brukar de flesta uppskatta sig själva bättre än vad de egentligen är. ;)
 
Tänk förra året startade jag i sista gruppen tror jag och iår första (för motionärer). Med det kan man ju säga att det har hänt en del. Hihi. Hur som helst, jag hoppas på att jag slår personligt bästa. Allt lutar åt det iaf om benen känns pigga imorgon. På kvällen sedan ska jag på födelsedagskalas hos en vän också så jag hoppas att det inte bara blir födelsedagsbarnet att fira utan även ett personligt bästa! Det vore ju trevligt. :D
 
Är det någon mer av er läsare som ska springa Karlstad Stadslopp imorgon? :) Hoppas det och att vi syns i vimlet då.
 

Biggest Loser

 
I veckan så gick ju finalen i Biggest Loser Sverige. Jag har kollat på det när jag haft tid, men tycker egentligen kanske inte det är så jättebra då det är så fokuserat på siffor och att gå ned i vikt så snabbt som möjligt. Något jag är helt emot egentligen som ni vet. MEN samtidigt kan jag ju inte förneka vilka jobb de har gjort som deltagit, jättestarkt jobbat! Dock om jag hade bestämt hade fokus legat mer på kroppens hälsa och välmående än snack om siffror och kaloriintag. För man kan tappa i vikt utan att lägga fokus på detta, jag är ju levande beviset på det.
 
Tanken slog mig idag att jag faktiskt också har gjort en Biggest Loser, fast helt på egen hand utan proffshjälp. Det är lätt hänt att man glömmer bort det när man ser sig själv varje dag i spegeln. Men jag rotade lite i arkivet och hittade en bild tagen på mig för nästan exakt 1 år sedan. Första bilden jag faktiskt kände mig fin på och då hade jag redan gått ned ca 20 kg. Kollar man på dessa bilder är det nästan lite skrämmande, det tycker till och med jag. Är det verkligen samma människa? Svaret är iaf ja!
 
Jag är inte bara en vinnare i mina ögon, jag är så mycket mer! Och klarar jag av att göra en sådan här resa, ja då jäklar kan vem som helst göra det. Jag har gått från att hata mig själv, både kropp och själ till att älska mig själv. Jag är snygg, jag är talangfull/begåvad, jag är bra (läs bäst) och det är något ingen kan ta ifrån mig! För en gångs skull tänker jag gå emot den typiska svensken och jag tycker fler borde göra det och lära sig att älska sig själva. Man mår så sjukt mycket bättre av det!

Ledaruttagning

 
Som jag nämnde igår så var jag på ledaruttagning idag på Friskis. Egentligen skulle jag haft en vilodag eftersom det är stadslopp på lördag, men ledaruttagningarna är ju inte så ofta så jag körde iaf. Det gick bra med tanke på att jag inte förberett någon låt som man skulle pga för mycket saker att göra med jobb m.m. Jag improviserade därför till en låt som jag kom på när jag kom dit, för egentligen skulle jag inte ens komma på uttagningen (ringde och berätta som det var) men de ville att jag kom iaf även om jag inte körde någon egen låt. Sedan blev det även lite ledarskap i styrka och följsamhet/smidighet också innan det bar av hemmåt. Vi var inte många sökande, 4 st bara och på måndag ska jag på ett möte om detta. Det mest konstiga är att jag inte är ett dugg nervös eller har varit. Vilket är otroligt ovanligt för att vara mig. Dock tror jag att det beror på att jag börjar växa enormt som människa, jag vågar tro och framför allt lita på mig själv nu mot vad jag gjorde förr när jag påbörjade min resa.
 
Förhoppningsvis gjorde jag bra ifrån mig idag och kan påbörja en utbildning under hösten och stå som färdig skivstångsinstruktör Januari 2014. Så håll tummarna! :) Skulle någon av er Karlstadbor våga gå på ett av mina pass isf? ;)

Sista träningspasset

 
Idag gjorde jag sista riktiga träningspasset innan stadsloppet på lördag. Det fick bli ett spinning medel pass med min favoritspinningledare (som också heter Emma). För övrigt så är det mycket som händer i mitt liv just nu, dels väntar jag på svar angående intagningen till skolan men jag ska även vara med på en uttagning för att blir skivstångsinstruktör på Friskis imorgon. Utöver detta så jobbar jag, tränar och laddar inför lopp. Full rulle med andra ord. Men det gillar jag. :)
 
Nu ska det stekas köttbullar med blomkåls- och potatismos innan det blir sängdags. Ha det gott!

Skivstång Intervall + ett roligt bemötande

 
Idag drog jag igång med träningen igen efter tjejvättern. Trots att jag kände mig oförskämt pigg i kroppen igår så bestämde jag mig för att hålla fast vid min inplanerade vilodag. Jag hade räknat med att jag skulle ha haft liiite ont i rumpan iaf, men inte ens det hade jag. Och benen var superfräscha och pigga. Men det fick bli en liten lugn uteritt med min älskade ponny Pondus iaf.
 
Hur som heslt, idag körde jag ett skivstång intervallpass. Det kändes mycket bra, jag var pigg i musklerna och orkade ta i. Men det märktes att jag inte tränat så mycket armar det senaste då biceps curls var riiiiktigt tunga i den vikt jag brukar ha (17,5 kg) så det blev lite fusk med några extra reps vila. :P Utöver skivstångspasset så har jag cyklat med min Cresent Maria Citybike över hela Karlstad idag känns det som, totalt ca 3 mil. Men det är så himla gött och ta cykeln nu när det är sommar och fint! + att man sparar bensinpengar och värnar om miljön. :)
 
En annan kul grej som inträffade idag var när jag gick till Ica Kvantum. En gullig blond tjej kom fram och undrade om det var jag som är Emma. Jag blev lite ställd och svarade osäkert ja. Det visade sig att tjejen läste min blogg och gillade den väldigt mycket. Så jag antar att du läser detta nu och jag vill bara säga att jag blev jätteglad fast lite shockad/ställd! Det var jättekul att du kom fram och hejade, det förgyllde min dag lite extra. Tack! <3 Och är ni fler som ser mig ute i olika samanhang så tveka inte att komma fram och säga Hej. Jag är inte så farlig som jag ser ut, eller nått. ;) 

Min mässhopping

 
Det blev ju som sagt lite shopping på mässan i Motala i fredags. En sak hade jag bestämt att jag skulle köpa och det var ett tjejvätternlinne. Så det fick det bli. Sedan hittade jag även en bra ramväska att ha vid styret för halva priset mot den jag beställde från nätet (som jag dessutom inte gillade alls). 129 kr kostade väskan på mässan och är betydligt smidigare än den jag beställde från nätet som skulle vara smidig men var klumpig och svåröppnad (trots snabböppning). 
 
En hjälm har jag kollat på länge, sedan jag köpte min cykel eftersom ingen av de hjälmar jag har passar mitt huvud speciellt bra. De gliper fram och tillbaka. Och en bra hjälm som sitter bra känns som en väldigt nödvändig investering i fall olyckan skulle vara framme, då finns det inget pris i världen som kan ersätta en ev. hjärnskada hur mycket man än vill. Så jag fyndade hjälmen som ni kan se på bilden, självklart svartrosa som kostade 499 kr. Längre fram kommer jag nog köpa en ännu bättre hjälm som är anpassad för landsvägscykling, men de är sååå dyra! Men denna får duga tills dess. Den sitter som gjutet på mitt huvud och lär därmed skydda mycket bättre än mina gamla hjälmar.
 
Mässan var tokstor och jag hade kunnat köpa huuur mycket som helst, men jag fick häjda mig där. Jag är ju tyvärr inte gjord av pengar just nu. :P Och snart blir jag (förhoppningsvis) en fattig student med.

Tjejvättern 2013

Så kom äntligen den där dagen som jag tränat så hårt inför och framförallt investerat prylar för allt för många tusenlappar. Dagen då jag skulle cykla 10 mil, tjejvättern! 
 
 
Redan igår så rullade bilen mot Motala där vi stannade över natten för att vara extra utvilade och pigga för dagens lopp. Det är ju inte så kul att sitta i en bil 2,5h innan start så tidigt på morgonen och vara stel i kroppen när man kommer fram. Så vi åkte dit dagen innan för att hämta nummerlapparna m.m. samt kolla in mässan där Team Sportia slagit upp ett stort tält med massa cykelprylar till sjukt bra priser.
 
 
Självklart kunde vi ju inte motstå att gå igenom mässan heller tomhänta. Jag spenderade lite för mycket pengar, men det var så lätt hänt eftersom de va så billigt det mesta! MEN jag köpte bara sådant jag verkligen behövde. T.ex. en ny hjälm som verkligen sitter bra på huvudet. Huvudet SKA man ju verkligen vara rädd om. Bättre bilder på sakerna kommer i ett annat inlägg. 
 
När vi sedan kom tillbaka till vårt boende så fixade vi med cyklarna inför morgondagens lopp. Det vill säga att vi satte på alla klisterlappar och nummerlappar som man ska ha på och monterade sakerna vi köpt tidigare på dagen i mässan.
 
 
Morgondagen för dagen med stort D kom och jag laddade med dubbel portion havregrynsgröt + ett ägg. Mina medresande blev shockade över hur mycket lilla lilla jag kunde klämma i mig och ännu mer shockade när de fick veta att jag äter det varje morgon. Haha. Lite roligt.
 
Hur som helst, vi åkte in till startområdet i god tid för att hinna gå på toa innan start samt bestämma mötesplats när vi kom in i mål. Sara (som jag åkte dit med) startade 9:42 medan jag startade lite senare 10:06. Så det blev lite extra väntan för mig och de minutrarna var riktigt långa och kyliga. Tidigare på morgonen velade jag mellan om jag skulle ha jacka ovanför linnet eller bara linnet. Men det slutade med bara linne och tur var väl det för senare blev det jättevarmt!
 
När min startgrupp äntligen fick gå in i fållan så var jag riktigt nervös. Och sedan när vi skulle gå ut på startfältet så kom jag på att jag glömt starta min pulsklocka. FAN! Det kan ju ta någon minut innan den hittar en sattelit. Jag bad till gud att den skulle hinna hitta en innan mitt startskott gick, men icke! MEN eftersom det är chipläsning så väntade jag med att starta. Så jag stod där och vänta på min klocka när min start gått. Andra startgruppen efter mig kom och ställde sig, också hann den starten gå också. Skit också!! jag skynda mig och trampa när klockan hittat en sattelit och kom fram till en motorcykel som höll samman gruppen, jag cykla förbi den varpå den hojtade att jag inte fick. Men jag skrek tillbaka att jag tillhörde startgruppen före och då var det okej. Så då fortsatte jag att trampa i mitt speedade tempo för mig själv tills jag kom ifatt min grupp.
 
Jag började köra om cykel efter cykel. Något jag hade räknat med att göra i början. Jag höll även inte ett så högt tempo eftersom jag som alltid är lite feg i början. Så tempot låg väl i ca 22-24 km/h. Efter några mil så fortsatte jag att cykla om cykel efter cykel och grundtempot höjdes i takt med att jag kom in i cyklandet. Ungefär halvvägs kom en mördarbacke uppför Omberg i kringilikrokvägar, där gick många uppför med sina cyklar men jag trampa på och fortsatte köra om cyklister i ytterfilen. I vanliga fall brukar jag inte hålla med loppdeltagare om att deras tycken av mördarbackar utan tycker de är lätta. Men denna backa var riktigt jobbig! Dock inte superdupermegajobbig. Jag klara den utan större problem och även på stora/tunga klingan. Runt 12-15 km/h körde jag uppför. När jag nått toppen så skulle man ju nedför också i dessa kringilikrokvägar, det var riktigt läskigt eftersom vägen var flammig av solen som lyste genom träden. Man såg inte då riktigt om det var några gropar i vägen eller så vilket jag tyckte var obehagligt så jag fick bromsa för att sänka tempot, feg som jag är. Jag låg väl runt 20 km/h.
 
Väl nere så bjöds det på måååånga fina raksträckor som jag drog på ordentligt på. snittade runt 35-38 km/h i ganska många mil tills sista vattendepån som man var tvungen att köra in i. De andra kunde man bara köra förbi vilket jag gjorde då jag kände att jag inte behövde stanna. Allt kändes så bra och jag hade kommit in i ett bra flyt.  Hur som helst, efter sista sista vattendepån så gick de lite trögt ett tag. Det var svårt att komma in i samma flow igen men lyckades rätt bra till slut. Den sista milen började det kännas lite i rumpan, men jag var förvånad att det inte kändes mer. Jag hade räknat med värsta skavsåren och rövont. Men icke! Så det var jag väldigt tacksam för. Sista kilometrarna drogs tempot ned eftersom det var mycket snäva svängar in till mål.
 
 
Jag gick i mål på tiden 3h och 24 min! En tid som jag är enormt nöjd med!!!! Mitt mål var att komma in mellan 3-3,5 h vilket jag lyckades bra med. :) Jag är så stolt över mig själv då detta var mitt första seriösa cykellopp som jag cyklade för en bra tid. Och nu har jag fått blodad tand! Jäklar vad kul det var!!!! 
 
 
Dagen bjöd ju på rena sommarvädret med strålande sol också och det syntes kan man ju säga. Det första jag gjorde när jag kom i mål var att kolla min fula bonnbränna på benen som jag skapat. Lite ledsen blev jag över det då det kommer se enormt fult ut med shorts sen. :P MEN när jag sen kom hem och fick se min rygg när jag skulle duscha fick jag mig en smärre shock! Snacka om att ha bättrat på bonnbrännan på ryggen. ojoj. Och gud så ful rand jag fick av hängslet på höger sida som låg lite fel under hela färden.... Mina ben är INGENTING mot min rygg... Det blir fint i sommar det. haha.
 
 
Väl hemma i Karlstad igen så åkte jag och min fästman till Karlstads bästa suchiställe för att äta gott och fira min fantastiska prestation. Vi beställde en lyxmeny som var så enormt god! Godaste sushin jag ätit någonsin! Påvägen hem från restaurangen svängde vi även förbi Ica för att köpa min Ben & Jerry glass till efterrätt som har blivit lite av en tradition att jag köper när jag gjort ett lopp för att fira/unna mig själv något gott. :)
 
 
Just ja, man fick ju även en medalj (såklart) och ett diplom med där det står mellantider. Lite kul! Det ska jag köpa en ram till tror jag och hänga upp. För lite stolt är jag ju. :) Saras sambo som var med som support/chafför och hejade på oss var så gullig och hade köpt oss en varsin liten flaska champis också och gav oss vid målgång. Dock var vi ju inte så jättesugna på alkohol just då utan mer på vatten. ;) Så det får tas ikväll tillsammans med min B&J-glass istället. 
 
Kort och gott, detta har varit 2 underbara dagar som jag verkligen vill göra om nästa år! Men då blir det halvvättern istället. :)

Emmas nyttiga blåbärspaj

 
Alla som känner mig väl vet att jag fullkomligt ÄLSKAR blåbärspaj. Här om dagen så fick jag ett enormt sug efter det så jag har nu gått och klurat ett tag på recept av en nyttig variant av blåbärspaj att äta till mellanmål t.ex. Jag har gjort några stycken nu och har fastnat för en variant som blivit min favorit! Så nu tänkte jag dela med mig av det här i bloggen. :)
 
Du behöver:
- 85g frysta blåbär
- 10g Paulúns Granola Hallon Kakao
- 20g Fiberhavregryn
- 20g kvarg
- 25g Keso
- En nypa strösocker
 
Såhär gör du:
Lägg blåbären i en liten portionspajform. Blanda resten av ingredienserna och smula över de frysta blåbären. In i ugnen i 200 grader i 20 minuter. Servera sedan med kvarg. Jag brukar blanda hälften vanlig kvarg och hälften Exqusia Creamy Quark Blueberry. Supergott och superenkelt! Dessutom nyttig!

Nu drar jag på cykeläventyr, IGEN!

 
Imorgon gäller det! 10:06 (startgrupp 64) går startskottet för tjejvättern 2013 och jag och min Bianchicykel rullar iväg. Till skillnad från Viken Runt ska jag satsa på en så bra tid som möjligt på Tjejvättern och jag är grymt taggad! Jag längtar verkligen tills jag står där i startfållan! Som vanligt kan ni följa mig "live" på Instagram där jag heter gilraen om ni inte orkar vänta på en uppdatering här i bloggen. 
 
Vi åker redan idag mot Motala för att vara så utvilade som möjligt imorgon. Och vi tänkte även kolla lite på mässan som finns där. Jag ska iaf köpa en Tjejvättern t-shirt/linne. :) 
 
Nej, nu ska jag fortsätta packa lite och få en del saker gjorda innan vi drar. Håll tummarna för mig nu! Ha det gott!

Fullt ös på nationaldagen!

 
Just nu har jag så sjuktligt mycket att göra, inte för att jag har lite att göra i vanliga fall heller men just nu har jag så mycket att jag inte vet hur jag ska hinna med allt. :P Jag vill så mycket men tiden räcker inte riktigt till... Det är svårt det där. 
 
Men idag så åkte jag iaf tidigt till stallet och gjorde min älskade vita prinskorv skinande ren (dusch med shampo) då vi senare blev fotade av min vän Sofia som jag satte min jobbkamera i hennes händer. :) Gammelgubben fyllde ju 27 år nyligen så man kan ju aldrig få för många minnesbilder. Och dagens bilder blev riktigt fina, jag är såå nöjd! Fast det är enormt ovant att se sig själv på bild i civila finkläder nu när jag inte är de minsta tjock längre. Inte ens benen som alltid varit grova på mig. Hur som helst, bilder från plåtningen lägger jag nog upp på söndag. Om någon vill se?
 
Efter plåtningen blev det en långdistanstur med min gamla gymnasiekompis Maja. Vi ligger på ganska lika nivå i löpningen så vi tog en lugn pratrunda på skutberget i kuperad terräng. Tiden blev 57:13 och jag hade en snittpuls på 144. På lördag kör jag ju Tjejvättern så det är ju inte bra och ta ut sig tills dess. ;)
 
Hoppas ni också haft en fin nationaldag! Här har det varit strålande väder! Jag önskar att jag hunnit sola lite på stranden, men så blev det inte... 

Formbilder Juni

 
En ny månad har börjat och jag kom på idag att jag totalt glömt bort mina formbilder som jag tar varje månad vid månadens början. Så här kommer bilderna från denna omgång. Vänster är tagna 1 Maj och höger idag 4 Juni. Och jag blir lika shockad varje gång... Det händer saker hela tiden med kroppen, trots att jag ser ut att ha blivit smalare så har vågen inte rört sig något alls. Vilket jag är enormt nöjd med då jag inte vill gå ned mer i vikt. Jag vill hålla mina 65 kg. 
 
Jag är väldigt glad för att huden på magen börjar hänga med i svängarna, den har stramat åt sig fint under denna månad. Det syns speciellt på naveln. Den är inte så "ledsen" längre. Man börjar även ana magrutorna som gömmer sig under. Det de har hänt mest med denna månad är underkroppen och ryggen tycker jag. Jag är sjukt nöjd över reslutaten! Det känns bara inte som att det blivit skillnad utan det har verkligen blivit det också! Det är en enormt härlig känsla. :) För ni minns väl när jag såg ut såhär för 7 månader sedan då jag började bygga muskler:
 
 
Uh, vad bra jag är! Det tycker jag faktiskt! :D

Nytt till tjejvättern

 
Idag kom mitt paket som jag beställde ifrån maxpuls.se inför tjejvättern. Brallorna från Newline var lika fula i verkligheten som på bilden. Gud vad fult det är med hängslen. :P Som tur är så kan man ju haen tröja över. hihi. Vilket jag ska ha. Men de var iaf väldigt sköna så de blir nog bra att cykla de där 10 milen i.
 
Jag beställde ju även en ramväska, den var jag inte alls lika bra kompis med så den får åka tillbaka. Jag tyckte inte att den passade på min cykel samt att den var bökig att öppna trots att det var "snabböppning". Hittar jag någon bättre på mässan i motala så köper jag en där på fredagen istället. Annars får jag klara mig utan. :)
 
Från sportamore.se beställde jag även en ny magväska eftersom min gamla från HM redan har gått sönder (efter 3 löprundor). Denna gången fick de bli en från Nike som jag hoppas håller mycket bättre kvallitet. Denna ska med på tjejvättern också och i den kommer jag förvara mobilen, nycklar och ev. någon form av energi.

Nytt PB på milen!!!

 
Idag kände jag mig inte så jättetaggad på att ge mig ut och springa. Men jag ville ändå göra det då stadsloppet närmar sig snart och jag har inte kunnat träna någon löpning sedan GBG-varvet pga överansträngning i knät som jag fick då. Eller vad det var. Jag ville ju inte att det skulle "gå upp" igen och att jag inte ska kunna delta i stadsloppet. Men efter mycket övervägande bestämde jag mig för att prova och avbryta om det inte kändes ok. 5-kmrundan i förrgår kändes ju ändå superbra (trots träningsvärk). 
 
Tur var det att jag tog det beslutet för det var länge sedan mina ben kändes så pigga och fräscha. Det kändes som jag svävade fram och kunde springa i all evighet, ja ni vet den där underbara känslan med löpning som gör att man blir fast vid denna träningsform. :P Så det gick undan idag, första halvan låg runt 14-15 km/h till och med. Sedan gick det trögare och trögare allt eftersom backen blev brantare och brantare.
 
MEN trots det så blev det ett nytt personligt bästa. 46:41 min på 1 mil!!!! Det är helt sinnessjukt egentligen då jag för exakt 1 år sedan sprang 1 mil på 1:09:38 min. Det är en tidsskillnad på typ 23 min....... Och det som är ännu mer sinnessjukt är att idag så maxade jag inte just pga den där knäskadan/överansträngningen jag gjorde på GBG-varvet. Så snittpulsen låg bara på 164. Vågar man hoppas på under 45 min på Karlstad Stadslopp?

Mitt namn är Emma Bertilsson, 25 år och bosatt i staden Karlstad. Jag bär på en kronisk ledsjukdom och i denna blogg får ni följa med på min resa från extrem överviktigt med ledvärk, inflammation och feber till ett symtomfritt sundare liv med normalt BMI. Ni får även ta del av mina framsteg, bakslag och mål.

Hösten 2011 orkade jag inte ens springa 200 meter. År 2014 ska jag springa mitt första marathon och fram tills dess anta en rad andra spännande utmaningar. Så följ min resa, den vill du inte missa!!

Mail: emma.bertilsson@hotmail.com
Instagram: HealthyHappyEmma

Follow on Bloglovin

Mina Lopp

2012:
Vårruset 5km 10/5 - 33:15 min
Karlstad Stadslopp 10km 16/6 -66:46
Blodomloppet 10km 30/8 - 62:27
Tjurruset 10km 15/9 - 74:40

2013:
Ismilen 9 km 19/1 - 46:47
Tjejvasan 30 km 23/2 - 3:59:40
Seedingsloppet gbg 10km 24/3 - 48:07
Vikten runt 72 km 9/5 - 2:59:23
Vårruset 5 km 16/5 - 21:58
Göteborgsvarvet 21km 18/5 - 1:49:02
Tjejvättern 100km 8/6 - 3:24
Karlstad Stadslopp 10km 15/6 - 45:56
Vansbro tjejsim 1km 6/7 - 30:02
Blodomloppet 5 km 22/8 - Hoppade över
Tjurruset Karlstad 12 km 14/9 - 1:16:50
Lidingö tjejlopp 10 km 29/9 - 47:15
Tjurruset Sthlm 10,4 km 6/10 - 1:02:01

2014:
Göteborgsvarvet 21 km 17/5 - ?
Stockholm Marathon 42 km 31/5 - ?
Halvvättern 150 km 8/6 - ?
Vansbro halvsim 1,5 km 4/7- ?
Midnattsloppet 10 km 16/8 - ?
Tough Viking 15 km 30/9 - ?
Tjejmilen 10 km 6/8 - ?
Stockholm Halvmaraton 21 km 16/9 - ?
Lidingöloppet 15 km 27/9 - ?
Tjurruset Sthlm 10 km 4/10 - ?
Stockholm Tunnel Run 10 km 22/11 - ?

Personligt Bästa

Löpning:
2 km - 8:04 min
3 km - 13:07 min
5 km - 21:56 min
10 km - 44:52 min

Längdskidor:
1 km - 6:14 min
30 km - 3:59:40 min

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus