Sista träningspasset för iår

Under min vistelse här i Spanien så har jag luggit ganska lågt med tränandet också.  Jag har ju semester och då passar jag på att låta kroppen få vila lite också till alla roliga äventyr nästa år. Men idag sprang jag förmodligen årets sista löprunda längs stranden. 1 mil fick det bli och jag tog det lugnt för att njuta av solen och miljön Så min puls låg i snitt på 169. Trots det blev ett nytt PB!! Äntligen har jag det på papper att jag sprungit 1 mil under 1h. För att vara exakt sprang jag idag på 55:35 min!
 
Dock har jag ju inte sprungit 1 mil ensam nu på några månader. Jag tror att det var tjurruset som var sist, men det var ju en terrängbana. Annars har jag ljusår bara sprungit långdistans på minst 12 km eller korta rundor på 3-5 km. Hur som helst, 19 januari är nästa lopp på 1 mil. De ska jag klara under 1h och där med basta. ;)
 

Semester

Som ni märker så ligger jag lite lågt med bloggandet just nu, men det är väl förståligt. Jag är ju på semester och har ingen tillgång till dator utan enbart wi-fi på mobilen. Jag tar det helt eneklt lugnt och njuter av solen och dagsutflykterna vi ger oss ut på. Hittills har vi besökt Malaga och Nerja. båda städerna var mycket fina men jag föredrog Nerja då den var lite mindre och mysigare. :) 
 
Här kommer lite bilder från Nerja och Malaga:
  
 
Föresten, ni som har instagram på mobilen och saknar mitt bloggande kan följa mig där då jag uppdaterar instagram mer med mer bilder. :) det är bara att söka på Gilraen (som jag heter där) och skicka en vänförfrågan.

Första springrundan avklarad

Eftersom jag känner mig allt för väl så blev det som jag trodde. Redan igår var jag enormt rastlös och jag fick verkligen hålla mig tillbaka för att inte ens ta några få springsteg på gårdagens promenad. Så imorse fick det bli en springrunda på 5 km längs havet i soluppgången. Och vet ni vad? Jag sprang på personligt bästa! Under 26 min! 25:28 min för att va exakt. Dock missa jag att stoppa klockan såklart, men de blev under 26 iaf. :)
 
När jag kom hem från rundan hade min älskade sambo gjort en sjukt god frukost med äggröra, bacon och korv. Mums! Nu ska vi snart in till staden och kolla in lite affärer. 
 
Hoppas ni haft en härlig julafton föresten! Det har vi haft här. :)
 
    

Sista milen i sverige för iår!

 
Jag har nu precis kommit hem från sista löprundan i Sverige för iår. Och eftersom det är lördag så blev det även sista morgonlångpasset med min vän Sara på Skutberget. Underlaget var is och skarasnö = SJUKT JOBBIGT! Så vi tog "bara" 1 mil eftersom de va så jobbigt för benen och att vi båda hade saker inplanerat i em. Jag drar ju söder ut i em! Närmare besämt till Göteborg för mellanlandning för imorgon går flyget till Malaga där de är 25 grader! Me like!
 
Nu ska jag iväg till stallet en sväng också innan vi drar oss neråt Göteborg. Så om vi inte hörs något mer innan jul så önskar jag er en riktigt god jul allihopa! Ta hand om er och ät mycket julmat! 
 
Stor kram!

Nyårslöften för år 2012

Jag satt här om dagen och rotade i lite gamla papper. Där hittade jag ett papper där jag skrivit ner mina personliga nyårslöften för år 2012. Så jag tänkte dela med mig av dom här:
 
- Träna minst 2 ggr/veckan på friskis.
- Gå ner i vikt så att jag får ett normalt BMI.
- Få en fysisk hälsa som klarar av vardagen.
- Stressa mindre.
- Bli av med mitt pepsi max beroende.
 
Jag kan ju säga att jag lyckats med alla punkter förutom mitt Pepsi Max beroende. Dock är jag på mycket god väg med att bli av med de så till sommaren 2013 räknar jag med att vara av med det. :) Normalt BMI har jag inte heller ÄN! Men är välidgt väldigt nära och det är ju trots allt ca 2 veckor kvar. Så jag kaaanske klarar det. :)
 
Jag trodde aldrig att jag skulle klara första punkten, men de gjorde jag. med råge! Enligt statistik på friskis hemsida har jag totalt tränat 190 pass iår. Och då har jag ju inte ens räknat med PT-timmar eller mina löparrundor utomhus. Så totalt vågar jag inte ens gissa hur många pass de är. :P Men jag ska visa ett diagram i ett annat inlägg om det. Man kan ju inte påstå att jag varit någon soffpotatis iår.

Onsdag

 
Inatt hade jag en enormt jobbig natt. Igårkväll började det nämligen göra ont i lederna och höger knä blev till en ballong. :( Jag var tvungen att äta starkt smärtstillande och framåt 3-4 lyckades jag somna för att sedan gå upp igen vid 7 för att jobba. Stel som jag vet inte vad men iaf ingen extrem smärta. Men under dagen som gått så har jag blivit mjukare och mjukare i kroppen och svullnaden var borta så ikväll så fick de bli ett spinning medel pass. :) Det var enormt skönt! Ikväll känns lederna mycket bättre så jag hoppas att det bara var ett engångstillfälle igår. Ibland blir det ju så för mig, det kommer och går supersnabbt men när de väl håller på så är det inte roligt! 
 
Nu har jag bara 3 träningspass kvar i Sverige innan vi drar till Malaga! :D Spinning, skivstångintervall och löpning. Sedan blir det långvila med massa god mat jag gjort mig förtjänt av. Gud vad jag längtar! Jag har redan börjat packa min lilla röda väska. :) Jag är såå dålig på att packa, oftast blir det alldeles för mycket. Men nu har jag ju inte så mycket kläder att packa eftersom allt jag äger blivit för stort. Haha. I-landsproblem.

Nya jeans

 
Ja, som ni vet så har jag ju verkligen rasat i vikt de senaste året. Om någon nu skulle ha missat de så finns det lite före- och efterbilder här. Hur som helst. I och med att jag hela tiden gått ned i vikt så har jeans inte varit något allternativ att köpa då det är både dyrt och passformen blir snabbt för stort. Men idag köpte jag mig faktiskt ett par jeans, mina första på ca 2 år. Jag hade nämligen ett presentkort på Ginatricot och passade på att använda det då jag inte har några brallor som passar längre alls. Tidigare har jag kört på treggings, då kan man ha dem mycket längre eftersom de är så stretchiga. Och de är billiga. Idag fick det bli ett par riktiga jeans, visserligen väldigt stretschiga så att jag kan krympa i dem men de är fortfarande riktiga jeans!
 
Mina senaste par som jag köpte för ca 2 år sedan är de övre, också väldigt stretchiga. Och de som jag köpte idag är de undre. Ja, ni ser ju själva att jag verkligen behövde köpa mig ett par nya jeans. Haha. 

Spinningmåndag

 
Idag hade jag en sådan där dålig dag som man har ibland. Främst för att jag varit enormt trött hela dagen pga dålig sömn inatt, men så kan det vara ibland. Jag hade INGEN lust att träna alls men jag har bestämt mig för att köra stenhårt nu in i det sista tills vi åker på lördag så jag tvinga mig till friskis ändå. Av erfarenhet så vet jag ju att när jag väl kommer dit så är tröttheten som bortblåst och jag är taggad till tusen, lika så idag. Jag gjorde ett grymt bra Spinning 2013 pass (medel-/intensivnivå). 
 
Sedan söndag till kanske tisdag eller onsdag nästa vecka ska jag ha vila från träningen och bara njuta och ta in av de nya miljöerna vi kommer att befinna oss i. Fira jul med familjen helt enkelt. Jag och min sambo åker ju till Malaga för er som missat i ca 2 veckor till mina föräldrar som bor där. Träningskläderna åker såklart med och det kommer bli många långlöparpass längs havet om jag känner mig rätt. Men även styrketräning med kroppsliga övningar. :)
 
Föresten, igår tog min vän Linda några snabba bilder på mig med min kamera när jag ändå fotade hennes gravidmage. :) Ovan ser ni en bild. Jag tycker det är väldigt ovant och se mig själv på bild numera. Framför allt ansiktet. 

Vecka 50:s träning

Söndag igen vilket innebär redovisning av veckans träning som vanligt. Nästa söndag befinner jag mig i Malaga vid den här tiden och njuter av värmen tillsammans med min sambo och föräldrar som bor där nu under vintern. Hur som helst, det har varit fullt ös denna vecka. Ingen vilodag. Jag tänkte köra på nu varje dag fram till 21a då jag åker den 22a. Sen blir det några dagars mys och vila (om jag lyckas hålla mig). Men träningskläderna åker självklart med! Här kommer iaf veckans träning som gått:
 
Måndag: SkivstångIntervall
Tisdag: Löpning 30 min ute (totalt 5,43 km).
Onsdag: Spinning Medel
Torsdag: SkivstångIntervall
Fredag: Spinning Bas
Lördag: Löpning 11,5 km i snöstorm med Sara (79:22 min).
Söndag: Skivstångspass

HM-linnet

7 Augusti 2012 vs. 16 December 2012
 
Minns ni HM-linnet jag köpte den 7 Augusti (bild 1)? Jag har "glömt bort" det och hittade det idag. Så jag tänkte ha det på dagens träningspass och gisses vad stort det blivit! Från tight passform till oversize typ. Men jag gillar det även om det blivit mycket större nu. Och ja, en bild säger ju mer än tusen ord och ovan kan ni se skillnaden i samma outfit. Det har gått ca 21 veckor mellan bilderna. 
 
Sinnessjukt. Är det samma människa? Det känns inte som det hänt såååå mycket på dessa veckor men tydligen så har det de.

My little pony

 
Ni som känner mig eller har följt mig ett tag vet att jag har en liten ponny. Eller ja, en ganska stor ponny som är slutmätt som en liten häst. :P Hur som helst. Pondus heter han men jag brukar kalla honom för Pommen, Lille P, Pommis eller Prinskorven. Kärt barn har många namn som de säger. 
 
Idag efter springturen så var det inte slut på utevistelse i snöovädret för min del. Nej, jag var bara hem en snabbis, drack en proteinshake och bytte om till stallkläder för att sedan dra till min älskade Pommen. Han blev superglad när jag hämtade honom i hagen då han lik som jag HATAR när det blåser och är någon form av nederbörd. Turligt nog finns det numera ett ridhus på gården så vi körde ett dressyrpass där efter att alla "vardaliga saker" var gjorda. Dvs. mockning och göra iordning hans mat.
 
Eftersom jag redan hade pulsklockan efter löprundan så fortsatte jag ha på mig den till stallet för skojs skull. Så jag startade pulsklockan när jag gick utanför dörren hemma och stoppade när jag kom hem igen. Totalt var jag på rörande fort 2h och 23 min varav 45 min var dressyrpasset. På det brände jag 386 kalorier. Rätt okej men jag skulle aldrig klassa det som träning som vissa andra gör. För mig är det mer bra vardagsmotion vilket inte räcker för mig för att jag ska må bra har jag märkt. Men det är ju en extremt kul vardagsmotion! <3 

Långlöparpass i snöstorm

 
Det är lördag vilket innebär min och Saras traditionella morgonlånglöparpass! 6.45 ringde klockan och strax efter 8 var vi iväg efter lite klädvalsvelande. Vi lyckades nämligen såklart pricka in ett snöoväder. Det blåste och snöade som satan! Dagens mål var minst 1 mil och det blev till slut 11,5 km. Medeltempot var 8,69 km/h vilket är långsamt. Men med tanke på underlaget så var de ändå bra! Vi sprang ju i oupptrampad snö på ca 5 cm vilket gör det sjuuukt jobbigt! Minsta lilla backe blir dödens! Man får ju inget ordentligt frånskjut med benen. Så jag är nöjd! :)
 
MEN! Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder! Eller hur var det dom säger? ;) 

Snälla tomten...

... eftersom jag har varit så snäll och extremt duktig iår med mitt tränande så skulle jag önska mig lite nya träningskläder i RÄTT storlek. Allt är ju för stort nu i princip vilket är jobbigt. :( Även om jag inte äter några pepparkakor så hoppas jag på att jag varit tillräckligt snäll ändå. Så här kommer min önskelista:
 
3. Officiella tjejvätternrundan funktionst-shirt.
4. Sportbhar från HM, svarta och rosa i strl S.
5. Hockyrör så att jag kan åka skridskor med min sambo i stugan.
6. Vinterlöpartights. Asics, craft eller Nike i strl M. Gärna svart/rosa.
7. Anmälningsavgift till Tjurruset, Karlstad Stadslopp eller Göteborgsvarvets seedningslopp.
 
God Jul!

Tjejklassikern 2013, anmäld och klar!


Nu har jag anmält mig till det 4e och sista loppet i tjejklassikern nästa år. Nämligen Lidingö tjejlopp. Så nu finns det ingen återvändo, tjejklassikern SKA utföras. Jag passade även på att anmäla mig till ismilen som går här i Karlstad 19 Januari. Så detta blir min julklapp till mig själv kan man säga. :)
 
Nu är det bara 4-5 lopp kvar att anmäla sig till nästa år. Men ekonomin säger stopp just nu såhär innan jul. De som är kvar som jag verkligen vill vara med i är: Göteborgsvarvets Seedningslopp, Vår ruset, Karlstad Stadslopp, Blodomloppet och Tjurruset. Men de anmälningarna får bli efter jul. :)

Klä dig rätt för vinterlöpning!

Såhär ser min vinteroutfit ut när jag är ute mellan -5 och -10. 
 
Ni är sjukt många som frågar om hur man ska klä sig ute när man springer och det det börjar bli kallare.Först och främst vill jag bara säga att detta är mina erfarenheter och kunskaper. Jag är själv rätt grön men av det jag vet tänkte jag dela med mig av nu. :) Skriv gärna en kommentar om du själv som vinterspringer har ytterliggare tips att dela med till läsarna.
 
När det kommer till löpning så pratar man ofta om lager. Det är bättre att ha flera tunna lager än 1 tjockt för att det ska andas bra och hålla värmen men fortfarande vara smidig. Oftast pratar man om lager 1, 2 och 3 (överkropp). Man kan kombinera dessa på olika vis. 1, 2 och 3. 1 och 3 eller 1 och 2. men aldrig 2 och 3. 
 
Lager 1 består av ett underställ. Craft har bra och prisvärda underställ.
Lager 2 består av en mellantröja iform av en tjockare funktionströja eller fleecetröja (jag använder fleecetröja från HM). Gärna med tumhål så att även handlederna håller sig varma och en hög krage till halsen.
Lager 3 består av en vind- och vattenavvisande tunn löparjacka
 
Vid -5 till -10 brukar jag kombinera lager 1, 2 och 3. och vid -5 till 5 grader brukar jag kombinera lager 1 och 3. Ibland slänger jag på mig en extra funktions t-shirt som lager 2.
 
På benen har man antingen ett par vintertights eller ett par underställsbyxor under de vanliga tightsen. Jag kör på de sistnämnda. Alltså underställsbyxor under mina vanliga tights. Det funkar jättebra för mig upp till -10 grader. Men är man frusen av sig kan man ju ha underställsbyxor under vintertightsen också.
 
På huvudet är det mössa eller buff som gäller. Superviktigt! Öronen förfryser ju annars. Jag trivs bäst med buff/pannband men detta är ju en smaksak. Händerna är också något som man inte pallar att frysa om, inte jag iaf som har stora problem med mina handleder. Oftast räcker ett par löparvantar, men är de riktigt kallt kan man ha ett par andra vantar över. De behöver ju inte vara ett par löparvantar i funktionsmaterial utan de duger med vanliga bomull.
 
Oftast är det små saker som gör att man inte fryser. Det tar ett tag att komma på vilka de sakerna är. Och hitta rätt kläder som täcker det. Jag brukar t.ex. köra på dubbla strumpor för att inte frysa i "glipan" mellan tightsen och skorna. En generell tumregel är att innan man börjar ska man frysa lite lätt. För sen när man fått upp pulsen blir det alldeles lagom varmt. 
 
Skorna då. Jag har ett par dubbskor från asics i gor-tex material. Men bara för att man vill vinterlöpa behöver man ju inte köpa ett par värstingskor. Det finns halkskydd att köpa och trä på sina vanliga skor för ca 100 kr på t.ex. Clas ohlsson eller jula. Dettsa funkar superbra på underlag där de inte är så mycke snö. Men ska man springa i snö är de skönare med dubbskor då det gärna samlar sig snö mellan halkskyddet och sulan (iaf för mig).
 
Det är ju även väldigt individuellt i hur många minusgrader man kan springa i för lungorna. Jag är rätt tålig och min gräns ligger på runt -12 skulle jag tippa på. 
 
Slutligen, de finns inget dåligt väder. Bara dåliga kläder. ;)
 
 
 

Bästa medicinen mot julstress

 
Just nu har jag miljontals saker att göra innan jul och det är väldigt stressigt. Det är ju mindre än 2 veckor tills jag åker och jag har som sagt fullproppat med leveranser som ska bli klara och ivägskickade innan dess. Detta innebär sena nätter och tidiga morgonar med dagar som går stup i ett. Men för att också all denna "julstress" måste jag träna. Det är den enda tiden jag verkligen kan koppla bort allt jobb och bara fokusera på mig själv, varva ner och njuta av nuet. Oavsett om det är spinning, styrketräning eller löpning så ger det mig ett lugn mitt i all stress.
 
Löpningen det som får mig att slappna av mest. Att lyssna på bra musik, känna benens kraft och känslan av att flyga fram i oändligheter får mig att känna mig harmonisk och lugn. Så idag innan ett möte så passade jag på att springa 30 min precis som jag häromdagen. Skillnaden var att jag kom några hundra meter längre idag. 5,43 km blev det totalt! Jag är nöjd! :)

Andra advent

 
Japp, så har ytterliggare en vecka gått och det är redan andra advent. Helt sjukt! Om 2 veckor är jag i Malaga och det ska bli SÅÅÅ skönt eftersom mina dagar är sååå smockade med jobb och träning nu innan dess. Idag t.ex. har jag hunnit med 3 fotograferingar (arvika, karlstad och forshaga) + att jag har åkt till stallet och ridit min häst samt fixat redigeringsjobb. Egentligen skulle jag vilja ha några timmar till på dygnen men det är ju svårt och få.
 
Hur som helst så hade jag ju lovat att skriva ihop ett inlägg om klädsel för vinterlöpning i helgen. Men det har helt enkelt inte funnits tid till det. Så jag får fixa de så snart som möjligt, till veckan kanske. :) Hoppas ni orkar vänta.
 
Och eftersom de är söndag så är det dags för redovisning av veckans träning igen, så här kommer den:
 
Måndag: Spinning Medel
Tisdag: Skivstångspass + Rask promenad 5 km
Onsdag: Löpning 7,5 km terräng (snö isunderlag) 46:03 min
Torsdag: SkivstångIntervall
Fredag: Spinning 2013
Lördag: 30 min löpning på snö/is underlag. 5,18 km.
Söndag: Vila
 

30 min löpning

 
Idag hade jag tänkt att gå på ett kombipass (skivstång och spinning) men jag fick flytta fram ett möte idag med jobbet så det fick bli en löprunda istället i det fina landskapet vi har nu. :)
 
Minus 10 grader var det när jag begav mig ut på isigt/snöigt underlag så mina asicsdubbskor fick åka på. Idag hade jag som mål att springa 30 min och hann då springa totalt 5,18 km. Rätt okej med tanke på underlaget och det blir så sjukt mycket tyngre åt benen med snö och is. Men det är ju enormt bra träning! Tänk sen när snön försvinner, då kommer det gå superfort. Perfekt träning inför Göteborgsvarvet i maj! :D Åh, jag är så taggad!
 
Springer ni något ute nu när kylan och snön kommit? Eller är det band som gäller för hela slanten?

7 oktober 2012 vs. 7 December 2012

 
En bild säger mer än tusen ord va? Behöver jag säga att jag är otroligt shockad? På ett positivt sätt såklart. Så grymt nöjd över min prestation hittills som jag gjort på helt egen hand! På övre bilderna har jag ju t.o.m. en fleecetröja och underställströja under jackan medan på de undre bilderna har jag bara ett linne. :')
 
Föresten så säger det väl sig självt att Craftjackan är alldeles för stor nu? Så jag undrar om någon är intresserad av att överta/köpa den? Nypriset är 799 kr och jag har inte hunnit använda den så mycket så den är i nyskick. Skicka isf ett mail till [email protected] med vad du kan tänka dig att ge. Jackan är i storlek L men skulle säga att det är en liten L.

Vinterdesignen på plats!

Sådär, nu jag jag fått in vinterversionen av min bloggdesign. :) Visst blev de fint med den nya vintriga bilden från idag och snöfallet? Några andra ändringar blev det inte, men jag trivs så bra med designen så varför byta helt? ;)
 
Inlägg om vinterlöpning är önskat av rätt många så det kommer nog att dyka upp något eller några under helgen. :) Håll utkik!

Nya egobilder!

 
Idag fick det bli ett spinningpass direkt efter jobbet på medelnivå. Sedan skulle jag ha träffat en vän/kollega som skulle hjälpa mig att fota lite nya bilder på mig till bloggen, en ny bloggdesign är tanken med vintertema. Men tyvärr fick hon förhinder så min underbara fästman (som hatar foto) ställde upp istället och tog några snabba utanför vårat hus med min jobbkamera. Ovan kan ni se 2 smakprov. Såhär ser alltså jag ut på vintern när jag springer runt i Karlstad. :P Rosa och svart såklart! Kanske lite nördigt och matcha så väl men jag köper enbart svarta och rosa träningskläder så då blir det ju välmatchat oavsett vad jag sätter på mig. En fördel med att bara ha nischat sig på en färgkombination. :) Sedan tycker jag de är kul och ha fina träningskläder! Det är ju trots allt ett bland mina största intressen just nu. 
 
När jag såg bilderna i kameran fick jag mig en smärre shock, min hjärna hänger inte riktigt med hur min kropp förändras så snabbt. Den är fortfarande inne på för ca 6 månader sedan, men verkligheten säger ju något annat. Det är sjukt roligt tycker jag! Speciellt att komma tillbaka till min gamla form så att jag kan känna mig som mig själv igen och leva ut till det också. Men det viktigaste är ändå att jag känner mig starkare och starkare samt gladare och gladare för varje dag som går. Ju mer tiden går, desto mer älskar jag livet! Mitt nya liv!
 
Föresten, många av er skriver och frågar om vad jag rekommenderar för klädsel till vinterlöpning. Är det något som skulle vara intressant om jag tog upp i ett inlägg? :)

Ny fleecetröja till vintern

 
Det har ju varit sjukt kallt nu den senaste tiden och jag har inte haft någon "lager 2 tröja" att ha på mig när jag är ute och springer (eller till när vi ska börja åka längdskidor) så det var bara och inse att nu MÅSTE jag verkligen köpa en lager 2 tröja.
 
Eftersom jag ändå var inne i centrum och jobbade idag så passade jag på att springa in på HM och kolla om dom hade nåogt billigt, de brukar ju ha billiga träningskläder. Och de hade dom! En tunnare figursydd fleecetröja med tummhål i en otroligt fon rosa färg fick följa med hem. För otroliga priset 149 kr! 
 
En annan rolig sak som jag märkte när jag skulle prova ut rätt storlek var att nu har jag storlek S! Helt galet... Jag har svårt att fatta det. Antingen är storlekarna väldigt stora eller så är jag faktiskt en S numera. Fick även "ärva" 2 sportbh-ar av min fina vän Sara (tack igen tjejen) som hon inte trivdes med i just storlek S också. Otroligt....

Dagens skivstångintervallpass

 
Idag fick det bli ett kombinerat Skivstångintervallpass. Dvs. ett vanligt skivstångspass först och sedan 15 minuter konditionsträning i form av konditionsjympaövningar i intervaller. Idag la jag dessutom till 2,5 kg på alla övningar. Så på ben hade jag totalt 30 kg, rygg och axlar 20 kg samt armar 15 kg. Jag kände mig otroligt stark och peppad. Detta passet gick väldigt bra! Sedan på konditionsdelen kände jag mig lätt som en fjäder och studsa runt där som ingenting. Jag tyckte inte min puls höjdes så jättemycket, (jämfört när jag satsar på grymma tider när jag springer). Jag tror väl den låg på ca 150-160.
 
Hur som helst, jag är kanonnöjd med dagens pass! Nu ska jag fortsätta titta på "aldrig mera fet" på tv3 samt käka pannbiff och pasta med gräddsås. Mums!

Ge ALDRIG upp!

 
 
Är du dåligt motiverad eller näst intill gett upp hoppet? Kika in denna video! Killen är helt fantastisk! Om ni inte har läst min historia så kan ni göra det här, inte på långa vägar lika extrem men fortfarande ett stort problem som gjorde att jag gett upp hoppet om att kunna springa/vara aktiv igen eller bli frisk/bra. Under hela min resa hittills har jag alltid haft samma mål som han och jag har kommit en bra bit på vägen! Jag har hållt motivationen uppe genom att se alla små framsteg jag gjort hittills och drömmen om målet som allt kommer närmare och närmare.
 
Vad än läkare säger, GE ALDRIG UPP! En bättre fysisk hälsa hjälper alla sjukdomar/skador. Det kommer såklart vara en extremt tuff resa, men ingenting är omöjligt! Känslan av att klara det är oslagbar! Heja dig! Du klarar det! Även du som inte har någon sjukdom/skada i ryggsäcken!

Premiärturen på is och snö!

 
Idag skulle jag egentligen ha gått på spinning medel. Men ju längre tiden gick på jobbet desto sugnare blev jag på att ge mig ut i snöovädret och inviga mina dubbskor från ascis och nya löparhandskar. Sagt och gjort, direkt när jag slutade så bytte jag snabbt om och tog bilen till spåret för en 7km-runda. 5km av de 7km sprang jag på en isig stig som var snöbelagd med ca 5 cm snö där ingen gått/sprungit på tidigare. Ett underlag som jag absolut inte är van vid och som var lite tungt/jobbigt. Skorna funkade skitbra! Jag fick ett kanongrepp och kunde springa på glashal is!!! Dock så vågade jag inte lita fullt ut på skorna utan spännde mig en del när ispartierna kom, helt i onödan. Men jag är ju så mesig av mig och rädd för att halka. :P
 
Tiden blev inte jättebra, 46:03min med ett snittempo på 9,13 km/h och en snittpuls på 159. Sen blev det mörkt också eftersom jag inte kom iväg förens strax innan 4 så jag såg ju inte så bra heller. Nästa inköp får bli en pannlampa, tips på bra sådana för löpning godtages gärna!!!?! Och sen var det ju -9 grader ute, vilket jag iofs bara tycker är gött (om man är rätt klädd såklart). Men för att vara första gången på snö-/isunderlag så är jag ändå rätt nöjd. :) 
 
Mina nya handskar som jag shoppade igår var också toppenbra och supersköna. Rosa och svarta som matchar mina övriga löparkläder. ;)

Skivstångstisdag

 
Tisdag igen vilket innebär skivstångspass! Just nu har jag enormt mycket och göra. Leveranser ska bli klara och det känns som jag jobbar dygnet runt förutom när jag tränar och sover. Så idag när jag kom till friskis var jag sjukt otaggad på dagens träningspass. Men under uppvärmningen totalvände det och jag pressade till max. Det varen skön känsla. :) 
 
Idag kom även mitt favoritproteinpulver från Fitnesguru (vanilj och skogsbär) som jag beställde för några dagar sedan. Rekomenderar de starkt! Jag hade från början tänkt beställa en hasselnöt&choklad med men fick tänka på ekonomin såhär innan jul. 
 
Innan träningen var jag även tvungen att köpa lite kontorsmaterial på stan för företaget så då passade jag på att shoppa ett par supersnygga och sköna löparhandskar på Team Sportia eftersom jag har ett presentkort att utnytja. :) Bilder på dem visar jag i ett annat inlägg.
 
Nej, nu måste jag återgå till mitt jobbande vid datorn, ha det gott!

Söndag, första advent och fullt ös!

 
Ja, som ni läste i fredags så var jag iväg på ett heldagsbröllop (jobb) uppe i de värmlänska skogarna på en mycket vacker herrgård. 9.30-24.00. Det var svinkallt men ack så vackert bröllop! Igår inleddes även julen med 1 December och därmed startade julkalendern som iår är Mysteriet på greveholm! Min favoritjulkalender! Så den kommer jag att följa slaviskt varje morgon. Min kära sambo kom även hem med en chokladadventskalender i fredags till mig och idag tändes 1 adventsljuset i staken. Nu fattas bara snön!
 
För övrigt så har jag jobbat idag med, julkortfotografering stod på schemat. Kan de bli mer julkänsla med allt "juligt" jag gjort ihelgen? Jo faktiskt! Jag ska försöka ge mig på och baka en egenkomponerad julig cheesecake. Det kan ju bli spännande. Hoppas den blir god. :P
 
Sen är det ju söndag också, vilket innebär redovisning av veckans träning så jag slänger in de i detta inlägg också. Här är den:
 
Måndag: Spinning 2013 (typ medel/intensiv)
Tisdag: Skivstångspass
Onsdag: Spinning medel
Torsdag: Skivstångintervall
Fredag: Löpning ute 6,5 km på 35:52 min.
Lördag: Vila
Söndag: Skivstångintervall

Mitt namn är Emma Bertilsson, 25 år och bosatt i staden Karlstad. Jag bär på en kronisk ledsjukdom och i denna blogg får ni följa med på min resa från extrem överviktigt med ledvärk, inflammation och feber till ett symtomfritt sundare liv med normalt BMI. Ni får även ta del av mina framsteg, bakslag och mål.

Hösten 2011 orkade jag inte ens springa 200 meter. År 2014 ska jag springa mitt första marathon och fram tills dess anta en rad andra spännande utmaningar. Så följ min resa, den vill du inte missa!!

Mail: [email protected]
Instagram: HealthyHappyEmma

Follow on Bloglovin

Mina Lopp

2012:
Vårruset 5km 10/5 - 33:15 min
Karlstad Stadslopp 10km 16/6 -66:46
Blodomloppet 10km 30/8 - 62:27
Tjurruset 10km 15/9 - 74:40

2013:
Ismilen 9 km 19/1 - 46:47
Tjejvasan 30 km 23/2 - 3:59:40
Seedingsloppet gbg 10km 24/3 - 48:07
Vikten runt 72 km 9/5 - 2:59:23
Vårruset 5 km 16/5 - 21:58
Göteborgsvarvet 21km 18/5 - 1:49:02
Tjejvättern 100km 8/6 - 3:24
Karlstad Stadslopp 10km 15/6 - 45:56
Vansbro tjejsim 1km 6/7 - 30:02
Blodomloppet 5 km 22/8 - Hoppade över
Tjurruset Karlstad 12 km 14/9 - 1:16:50
Lidingö tjejlopp 10 km 29/9 - 47:15
Tjurruset Sthlm 10,4 km 6/10 - 1:02:01

2014:
Göteborgsvarvet 21 km 17/5 - ?
Stockholm Marathon 42 km 31/5 - ?
Halvvättern 150 km 8/6 - ?
Vansbro halvsim 1,5 km 4/7- ?
Midnattsloppet 10 km 16/8 - ?
Tough Viking 15 km 30/9 - ?
Tjejmilen 10 km 6/8 - ?
Stockholm Halvmaraton 21 km 16/9 - ?
Lidingöloppet 15 km 27/9 - ?
Tjurruset Sthlm 10 km 4/10 - ?
Stockholm Tunnel Run 10 km 22/11 - ?

Personligt Bästa

Löpning:
2 km - 8:04 min
3 km - 13:07 min
5 km - 21:56 min
10 km - 44:52 min

Längdskidor:
1 km - 6:14 min
30 km - 3:59:40 min

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus