Skivstång + Boxning

 
Idag stod det skivstång och boxning på schemat med min vän Emelie. Boxningen var något nytt för mig och som jag förfara kände jag mig ganska vilsen vid vissa tillfällen. Men jag har lätt att lära mig och det gick bra väldigt fort när poletten ramlat ned. Dock vågade jag inte ta i allt jag hade då jag var rädd att Emelie skulle få ont (vilket hon inte fick). :P Men nästa gång ska jag ta i mer. Det var lite psykande att göra detta med en kompis men kul, jag skrattade sjukt mycket emellanåt för att jag inte kunde hålla mig. :P Med andra ord var det roligt. Jobbigt mellan varven men det kunde nog blivit jobbigare om jag tagit i mer. Men mer boxning med Emelie kommer det att bli framöver, det har vi båda bestämt. :)
 
Någon av er som kört boxning på Friskis?
 
 

Dagens inköp

 
Idag på lunchen gick jag förbi Åhlens för och se om de hade något plättlagg/plättjärn i en rimlig summa. Jag har jättelänge sökt efter ett sådant utan framgång, billigaste jag hittat har kostat 600 kr!!!?! Inte direkt vad jag vill lägga på ett plättlagg... Det fanns såklart inget sådant på Åhlens heller, men däremot hade de en supersöt ministekpanna som får duga istället. Det jag ska använda det till är mina proteinpannkakor. Det blir lättare att vända dom om det är mindre. 
 
Som av en slump så snubblade jag även förbi sportavdelningen. Jag hade ingen aning om att Åhlens hade en sådan. Och där låg ett par supersnygga tights på en bänk och ropade på mig. Jag provade dom sista S och de fick även följa med mig hem. De va rätt stora i storlekarna så egentligen hade jag vilja haft XS, men dessa får duga till gymträning där man inte springer/hoppar så mycket. Det finns nämligen ingen dragsko i midjan. Fast de är sjukt sköna, snygga och billiga.
 
Nu ska jag dra till friskis och köra ett dubbelpass. Skivstång och Box 70 med min vän Emelie. Box är något nytt för mig så det ska bli spännande och prova! Hoppas det är kul.

Tillbaka på banan

 
Som ni vet så fick jag enormt ont i knäna efter Tjejvasan eftersom jag spurta så hårt sista 1,5 milen samt att jag är allt annat än van skidåkare så hade säkert helt fel skidteknik. Jag fick till och med sjukanmäla mig på måndagen från jobbet så smärtan var för stor. Jag kunde liksom knappt sätta mig ner eller resa mig från en stol utan att det högg som knivar i knäna. Men det var det värt kan jag säga!
 
Efter lite smörj med voltaren sen i söndags kväll så är de nu bra! Dock mjukstartade jag och tog det lugnt på spinningen idag. Jag vågade inte ge 100% om det skulle kännas i knäna, det är ju bäst att vara på säkra sidan. :) För 24 Mars ska jag ju seeda till Göteborgsvarvet och då måste jag ju vara hel. Så springaförbud är det nu också i minst 1 vecka till bara för att vara på säkra sidan.

Diplomet är på plats

 
Jag är stolt över mig själv och det kan ingen ta ifrån mig. Därför kanske jag är lite nördig som ramar in diplomet och hänger det i vår lägenhets centrum där det är omöjligt att missa det, men då får jag vara det. För det får mig att bli motiverad att fortsätta kämpa till nya utmaningar och mål. :) Det blir som en påminselse på hur bra jag faktiskt är och har åstadkommit på så kort tid! Jag tycker alla har rätt att vara stolta över sig själv och sina framsteg, men tyvärr är de ju liiite förbjudet att vara det i lilla Sverige. Men det skiter jag fullständigt i. 
 
Jag längtar tills just denna ram får innehålla diplomet av tjejklassikern i slutet av året och slutligen även den svenska klassikerns diplom. Men det tänkte jag ta 2015, nästa år blir det förmodligen halvklassikern. :)
 
Just ja, jag var även lite extra nördig och köpte en dyr bild på migsjälv från tjejvasan. Inte vart jag snygg heller, men eftersom jag inte ens fick en mobilbild på migsjälv så ville jag gärna ha en bild. Så nedan kan ni se den, min skidteknik är inte alls fager. Men fort gick det och det är huvudsaken. Mycket vilja och jävlaranamma! ;) Det var ju trots allt 5e gången i mitt liv som jag åkte på längdskidor. Skidor som jag lånat, nästa år ska jag ha skidor som anpassade perfekt för mig.
 

Cykelhjälp sökes!!!

 
Ja, som ni vet så ska jag ju göra en tjejklassiker och har funderingar på en halvklassiker nästa år. Jag funderar nu på att köpa en riktig cykel till våren och träna på för att sedan använda till lopp. Nu har ju jag noll koll på cyklar, så jag undrar om någon annan är haj på det och vet någon bra cykel (som inte kostar en förmögenhet) som skulle passa? Jag funderar på en hybrid. Jag skulle vilja kunna använda den i vardagen lite också nämligen, men mest för träning såklart. Jag har kört mycket mycket spinning, så nu vill jag träna ute och få in en bra teknik på en riktig cykel också.
 
Någon som har koll på en bra cykel till bra pris för en nybörjare som inte kostar skjortan? Skulle vara sjukt tacksam isf för hjälpen. Länka gärna till lämpliga cyklar och kom gärna med tips. :)
 
Tack på förhand! ♥
 
 

Jag gjorde det, Tjejvasan 2013!!

 
Efter att bara ha åkt längskidor 4 gånger i hela mitt liv (typ), totalt ca 2,5 mil så åkte jag tjejvasan på tiden 3:59:40. Under 4h alltså!!! Jag hade som mål att bara komma i mål och trodde att jag skulle komma i mål på typ 4,5-5h. Men icke sa nicke! Det berodde nog på att jag kom på ungefär halvvägs hur man faktiskt åker skidor. Så från att ha åkt ca 6-6,5 km/h så blev det 8-10 km/h. Jag kom på hur jag skulle utnytja mina styrkor i benen. För benmuskler har jag gott om. ;) 
 
Banan då. De allra flesta säger ju att det är en sju helvetes jobbig brant uppförsbacke i början. Jag märkte inte av någon?... Jag hade målat framför mig en slalombacke typ men istället var det flera fjuttiga små backar efter varandra. Och jag kom på väldigt tidigt att uppförsbackarna är min starkaste sida. Där går det undan för det påminner mycket om att springa uppför. Och eftersom min väns kompis gjort ett så bra jobb med vallan fick jag ett kanonbra fäste. Vilket jag tackar enormt för då alla andra tycks haft noll fäste. Annars var banan vädligt plan, men eftersom jag startade i näst sista led så var såklart spåren helt sönder. Så det blev riktigt jobbigt bitvis. Men överlag så var inte loppet så jobbigt, jag hade förväntat mig mycket jobbigare.
 
Jag in action, skitful skidstil men det är 5e gången jag åker som sagt. ;)
 
Såhär dagen efter så märks det att jag verkligen gav järnet andra halvan och framför allt sista milen. Jag har väldigt ont i ljumskarna som jag är osäker på om de är träningsvärk från uppförsbackarna eller överansträngning. Dessutom har jag väldigt ont i båda knäna som jag är helt säker på är överansträningning. Så nu hoppas jag att det är bra tills imorgon så att jag kan jobba så jag slipper sjukanmäla mig från mitt extrajobb som är väldigt fysiskt. Jag vill ju inte överanstränga framför allt knäna ännu mer så det blir en illa skada. Typiskt.
 
Jag är i alla fall sjukt stolt över mig själv, vem hade trott att jag skulle genomföra tjejvasan på en sådan tid för 1 1/2 år sedan? Allra minst jag iaf. Nu när jag även kommit på hur man åker skidor så har jag även bestämt mig för att köpa ett par egna skidor till nästa säsong och delta i tjejvasan, kortvasan eller halvvasan igen. Detta var ju riktigt kul! Nu vill jag bli bra på längdskidor!
 
Nu vill jag även passa på och tacka alla er läsare för lyckoönskningar och fina hälsningar ni skickade! Ni är sååå gulliga! ♥

Peppa mig under Tjejvasan!

Sista åket gjort, väskan är packad och fetaste godispåsen på nästan 1 kg är inköpt. Alldeles strax kommer Sara förbi och plockar upp mig så drar vi till Sälen. Och om exakt 1 dygn går starten till Tjejvasan!!! Det är helt sjukt och jag är såå nervös och förväntansfull. Jag vet att det kommer gå kanonbra men jag kan inte låta bli att oroa mig ändå då jag är oroarnas mästare. Men det hör väl till. :)
 
Hur som helst, vill ni så kan ni skriva en peppande hälsning till mig via denna länk så kommer den att visas på storbildsskärm när jag åker förbi så att jag kan läsa. Chippet jag bär berättar för storbildskärmen när jag kommer, så jag kan omöjligt missa det. Så vill ni peppa mig, skriv en hälsning! Sök på Emma Bertilsson, det finns bara 1 som deltar i tjejvasan.
 
Nu lär det inte bli några fler inlägg här i bloggen heller förens på söndag. Men det tror jag ni har överseende med också va? ;) Men vill ni ändå hänga med i svängarna kan ni följa mig på Instagram som jag ska försöka uppdatera under helgen, gilraen heter jag där.

Trevligt paket från MM Sports

 
Jag har huuur länge som helst suktat efter ett par gymhandskar och ju längre tiden gått desto mer har jag insett att jag verkligen behöver ett par. Nu har jag till och med fått sår/blodblåsor i handflatorna. Så det glädje mig när jag såg här om dagen att mmsports.se reade ut de gymhandskar jag spanat på väldigt längre. Ordpris var 249 kr tror jag och jag fick dom för 169 kr. I samma veva passade jag även på att slänga med några portionsförpackningar av vassleproteinet Body Science Whey till mig och Mathlida. Jag har hört mycket gott om det så jag hoppas verkligen det är goda smaker som faller kräsna mig i smak. :) Tanken är att jag ska beställa det som faller mig i smak bäst i stor förpackning senare.
 
Nu var det ju synd att paketet inte kom igår, för nu måste jag ju vänta till nästa vecka med att inviga hanskarna och provsmaka ett protein. Attans! ;)

NU är det nära!

 
Idag slutade jag relativt tidigt, så jag for till stallet innan träningen och red lite dressyr på min älskade sagohäst i ridhuset. Dock var jag dumm och glömde både raggsockor och tog fel vantar så jag orkade inte rida speciellt länge pga att jag höll på att förfrysa.. Typiskt mig! Och nu hinner jag inte rida något mer denna vecka heller, för på fredag drar vi till sälen (tjejvasan på lördag) och imorgon ska det förberedas inför resan efter jobbet. Shit, nu är det verkligen supernära!!! Och jag är sååå taggad!
 
Idag gjorde jag mitt sista riktiga träningspass också innan loppet på lördag. Det fick bli ett kombinerat skivstång/spinningpass som gick såå bra! Jag är supernöjd. :) Imorgon ska jag och Sara bara prova lite olika skidor för att bestämma oss vilka vi ska ha på självaste loppet. Så det blir väl någon km skidåkning i spår då. Sen blir det att köpa massa proteinbars och godis att ta med samt planera de sista inför resan.
 
Tänk, nu börjar snart det riktiga äventyret för 2013!!! :D

Fotograferad hos fotograf

 
För ett tag sen så nämnde jag ju att tidningen Cykla kontaktade mig för att skriva en artikel om mig till aprilnumret. Idag var det dags för fotograferingen och ingen mindre än min duktiga arbetskollega Erik fick åta sig det uppdraget. Så efter lunch åkte jag till honoms studio för att posera iförd träningskläder. Och eftersom jag inte äger några träningsredskap förutom en yogamatta så fick jag posera med en gardinstång som skivstång. Haha. Man tager vad man haver, eller vad säger man? ;) Det kändes väääldigt konstigt att stå framför kameran då jag alltid brukar stå bakom kameran annars (för er som inte vet jobbar jag som fotograf). Men det blev nog bra tillslut. Hur som helst så kommer ni högst troligt få se bilderna här i bloggen sedan när tidningen är publicerad, förutsatt att Cykla tycker det är okej också. 
 
Efter plåtningen så stod det spinning på schemat med en utav mina favoritinstruktörer som ledare. Det var riktigt gött! Nu håller jag på med mat och senare blir det att kika på top model för inspiration till kommande plåtningar. :)
 
Ha det gott!

Fröfrallor

 
För ett tag sedan hittade jag ett spännande recept på fröfrallor hos en av mina favoritbloggar Livetoday. Nu har jag bakat frallorna och dom blev sjukt goda. Så jag tänkte dela med mig av receptet även till er om ni är sugna på att göra dom också. :)
 
Du behöver: 
1/4 paket jäst
- 2,5 dl kallt vatten
- 1 dl solrosfrön (eller pumpakärnor eller både och)
- 1 dl linfrön (eller chiafrön eller både och)
- 1 tsk salt
- 1 tsk honung
- 1 dl grahamsmjöl
- 3 dl dinkelmjöl
 
Såhär gör du: 
Lös upp jästen med vatten i en bunke. Rör i alla igredienser förutom dinkelmjölet i bunken. Arbeta ned dinkelmjölet lite åt gången. Täck bunken med en plastfilm och lämna en liten glipa. Ställ det kallt över natten i ca 10 timmar. Sätt ugnen på 250 grader. Klicka ut smeten i 12 klickar på en bakplåt, strö över lite frön om du vill, och grädda i ugnen i ca 10-13 min tills de fått en fin färg. Låt kallna på galler under bakduk.
 
En fralla innehåller ca 120 kcal för den som undrar.

Skivtångintervall

 
Idag tog jag liiite sovmorgon. Gick upp så sent som 7.50 då jag vaknade helt klarvaken då. Jag hade annars tänkt unna mig att sova till 10 men det gick ju inte. :P Så jag drog iväg till stallet och red ut med min älskade ponny Pondus istället i snöyran.
 
Nu på kvällen så åkte jag iväg till Friskis för ett skivstångintervallpass. För er som inte vet vad det är så är det ett vanligt skivstångspass (även kallat body pump på andra ställen än friskis) först och sedan är det pålagt 15 minuters kondition i intervallen om 45 sek och 15 sek. Skitbra pass tycker jag! Idag kändes det väldigt bra och jag hade en positiv känsla i kroppen. Sånt gillas! Ett riktigt bra avslut på denna vecka alltså! :)

Långlöparpass och sista längdåket innan vasan!

 
Ni som följt mig ett tag vet att i somras och höstas fram till jul så körde alltid jag och min fina vän Sara ett långlöparpass tidigt på lördagmorgonar. Idag var det dags igen! Vi båda har saknat det enormt mycket så vi hade mycket och töla om. Det blev 1 mil och vi sprang i princip stadsloppets bana. 16 Juni 2012 sprang jag den sträckan på 1:06:46 och var HELT DÖD när jag kom imål. Jag mådde illa och var nära på att svimma. Idag sprang vi som sagt typ samma bana på 1:01:52 min och vi prata igenom hela vägen, det var ett väldigt lugnt tempo för oss båda. Är det inte sinnessjukt så säg? Ännu mer sinnessjukt är att jag hade en snittpuls idag på 132!!!?!! 16 Juni förra året på loppet hade jag en snittpuls på 184 om jag inte minns fel. Jisses vilken kondis jag fått...
 
Hur som helst, efter den lugna rundan åkte vi hem till Sara och tog en snabbdusch samt käka lite mellanmål + proteinpåfyllning innan det bar iväg till mariebergsviken för lite längdskidåkning. Stakning och teknikträning stod på schemat. Och jag fick prova nya skidor med bättre glid som passa mig mycket bättre. För om exakt 1 vecka har jag åkt tjejvasan och har förhoppningsvis en medalj i min ägo. Jag längtar tills nästa lördag samtidigt som jag är otroligt nervös. Jag har nämligen inte fått/hunnit träna så mycket skidor som jag viljat innan loppet. Men det får gå som det går. Bara jag kommer imål är jag nöjd. Dock måste man komma förbi en kontroll efter 2,1 mil innan kl. 17.00 och jag startar näst sist. Alltså 12.30. Så jag är liiiite orolig att jag inte ska hinna...... Det går ju ändå i snigeltakt för mig. typ 7 km/h. Klarar jag inte de kommer jag bli både otroligt ledsen och sur! :/
 
Nu ska jag snart tillbaka till Sara ialla fall och titta på melodifestivalen. Vi ska även beställa thaimat och ha det lite gott. Det ska bli mysigt och kul! :) Hoppas ni haft en fin lördag med! 

Fredag och skivstång

 
Idag fick jag jobba över, vilket aldrig är kul men så blir det ibland. Men å andra sidan så slutade jag redan vid halv två. Vilket är sjukt skönt en fredag! Nu har jag precis kommit hem från ett skivstångspass med Mathilda. Jag tänkte värma upp med löpband, men det var kö till dem pga mycket "nyårslöftefolk" så jag fick skita i det då tiden inte räckte till. Det lutar ändå åt ett långpass ute med Sara imorgon samt längdskidor om vädret tillåtet. Jag har föresten ökat vikterna också den senaste tiden till 32 1/2 kg till ben, 22 1/2 kg till rygg, axlar och bröst samt 15 kg för armar om jag inte sagt det innan. Muskulaturen börjar synas ännu mer på ryggen nu, så det ska bli sjukt spännande och se nya formbilder ibörjan på Mars. Dessutom märkte jag idag att jag börjar få ytliga blodkärl som syns när jag är varm/tränar på axlar och armar. Jisses. Trodde jag aldrig skulle hända mig, såhär vältränad har jag aldrig varit i mitt snart 25åriga liv.
 
Nu blir det till att laga lite mat. Kotletter med kall champinjonsås och klyftpotatis står på menyn, mums! Också ska jag se på Once upon a time som jag spelade in igår.
 
Updatering: Eftersom folk tror att jag menar något negativt/nedlåtande med "nyårslöftefolk" så får jag väl lägga till att det jag menar är att gymmet blir överbefolkat ibörjan på året av folk som givit löftet att börja träna/leva ett sundare liv/komma iform. Det är såklart INGET fel med det och jag ser verkligen inte ned på dessa människor. Det är bara duktigt och bra av dem att de tagit tag i det hela. MEN detta orsakar såklart köer och det var det jag menade. Det var kö till banden. Senare på året är det aldrig köer vid banden vid den tiden. Jag har aldrig påstått att det är något fel och ser verkligen inte ned på dessa människor, alla är vi nya någon gång. Men jag kanske ska formulera mig bättre så jag ber om ursäkt för det.

Till er alla...

 
...från mig önskar jag er en riktigt mysig alla hjärtans dag/kväll. Min kväll kommer jag att spendera med mannen i mitt liv, nämligen min fästman. Vi ska äta taco och se på en film. Bättre torsdagskväll kan det inte bli. 
 
Ta hand om er och era nära! Stor kram till er alla!

Ny kategori; Mathildas resa

 
Som jag skrev i föregående inlägg så har jag och min kompis Mathilda pratat ihop oss och bestämt oss för att genomföra ett litet projekt/mål tillsammans. Som ni säkert märkt har Mathilda hängt med mig till Friskis den senaste månaden och fått massa mersmak. Hennes kämparglöd och inställning till träning får mig att vilja hjälpa henne på traven, så som jag önskade att någon gjorde när jag började min resa. Så nu ska jag som sagt hjälpa henne med hennes första delmål, nämligen springa vårruset utan att stanna! Vilket jag vet att hon kommer klara.
 
Nu i början kommer vi att fokusera på spinning för att bygga upp Mathildas kondition på ett skonsamt och milt sätt. Det kommer bli ca 2-3 spinningpass i veckan och även något styrkepass där emellan. Vi kommer också bekanta oss med löpbandet och köra lite PW på det och så småningom lätt jogg varvat med gång. När våren kommer och det blir barmark så kommer vi att lägga in löpning utomhus. Beroende på vilken form Mathilda då är i så får vi se hur upplägget blir. Men det återstår och se. Jag hoppas att ni kommer tycka att det blir lika kul och spännande som vi med detta projekt/mål. 
 
Och nu undrar ni säkert också vem Mathilda är? Här kommer en liten presentation av Mathilda som hon själv skrivit;
 
 
Hej! Det är jag som är Mathilda. För ganska länge sen bestämde jag mig för att ändra på min livsstil och fick för ungefär en månad sen äntligen tummen ur. Jag slutade då att röka, la om min kost och trots min stora skräck för gym hängde jag med Emma på både skivstång och spinningpass. Till min stora förvåning var det faktiskt himla kul!
 
Jag har länge drömt om att ha kondis nog till att springa, Emma och jag har pratat om det lite löst men idag slog vi sag i saken och jag kommer att springa Vår ruset utan att stanna! Ett spännande projekt och jag ser verkligen fram emot det här. Jag har tränat förr, men den här gången kommer jag inte sluta!
 
 
 

PB och nytt projekt/mål!

 
Idag slutade jag 1h tidigare än beräknat vilket resulterade i mycket energi kvar och spring i benen. Så jag begav mig ut på en löprunda. Det blev den vanliga backiga femkilometaren som även idag bjöd på isigt och snöigt underlag. Trots det så blev det ett personligt bästa på just den rundan, 25:35 blev tiden. I spanien sprang jag ju på 25:06 men det var plant längst havet. Hur som helst, jag blev riktigt nöjd med tiden med tanke på underlaget. Det kändes riktigt härligt och som om jag kunde springa i evigheter, jag flög fram! :) Fortsätter jag i denna takt kommer jag snart klara denna runda under 25 minuter, vilket betyder att jag lätt kommer klara vårruset 16 Maj under 25 min eftersom den banan är helt plan och varken isig eller snöig! 
 
Sedan har ni säkert märkt att jag börjat ha med mig en kompis vid namn Mathilda när jag tränar på Friskis. Mathilda vill komma igång med träningen och jag har märkt att hon verkligen har den där inställningen och gnistan som man behöver för att komma långt. Något jag verkligen tycker är roligt att se! Därför erbjöd jag mig att hjälpa Mathilda att nå ett första delmål, nämligen klara Vårruset den 16 Maj utan att stanna. Mathilda blev jätteglad och vet ni vad, NI kommer även få ta del av Mathildas resa här i bloggen. Mer om det kommer i ett annat inlägg.
 
Ni vet ju att jag verkligen brinner för att motivera, inspirera och hjälpa andra att komma igång med liknande resa jag gjort och gör. Det är ju en stor del varför jag fortsätter blogga om min resa, bevisa att ingenting är omöjligt och att alla kan bara de vill!. Därför tycker jag även att det är extra kul att hjälpa min kompis Mathilda som inspirerats av mig. Så detta kommer även bli ett mål för mig, nämligen att hjälpa Mathilda klara att springa Vårruset utan att stanna. Även om jag inte är någon expert eller PT så har jag ju lärt mig en del genom resans gång. Och en sak vet jag, med lite jävlaranamma kommer man jäävligt långt!

Mera före- och efterbilder

 
Förra veckan skickade min gulliga svärmor lite bilder på mig från vår senaste utlandsresa (till Athen) tillsammans. Jag har ju typ INGA bilder kvar på mig från den tiden, och jag var heller inte så flitig på att stå framför kameran. Men behöver jag säga att jag blev shockad över att se bilderna? Det ser ju inte ut som jag längre, eller jag ser inte ut som mig själv nu? Tänk vad man vänjer sig fort vid sitt utseende ändå. Och tänk att man inte märker skillnaderna när man ser sig själv varje dag. Lite skrämmande. Visst ser jag att jag går ner i vikt men inte på det sättet... Svårt att förklara. :P
 
Hur som helst, till vänster ser ni mig när jag var som "fetast" och till höger för någon dag sedan efter träning. Samma människa? Slutar aldrig faschineras. Fast jag började ju inte min resa 2 Juli 2010 utan den började ju Oktober 2011 som ni vet. Jag är riktigt nöjd över mig själv. :) Och jag är såå tacksam för att jag fått så lite lös hud som jag faktiskt fått. Det är bara lite på magen som jag tror kommer rätta till sig med tiden, annars får det väl bli ett litet ingrepp. Samma sak med brösten. Jag vill ju inte ha tantbröst vid 25 års ålder. ;) 
 
Nu ska jag strax iväg och träna tillsammans med Matilda. Jag är riktigt taggad. :)

Smal/nyttig ostkaka

 
Idag har nog ingen undgått att det är fettisdagen, semeldagen alltså. Själv älskar jag semlor och har lovat mig själv att belöningen efter tjejvasan blir 2 semlor, innan dess blir det inga semlor. ;) Däremot tänker jag inte gå utan gott idag. Så jag gjorde min supergoda ostkaka nu som jag ska äta ikväll efter träningen. Jag gjorde den nu för att kunna ta en fin bild på den till bloggen, annars så är den ju godast när den kommer direkt från ugnen.  Många av er har frågat om recept på den eftersom den inte är speciellt onyttig så jag tänkte dela med mig av det här.
 
Du behöver:
- 2 ägg
- 2 msk hackad mandel
- 1 tsk socker
- 250 gram naturell Keso 4%
- Lite smör
 
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Blanda sedan ned mandel och Keso. Smöra en ugnssäker form (jag använder en liten pajform på 15 cm i diameter). Häll i smeten och in med den i ugnen i 20-30 minuter tills de fått en fin färg på ytan. Servera med jordgubbssylt, hallon eller något annat som du tror passar bra till. :) 514 kcal för hela ostkakan.

Utmanad

 
Jag brukar vanligtvis vara väldigt dålig på att besvara bloggutmaningar. Men för ett tag sedan blev jag utmanad av Rebecca. Så nu tänkte jag besvara den utmaningen. Bättre sent än aldrig så att säga. ;) 

Tre namn du går under:
1. Emma
2. Gilraen
3. Emmis

Tre saker som skrämmer dig:
1. Höjder
2. Sprutor 
3. Tanken av att skära av ett finger genom att åka över det med skridskor.. 

Tre saker som är typiskt dig:
1. Träningsgalen
2. Älskar nya utmaningar och äventyr
3. Envis

Tre av dina favoritartister:
1. Lillasyster
2. Asta Kask
3. Eluveite

Tre sanningar:
1. Jag älskar att träna
2. Jag är svag för choklad
3. Jag sover aldrig djupt

Tre av dina hobbys:
1. Träna (skräll?)
2. Fotografera (jobb)
3. Ridning/Hästar

Tre saker du verkligen verkligen vill ha:
1. Anmälningsavgiften till resterande 3 lopp jag har kvar att anmäla mig till.
2. Gymhandskar och Spinningskor
3. En bostadsrätt

Tre människor som du utmanar:
1. Emelie

Eget skivstångspass

 
Eftersom jag var lite klantig och bokade in tvättid denna em/kväll förra veckan så kan jag ju inte gå på mitt skivstångintervallpass som jag brukar gå på. Så då fick jag lösa det genom att åka till Friskis på förmiddagen och köra ett eget. Det blev mycket blandad kompott i både gym och gruppsal.
 
Jag började iaf med att springa 3 km på löpband som uppvärmning, det tog exakt 15 min (lite roligt). Därefter förflyttade jag mig till att köra 5 min i roddmaskin. Därefter började själva styrkepasset. Jag körde främst rygg, armar och ben i gymmet. Sedan framåt slutet började det bli så mycket folk så jag kände mig trängd och obekväm. Då förflyttade jag mig in i en gruppsal (som jag hade helt för mig själv) och lassade på vikter på en skivstång och fortsatte där. Även några övningar med TRX-band.
 
Jag känner mig nöjd med dagens styrkepass. Totalt höll jag på i ca 70 minuter. Det är ändå rätt bra jobbat för att vara mig ensam i gymmet. :P Som ni vet så tycker ju inte jag det är de allra roligast, men det börjar faktiskt släppa liiite nu och är helt okej.
 
P.S. glöm inte bloppisen som avslutas ikväll kl. 21.00. Klicka här för att komma dit!

Bloppisen av träningskläder avslutas imorgon!


Imorgon avslutas bloppisen (kl. 21.00) av mina gamla träningskläder som numera är alldeles för stora. Grejerna är i mycket fint skick och ni kan göra riktiga fynd! Så har du inte kikat in, gör det! Och har du budat? Kolla så att ingen annan budat över dig. 
 
Klicka här eller på bilden för att komma till bloppisen.

Skivstång och fredagsmys

 
Igår var det en riktigt bra dag, trots att jag var enormt snorig. Men lite snuva stoppar inte mig från att hålla mitt vanliga tempo. Jag är aldrig rädd för att bli sjuk, förutom dagarna innan lopp då. ;) Igår gick dagen i ett så jag hann inte slänga iväg något blogginlägg. Men ni får en uppdatering nu istället.
 
Dagen började med ett spinningpass på Friskis, sedan bar det på ett jobbpass på extrajobbet. Dvs. en halv dag vilket är väldigt skönt på en fredag. När jag kom hem så fick det bli lite datorjobb. Framåt em så drog jag iväg till Friskis igen på ett skivstångspass. Även idag körde jag med den nya viktökningen (32 1/2 kg ben, 22 1/2 kg rygg + bröst och 15 kg armar och axlar) och det gick såå bra! Trots snuvan! Så jag vart jättenöjd. Och det är så kul och se i speglarna att det händer saker med kroppen varje gång, det känns som så iaf.
 
Sen direkt efter träningen så var det bara hem, byta om och fixa sig inför en tacokväll med ett gäng tjejer där vi pratade om mål. Alla ska sätta några mål som man sedan träffas och följer upp varannan månad. Det var enormt trevligt och jag hoppas att det kommer hjälpa mig. Ni vet ju mina träningsmål, men dessa mål var mer personliga som jag förmodligen inte kommer dela med mig utav utan får stanna hos dessa tjejer.

Ny sportbh.. Igen!

 
Minns ni träningskläderna jag köpte senast? 5 Januari köpte jag dom. 2 linnen i storlek XS och en sportbh i storlek S från HM:s sportavdelning. I förrgår insåg jag till min stora häpnad att Sportbh:n jag köpte för nästan exakt en månad sedan börjar idag bli för stor!!!?! Så igår på lunchen svängde jag förbi hm en snabbis och köpte en precis likadan sportbh (och även en svart) fast i storlek XS. För mig är det väldigt sinnessjukt då bh:n för 1 månad sedan satt väldigt tight och nu sitter den nästan för löst istället. Ännu mer sinnessjukt att för lite mer än 1 år sedan så hade jag stolek XL i sportbh.... Jag har en känsla av att fler träningskläder kommer dyka upp i en bloppis snart igen, fast denna gången i M-storlek. Fast jag har en del som pasar M ute i nuvarande också, ta en titt vet jag.
 
Nu är jag faktiskt väldigt nöjd med min överkropp så nu vill jag verkligen inte krympa mer där, bara ev. forma lite mer på rygg och underarmar. Sen är det bara från midjan och nedåt kvar att forma. Men jag är inte missnöjd med mig själv på något vis längre, vilket är väldigt skönt. Nu vill jag bara forma kroppen och prestera bättre tider i löpning. Vilket jag också kommer göra. :)
 
Och föresten, HM:s träningskläder tycker jag är riktigt prisvärda och bra. Iaf överdelarna, underdelar har jag inte provat några.

Vinterlöpning ♥

 
Under dagen idag blev jag sugen på att ge mig ut i kylan på en löprunda. Och eftersom jag slutade rätt tidigt idag så fick det även bli en. Precis när jag skulle bege mig ut så började det toksnöa, men jag och min envishet lät oss inte skrämmas för det. Jag har varit med om värre väder än så. ;) Och idag var målet att bara springa 5 km.
 
Rundan gick bra, det blev den gamla vanliga backiga 5-kilometaren i en lugn joggtakt. Vägen var såklart oplogad och har delvis terräng så det blev väldigt jobbigt för benen i slutet att springa i nysnö. Så jag är nöjd med min runda. Nu har jag fått rastat av benen utomhus för första gånen sedan ismilen för nästan 3 veckor sedan. 
 
Ikväll ska jag iväg på ett spinningpas tillsammans med Mathilda. :) Och ikväll är det även min favorit tv-serie på tv. Nämligen Once upon a time! Så jag tänkte fixa lite dipp och gurkstavar till det och en kopp varm choklad från vår nya kappselmaskin. 

Jag sårar feta människor. Eller?

 
Jag fick en kommentar på Instagram igår från en som sett bilden på facebook som fick över 12 000 likes och över 50 delningar (se bilden ovan om du missat). Jag vet inte om personen bara ville provocera eller mena det men kommentaren löd iaf: 
 
"Tänker du inte något på att du sårar alla feta tjejer?"
 
Hm, ja. Det har nog aldrig fallit mig in att tänka i de banorna. Rent teoretiskt borde jag då ha sårat mig själv först och främst eftersom jag själv varit fet. Och då menar jag verkligen fet med ett BMI på 43 som max (ej övre bilden). Och det kan jag ju säga att det har jag verkligen inte gjort. I grund och botten så handlar ju min resa om mig och ingen annan. Jag har beslutat att göra en livsförändring för att jag vill att min kropp ska må bra och orka med allt jag vill göra. Sedan under resans gång har jag märkt att så sjukt många har inspirerats och motiverats av min beslutsamhet, resultat och glädje till träning. Därför har jag även funnit det enormt kul att berätta om min resa öppet i form av blogg, instagram och facebook som gett enormt positiv respons. Näst intill alla ser det positivt. Att jag skulle ha sårat någon har jag svårt och tro.
 
Jag delar med mig för att jag vill visa att det faktiskt går att gå från fet till fit utan några dieter, viktklubbar eller magsäcksoperationer och fortfarnade leva ett roligt liv. För att motivera och hjälpa andra som är som jag en gång var. Om sanningen ska fram har jag börjat fundera på att utbilda mig till PT eller något inom kostrådgivning eller bådeoch om något år, just för att jag vill hjälpa andra med samma bakgrund som jag. och att jag själv varit där tror jag ger mig en stor fördel.
 
Om man som "fet" tjej blir ledsen av att se mina bilder, resultat m.m. så borde personen i fråga fundera på att göra en förändring. För ingen annan kommer göra någon åt den personen. Det går inte att blunda för verkligheten, varken sin egen eller andras. Man kan inte ändra andra, bara sig själv. Och det vill jag gärna hjälpa de som vill med. Jag tror många behöver en pusch i rätt riktning ibörjan. :)
 

Skivstång och snökaos

 
Idag har jag jobbat en fulldag på mitt extrajobb och direkt efter jobbet drog jag och Mathilda till Friskis för att köra ett skivstångspass. Idag ökade jag vikterna i sista minut till 32,5 kg för ben. 22,5 kg för rygg och 17,5 kg för armar och axlar. Det gick väldigt bra och jag tog verkligen ut mig idag. Den känslan är så skön. :)
 
Det har dessutom varit snökaos både igår och idag. Det är som att hoppa in i ett vintrigt vykort vart man än går just nu. Det är sååå fint! Så jag hoppas verkligen att all snö på träden och så ligger kvar till helgen så att jag och Sara kan träna lite längdskidor inför tjejvasan i det fins landskapet. :) Är det någon mer av er nya läsare som också ska vara med i tjejvasan?
 
Nej, nu ska jag krypa ner i soffan, slå på tv:n och äta en kycklingsalladsrulle som pizzabudet just kom med. Mums! Ibland måste man unna sig lite gott med. :)

Tisdag och fullt ös

 
Idag har det varit fullt ös. Jag har jobbat hela dagen, direkt efter jobbet blev jag intervjuad av tidningen Cykla som ska skriva en artikel om mig till nästa nummer som dyker upp i brevlådan i april till alla som ska delta i vätternrundan, tjejvättern och halvvättern. Direkt efter intervjun så bar det av till Friskis för ett spinningpass och nu håller jag på med mat. 
 
Förutom det så la jag upp en "före- och efterbild" på delar av min resa på facebook igår vid ca 18.40. Jag trodde väl att några skulle gilla den, men absolut inte över 11 000 personer!!! Så just nu är jag lite i shocktillstånd över alla likes, kommentarer, besökare på bloggen och nya följare på Instagram. Det blir lite mycket för min hjärna att ta in.
 
Idag har jag också gett mig på en ny utmaning, jag ska delta i en tävling/utmaning som håller på fram till juni där man ska göra så stor förändring som möjligt på denna tid. Man skickar in en före bild nu och sedan en efterbild. Jag tänkte att eftersom det gått så bra hittills så kan de nog fortsätta gå så bra också. Och jag har ju inte direkt något att förlora på det heller? ;) Jag ska ju ändå delta och träna inför mina lopp som är planerade under 2013.
 
Sedan vill jag även hälsa alla nya läsare välkomna hit som hittat bloggen just via den där bilden på FB. Jag hoppas att ni kommer tillbaka och även lämnar lite avtryck iform av kommentarer. :) Jätteroligt att så många av er finner min resa och resultat så inspirerande.

Utvärdering Emelies utmaning

Minns ni Emelies utmaning under februari månad? Jag gav mig ju på en riktig utmaning och körde nivå 3 på allt. Det vill säga följande upplägg:
 
Kost:
- Äta grönsaker till maten minst en gång om dagen.
- Inget godis eller liknande på hela månaden (sockerfria alternativ som t ex ”kesellaglass med bär” är okej men inte bakverk och substitut med sötningsmedel istället för socker).
- Ingen alkohol på hela månaden
- Äta ordentlig mat lagad från grunden enligt ovan, med 1-2 mellanmål för att orka träna de flesta dagar per vecka.
 
Styrketräning:
- Dela upp muskelgrupperna på över/underkropp och kör varje del två gånger, eller dela upp muskelgrupperna till 4 pass för fler övningar på varje muskelgrupp.
- Fokus ligger mer på styrketräning än konditionsträning i veckoschemat.
- Målet är att öka muskelmassan så mycket som möjligt under månaden.
 
Kondition:
- 3-5 konditionspass i veckan där tempot varierar. Intervaller, backträning och distans blandas med 1-2 aktiva vilopass i form av PW.
- Fokus ligger mer på konditionsträning än styrketräning i veckoschemat.
- Målet är att öka konditionen så mycket som möjligt under månaden.
 
Jag klarade mig superfint, förutom att jag unnade mig en dag med vännerna i boda borg. Då blev det även ett besök på max och lite vin på kvällen. :) MEN jag är ändå sjukt nöjd över min prestation, för det syns jävligt mycket på kroppen. Jag ser iaf. Det har hänt sjukt mycket på ryggen och börjar även hända lite på övre delen av magen. Samt armar Här är resultatet i bild:
 
Övre raden; 7 Januari. Undre raden; 3 Februari

Heja mig!

Nytt gymkort kanske?

 
En bild säger mer än tusen ord va? Jag kanske borde börja fundera på att fixa nytt gymkort? Personen på kortet ser ju inte ut som jag längre för fem öre. Bilden på gymkortet är tagen Januari 2011 och bilden till höger är från igår. Nästan exakt 2 år emellan. Alltså var det mer eller mindre exakt 2 år sedan som jag bestämde mig för att bli den jag är idag, fast vägen dit har varit krokig med 1 långt uppehåll (mars-september 2011). 
 
Jag ÄR sjukt jävla stolt över mig själv och vet ni vad, jag tycker att jag är snygg nu till skillnad för 2 år sedan! (som egentligen är förbjudet att tycka om sig själv i lilla landet Sverige, men det skiter jag i). Självförtroendet börjar sakta men säkert komma på topp och jag kan säga till mig själv att jag faktiskt är bäst! Det jag har åstadkommit på 2 år är något många aldrig klarar av på en hel livstid, och detta har jag dessutom gjort själv på helt egen hand utan någon magsäcksoperation, viktklubb, diet eller liknande.
 
Jag är så himla glad och älskar livet just nu! ♥ 

Trevlig kväll!

 
Jag har lite dötid innan jag ska dra till Nöjes för att bowla med stalltjejerna. Så jag tänkte bara passa på och önska er en trevlig (melodifestival)kväll! Och jag passar även på att slänga upp en "civil" bild av mig. Av någon tendens så får ni ju bara se svettiga träningsbilder på mig här i bloggen. haha. Undrar varför? ;)
 
Ha det gott!

Lördag förmiddag

 
Idag gick jag upp tidigt igen för att dra till stallet och motionera min älskade ponny Pondus. Sen efter det bar det av på ett spinning medel pass tillsammans med Mathilda. Det var första gången för henne och hon var duktig som orkade ett medel pass första gången samt INTE blev avskräckt. :) Idag var jag även nördig och invigde min Vasaloppet t-shirt som jag köpte för några veckor sedan för 29 kr. Den var riktigt skön så den kommer nog bli en favoritspinningt-shirt. På spinning vill jag nämligen ha t-shirt medan på styrketräning och löpning föredrar jag linne. Jag vet inte riktigt varför. :P Har ni några sådana fixa idéer också?
 
Nu blir det till att äta lite lunch och senare ikväll ska jag iväg med ett gäng från stallet och bowla. Hoppas ni får en trevlig lördag också! :)

Anmäld och klar till Seedningsloppet

 
Sådär! nu är det äntligen gjort, jag har anmält mig till Göteborgsvarvets Seedningslopp den 24 Mars. Eftersom många jag känner rekommenderat att springa det i och med att jag faktiskt börjar bli rätt bra på att springa så följer jag deras råd. Då kommer jag hamna i en startgrupp som passar mitt tempo istället för att starta bland de sista och behöva springa om massor med folk = snor tid. Mitt mål är ju att springa varvet på 2h +/- 10 min. 
 
Någon mer av er läsare som ska springa seedningsloppet i göteborg den 24 Mars? :) Isf kanske vi ses där. 
 

Loppisfynd

 
För ett tag sedan så åkte jag och min fästman till lite loppisar här i Karlstad då jag var på jakt efter ett plättjärn i teflon (som tydligen är sjukt svårt att hitta begagnat). Något plättjärn blev det inte men jag kikade lite bland kläderna och där visade det sig finnas en hel massa fint! Något jag aldrig hade kunnat tro och jag trodde verkligen aldrig att jag skulle handla kläder på loppis. 
 
För 215 kr fick jag:
Stickad grå tröjklänning - 70 kr
Glansiga svarta leggings med reptilmönster - 20 kr
Paljettlinne - 20 kr
Tunika/klänning - 50 kr
Blus - 40 kr
Väska - 15 kr
 
Samtliga plagg är typ oanvända, det syns inte att de är använda iaf. Och jag blev även ganska paff när samtliga plagg är i storlek S. Så nu har jag liksom svart på vitt att jag är en S. Det är inte HM-kläderna som är stora i storlekarna som jag trott innan. ;) Och det är inte konstigt heller att alla mina gamla kläder är stora som tält då de är i storlek M-XL. Jag kan nog tänka mig att handla på loppis fler gånger, iaf nu när jag inte har en "fast" kroppsform än. Alltså att den inte förändras så mycket som den gör just nu. Vissa kroppsdelar växer (muskler) medan andra krymper (fett). 
 
Vänter bild: Komplett outfit inkl väska för 85 kr      Höger: Tröjklänning för 70 kr

Mitt namn är Emma Bertilsson, 25 år och bosatt i staden Karlstad. Jag bär på en kronisk ledsjukdom och i denna blogg får ni följa med på min resa från extrem överviktigt med ledvärk, inflammation och feber till ett symtomfritt sundare liv med normalt BMI. Ni får även ta del av mina framsteg, bakslag och mål.

Hösten 2011 orkade jag inte ens springa 200 meter. År 2014 ska jag springa mitt första marathon och fram tills dess anta en rad andra spännande utmaningar. Så följ min resa, den vill du inte missa!!

Mail: emma.bertilsson@hotmail.com
Instagram: HealthyHappyEmma

Follow on Bloglovin

Mina Lopp

2012:
Vårruset 5km 10/5 - 33:15 min
Karlstad Stadslopp 10km 16/6 -66:46
Blodomloppet 10km 30/8 - 62:27
Tjurruset 10km 15/9 - 74:40

2013:
Ismilen 9 km 19/1 - 46:47
Tjejvasan 30 km 23/2 - 3:59:40
Seedingsloppet gbg 10km 24/3 - 48:07
Vikten runt 72 km 9/5 - 2:59:23
Vårruset 5 km 16/5 - 21:58
Göteborgsvarvet 21km 18/5 - 1:49:02
Tjejvättern 100km 8/6 - 3:24
Karlstad Stadslopp 10km 15/6 - 45:56
Vansbro tjejsim 1km 6/7 - 30:02
Blodomloppet 5 km 22/8 - Hoppade över
Tjurruset Karlstad 12 km 14/9 - 1:16:50
Lidingö tjejlopp 10 km 29/9 - 47:15
Tjurruset Sthlm 10,4 km 6/10 - 1:02:01

2014:
Göteborgsvarvet 21 km 17/5 - ?
Stockholm Marathon 42 km 31/5 - ?
Halvvättern 150 km 8/6 - ?
Vansbro halvsim 1,5 km 4/7- ?
Midnattsloppet 10 km 16/8 - ?
Tough Viking 15 km 30/9 - ?
Tjejmilen 10 km 6/8 - ?
Stockholm Halvmaraton 21 km 16/9 - ?
Lidingöloppet 15 km 27/9 - ?
Tjurruset Sthlm 10 km 4/10 - ?
Stockholm Tunnel Run 10 km 22/11 - ?

Personligt Bästa

Löpning:
2 km - 8:04 min
3 km - 13:07 min
5 km - 21:56 min
10 km - 44:52 min

Längdskidor:
1 km - 6:14 min
30 km - 3:59:40 min

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus