Måndag

 
Eftersom jag fick medsmak för gymmet sen i lördags med Jenny så åkte jag dit idag när det öppnade vid 6.30 innan jobbet för att köra lite överkropp. Det gick mycket bra och jag träffade 2 kompisar som också var där och träna. :) Jag har bestämt mig nu för att köra minst 1 gång i veckan i gymmet.
 
Sedan åkte jag iväg för lite jobb i några timmar för att sedan åka tillbaka till friskis och köra ett lunchpass med spinning medel. Det gick också bra! Sen blev det lite jobb igen innan jag slutade för dagen. 

Personligt bästa på halvmara!!


 
Idag sken solen lika gött som igår, så jag passade på att bege mig ut på en långdistanstur efter dagliga sysslorna i stallet för att njuta av bra musik och vårsol! Det var enormt härligt! Dock hade jag lite träningsvärk i låren från gårdagens styrketräning med bästa Jenny. Men inte så illa att det skulle bli jobbigt trodde jag, MEN efter ca 16 km så tog det emot rejält i låren, både framsida och baksida så att jag fick göra "kaninskutt" i varannat löpsteg för att skaka av mig krampkänningarna som började komma smygande. Och det hjälpte faktiskt! Så jag orkade faktiskt 5 km till varav sista 1,5 km var en lång seg mördarbacke (kronoparksbacken för er som är nyfikna och bor i Karlstad).
 
Trots att det tog emot i slutet så satte jag nytt PB med tiden 1:53:39 min!!! Så nu vet jag att jag kommer klara Göteborgsvarvet under 2h som är mitt mål, gör jag inte det blir jag väldigt arg/ledsen om jag känner mig rätt. ;) Med tanke på att jag inte var i toppform idag så SKA det inte vara några problem den 18 Maj heller. Håll tummarna!
 
 
Föresten, en läsare undrade om jag inte kunde lägga upp mina springrundor på karta. Visst kan jag det. Dagens runda hittar ni ovan. Tyvärr fick inte hela kartan plats på bilden, jag sprang helt enkelt för långt säger vi. ;) Men det är typ bara 0,5 km som inte syns på bilden. När man kollar på kartan inser man faktiskt hur långt det är. Det tänker jag ju inte direkt på i springandets stund. :P
 
Nu ska jag och min fästman snart iväg till stan och äta ute på restaurang för att sedan gå på bio, Iron man 3 ska vi se. 1n och 2an är ju sjukt bra så jag ser fram emot att se 3an också. Jag har dessutom bunkrat upp med en påse med lösgodis. Det tycker jag att jag är värd! :)
 
Hoppas ni också får en fortsatt trevlig söndagkväll!

22 Mars vs. 28 April

 
Idag tog jag några kroppsbilder mest för skojs skull, inte för att jag trodde att de hänt speciellt mycket. Men tji fick jag som vanligt när jag la 2 bilder bredvid varandra. Den väntra är tagen 22 Mars och den högra idag. Sjuka skillnader om du frågar mig! Och jag kan faktiskt inte låta bli att bli lite stolt över mig själv och imponeras över mitt makalösa resultat, utan att jag hade en aning om resultatet. 
 
Sjukaste skillnaden är ju trots allt ändå mitt resultat på 1 1/2 år (se bilderna nedan). Det är absolut inte omöjligt att gå från extrem övervikt/fetma till fit bara man har viljan! Jag är beviset?!. Det finns inga ursäkter. 
 
 
Idag är jag enormt nöjd med mig själv till skillnad från 2 år sedan när jag bara gnällde över tillvaron utan att göra något åt det. Jag målade mig själv som ett offer eftersom jag var/är både kroniskt sjuk och överviktig så var det jättesynd om mig. Tyckte jag. Dock hjälper det ju inte att gräva ned sig i en grop och tycka synd om sig själv, det är förändringar som gör skillnad. Livsförändring. Och det finns ingen bättre känsla nu i efterhand än att veta att jag har gjort denna resa helt själv och den har gett mig så jäkla mycket. Framför allt har jag växt som person, klarar jag detta finns inga gränser känns det som. Inom allt!
 
Jag kan om jag vill! Du kan om du vill! Så mitt bästa tips är; Se alltid möjligheterna och tro på dina drömmar! Sätt inga gränser på dina drömmar utan våga dröm om (för tillfället) orealistiska drömmar. Rätt som det är har du nått dom!

Gymdate + Cykelservice

 
Idag inledde jag dagen med att åka och spendera lite tid hos min älskade sagohäst innan jag cyklade vidare till stan för att träffa ingen annan än min förebild inom styrketräningsvärlden, Jenny Jansson. :) Vi hade en "gymdate" på friskis och tränade styrka tillsammans. Jenny visade mig lite nya maskiner och peppade mig såpass mycket att jag vågar nog tro lite mer på mig själv nu. Och tro det eller ej, men jag fick mersmak för gymmet så till veckan ska jag köra själv har jag bestämt. Tusen tack bästa Jenny för all hjälp och pepp idag! Så otroligt glad och tacksam! Jenny, du är en underbar person och sjukt duktig!. :)
 
Efter gymdaten så cyklade jag hem igen, käkade lunch och gjorde iordning Bianca för en racerrunda till mor och far i sommarstugan. Jag passade på att göra rent kedjan för första gången när jag kom dit. Jag vet inte om det blev bra men det tror jag. Jag fikade även lite med mina föräldrar innan det bar av hem igen, då tog jag en liten omväg eftersom de var så fint väder så totalt blev sträckan 5 mil. Skönt! Mer vårsol tack så att Bianca och jag kan njuta!
 
Nu sitter jag och funderar på vad jag ska äta till kvällsmat... Någon som har tips? :P 

Mest prylinnefattande sporten ever

 
Idag efter jobbet så åkte jag till Team Sportia där jag köpte min älskade Bianchi Impulso Dama Bianca. Idag och imorgon har dom nämligen 15% rabatt för alla Friskis-medlemmar och jag behöver ju köpa på mig lite prylar till min Bianca som man bara måste ha. T.ex. ett första hjälpen kit. Det vill säga slang, krängverktyg, pump och extra pumppatroner + en sadelväska att förvara det i. Om olyckan skulle vara framme när man är ute på långtur är det ju inte så kul att gå hem, och på tävling är det ju dommedagen om man får punka och inte har någon extra slang till förfogan. Dessutom hade jag 500 kr i bonus, så jag fick allt för 48 kr vilket jag inte blev speciellt ledsen över. ;)
 
Förutom "första hjälpen kitet" så fick jag även 2 flaskställ och 2 Bianchivattenflaskor utan extra kostnad då de glömde skicka med det när jag hämtade cykeln. Tyvärr så bryter ju flaskorna färgkoden lite. Men jag får väl leva med det tills jag hittar en svart eller rosa flaska att ersätta med. ;)
 
Tyvärr så glömde jag såklart att köpa smörjolja till kedjan som jag ska ha när jag gör rent cykeln första gången. Så det får nog bli ett besök imorgon igen. Typiskt mig att glömma. Sedan fattas det bara en till väska att ha framme vid styret med energibars i eller liknande till långpass.

Hemmagjorda energibars

 
Idag tog jag en välförtjänt vilodag från tränandet. Istället så ställde jag mig i köket för att göra egna energibars att ta innan träningspass, framför allt långdistanspass i löpning. Dom blev riktigt goda så jag tänkte dela med mig av receptet här. :)
 
Du behöver:
- 80g rågfras
- 50g pekannötter
- 150g fikon
- 50g kokosmjöl
- 50g pumpakärnor
- 90g havregryn
- 80g tranbär
- 2 msk sesamfrön
- 42g russin
- 1 dl honung
- 2 dl jordnötssmör
- 1 dl kokande vatten
 
Såhär gör du:
Krossa rågfrasen. Tärna fikonen. Blanda sedan ihop rågfras, fikon, pekannötter, kokosmjöl, pumpakärnor, havregryn, tranbär, sesamfrön och russin i en bunke. Värm sedan upp jordnötssmör och honung i en kastrull och blanda i det kokande vattnet. Blanda sedan ned det i bunken med de andra ingredienserna. Klä en ungsfast form med bakplåtspapper och fördela massan där. Grädda längst ned i ugnen på 200 grader i 20 min. Skär sedan ut ca 30 bars ur massan och ställ dem på högkant på en bakplåt. Grädda dem ytterliggare 20 min på 150 grader. 
 
Follow my blog with Bloglovin

Fullt ös, medvetslös!

 
Det är sjukt mycket att göra just nu. Därav utebliven bloggning igår. Igår t.ex. så cyklade jag totalt 4 mil på min kärringcykel (ej träning) istället för att ta bilen och kryddade dagen med ett spinn medelpass på 55 min. Idag joggade jag en runda med Mathilda efter jobbet och sedan cyklade vi till Friskis för ett skivstångspass som gick mycket bra. :) 
 
Jag har även märkt nu att jag börjar få flera framträdande blodådror på armar och axlar. Det har jag ALDRIG haft förut. Jag tillhör den där gruppen människor där blodådrorna gömmer sig, men inte nu längre. :) Kanske inte så konstigt heller iofs eftersom jag inte har speciellt mycket fett kvar på armarna jämfört med för 1 1/2 år sedan.
 
Ikväll har jag och min fästman köpt sushi också då jag hade en stor rabattkupong, det var första gången jag åt sushi eftersom jag inte gillar rå fisk. Men det gick tydligen att beställa utan och det var faktiskt jäkligt gott! Så det lär jag köpa fler gånger eftersom jag vet att det finns alternativ nu. :) Gillar ni sushi?

Så var det gjort!

 
Jag vet inte om jag har berättat det här i bloggen men jag har bestämt mig för att utbilda mig till Personlig Tränare och hälsocoatch med tanken att hjälpa andra som sitter i samma sits som jag suttit med kraftig övervikt och ev. sjukdomar/skador att komma tillbaka i rätt riktning och göra en livsförändring. Så idag fixade jag det sista med ansökningspapprena och postade iväg dem.
 
I ansökan skulle man skriva ett personligt brev, jag valde också att bifoga 2 små framkallningar på mig. En färsk bild tagen idag och en för 2 år sedan. En bild säger ju mer än tusen ord, eller hur? När det kommer till så stora siffror och förändringar som jag gjort är det svårt att fantisera sig i hur det har sett ut och hur det ser ut idag genom att bara läsa en text och siffror. Och om jag får säga det själv så ser jag bra mycket piggare och fräschare ut idag än för 2 år sedan. Men framför allt så känner jag mig mycket piggare, gladare och fräschare också. :) Ni som missat min historia/bakgrund kan läsa den här
 
Håll nu alla tummar och tår ni har att jag kommer in på utbildningen så att jag får påbörja min nya resa i höst!
 

SkivtångCross + Årests första balkonghäng!

 
Idag har sola i Karlstad gjort skäl för sitt namn då solen har lyst hela dagen och det har varit varmt och vindstilla. :) Så idag testade jag ett nytt kombinationspass på Friskis, nämligen SkivstångCross. Eftersom det är så fint väder så cykla jag dit. Först var det ett vanligt skivstångspass inomhus och sedan begav vi oss ut i 40 minuter Cross (löpträning). Vi tränade löpteknik och backintervaller idag. Det var ett nytt koncept som jag gillade skarpt! Så rena crosspass kommer jag nog också prova på här i vår. Då är det med styrkeinlag med. 
 
När jag kom hem så duschade jag lite snabbt. Gjorde iordning en skål med 1 burk Valio proteinyoghurt, Granola Kakao & hallon müsli, axa func supermüsli och jordgubbssylt. Rafsade ihop lite nya träningstidningar som jag inte hunnit läsa än. Kopplade i bra musik i öronen. Tog strandstolen under armen och satte på mig solbrillorna för att gå ut och sätta mig på loftgången i "solväggen". Det var ruggit varmt! Så varmt att jag kunde sitta i enbart linne och läsa mina tidningar och äta mellis i godan ro utan att frysa. Gud vad härligt! Det är livet de!
 
Men nu ska jag ta mig en liten promenad till affären för att inhandla lite saker som fattas till dagens middag, även om jag hellre hade suttit kvar i solen. Solälskare som jag är. :P
 
Har ni haft det lika fint väder hos er med?

Bästa starten på dagen!

 
Det finns inget bättre än att starta dagen med ett rejält träningspass tycker jag. Det ger mig så sjukt mycket energi till resterande aktiviteter under dagens gång. Idag var en sådan dag som jag tog cykeln till Friskis redan vid kl 6.00 på morgonen. Väl framme började jag med ett spinningpass på 45 min.
 
Därefter gick jag in i en ledig jympasal och körde lite skivstångsövningar med mig själv. Utfall (38,5 kg) 16x3 reps, biceps (12,5 kg) 16x3 reps, triceps och lite axlar. Sedan förflyttade jag mig in i gymmet och fortsatte med ben. Lårens framsida och baksida körde jag 10x3 (45 kg) samt benpress 90 kg 10x3. Sedan la jag även in lite rygg med 55 kg och någon roddgrej för rygg och armar med 35 kg.
 
Efter gymdelen gick jag till konditionsavdelningen och körde 2 km fri rodd i roddmaskinen. Sedan avslutade jag med att springa 2 km trots att mina ben var rätt mosiga. ;P 
 
Det blev med andra ord en riktig superfredag! Min kropp kändes riktig pigg och allert idag samt humört på topp! Det är ju ändå fredag! Nu ska jag fixa med kvällsmaten, det får bli köttfärslimpa a la emma. :)

Nu är det snart dags!

 
Om exakt 1 månad, 18 Maj kl. 14:29 går mitt startskottet för Göteborgsvarvet 2013. Idag damp startbeviset ned i brevlådan tillsammans med tidningen Aktiv Träning med löparspecial. I startbrevet fick jag veta min startgrupp från när jag seedade i Mars. Det blev startgrupp nr 11, jag vet inte om det är bra eller dåligt men det är ju bra mycket bättre än att starta bland de sista startgrupperna som jag hade behövt gjort annars (25 startgrupper).
 
Och tänk, nu är det sååå nära för det jag snart har tränat för i ett helt år. Det är ofattbart, sanslöst. När jag anmälde mig klarade jag knappt av att ens springa 1 mil. Jag var galen, men detta har varit min största motivation till all framgång jag gjort under detta år. Min vilja att kunna prestera bästa möjliga på Göteborgsvarvet har alltid funnits med mig så att jag orkat ge de där 20% extra när jag tror att jag inte orkar mer. Och det har ju gett fantastiska resultat! :D
 
Någon mer som ska vara med i Göteborgsvarvet iår? Och vilken startgrupp startar du i?

Pasta med ärtpesto och kyckling

 
Ni är många som vill ha fler recept på god och bra mat så här kommer ännu ett. I förrgår testade jag en ny maträtt som blev oerhört god! Nämligen pasta med ärtpesto och kyckling. Här snackar vi grön mat. ;)
 
Du behöver: 
- 500g valfri pasta
- 600g frysta ärtor
- 3 vitlöksklyftor
- ca 1 dl olivolja
- 1 dl riven parmesanost
- 2 st mozarellaostar
- 100g babyspenat
- 1/2 paket körsbärstomater
- 900g kycklingfilé
 
Såhär gör du: 
Koka ärtorna och pastan i varsin kastrull enligt anvisningarna på paketet. mixa 4 dl av ärtorna, pressa i vitlöken och ha i olivolja tills peston har önskad kosistens. Skär kycklingen i mindre bitar, krydda med valfri krydda (jag använde peppar och bbq-krydda) och stek tills de inte är något rosa i mitten kvar. Skär upp körsbärstomaterna i 4 delar. Strimla även mozarellan. Blanda pastan, peston, resterande ärtor, körsbärstomaterna, mozarellan, parmesanosten och kycklingen i en stor skål. Vänd även ned babyspenaten. Smaklig måltid! :)

Premiärtur på landsväg

 
Idag har våren letat sig hit till Karlstad, strålande sol och runt +10 grader. Härligt! Det som jag har väntat på! Så idag tog jag ut min älskade Bianca på en tur en tur till stallet för att rida och sedan åka hem igen (ca 1,4 mil enkel resa). Idag körde vi alltså också för första gången på landsväg. Tidigare har jag bara kört/övat på klarälvsbanan som är helt rak och platt. Jag kan ju säga att det var blandade känslor. Jag är liiite rädd när det går så otroligt fort, ett tag var jag uppe i 53 km/h (nedförsbacke). Jag kunde inte låta bli att få flashbacks när jag vurpade med en gammal cykel i en nedförsbacke som slutade med att jag hamnade på akuten då jag landade på huvudet. Men den rädslan kommer jag nog att komma över snart. Jag tycker ändå att det är otroligt kul och härligt med fart och fläkt. :)
 
Det gick superfort att åka dit iaf på cykeln, ca 17 minuter. Inte alls mycket längre tid än med bilen. Så varför ska jag ta den nu egentligen? Och nu kan jag dessutom kombinera min egna träning med stallvistelsen. Kalasbra!

MittVal Sport

 
Påvägen ut till mina föräldrar svände jag förbi apoteket i söndags för att köpa dessa tabletter. Ett kosttillskott för män och kvinnor som tränar mycket. Egentligen är jag inte så mycket för kosttillskott och tabletter men de senaste veckorna har jag funderat på om jag får i mig allt jag behöver, jag tränar ju ändå väldigt mycket... Så efter att ha läst lite så valde jag att köpa dessa, det skadar ju knappast. Tabletterna innehåller bl. a. magnesium, järn och selen som är viktiga att få i sig om man tränar mycket.
 
Äter ni några vitamintabletter eller kosttillskott? Och isf vad och varför? :)

Shopping och Skivstångintervall

 
Idag slutade jag tidigt från jobbet så jag passade på att cykla förbi stan för att fynda lite nytt till min garderob som ekar. Jag äger näst intill inget som passar i dagens läge så allt gammalt måste ut och massa nytt måste in. Så jag försökte fynda på rea, och det lyckades jag bra med. För 400 kr fick jag 2 klänningar, 1 halsband, 1 skärp, 2 par strumpbyxor och 1 halsduk. Klänningen jag har på mig på bilden har jag tänkt ha på alla bröllop som jag ska jobba på i sommar tillsammans med kavaj/kofta. Riktigt snygg, klassisk, skön och stilren. En annan rolig sak är att jag numera kan bära fodralklänningar utan att se ut som en korv. :)
 
Sedan på kvällen så bar det av per cykel igen till Friskis för att köra ett skivstångintrevallpass. Det gick varken bra eller dåligt men jag gav inte riktigt 100%. Jag var för trött helt enkelt idag. :P Man kan ju inte alltid vara på topp liksom. ;)

Vilodag

 
Igår sprang jag ju 2,1 mil. Mina ben är inte vana vid den långa sträckan, ÄN! Jag har inte ont i dem idag men visst känns det lite i framför allt knäna. Så idag fick det bli en vilodag, även om jag hade varit symtomfri idag hade jag haft en vilodag ändå så det var ju passande! Ibland måste man ju faktiskt ha vilodagar för att kroppen ska hinna återhämta sig. Men bara för att jag haft en vilodag från tränadet så betyder de inte att jag sitter hemma i soffan hela dagen. Nej, det har varit full rulle sedan klockan 7 i morse. :P Jag är alldeles för rastlös av mig för att inte göra ett smack på en hel dag.
 
Jag började dagen med att åka till stallet och rida ett dressyrpass i ridhuset med min älskade sagohäst. Sedan bar det av till mina föräldrar för att byta däck på bilen, imorgon är det ju sista dagen man får ha dubbdäck! Det känns lite motigt att sätta på sommardäck med tanke på gårdagens snökaos. Men tyvärr har jag ju inte tid att byta däck inom de närmaste dagarna så det fick bli idag ändå. 
 
Efter däckbytet så bar det av på lite fotojobb, en gravidmage skulle förevigas och det blev fantastiskt fina bilder. :) Nu ska jag snart ta mig en promenad till Ica för att köpa mig en sallad till kvällsmat. Jag blev sugen på det! Som den salladoman som jag har blivit, till mina föräldras stora förvåning. Förr har jag ALDRIG ätit sallad. ;P Tänk hur det kan ändra sig. :)

Ett halvmarathon i snöslask

 
Imorse när jag vaknade och tittade ut genom fönstret så var det till min fasa helt vitt. Först trodde jag att jag såg i syne men tyvärr så var det sant, jag blev rätt sur och less eftersom jag tänkt springa en långdistanstur idag. Meeen det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Eller hur? Och det finns heller inga ursäkter till att inte träna, även om jag hade föredragit vårsol och torra vägar.
 
Så efter att jag varit i stallet och käkat lunch så begav jag mig ut. Då hade även snön börjat smälta bort en hel del och det fanns bara tö kvar på sina ställen. Första milen gick väldigt bra för då fick jag vara torr, men sedan började det duggregna och det var slaskigt på marken med några cm hela vägen hem. Jag kan ju inte påstå att det var så skönt med iskalla fötter och iskallt snösplasch långt upp på benen. Men jag utförde min planerade runda på 2,1 mil. Och trots det dåliga vädret var det väldigt härligt att komma ut och skingra tankarna lite och jag älskar ju känslan av att kunna springa i oändligheter. :)
 
Tiden slutade på 2:01:33 min med en snittpuls på 149. Jag hade alltså medvetet en låg puls och tempo för att jag ville ta det lugnt då jag vill vänja min kropp vid så långa distanser sakta, ni som följt mig ett tag vet ju att jag haft både problem med benhinnor och knä. Men idag verkar det som att båda höll fint! Så jag är överlycklig! Mitt mål är att klara göteborgsvarvet på 2:10:00 min, gör jag inte det blir jag sur. Men nu funderar jag på att ändra gränsen till under 2h eftersom det gick så bra idag trots omständigheterna och med tanke på att jag tog det lungt. :)
 
Nu har jag precis kommit hem från en promenad till ica där jag köpte mig 2 Ben and Jerry glassar (mina favoritglassar). Varför köpa 1 när man kan köpa 2 liksom? ;) Jag vill ju ha 2 olika smaker. Och fördelen med att vara just långdistanslöpare är ju att man kan äta precis vad man vill utan att behöva vara rädd för att gå upp i vikt, så nu ska jag och mina B&J-glassar inta soffläge ikväll med en bra film. Fast först ska ju såklart mat intas, dagens middag består av Kyckling med bacon- och ostsås samt kylftpotatis + sallad. Mums! 

Matdagbok - 11 April

Ni är sjukt många som undrar vad jag äter om dagarna. Så jag tänkte prova att föra matdagbok här på bloggen idag, är det något ni skulle vara intresserade av att jag fortsatte att göra? Kanske inte varje dag men ibland när jag orkar. :P
 
 
Frukost: 1 dl fiberhavregrynsgröt med ca 2 dl lättmjölk och jordnötssmör- och bananmos. (1 banan och 2 tsk jordnötssmör)
Lunch: Korvstroganoff med bulgur och sallad
Mellanmål (2h innan träning): Keso, kanel och skivad banan
Middag: Kycklingwok med grönsallad
Kvällsgott: 1 äpple + 2 glas pepsi max

Beställning från fitnessguru.se

 
Så var det dags för en beställning från fitnessguru.se igen då mitt favoritprotein (One Whey Vanilla Wildberry) snart är slut. Jag fullkomligt älskar det proteinet och har inte hittat något annat som smakar bättre än det. De smakar glass! Mums! Tyvärr hade jag inte råd att beställa så mycket mer, jag hade annars viljat prova någon av deras One Whey Isolate som är högkoncentrerat vassleprotein. Men jag vågade inte prova någon smak fall jag inte gillar de, så har någon av er provat det? Och isf, vilken smak är godast tycker du? Jag är inne på mintchoklad eller jordnötssmör.
 
Hur som helst, det som klickades hem var: 
- One Whey Vanilla Wildberry
- One Whey Strawberry White Chocolate (inte till mig)
- One Whey Bar Apple Pie
- One Whey Bar Chocolate Crisp
- Swebar bananchoklad
- Olimp Chitosan (inte till mig)
- Fittnessnudlar (Gåva)
 
Ett extra plus i kanten till fitnessguru för den snabba leveransen och att man alltid får en extrasak med. Denna gången fick jag lik som förra gången fitnessnudlarna utan extra kostnad. En trevlig överraskning. :)
 
Nu ska jag strax möta upp mathilda med cykeln för att åka till Friskis och köra ett spinningpass!

Skivstångspass

 
Idag cyklade jag till och från jobbet igen, och även idag jobbade jag halvdag så direkt efter jobbet gick jag till Friskis och körde ett skivstångspass. Jag ökade faktiskt vikterna idag med 2,5 kg för benen så idag körde jag totalt 32,5 kg för ben, 22,5 kg för rygg och bröst samt 15 kg för armar och axlar. :) Nu får det inte plats med några fler vikter på stången heller som ni kan se. :( Så nu måste jag byta vikttyper till större varianter som är smalare. I-landsproblem eller?
 
Efter skivstångspasset så körde jag 15 min löpning på löpbandet i högt tempo. Jag kom 3,5 km på det så jag är nöjd. :) Nu ska jag snart ut en kort joggtur med Mathilda och coatcha/peppa henne lite. Jag tror det kommer att gå bra!
 
Just i skrivandets stund så vräker snön ner utanför fönstret! Buhu! Vart tog våren vägen? :( Hoppas det inte blir vinter igen, för nu vill jag cykla!

Jag och min Bianca

 
Idag så hjälpte även min vän Sandra mig att ta lite bilder på mig och min fina Bianchi (som jag förövrigt kallar Bianca då modellen heter Dama Bianca) att ha här på bloggen. :) Ovan ser ni 3 bilder. Ser verkligen ut som en cykelnörd om jag får säga det själv. Så nu är jag väl både cykelnörd och löparnörd. ;) Haha.
 
Och ett sant vårtecken är när vägarna är sopade och man kan plocka fram racercykeln, eller? Sååå härligt!

Nya prylar och 2,3 mil

 
Idag efter jobbet åkte jag förbi gubbdagis nr 1 (läs Biltema) för att shoppa lite billiga cykelgrejer. Det som fick följa med hem var ett par cykelbyxor med vaddering i baken som jag kan ha under mina vanliga löpartights. För jisses vad ont i röven jag får efter bara 1 mil på den stenhårda sadeln.... Och då är jag ändå van vid hårda sadlar. Jag köpte mig även ett par fräsiga glasögon för sol och vind. :)
 
Grejerna invigdes sedan idag med 2 mil på klarälvsbanan. Påvägen bort gick det snabbare (runt 30 km/h) och påvägen hem långsammare då det var motvind. Men totala tiden blev 47:03 min. Nästan exakt dubbelt så snabbt mot vad jag springer. Hihi. Grejerna funkade jättebra som jag köpte idag. Visst, brallorna är inte av speciellt bra kvalitet men bättre det än inget nu i början iaf så får jag köpa mig ett par bättre när jag har råd.
 
Efter cykelturen fick det bli en kort springtur också i högt tempo. Benen kändes dock sega (kanske inte så konstigt pga cyklingen) så tiden blev bara 14:03 min på 3 km (kupperat). 
 
Nu ska jag göra tacos som jag och min fästman ska käka ikväll, mums! Ha de gott!

Premiärträningsturen på Bianca

 
Idag slutade jag tidigt då jag bara jobbade halvdag, jag var dessutom duktig och tog city-cykeln till och från jobbet (total sträcka ca 1,5 mil). Efter jobbet kunde jag inte hålla mig från det fina vädret utan begav mig ut med min vackra racerskönhet Bianca. Min fina vän Sara hängde med på sin mammas hybridcykel, så vi tog det lugnt ca 2 mil. Sedan fortsatte jag en egen runda på 1 mil med Bianca där jag verkligen träningscyklade och tog i mer. Dock vågade jag inte trycka på ordentligt då jag är lite osäker än, men det släpper väl snart. :) 22:08 min på första träningsmilen någonsin på racer tycker jag ändå är bra gjort!
 
Efter rundan åkte jag hem, laddade batterierna och tog city-cykeln ner till friskis (5 km enkel resa) och körde ett skivstångspass. Det kändes ruggit bra. Hela dagen har kännts ruggit bra, jag har haft mycket energi i kroppen som vill ut. Sådana dagar gillar jag!
 
Och nu ska jag och min fästman in till stan och käka middag på restaurang. Lite vardagslyx såhär på en måndag. Så ha det gott!

Premiärturen på drömracern!

 
Så kom äntligen den där dagen som jag väntat så på, dagen då premiärturen av min nya drömracer Bianchi Impulso Dama Bianca skulle göras. Jag kunde helt enkelt inte hålla mig längre när jag läste/uppdaterade mig att klarälvsbanan var färdigsopad. Trots att jag var ute igår så tog jag mig en runda fast jag egentligen kanske skulle haft en vilodag, men eftersom jag kände mig oförskämt pigg idag så fick det bli så. 
 
Jag var inte ensam på min runda, min nyfunna racerkompis Emelie hängde med också. Hon är precis lika grön som jag när det kommer till racercyklar så det ska bli kul och åka med henne i sommar. :) Idag tog vi en kortare runda på strax över 1,7 mil för att framför allt jag skulle få känna på min cykel, bekanta mig vid växlarna och sadeln m.m. Det tog ca 54 minuter och då tog vi det välidgt lugnt! Redan efter de första metrarna visste jag att detta kommer jag älska! Att cykla racer alltså. SÅÅÅ himla roligt är det. Det är enormt stor skillnad på en racer och en tantcykel som jag är van vid. Man susar förbi med racern, svävar. Tyst och snabbt! Känslan är oslagbar!!! Med tantcykeln får man ju kämpa att hålla en högre fart även när det är platt. Det behöver man inte med racern vill jag lova.
 
Jag är sååå nöjd med mitt köp av cykeln, och jag ångrar verkligen inte att jag köpte den! Jag är redan förälskad i cyklingen. Vilket jag också trodde att jag skulle bli. :D

Favorit i repris: Boda Borg!

 
För ca 2 månader sedan åkte jag och ett gäng kompisar till Boda Borg i Karlskoga över en lördag för att sedan gå ut på kvällen. Dagen blev riktigt lyckad så idag gjorde vi en repris. Den här gången lyckades vårt tjejlag skrapa ihop 9 stämplar. 3 mer än förra gången. Och vi hade dessutom ett tema på outfiten. Nämligen 80-tal. Jag var rosa och svart (såklart!) med magväska och benvärmare. Se bilden till vänster. ;)
 
Nu ska jag hoppa på bussen till Sandra för att fortsätta kvällen. Ha det gott!

Intressekoll för inspoträff!

Jag vet att ni är några stycken som bor i Karlstad och runt om Karlstad som läser min blogg och blir motiverade/peppade av den. Så tanken flög mig idag om jag skulle försöka fixa en liten träff här i Karlstad där vi ses och kanske tar en liten joggtur tillsammans och sedan delar tankar/erfarenheter med varandra samt motiverar och peppar varandra. Då finns ju även chansen att hitta nya träningskompisar att träna med och bli peppad av.
 
Vad tror ni om det? Skulle det vara kul? Självklart kommer det inte kosta något och alla kan vara med oavsett om man är nybörjare eller erfaren, överviktig eller jättesmal. Det spelar ingen roll, tanken är att vi ska kunna byta erfarenheter av varandra. :)

Torsdag och boxning

 
Så var det torsdag igen vilket numera innebär ett boxningspass med min vän Emelie som alltid är lika roligt! Då har man chansen att ta ut lite aggressioner. :) Jag rekommenderar verkligen er som inte provat boxningspass att gå på det!
 
Nu ska jag ladda kroppen med lite kyckling och pasta till kvällsmat. Hoppas ni får en fin kväll!

Nu är den här, min nya ögonsten! ♥

 
Idag när jag precis var inne på sista timmen på jobbet så fick jag ett trevligt samtal från team sportia (som är de enda här i stan som har min drömracer), min racer var färdigmonterad och stod redo & väntade på mig för att bli hämtad. Jag slängde mig i bilen efter jobbet och åkte dit! Det var kärlek vid första ögonkast! :') Jag fick även provåka cykeln ett varv och den kändes ruggigt bra, helt rätt för mig. Även om det var sjukt ovant! Speciellt att klicka sig i med skorna och sitta fast! Det svåra var att komma iväg... Men det lär jag mig nog hur man gör så småningom. Killen som hjälpte mig var väldigt gullig och hjälpsam. Han visade allt tänkbart jag behövde kunna som "nybliven racerförare". T.ex. hade jag INGEN ANING om att man måste pumpa däcken innan varje åktur... Men nu står den där och glänser i vardagsrummet, i väntan på att få invigas!
 
Förutom cykeln följde även en pump med tryckmätare med hem, samt ett par racerskor + pedaler. Mer saker måste införskaffas innan Viken Runt och Tjejvättern också. T.ex. en minipump och lagningskit om jag skulle få punka, cykelbyxor, vattenhållare + flaska och solglasögon. En bättre hjälm står också på listan. Men nu har jag lagt ut så mycke pengar så det får vänta lite. :P Det är ju inte direkt någon billig cykel om man säger så.
 
Nu vill jag verkligen ut och cykla på en gång!! Men killen som hjälpte mig avrådde mig från att dra ut tills vägarna är rengjorda från grus för att undvika punktering. :( Men får man så lätt punktering? Ni vana racerförare kanske vet? Annars får jag väl vänta med den riktiga premiärturen 2-3 veckor till tills vägarna är sopade...
 
Men oj vad roligt vi ska ha i sommar, jag och min underbara Bianchi Impulso Dama Bianca!! ♥

Emma i tidningen Cykla

 
Minns ni för några månader sedan när jag berättade att jag varit på intervju samt fotografering för tidningen Cykla? Idag hittade jag tidningen i brevlådan med en stor dubbelsidig artikel om mig inuti sig. Jag hade ingen aning om att artikeln skulle bli så stor! Jag trodde att det skulle bli en halv sida eller något. Dessutom är jag med på omslaget och en stor bild i innehållsförteckningen! Jisses. Jag är både superglad och nervös då ett ex antal tusen människor kan läsa min livsförändring nu. Alla som startar i tjejvättern, halvvättern och vätternrundan får ju tidningen gratis i brevlådan...
 
Hur som helst så gillar jag artikeln (och tidningen) då den inte har antal kilon jag gått ned eller hur fort jag gått ned i fokus utan att jag gått från sjuk till hälsosamt friskt (symtomfritt för att vara petig) liv och mår så himla mycket bättre både kropp och knopp. Det har ju hänt massa sedan artikeln skrevs för nästan 2 månader sedan, t.ex. har jag köpt en racercykel som jag ska ladda med inför tjejvättern som jag ska hämta i veckan och min kropp har förändrats ännu mer. Men jag tycker ändå den stämmer in väldigt bra i dagsläget. :)
 
Ni som inte ska va med i något av loppen eller orkar köpa tidningen i affären kan läsa artikeln online också. Klicka här för att göra det! :) Sidan 20.

Lös hud

Jag får väääldigt mycket frågor om lös hud. Om jag fått mycket lös hud och vart. Egentligen är det ju en ganska privat fråga och jag gillar inte direkt och prata om det. Om det är nått jag är missnöjd över i dagsläget så är det just den. Även om jag tagit det rätt lugnt (låter kanske knäppt men hade jag viljat skulle jag klarat av att gå ner alla kilon mycket mycket snabbare) så har jag fått lite lös hud. Jag valde att ta det "lugnt" just för att huden skulle få en chans att hänga med i svängarna. Dessutom är jag ung (började resan som 23 år) och ju yngre man är desto lättare har huden att dra ihop sig. Jag tror även att det är genetiskt hur bra det drar ihop sig samt hur kroppen är formad. Så ni hör ju själva att detta är VÄLDIGT individuellt hur mycket och vart man får det. Bara för att jag får detta resultatet så behöver inte du få det. Du kanske får mindre eller mer och på helt andra ställen.
 
Själv har jag enbart fått på magen och brösten. Brösten har jag gått från 90E till 75C och eftersom brösten enbart är fett typ så säger ju det sig självt att det blir en hel del överflödig hud. MEN detta syns ju inte för allmänheten, så det stör mig heller inte så mycket. Däremot magen har jag en del, men det är inte alls mycket mot vad det kunde vara! Dessutom märker jag vecka för vecka hur det drar ihop sig mer och mer. Så jag tror att det kommer räta ut sigmed tiden. :) Man ser ju på de senaste efterbilderna på magen att den är lite slapp i huden, men för er som är väldigt nyfikna så kan ni se en bild på magen där jag drar i "löshuden" så mycket de går. Inte speciellt mycket med tanke på att jag halverat min kroppsvikt. Det kunde ju ha sett ut såhär.
 
 
Annars har jag ingen löshud. Vissa brukar ju även få på överarmarna (gäddhänget) och insidan lår. Men det har jag klarat mig helt undan ifrån vilket jag tackar för. :)

Fyndat!

 
Nu har jag shoppat loss, igen.. :P Egentligen borde jag inte göra det men eftersom jag ska till Boda Borg igen på lördag med "gänget" med tema 80-tal så fick det bli nu. Köpte mig alltså en midjeväska och ett par löparshorts (från HM såklart) för 99 kr. Dessutom hade jag 50 kr rabatt. Båda hade jag tänkt köpa ändå att ha i sommar på mina löprundor ute. Mina ben är så fulla med ytliga blodkärl/bristningar som gamla brukar få. Men jag orkar inte bry mig längre utan tänker minsann ha shorts ändå och få bruna ben. :) Ingen kommer ju glo på mina ben ändå när jag springer. Midjeväskan tänkte jag ha mobilen i när jag springer i skogen. Man vet ju aldrig om det skulle hända något så det känns som en trygghet att ha den med mig både för mig och mina nära. 
 
Sedan så fyndade jag även en ny ipod, min gamla från USA som jag fick av min kära far har nu sjukt många år på nacken och börjar tyvärr säga sitt. Det blev en rosa ipod nano med radio och stegräknare i. :) När jag jobbar brukar jag alltid lyssna på radio och stegräknare kan ju vara kul då jag går mycket i jobbet. Jag köpte den begagnad av en tjej som knappt använt den. Så jag är sjukt nöjd.
 
 
Ovan kan ni se allt på. :) En kul notering är att shortsen är i storlek 38 och sitter som ett smäck. :) 38 var min drömstorlek på brallor när jag var som tjockast och nu kommer jag i de! Förstår ni lyckan? :D 
 

Från fet till fit på 1,5 år

 
Jag vet att ni är otroligt många som gått och väntat på dessa bilder. Mina startbilder till "efterbilder". Från början tänkte jag ALDRIG visa några startbilder eller underklädesbilder, men nu har jag ändrat mig då jag är riktigt stolt över min resa och inte skäms längre varken hur jag ser ut nu eller hur jag HAR sett ut. Det är en del av mig och mitt liv och jag ångrar inget jag gjort. Jag vet också att det är många som kan/kommer/ att inspireras av dessa bilder, speciellt med tanke på min bakgrund med kronisk ledsjukdom. Även om man är sjuk så är INGET omöjligt. Kan jag kan fan du också! Det finns inga ursäkter alltså. ;)
 
Idag har jag halverat min kroppsvikt och gått från 43,9 (Fetma) till 22,7 (Normal) i BMI. Jag har dessutom skaffat mig massor med muskler och en sjukligt bra kondis. Men det bästa av allt med denna resa är att jag hittat mig själv, blivit lyckig och inte har några inflammationer, smärtor eller feber längre. Jag kan leva det liv jag ville leva fyllt med massor av spännande äventyr och löpning! Visst, det har kostat mig extremt mycket. Från all medicin och läkarbesök till kläder (vanliga och träningskläder), anmälningsavgifter till lopp, träningsutrustning, gymkort, dyrare mat m.m. MEN med facit i hand är det värt vartenda öre eftersom jag mår sååå mycket bättre! Och en livsstil som jag kommer att fortsätta leva.
 
Det är helt sjukt egentligen när jag kollar på dessa bilder, är det verkligen JAG som gjort denna kroppsliga förändring som då kändes helt omöjlig? Jag har svårt att ta in att jag faktiskt varit så stor och även ta in att jag är så fit idag. Men en sak är säker och det är att jag är stoltast i världen!
 
Och detta är inte slutet! Inte på långa vägar. Jag har fullt med nya mål och kroppen kommer att fortsätta förändras då med såklart. Även om jag är ruggit nöjd med hur jag ser ut idag så kommer en hel del fett från midjan och nedåt att ersättas med muskler istället. Nu kommer jag även börja tänka mer på vad jag stoppar i mig och äta ännu mer mat (som är bra) så att jag inte tappar mer i vikt. 
 
Jag hoppas ni fortsätter att hänga med på min resa, även om jag nått mitt första stora mål nu. :)

Mitt namn är Emma Bertilsson, 25 år och bosatt i staden Karlstad. Jag bär på en kronisk ledsjukdom och i denna blogg får ni följa med på min resa från extrem överviktigt med ledvärk, inflammation och feber till ett symtomfritt sundare liv med normalt BMI. Ni får även ta del av mina framsteg, bakslag och mål.

Hösten 2011 orkade jag inte ens springa 200 meter. År 2014 ska jag springa mitt första marathon och fram tills dess anta en rad andra spännande utmaningar. Så följ min resa, den vill du inte missa!!

Mail: [email protected]
Instagram: HealthyHappyEmma

Follow on Bloglovin

Mina Lopp

2012:
Vårruset 5km 10/5 - 33:15 min
Karlstad Stadslopp 10km 16/6 -66:46
Blodomloppet 10km 30/8 - 62:27
Tjurruset 10km 15/9 - 74:40

2013:
Ismilen 9 km 19/1 - 46:47
Tjejvasan 30 km 23/2 - 3:59:40
Seedingsloppet gbg 10km 24/3 - 48:07
Vikten runt 72 km 9/5 - 2:59:23
Vårruset 5 km 16/5 - 21:58
Göteborgsvarvet 21km 18/5 - 1:49:02
Tjejvättern 100km 8/6 - 3:24
Karlstad Stadslopp 10km 15/6 - 45:56
Vansbro tjejsim 1km 6/7 - 30:02
Blodomloppet 5 km 22/8 - Hoppade över
Tjurruset Karlstad 12 km 14/9 - 1:16:50
Lidingö tjejlopp 10 km 29/9 - 47:15
Tjurruset Sthlm 10,4 km 6/10 - 1:02:01

2014:
Göteborgsvarvet 21 km 17/5 - ?
Stockholm Marathon 42 km 31/5 - ?
Halvvättern 150 km 8/6 - ?
Vansbro halvsim 1,5 km 4/7- ?
Midnattsloppet 10 km 16/8 - ?
Tough Viking 15 km 30/9 - ?
Tjejmilen 10 km 6/8 - ?
Stockholm Halvmaraton 21 km 16/9 - ?
Lidingöloppet 15 km 27/9 - ?
Tjurruset Sthlm 10 km 4/10 - ?
Stockholm Tunnel Run 10 km 22/11 - ?

Personligt Bästa

Löpning:
2 km - 8:04 min
3 km - 13:07 min
5 km - 21:56 min
10 km - 44:52 min

Längdskidor:
1 km - 6:14 min
30 km - 3:59:40 min

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus